Ruha stílusok és modellek

Ruha stílusok: a népszerűtől a ritkaig

Ruha stílusok: a népszerűtől a ritkaig

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Sziluettje
 2. Vágott szoknyákkal
 3. Magas derék
 4. Felső vágással
 5. Ingyenes vágás
 6. sarafan
 7. Nemzeti stílusok
 8. Teljesen
 9. Ruha stílusok nyáron
 10. tél

A ruhát a leggyakoribbnak és egy nő legszebb ruhájának nevezhetjük. A különböző stílusok lehetővé teszik, hogy kiválassza a megfelelő ruhát, amely illeszkedik az Ön figurájához. Lássuk, milyen ruhák vannak a stílusok és milyen jellegzetességei vannak.

Sziluettje

Egyenes vonalak

Az egyenes ruhák a stílusokhoz tartoznak, a szekrényben pedig ilyen kell legyen. Tökéletes ünnepek és mindennapi élet.

Egyenes vágás, különböző hosszúságú, színes, ujjak jelenléte, nyak kialakítása - mindez mint tervező, amelyből a divattervezők kiváló modelleket állítanak össze.

Rövid és közepes hosszúságú köpeny ruhákat lehet viselni minden nap, míg a hosszabb modellek az esti viseletet részesítik előnyben.

A legtöbb modellnek hátsó cipzárja van, ami gyakran igazi díszítésként szolgál. Az egyenes ruha másik jellemző árnyalata a derékszegély hiánya.

A köpeny ruha nyakkivágása leggyakrabban ovális vagy kerek, de modellek vannak négyszögletes nyakkivágással, nyitott vállakkal és aszimmetriával, valamint a nem szabványos nyak kialakításával.

Az egyenes ruhák lehetővé teszik a karcsú alak kiemelését.

A stílus legnépszerűbb képviselője a híres Chanel fekete ruhája. Manapság az üzleti ruhák klasszikusja, valamint a legnépszerűbb koktél ruhák.

A közvetlenül vágott ruhák különféle kiegészítőkkel és színsémákkal kombinálva nagyon könnyen kiválaszthatók a különböző típusokhoz. A magasságtól függetlenül a ruha jól illeszkedik a vékony lányok és a nők számára, akiknek jól látható derékuk van. Ha a derék „elrejtve” van - egyenes ruha, vékony övvel a derékon könnyedén megtalálható.

Gode ​​(hableány, hal)

A ruházati év az 50-es évek hercegnő sziluettjétől származik. A térdre illeszkedik az alakra, és szintjén élesen nő.

Bár a ruhák vágása ugyanolyan típusúnak tűnik - valójában sok lehetőség van a végrehajtásra.

A ruhaév egyetlen változatlan részlete egy beépített felső rész, amelyet bármilyen elem egészíthet ki:

 • nyitott vállak;
 • vékony vagy széles pántok;
 • egy csuklós nyak

Ami a hátat illeti, a ruha ez a része a kép kulcsfontosságú részévé válik:

 • nyissa vissza;
 • aszimmetrikus vágások;
 • sokféle szövés.

A tervezők legdrágább döntéseit a derékban lévő kivágások képezik.

Jellemzően ezek a ruhák ujjak nélkül vannak varrva, de a kísérletezés révén a divattervezők hosszú ujjú ujjakkal készített hableány ruhákat készítettek.

A ruha év a vágásában nem alkalmas alkalmi megjelenésre. Ezek drága szövetből vannak varrva, így nagyszerűek a különleges alkalmakra. Tökéletesek azoknak a kis lányoknak, akik átlagos fizikummal rendelkeznek, vizuálisan pedig magasabbak és vékonyabbak.

A-Line

Ennek a stílusnak a ruhái általában hosszúak, és jellemzik, hogy egy szorosan illeszkedő, meglehetősen keskeny testrész és egy lefelé kiterjedő szoknya van, és ez az „A” betűre emlékeztet.

A vágásnak köszönhetően a termékek a derékot hangsúlyozzák, és a nőiség alakjához is hozzáadnak.A leggyakrabban A-sziluettet tartalmazó modellek esténként és koktélként kerülnek bemutatásra retro stílusú vagy esküvői ruhában.

A tervezők kísérleteztek a magas derékú A-vonalú ruhákkal és javasoltak.

Nincs hosszkorlátozás. Ugyanakkor a ruha rövid és rövid hátul is lehet.

A retro stílusú tervezők egyre inkább alkalmazkodnak a mindennapi élethez. Ezt egyszerű anyagok, nyugodt színek, nyomtatott formában fejezik ki.

trapéz

A 60-as évekből jött a ruha-trapéz, és ugyanakkor a kifinomult egyszerűsége miatt az egyik legkedveltebb lett. A vállakra szűkült, és az alsó irányba nyúlik, majdnem súlytalan és észrevehetetlen lesz a testen.

A stílus az A-sziluetthez hasonlít, csak a derék nem látható.

Ennek a stílusnak a ruháit univerzálisnak nevezik, mivel mind az érett hölgyek, mind a fiatal lányok számára alkalmasak. Leggyakrabban a ruha-trapéz hossza - rövid.

A ruhák gyártásában a gyártók megegyeznek a szezonban és az árképzésben, valamint a helyszínen. Ezért lehetetlen felsorolni azokat az anyagokat és színeket, amelyekből a trapéz ruhákat varrják.

Ami a kivágást illeti, itt is rengeteg lehetőség közül választhat:

 • az ujjak különböző kivégzéseit, a hiányukig;
 • a nyakkivágás és a gallér érdekes kialakítása;
 • zsebekkel és anélkül;
 • hímzéssel díszített;
 • nyomtatott vagy monofonikus.

Pompa hozzáadásához az ilyen ruhák modelljeit többrétegű szoknyákkal varrják, vagy drapériákkal vagy redőkkel vágják. A ruhák többségének felső része, a trapéz a nyakvonalat jelentette.

Ball ruha ruha

Ennek a ruhának a más stílusoktól való különbsége a gyönyörű nyakkivágás vagy a hátsó, valamint egy hosszú, bolyhos szoknya jelenléte.

Az ilyen modellek különösen vonzóak a magas hölgyeknél.

A golyóköpenyeket drága textíliákból varrják vonzó és gazdag kivitelben, így a leggyakrabban ezt a stílust az érettségi vagy az esküvői ünnepekre választott ruhák képviselik.

A tervezők a kötet használatával kísérleteznek a rétegezéssel, a ruha felső részének különböző verzióival, nyomtatással és még nagy vágásokkal is.

Vágott szoknyákkal

Baba dollár

Ennek a stílusnak a ruháját gyakrabban választják a fiatal nők, valamint a fiatal lányok. Ebben a stílusban a gyermekkor és a nőiesség elemeit keverjük össze.

A ruhát rövid szoknya, laza illeszkedés és gyakran túlbecsült derék jellemzi. Rövid ujjú vagy nem ujja van.

A baba dollár ruháit varrják a könnyű levegőből készült szövetekből, gyakran csipkékkel vágják őket. A stílus többségének szoknyája bolyhos, sok fodrász és fodros. Nagyon gyakran egy bébi baba ruhát választanak ki, mint egy profi ruhát.

ballon

Ebben a ruhában az alsó rész nagyobb, és úgy néz ki, mintha puffadt volna, amellyel a stílus neve össze van kötve. Egy ilyen vágás lehetővé teszi, hogy elrejtse az ilyen alakzatokat, mint a domború has és a teljes comb. Ez a ruha nagyon alkalmas a nagyon vékony lányok számára is.

Általában a bélés lerövidül, hogy kialakítsa a léggömb ruha alakját. Vannak olyan változatok is, amelyekben az alsó rész kiemelkedik (összecsukható, hímzéssel vagy rajzolással vágva).

Minden nap ballonruhát viselhet (ha a modell kötöttáruból készült), vagy választ egy ilyen stílusot a nyaraláshoz (például egy világos sifon ruha).

csomag

A divat nők kölcsönözték ezt a stílust a baletttől. A ruhadarabok sajátossága, hogy egy csúszós, rövid terjedelmes szoknya tetejével kombinálható, a varráshoz, amelyet 6-15 réteg légi szövetből használnak, például tüll.

A szoknya ruhában lévő bolyhos szoknyának köszönhetően elrejtheti a térfogatú csípőt, de egy ilyen ruhát a rövid hosszúság miatt csak a karcsú lábak tulajdonosai számára érdemes megtenni.

Bár a tutu ruha a múlt század 80-as években kezdett viselni, manapság egy ilyen felszerelés csoda marad, bár nem is dacos. Ezt a ruhát leggyakrabban egy párt vagy esküvő választják.

harang

Az ilyen típusú ruhák a deréktól lángolnak, így használatuk segíti a térfogatú csípő elrejtését, ugyanakkor képes a mellszobor hangsúlyozására. Gyakran kiegészítik őket egy övvel, amely a derékvonalra összpontosít.

Leggyakrabban ennek a stílusnak a ruháit könnyű nyári modellek képviselik, amelyek lehetnek monofonikusak vagy különböző nyomatok.

kyulot

Egy ilyen ruha fiatalosnak és merésznek tűnik. Fő jellemzője a szoknya hiánya - helyett széles nadrágot vagy nadrágot cserélnek. Ennek a stílusnak a ruháit szokásosan farmer vagy kötöttáru szabja meg. A ruha-culották előnye a teljes csípő elrejtésének képessége és a derék kiemelése.

Mivel ezt a modellt a fiatalabb lányok választják, a culották színei általában világosak és kifejezőek. A felszerelés jó választás lehet a nyári séta során, és ha visszavonja a visszafogott színnel rendelkező terméket, kiváló munkaruhát tesz.

Magas derék

Empire

Ennek a stílusnak a fő jellemzője a derékvonal túlbecsülése, ezáltal a mellszobor hangsúlyozása, és a mellkas alatti ábra hibái rejtve vannak. Az ilyen típusú ruha hossza nagyon eltérő lehet, és a textíliák a szabásukhoz többnyire folyik.

Különböző hosszúságú, kövekkel, szalagokkal vagy strasszokkal díszített, alkalmasak a boltba és a korona alá.

görög

Ha meg akarja bűvölni az emberét, vagy mások figyelmét vonzza - a választásnak görög stílusban kell lennie.

Könnyű és súlytalan anyagot választanak a gyártók ezekre a ruhákra, úgyhogy úgy néz ki, mint egy istennő, aki éppen az Olympus tetejéről leereszkedett.

A görög ruha vágott, magas derékú és alulértékelt. Ez kombinálva van a hüvely, a különböző hosszúságváltozatokkal és a légi szövetek áramlási ráncokkal. Az ilyen ruhák mindenki számára alkalmasak, csak a modellt kell felvenniük, amelyek számtalan készlete van a piacon.

Ebben a ruhában bárhol jelenhet meg, sőt a folyosón is el lehet menni.

Könnyű szandálokkal kombinálhatja őket egy sarokon, egy platformon vagy anélkül, hosszú tengelykapcsolókkal vagy anélkül.

Az ékszerek közül a legjobban illeszkednek a nemesfémből készült vagy azokhoz készült karkötők, és a görög ruhát egy széles karkötőgyűrűvel, különböző fülbevalóval és kis számú gyűrűvel is kombinálhatja.

A hajába virágozhat, hozzáadhat egy kicsi tiarát vagy egy fém hajtű kövekkel.

munkaköpeny

Ennek a stílusnak a neve az angol "smock" szóval van társítva, ami azt jelenti, hogy a ruhát díszítik a fodrosok. Így ezeknek a ruháknak a fő jellemzője a buja fagylalt. Ezen túlmenően az álcázott ruha általában magas derék és laza alsó.

A legtöbb ilyen felszerelés hossza a térd felett van. Sokan közülük nincsenek ujjak vagy pántok.

Mivel a ruha vágott, tökéletes a lányok számára a testben. Ez a modell egy jó választás a koktél ruha számára, valamint a terhes nők számára is kényelmes.

Felső vágással

Ruha illatú

Ezt a stílust az jellemzi, hogy egy V-alakú horony jelen van, amelyet egy polc másikra szántásával és számos hajtogatással alakítanak ki. Ezt a ruhát kifejezett figurával rendelkező lányoknak ajánljuk, mert segít a csípő és a derék, különösen a mellkas hangsúlyozásában.

Az első ruhát illatú, pamutszövetből varrták virágmintás. Szerették az amerikaiakat, mert sokoldalúak és egyszerűek voltak. Most a stílus gyártásához különböző anyagokból készülnek, különböző színválasztékokkal.

A ruha illata nagyon különböző. Miután felvette a megfelelő változatot, kap egy ruhát kinevezésre vagy ünnepségre, vagy napi irodai modellt.

Az amerikai karjából

Ennek a stílusnak a ruha teteje hasonlít a tetejére, magában foglalja a nő nyakát. Az ilyen ruhák, az amerikai nők nagyon nőiesnek tűnnek, így gyakrabban képviselik az esti ruhákat. Ők alacsonyabb lányok, akiknek vékony derekuk van.

Ing ruha

Ebben a stílusban a női divatot kombinálják a hím, mert a ruházat felső részén egy pólót képvisel, és alatta - egy bolyhos szoknya. Különösen a 60-as évek után elterjedt ruha-ing. Ha korábban egy ilyen ruhának mindig volt gallérja, akkor a modern modellekben hiányzik.

Az ing ruha is egyenes és enyhén illeszkedik. Sok modell rendelkezik övvel.

A stílus fő előnyei a praktikusság és a kényelem.

aszimmetrikus

Ezeknek a ruháknak a kiemelése a szegély vagy a vállvonal aránytalan hossza.

Az aszimmetrikus ruhában leggyakrabban a szoknya elülső része lerövidül, és a hát, ellenkezőleg, meghosszabbodik. Emellett számos modell esetében a ruha alsó része egy oldalon hosszúkás.

Polo ruha

Egy ilyen sportruházat a 20. század végén jelent meg az Egyesült Királyságban egy póló alapján. Ezt a ruhát a pamut és a kötöttáru használják.

A modell felső része hasonló egy pólóhoz, és a ruha hossza leggyakrabban közepes vagy mini (a maxi sokkal kevésbé gyakori).

A polo ruha fő jellemzői közé tartozik a stand-up gallér, a foltok és a gombok a termék tetején való jelenléte.

Ez a ruha stílus megfelel minden nőnek, de a tónusú sport lányok számára a legvonzóbbnak tűnik. A sötét modellek, amelyeket egy öv egészít ki, különösen nőiesnek tűnnek.

Leggyakrabban ezeket a ruhákat szabadidő, gyaloglás vagy sportolás céljából vásárolják, de egy közepes hosszúságú szerény modellben megengedett, hogy az irodában dolgozzanak.

cheongsam

Az úgynevezett elegáns és elegáns ruhák, amelyek megjelenését befolyásolta a kínai kultúra és divat. Feszes illeszkedésű, függőleges galléros modellek, illat az átlós és kis oldalakon.

A leggyakrabban a testreszabásuk során világos selyemet használnak, amely virágmintát ábrázol.

A Cheongs ruhát törékeny és apró fiatal hölgyek számára ajánljuk, akik kecses formáikat szeretnék hangsúlyozni. Hosszú és rövid, és az esti órákban kerül bemutatásra.

Ingyenes vágás

Ruha táska

A ruhák ezen stílusának jellemzői a szabad vágás és a hiányzó derék, így a ruha egy táskává válik.

műszak

Az ilyen stílusú ruhák modelljei térd- és egyszerű vonalakban különböznek. Rendszerint egy apró hüvely vagy egyáltalán nem, de lehet egy gallér.

Ruha Shift alkalmas bármilyen alakú. A fordítási név „eltolódást” jelent, hiszen egy ilyen felszerelés népszerűvé vált a múlt század ötvenes éveiben.

A modern ruhák - Shift gyakran varrnak gyapjúból vagy kötöttáruból, így a leginkább a mindennapi ruhákban keresik őket.

tunika

Ennek a stílusnak a ruháit rövid ruhák jellemzik, laza vágott és lángolt ujjú.

Mivel a ruha-tunika nem illeszkedik, olyan nők számára is alkalmas, akiknek nagyon eltérő alakja van. Varrni a stílus főleg könnyű anyagokból.

Népszerűsége az alkalmazás sokoldalúságának köszönhető. Ehhez a ruhához nadrágot viselhet és jó üzleti együtteset kaphat. Egy könnyű sifon tunikában kellemes nyáron lenni, és egy ilyen stílusos, világos és elegáns ruhában egy pártba mehetsz.

sarafan

Ennek a stílusnak a ruhái könnyűek és kényelmesek. Leggyakrabban nincsenek ujjaik (a sundressek többségének van pántja), és a szabad vágásnak köszönhetően az ilyen ruhák tetszés szerint tetszenek a lányoknak.

A modern sundresseket különböző típusú szövetekből varrják, de nyáron gyakrabban használják a gyapotot, és téli modelleket kötöttek. A szíjak különböző vastagságúak, kötődnek, rögzíthetők és íjakkal díszíthetők.

A ruha egy nagyon népszerű alkalmi ruha, és gyakran terhes nők is viselnek.

Nemzeti stílusok

kimonó

Ennek a stílusnak a ruhái a japán népviselet adaptációja.A kényelmes stílus, a természetes puha szövet (gyakran selyem), laza illeszkedő ujjak, élénk színek használatával igényelhetők.

A kimonó ruhában nincsenek gombok, mivel a ruhát illatosították. Az ilyen ruhák mind a napi kényelmes ruhát, mind a „kilépési” ruhát szolgálhatják.

szári

Ezt a ruhadarabot az indiánok azonos nevű ruháiból vették fel. Az eredetiben ez egy olyan ruhadarab, amelyet különleges módon csomagoltak a testbe.

A szabad vágásnak köszönhetően a ruházat univerzális és bármilyen korú és bármilyen alakzatú nők számára alkalmas.

A modern szari ruhák stilizált sifon vagy selyem ruhákkal vannak ellátva, hasonlóan az eredeti sarihoz, csak gazdag színekben és hímzésekben. Ezek a ruhák nem alkalmasak az üzleti nők számára, de jó választás a gyalogláshoz és a pihenéshez.

maláji szoknya

Ez a ruha jelent meg az indonézek, az ázsiaiok és az óceáni lakosok népviseletének köszönhetően.

Az első sarong ruhákat a strand mellé alakították ki, melyeket a mellkas fölött kötöttek, és a bokaikra esett. Ezért ez a stílus a legmegfelelőbb a meleg nyári időjárás esetén.

Teljesen

A lányok "a testben" gondot okoznak, hogy tökéletes ruhát találjanak, mert a legtöbb modell vékony. Ez az oka annak, hogy a tervezők teljes sorokat készítenek.

Azt tanácsoljuk, hogy válasszon az A-silhouette ruhákat vagy a trapézot. A mellkasra és a szabadon áramló ruhákra ezek a ruhák elrejtik a hibákat és hangsúlyozzák a méltóságot. Ne illeszkedjen a mini hosszúsághoz.

Teljes, de illeszkedő lány illik a ruhához "az ábrán", de nem feszes.

Az alkalomtól függően ne csak stílusban, hanem színben is válassza ki a ruhát. A ruha többnyire monofonikus, lehetőleg klasszikus hangokkal. De kísérletezhet és kiválaszthatja a típus színeit.

Kézitáskák, válassza ki a közepes és kis méretet, amelyek megfelelnek a teljes képnek. Ami a cipőt illeti, a masszív modellek nem kívánatosak, de túl könnyűek is a helyükön. A legjobb az, hogy az "arany átlag" - cipő vagy szandál, közepes hosszúságú sarokkal vagy platformokkal.

A kis méretű, szép és elegáns díszek jól kiegészítik a teljes képet. A nyakot könnyű sál vagy szatén sál díszíti.

Ruha stílusok nyáron

Nyáron minden lány még vonzóbbá kíván válni, és sikerül ezt egy jól megválasztott ruházat segítségével megtenni.

Nyáron bármilyen stílusú ruhát viselhet: görög, birodalom, év, trapéz, bolyhos, ruha ing, kombináció, retro, nyüzsgő és még sport is. Minden attól függ, hogy az ok és az a helyzet, amelyre a ruhát választották.

Válassza ki az ábra színét, hosszát és stílusát, a kiegészítők kiegészítik a képet - és valódi érzést fog létrehozni. Szemüveg, kézitáska, cipő és ékszer nagyon különböző lehet.

tél

Mindig jól nézzen ki, még az év leghidegebb idején is. Leggyakrabban télen népszerűek a különböző stílusok, hosszúságok és színek kötött ruhái. Különböző kézitáskákkal és csizmákkal vannak kombinálva, hozzáadhatók a kesztyűk, kesztyűk. A tunika ruhák farmer vagy sima nadrágot viselnek.

A vastag anyagból készült téli ruhák különböző stílusokban is megtalálhatók:

 • ujjakkal és nélkülük;
 • ruhák, tunikák;
 • ruhák, mellények;
 • szarafan;
 • A-alakú;
 • egyenes vonalak.

Ezek a stílusok kendők, sálak és köpenyek, csizmák és alacsony cipők, különböző ékszerek, kesztyűk és kabátok. Ezek alatt hordható sima lábtörlők, meleg harisnya és leggings is.

Comments
 1. Alla
  14.02.2016

  Wow! Hány stílust, és általában ritkán látom először :)

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok