A ruhák varrása és díszítése

Hogyan kell varrni egy blúzot: minták és mesterkurzusok

Hogyan kell varrni egy blúzot: minták és mesterkurzusok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Alapvető ujjatlan blúz minta: lépésről lépésre
 2. Blúzok modellezése baszkokkal
 3. Hogyan szimulálhatjuk a sifon nyári modelljét?
 4. Modell illata
 5. Könnyen és gyorsan kivághatja a kezét "Carmen"
 6. Minták blúzok lapos hüvely és denevér
 7. Modell gallérral: egy mesterkurzus kezdőknek

A blúz egy valódi női ruházati modell, amely a modern stílusos nő szekrényének egyik fontos részévé kell válnia. Sokoldalúságának köszönhetően a divat különböző trendjeihez illeszkedik, és számos stílussal kombinálva. Számos modell - klasszikus, baskás, denevéres, süllyesztett ujjakkal, lengő gallérral és sok mással - lehetővé teszi, hogy minden lány kiválassza a megfelelő modellt, és saját kezűleg varrja a képességeit és vágyait.

Alapvető ujjatlan blúz minta: lépésről lépésre

A blúzon a szövet vágására szolgáló főmodell építési módjának ismerete megnyitja az utat a bonyolultabb modellek varrására és különböző díszítőelemekre. A minta megalkotásának megkezdése előtt meg kell mérni a következő paramétereket (a számok például megjelennek és világosak a rajz lépésről-lépésre):

 • Vissza (hossz a derékvonalig, cm) - 40.
 • Váll (hosszúság, cm) - 15.
 • Nyak (félkör (nyak), cm) - 20.
 • Terület a mellkas felett (félkör (PO a mell felett), cm) - 46.
 • Mellkas (félkör (mellkas), cm) –50.
 • Csípő (félkör (Hip), cm) –52.

A paraméterek használatával, nem pedig egy bizonyos méretű ruházat átlagos értékei mellett, biztos lehet abban, hogy a blúz pontosan az ábrán fog ülni.

Előkészítő szakasz - a hálózat

Rajzoljon egy MNPK téglalapot (a kényelem érdekében jelölje be a bal felső sarokban lévő betűket az óramutató járásával megegyező irányba) az alábbi oldalakkal:

 1. Az MN és KP oldalai megegyeznek a mellkason levő összeggel és 5 cm-rel a méretétől függetlenül. Például az 50 cm-es paraméterekben megadott paramétereknél az oldalak hossza 55 cm, ez a jövő blúz szélessége.
 2. Az MK és NP oldalai a háttámla hossza a derékig és 18 cm, a méretétől függetlenül. Például a 40 cm-es paraméterekben megadott oldalak hossza 58 cm
 3. Határozza meg a karfurat mélységét - a mellkasszoftverparaméter egyharmadának és 4 cm-nek az összege, így a fenti ábrával a karfurat mérete 21 cm lesz, hogy megépítsük, mérjük meg az M végétől az MK végétől számított távolságot, és adjuk meg a kapott G. pontot. rajzoljon egy párhuzamos MN szegmenst az NP oldallal való metszéspontra, és jelölje meg, például G1.
 4. Határozza meg a derék szintjét. Ehhez mérjük meg az M végétől a hátoldal hosszát (a példában a paramétereknél 4 cm) az MK oldal mentén, és adjuk meg a kapott B. pontot. Innen húzzunk egy párhuzamos MN szegmenst az NP oldalával a metszésponthoz, és a kényelem érdekében jelöljük meg, B1.

Építési minták vissza blúzok

 1. Mérjük meg a G ponttól jobbra egy szegmenst, amely egyenlő egy harmadik mellső félkörrel és 3 cm-rel, ebben az esetben a szegmens 20 cm-es lesz, jelölje meg a szegmens végét egy G2 ponttal, amelyből egyenesen felfelé párhuzamos az MK oldal, hogy metszi az MN felső bázist. az O betű metszéspontja. Ez a blúz hátoldalának szélessége.
 2. A G2 ponttól jobbra mérjük a mellkasszoftver egynegyedével egyenlő szegmenst - ehhez a mintához 13 cm lesz, a szegmens vége pedig a G3 pont, és maga a szegmens mutatja a blúz karszélének szélességét.
 3. A G1 pontból mérjük fel az MK oldalával párhuzamos szegmenst, amely egy másodpercből áll a mellkason és 0,5 cm-en - 25,5 cm-rel egyenlő az elvégzett modellmérések szerint. A szegmens vége a W. pont.
 4. A G3 pontból mérjük fel ugyanazt a szegmenst, amelynek hossza 25,5 cm, amelynek vége az O1 pont, az MN szegmens metszéspontja az O2 betű hívásához. O1 és W. pontok egyesítése.

Így a blúz polcának felemelkedése:

 1. Keresse meg a G2-G3 szegmens közepét, jelölje meg a talált helyet G4-ként. Ebből a KP szegmensre merőleges irányban jelölje meg az e szegmensre merőleges R metszéspontját és a BB1 szegmenst B2-ként. Így jött létre a blúz oldala.
 2. Az O-G2 és az O2-G3 szegmenseket 4 azonos szegmensre osztva további jeleket kapunk az egyenes vállöv és a karfurok építéséhez.
 3. Az O-G2 és az O2-G3 szegmenseket 1 cm-rel hosszabbítsa meg, az így kapott végeket összekapcsolja - ez a leereszkedő karfurat-blúzok jelölése.

A nyakvonal megjelölése:

 1. Az M ponttól jobbra mérjük meg a nyak félkörének és a 0,5 cm-es összegnek megfelelő szegmenst, ehhez a modellhez 6,5 cm-es lesz, és mérjük felfelé 1,5 cm-re, és onnan egy másikra. M sima hajlítási vonal.
 2. Mérjük le az O ponttól 2 cm lefelé - ez lesz a blúz vállának lejtőjének szintje, amely mentén a vállszög vonala épül fel.
 3. Egy 1,5 cm-es ponttól, amelyet a nyak felépítésekor mértünk, a 2. ponton, a váll lejtőjének jelzésével, rajzoljunk egy szegmenst, amely a kar hosszának összege (tehát 14) és további 1 cm (figyelembe véve a megfelelő illeszkedést). Az eredmény vállvágás volt.
 4. Mérjük meg az 1-es pontot, osztjuk a szöget két egyenlő részre, 3 cm-re, a 14-es ponton, az O-G2 szegmens közepén, húzzuk meg a 3-as és a G4-es pontokat a karfurat számára.
 5. A 2. ponttól mérve balra 2 cm, a G4, 2 és H pontokon keresztül rajzoljon egy szegmenst, amely az oldalsó varrás vonalát képezi.

Első minta rajz

Az alábbiak szerint épült:

 1. Mérjük meg a W ponttól balra egy szegmenst, amely a nyakszoftver egyharmadának felel meg + 0,5 cm. Például a hossza 7,5 cm.
 2. Mérjük meg a W végétől a nyakszoftver egyharmadával egyenlő szegmenst +1,5 cm-rel, ebben az esetben 8,5 cm-es szegmensnek bizonyult.
 3. Csatlakoztassa a talált pontokat W és 8,5 cm-re egy szaggatott vonallal, keresse meg a közepét és a W pontot a szegmens közepén keresztül, tartsa 7,5 cm-es szegmensét.
 4. Kombinálja a W, 7.5 és 8.5 pontokat egy sima funkcióval, hajlítással. Megfordított nyakkivágás
 5. A W1 végétől mérje balra 4 cm-re, majd további 1 cm-re. A W1 és 1 végeit kombináljuk. A G1 pontból mérjük meg a nyakkivágással megegyező szegmenst + a vállhosszat a nyakkivágástól a mellkasdartig - 1 cm. A minta mérése szerint 11,5 cm-es szegmenset kaptunk. vágja ki a fejlesztést a mellkasra.
 6. A szívóvonal jobb szegmensében (1-től 11,5-ig) keresse meg a középpontot és a mérést a bal oldali szegmenshez, amely megegyezik a mellkasi ON és a PO közötti különbséggel. A minta 4 cm-esnek bizonyult, a 11.5. Ponttól a 4. pontig rajzoljon egy szegmenst, amely megegyezik a tekercs jobb vonalával, és jelölje meg a végét az O3 ponttal.
 7. A pontozott O3 és az O-G2 szegmens közepét egy szaggatott vonallal kombináljuk. Az O3 végétől mérje meg a pontozott kötőjelet egy szegmens, amely megegyezik a váll hosszúsága és a 4 cm közötti különbséggel (a váll hossza az ásatás hornyától a mellkasdartig). A szegmens 11 cm, majd az O2-G3 szegmens vonal közepére kell kombinálnia. Ezután a 11-es ponttól 2 cm-rel lefelé és az O3-val kombinálva. Így jelölték ki a váll hosszúságát a mellkas kötőjelétől a blúz karéjáig.
 8. A 2. ponttól az O2-G3 szegmens belső szétválasztásának alsó végéig húzott szaggatott szegmensben keresse meg a középpontot és mérje 1 cm-re a jobb oldalt. Mérjük meg ebből a pontból 2 cm-t, osztva a szöget két egyenlő részre. A 2-es és 1-es pontokon, az O2-G3 szegmens alsó elválasztási pontján, a 0,02-es és a G4-es szegmensen keresztül vezessünk át, amely a blúz karfurata lesz.
 9. A B2 végétől 2 cm-re mérj jobbra. Rajzolj egy szegmenst G4, 2 és R-en keresztül, ami egy oldalsó varrás.
 10. A B1 végétől 2 cm lefelé mérjük, és az oldalsó szegmenshez csatlakoztassuk a 2. pontot - így alakul ki a derékszint.
 11. P végétől 2 cm-rel hosszabbítsa meg az NP hosszát, és adja meg az eredményül kapott R1 véget. Csatlakoztassuk az R és az R1 - a csípő szintjét.
 12. A 8,5-ös végétől a nyak felépítésénél és az R1 pontoknál mérjük meg a jobb oldali 1,5 cm-t, és egyesítsük a számított pontokat. 1 cm-rel hosszabbítsa össze a 8.5 pontot. Adjon hozzá 3 cm-t a kapocshoz. A derékvonal hossza az aljáig 12 és 18 cm között változik a preferenciáktól függően.

Blúzok modellezése baszkokkal

Baska - egy szép ruházati cikk, amely bármilyen képet ad a nőiességről.Leggyakrabban különböző ruhadarabokon vagy szoknyákon találhatók, de alkalmas a blúzba ​​való beágyazásra is - ugyanakkor kismértékben és elegánsan kiderül.

Annak érdekében, hogy önállóan készítsen egy blúzmintát, amely egy basszusgolyót tartalmaz, sok erőfeszítés nem szükséges - még a kezdők is képesek erre. A modellezés mintázat alapú ruhában történik.

Figyelembe kell venni a számos funkciót, amelyek közül a fő - a baszk kezdete a derékvonal. Ebben az esetben nem lesz hátrányos az ábra vizuális arányainak megváltoztatása.

Csak három fontos pillanat van a baszk építésében:

 • Az első - taliyev tuck bezárul.
 • A második - redőnyöknek azonos szélességűnek kell lenniük, és az oldalsó varrás helyének irányába kell fordulniuk.
 • A harmadik - a minta mindkét felén háromdimenziós varratokat kell kialakítani, megkönnyebbüléssel, mivel elrejti a dart, a mellkas és a derék minden részét.

Mindezek a főbb pontok, amelyek segítenek anélkül, hogy különös erőfeszítéssel varrnának egy ilyen elegáns elemű blúzot, mint a baszk és a frill.

A baszk mintás blúz mintázatának részletesebb modellezése a következő videóban tekinthető meg:

Hogyan szimulálhatjuk a sifon nyári modelljét?

A chiffon a nyári ruhák tökéletes anyaga. A vékony, puha anyag bármilyen képet ad a nőiességről, az eleganciáról, a légességről. A chiffon blúz elengedhetetlen ruhadarab lesz a szövet és a klasszikus vágás kombinációja miatt, és alkalmas az esti sétákra és az irodai munkára is.

A rajz számos dekoratív elemet tartalmaz a klasszikus blúzvágásnál:

 • Széles mandzsetták mandzsettával.
 • Állandó gallér.
 • A redők a nyakon és a vállon találhatók.
 • Nagyon széles karfuratok.

Gyengéden díszítik a szigorú sziluettet, és alkalmasabbak a lányok és a fiatal nők számára.

A rendszer kidolgozása lépésről lépésre:

 1. A derékszögben levő mintás blúzon az eltávolításhoz hagyja az elülső rész hosszát csak a csípőig.
 2. A nyakvonal közepétől 12 cm lefelé. Tartsa a 3 cm széles sávot, vágja ki és vágja ki négy részből külön.
 3. Jelölje meg a vállvonalat, amely eltér az elsődleges felépítésétől. Ehhez mérjünk 2 cm-re a válltól jobbra, mérjük meg a blúz oldaláról 2 cm-re balra, majd felfelé 7 cm-re, húzzunk egy sima, egyenes vonalat a hajlítás mentén.
 4. Új vágóvonal az ujjakhoz a vállpont és a blúz oldalsó pontjának összekötésekor. Emellett 8 cm széles mandzsettát kell rajzolnia (varrás után kétszer kisebb lesz). Vágja le, és különválasztja.
 5. A coquette alja szintén dupla lesz, ezért 14 cm szélesre kell vágni, és hosszúsága megegyezik a csípő méretével.
 6. Minta a teljes körvonal hátulját, a nyak kivételével - másképp kell rajzolni, és még egy rajzot kell készíteni az állvány gallérjára.

Építési állvány gallér:

 1. Készítsen egy ABCD = EFGH téglalapot, amelynek oldalai az EF és a GH egyenlőek a nyakvonal szoftverével, és az EH és FG oldalak mindegyike 4 cm.
 2. Mérjük meg a G ponttól és az F ponttól 0,5-1 cm-t. Az EF és a GH oldal középpontjaitól függően egyenlő egyenes vonalakat rajzoljon a gallérra.
 3. A termikus szövet segít megerősíteni a gallér belső oldalát.

Tűzés (lépések):

 1. Az oldalsó varratokat a karfuratokig söpörték.
 2. Dugja be a blúz alját 4 mm-rel, majd húzza meg, hogy illeszkedjen az íves vonalhoz, egyenletesen elrendezze a hajtogatásokat.
 3. A vékony termo anyag segítségével erősítse meg az alsó üstöt, hajtsa össze az elülső részeket a blúzral, ragadja rá, majd öltéssel. Ezután hajtsa ki a dugó kettős arcát, vasalja, csavarja ki a nyitott élet, és készítsen egy sort.
 4. Húzza fel a léc részeit az elülső felületekre, amelyek hőszövet segítségével tömörítve vannak A léceken a blúzok egymás mellé helyezik az alkatrészpárokat (előre tömörített) léceket és villognak is.
 5. Csavarja fel a paneleket fejjel lefelé, söpörje őket, szúrja be őket egy szeletbe, ragadja meg őket, és egy vonalat készítsen a külső oldalak szélén.
 6. Mindkét felén a blúzok hajtogatnak.A váll varratok, majd öltés.
 7. Varrjuk össze a mandzsettákat a karok réseinél, hajtsuk be őket a végső hajtogatási vonal mentén úgy, hogy mindkét oldalon a karfuratba kerüljenek. Csavarja ki a maradék élet, és villogjon rá.
 8. Forgassa fel a mandzsettákat a vállig, kissé rögzítse és vasalja.
 9. A gallér részeinek feldolgozása hőálló anyaggal.
 10. Varrjon négy hurkot a gallérhoz, söpörje őket jobbra.
 11. Varrjon meg egy állványos gallért és húzza ki három sorral.
 12. Kaparjuk meg a hurkot és varrjuk a gombokat.
7 fénykép

Modell illata

Az illatú blúz a szoknyákkal és farmerekkel jól néz ki, és különböző helyzetekben is viselhető. Általában egy ilyen modellt hosszú ujjú varrattal varrunk, mivel a nyakkivágás elég mély, és ebben az esetben nincs szükség további testrészek megnyitására.

Az ujjain lévő mandzsetták diszkrét és szép stílusot adnak.

Ennek a modellnek a fő eleme a szag. Ez szükségszerűen egy rögzítővel van varrva, mivel önmagában nem úgy tervezték meg, hogy fenntartsa a zárt alakot, és bármikor kinyitható legyen, ami a szerkezetének egyik jellemzője. A hosszúkás hát a klasszikus stílusú ingről néz ki, és az elülső elasztikus varrás lehetővé teszi, hogy a szövet szabadon lógjon.

A szokásos mintához hozzáadva néhány szükséges elemet, kaphat egy rendkívüli és multifunkcionális dolog, ami illeszkedik a női szekrény bármely eleméhez. A minta részletes videója az alábbiakban tekinthető meg:

Könnyen és gyorsan kivághatja a kezét "Carmen"

A "Carmen" stílus nem véletlenül nevezik a spanyol nevének. Ez a név Spanyolországra utal, nevezetesen a flamenco táncstílusára, amelyben a ruhák felső része egy nyakkivágással készült, amely a vállakat kinyitotta és sok fodros díszítéssel díszített. Ma mindennapi életévé vált.

Egy ilyen gallérral ellátott blúz nagyon könnyen és gyorsan varrott, és kezdőknek is alkalmas, azonban a vágás minden egyszerűségével nagyon lenyűgözőnek tűnik.

A személyre szabás a következőképpen történik:

 • Hajtsa össze a vágás és az elülső rész egymás felé néző oldalát, vágja el a jövőbeni vágás vonalát és az öltést a három megjelölt oldallal együtt. Vágja a két rész vonala között. Forgatással kifelé fordítva, vasalás vágva a szélek mentén. Ezután 0,75 cm-es hajlítási fordulat, söpört. Varrjuk a vágások elülső részét az élek mentén.
 • Varratok készítése az ujjakra +. A két hüvely frillje mentén rövidre vágjuk.
 • Az alsó részek mentén a hüvelyek fodrászai mentén sűrű sűrű csipkefelhúzású vonal van. Hagyja, hogy a kivágás rossz oldalra préseljen, a hajtásvonal mentén egy kis, szoros csipesszel, vágja le a felesleges mennyiséget belülről kifelé.
 • Töltse fel az ujjak felső részéből a fodorokat az aljáig, az alsó vágáshoz.
 • Varrjuk az ujjakat a karfuratba. Hagyja a varratokat söpörni és vasalni.
 • Fedjük le egy vastag, keskeny nyakkendővel. Hagyja, hogy belsejében vasalja, az elülső oldalon, hogy egy kis sűrű csipke vonalat helyezzen, levágja a belsejéből a felesleges mennyiséget.
 • Rövid és hosszirányú vágások esetén vasalja be a húzóköteget a csíkra, hogy belülről kifelé nyúljon. Csúsztasson be egy szalagot belülről, és illessze az összes élet, öltéssel a jelölés szerint.

A húrokat 0,5 cm-re húzza ki, és helyezze a húzózsinórba.

 • Fordítsa fel a szegélyt, és 1,5 cm-re varrja a szélét.

Minták blúzok lapos hüvely és denevér

Bat-stílusú dolgok, szabadon leeresztett ujjakkal, szabadon ülnek, és nem korlátozzák a mozgásokat. Az ilyen modellek a szövet lágy görbéi miatt nőiesebbé és lágyabbá teszik a képet. Különös hangsúlyt fektetnek a lányok kezére. A szabad vágás bármilyen típusú alakhoz alkalmas, mind a vékony, mind a nagyobb nők számára.

Egy ilyen modell varrása szintén nem nehéz, de az egyszerűség nem jelenti a stílus hiányát, hanem éppen ellenkezőleg, a stílus egyszerű.

Varrócikkek:

 • A 1,5 m széles kötöttáru és a blúz elülső és hátsó részének hossza, valamint a szegély, az öv, valamint a mandzsettákon 40 cm hosszú.
 • A mandzsettákat 14 cm-es téglalapokból és a csukló szélességének hosszúságából + 6 cm-re varrják.
 • Alap mintázat

Az öv a csípő térfogatától függően varrott - akár 100 cm-ig - ez 1,5 m, 100 cm-es vagy kicsit több - 1,7 m. Magassága 14 cm, mint a mandzsetták. támogatás és szegély.

A varráshoz használt szövetek kiválasztásakor érdemes meggondolni, hogy melyik évszakban készült egy adott modell.

Nyáron a sifon, a len vagy a pamut modelljei szépek lesznek - a levegőt forró időben engedik, ami lehetővé teszi a bőr lélegzését és a testhőmérséklet szabályozását. Az eséshez a kötött anyag, a velúr vagy a kasmír alkalmasabb választás lesz.

A hüvely különböző hosszúságú lehet, általában nyáron rövidebb, hűvösebb idő esetén hosszabb. Univerzális hosszúság - ¾, az ilyen modelleknél a legkedvezőbbnek tűnik, így a kezek nagy hangsúlyt fektetnek.

Modell gallérral: egy mesterkurzus kezdőknek

A mellkas köré húzódó swing gallérral ellátott blúz már régóta az egyik legkifinomultabb lehetőség a nők számára. Ez kedvezően hangsúlyozza a nyak és a dekoltázs területét, a fejre helyezve a hangsúlyt, ezért vigyázzon a frizurára és a sminkre a blúzon kívül.

Ez egy egyszerű vágásmodell, de kevés figyelmet igényel a drapéria jelölésére, ezért az a személy, aki kevés vagy nem vesz részt a varrással, megbirkózik vele.

A varrásra szánt anyagot könnyen be kell szúrni, a legjobb, ha puha kötött anyagot használ. A panne még a legegyszerűbb vágott blúznak is ünnepi megjelenést fog adni.

anyagok:

 • Szövet 1,4 m széles és 1,3-1,5 m hosszú (a blúz hosszúságától, az ujjaktól és a takarmánytól függően);
 • 3-4 menetes orsót (munka varratok, cikk-cakk és overlock);
 • Kréta és olló;
 • Közbélés.

szakaszból áll:

 • Vegyünk egy megfelelő alapot egy blúzra és vigyük át a papírra (készen állunk, és készítsük el az egyes mérések szerint).
 • Vágja a dart a derékra.
 • Vágja le a mellkas dartját, távolítsa el és biztosítsa. Rajzolja újra az eredményül kapott diagramot egy másik papírra.
 • A vállvonalról átlós vonalak rajzolódnak az elülső rész közepére (a tuck megoldás szerint).
 • Mérjük meg a kívánt kivágást, és felosztjuk az eredményül kapott számot.
 • A minta átvitele szövetre. Itt fontos, hogy sima vállvonalat kapjunk, és hagyjuk a varrási juttatásokat.
 • Vágja ki az összes részletet, és varrja először a hátsó részleteket (írógép használata esetén a széleit csipesszel kell kezelni). Először menjen vissza és nézzen, előkezelt flizelinom. Varrjuk, simítsuk meg a varratokat, hagyjuk a vasalást az arc és az öltés oldalán 1-2 mm-re a szélétől. Ezután tekerje fel az arcot rossz oldalra és gőzre, vágja le a felesleges éleket.
 • Az arc és az elülső és a hátsó rész összehangolásával hajtsa őket kifelé. A hüvelyen a váll vonalának a felét söpörje, és a szövet többi részét három egyenlő hajtogatásra osztja a nyak felé. Ismétlődjön a másik vállon és az öltésnél.
 • Kezelje a homlokoldali illesztési éleket mindkét résznél egyetlen varrattal egy overlokk segítségével. A belső oldal hátsó részének felragasztása kombinálja a varratokat a vállakon és kézzel rögzítse.
 • Csavarja be a hüvelyeket a résekbe.
 • Feldolgozza a blúz overlock alját.

Ha kiderült, hogy a kötöttáru keresztirányban van, akkor azt egy cikcakk öltéssel kell biztosítani, hogy ne nyúljon egész idő alatt. Feldolgozzuk ugyanazt a varrást és az ujjak alját. Ez kényelmes, mert egy kicsit húzódik, és nem tört ki.

A blúz kész!

Az ilyen típusú nyak különböző blúz modelljei vannak. Vannak olyan rövid ujjú modellek, amelyek alkalmasabbak a nyárra. Érdekes megoldás lenne, ha az oldalsó varrás mentén drapériát adnánk, és egy további integrált húzózsinór segítségével állítsa be a hangerőt.

Más műhelyek, amelyeket az alábbi videókban láthat.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok