A ruhák varrása és díszítése

T-shirt-yourself T-shirt design

T-shirt-yourself T-shirt design

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom

A kreatív képeket és a pólókon feltűnő feliratok divatja soha nem megy át. Módosítva, népszerűsítve: akár rajzfilmfigurák, akár képregény karakterek, életbiztosító mondatok, vagy híres emberek idézetei, de a lényeg ugyanaz marad - valami szokatlan, ami a ruhákat vonzza. A tömegpiacon lévő dolgok nyomtatásának többszörösen nyomtatott változatának tökéletes alternatívája a saját kezűleg készült pólók. Ez egy lehetőség arra, hogy kiválasszuk a minőséget és a színt, és kifejezzük az egyéniségedet. A személyesen festett póló névjegykártyatartó vagy nagyszerű ajándék lehet egy jelentős eseményhez.

Hogyan készítsünk nyomtatást akril festékekkel?

Az otthoni ellenálló rajzot hideg vagy forró batikolt, filctollal lehet felhordani, aeroszolos dobozokat, matricát használva, de az akril a legmegbízhatóbb és legnépszerűbb. Az akril festékekkel többféle nyomtatási mód is lehetséges:

 • Kép másolása papírból. Ez a módszer nem igényel különleges művészi tehetségeket, csak pontosságot. A rajzot kézzel vagy nyomtatással lehet végrehajtani a nyomtatón. Minden körvonalnak sötét színűnek kell lennie, amely a póló anyagán keresztül látható. A kényelem érdekében jobb, ha a kész rajzot vastag kartonra ragasztjuk, egyenletesen húzzuk rá egy pólót, és rögzítsük a szélein. Ezután gondosan körvonalazza a körvonalakat egy egyszerű ceruzával vagy filctollal a szöveten, és folytassa a színnel való kitöltéssel;
 • Szabadkézi rajz szövet. Ez a technika azoknak, akik magabiztosak a képességeikben, ami nagyobb teret ad a képzeletnek. Előrajzolhatja a körvonalakat, és azonnal megkezdheti a munkát a színekkel, létrehozva egy darabot a pólóján. A módszer könnyebben alkalmazható könnyű anyagokhoz, és azokhoz az esetekhez, amikor a rajzon valamilyen gondatlanság megengedett;
 • Stencilled alkalmazás. A legjobb eredmény biztosításának legegyszerűbb módja. A stencilre való rajzolás azért kényelmes, mert a képet többször meg lehet másolni a pólókra, például az egész családra, a KVN iskolai csapatra, a versenyzők egyenruháira, vagy csak egy hasonló gondolkodású emberek csoportjára, akik fel akarnak ismerni a tömegben. Ahhoz, hogy a kép érdekesebbé váljon, különböző méretű sablonokat helyezhet el egymásra, módosíthatja a dőlésszöget és a színsémát;
 • Szitanyomás. Több szín komplex rajzaihoz tervezték. Speciális tinta és háló segítségével kerül felhasználásra szitanyomáshoz, hengerhez és egyéb szerszámokhoz. Ez a módszer nem alkalmas kezdőknek.

Sablon festés

Mindezek közül a leggyakoribb stencilfestés. Ez egyszerű végrehajtás, gazdaságos időben és kielégítő eredmény.

A festmény befejezéséhez szüksége lesz: egy pamut póló, rajzsablon vagy karton, akril festékek, kis méretű festőhenger, festék, kesztyű, olló vagy papíron kés, maszkoló szalag, vas.

Az eljárást lépésről lépésre hajtjuk végre:

 • mosás. Sokan ki akarják hagyni ezt az elemet, de ezt meg kell tenni. Az akril festékek a pamut dolgokra a legjobban esnek, és a pamut általában „leül”, amikor mos. A rajz nem csökken a póló méretével, deformálódik, és a munkákat a pólóval és a lefordított anyagok ajándékával együtt elrontják.

Mosás után a pólót jól szárítani és vasalni kell, hogy a minta alapja a lehető legalacsonyabb legyen;

 • Stencil beszerzés. Miközben a póló kiszárad, ideje, hogy egy mintát egy vékony kartonra helyezzen. A kontúrok vágását nagyon óvatosan, forgácsolás nélkül kell elvégezni, különben a szöveten lévő minta szegélye egyenetlen lesz. Az első próbálkozáshoz meg lehet vásárolni egy sablont a boltban, vagy nyomtathat az internetről a kartonra;
 • Munkafelület előkészítése. Kép rajzolásához sík, szilárd felületet, például íróasztalt vagy dohányzóasztalt használhat. Minden szükséges szerszámot a közelben, a munkakörtől helyeznek el. Az akrilt nehéz lemosni, ezért jobb, ha az asztalt régi újságokkal fedjük le, és a régi ruhákban elkezdjük a kreatív folyamatot;
 • Póló előkészítés. Tiszta, vasalt dolgot kell elhelyezni a munkafelületen, kiegyenesítve úgy, hogy nincsenek ráncok és szabálytalanságok. A belsejében ajánlott egy vastag papír- vagy kartonréteget tenni, hogy az akril ne nyomtasson a póló mindkét oldalára, ha ez nem jelent ötletet. Ezután egy sablont alkalmazunk a pólóra. Annak érdekében, hogy a festés során a helyét tartsa, a széleket papírszalaggal kell ragasztani;
 • Festékek hígítása. Annak megakadályozására, hogy az akril elkezdjen kiszáradni az idő előtt, öntse ki a kívánt színt a tálcába, vagy keverje össze több különböző anyagból közvetlenül az alkalmazás előtt. A festék egyenletes elhelyezéséhez a görgőt egyenletesen akrilnel kell impregnálni. Ehhez a tálcában többször mártott, amíg egy kicsit nehéz lesz, majd tesztlapot készít egy papírlapra. Ha a réteg sűrű, elkezdheti a festést;
 • Rajz rajz. „Tekerje fel” a sablont vízszintes és függőleges mozgásokkal. Túlhaladhat a kép szélein, de nem a papír szélei; Jó a második festékréteg alkalmazása. Ha kicsit kiszárad, eltávolíthatja a sablont, és hagyja el a rajzot, amíg teljesen megszárad;
 • Hőhatás. A festék jobban rögzítve van, ha frissen nyomtat egy forró vasalattal vékony pamut törölközőn. Ezt követően az ing viselése és mosása lehetséges. Az első néhány alkalommal ajánlott hideg vízzel a kezedben, és a következő - egy írógépben a többi dologgal.

Hogyan készítsünk absztrakciót?

Egy unalmas öreg pólót lehet szokatlan kozmikus nyomtatással animálni. Ehhez nem szükséges a bolygók rajzsablonainak rajzolása, amire szükséged van egy póló, akril, kesztyű, fehérítő a palackban, spray-palackkal és több kefével.

Ha a póló új, először meg kell mosni és szárítani. A réginak tisztanak és vasalhatónak kell lennie. Az absztrakció a legjobban alkalmazható a világos vagy sötét színekre, fehérre és fényre nem fog olyan lenyűgöző.

A rajzolási folyamat a munkafelület előkészítésével kezdődik, ebben az esetben a padló. Érdemes elhelyezni a falaktól távol, hogy ne fújja fel őket festékkel, és gondosan fedezze fel a kreativitás területét az újságokkal. Ezután folytathatja a munkadarabokat.

Először is, kis mennyiségű fehérítőt kell hígítani vízzel egy spray-palackban, előkészíteni az ecseteket és a festékpalackokat előnyben részesített színekben.

A kinyújtott kéz távolságától távolítsa el a fehérítő oldatot a pólón, várjon, amíg a szín megváltozik és megszárad. Ezután kinyitva a festéket, felváltva felvesszük a kefét különböző színekben, megszórjuk egy pólót velük. A nagyon finom részletek kényelmesebbek a fogkefével való munkavégzéshez, vékony festékréteget permetezve közvetlenül a ruhával.

Kívánság szerint megismételheti az eljárást a termék második oldalával, miután az elülső oldal nyomtatása teljesen megszáradt.

Rajzolás csomópont technikával

A noduláris technika lényegében a batikoltípus. A hagyományos szövetfestésektől a fő különbség az, hogy tartalékként (olyan anyag, amely elválasztja az egyik színrészt a másiktól, megakadályozza a színek keverését) nem egy speciális ragasztóoldatot használnak, hanem húrokat, húrokat és szálakat.

A textil szálak segítségével különböző méretű rögzített csomók vannak, amelyek a festékbe esnek.Ennek eredményeként a festék csak azt a töredéket tölti ki, amely szálakkal van elválasztva, és gyönyörű „sugarakkal” tér el a szöveten lévő gyűrődések mentén.

Győződjön meg arról, hogy a csomók elég könnyűek. Nincsenek minták és különleges szabályok, a szövetet összehajtogathatjuk és lekötjük. A fő dolog az, hogy meghatározzuk, milyen nagy vagy kicsi lesz a színes töredékek, és szálak vagy sztringek segítségével gondosan szétválaszthatjuk egymástól.

Jobb, ha fehér szálakat készítenek úgy, hogy ne kerüljenek a festés során. Természetesen ez a dekoráció további eleme lehet, de elronthatja az egész ötletet.

A szálon kívül gyakran használnak gombokat és kavicsokat, amelyek egy vagy másik darabot tölthetnek be, hogy érdekesebbé tegyék a festést.

A moduláris festést fokozatosan végzik.

edzés

Az első szakasz a szövet kiválasztása és előkészítése. A batikolt pamut, selyem vagy gyapjú termékekre alkalmazzák; a szín előnyös fehér. Az ötlettől függően a csomók összekötése előtt a pólóba fröccsent, csíkot, foltokat vagy mintákat helyezhet.

Csomósodás

A második szakasz a legfontosabb. Ez attól függ, hogyan kap egy képet. Miután a szövetet bizonyos módon megfordította, és csomókat köt össze, akkor köröket, virágokat, csíkokat kaphat, és önkényesen hozhatja őket, majd a minta kiszámíthatatlan és egyedi lesz.

Csomópontok kitöltése színnel

A harmadik szakasz a festési módszer kiválasztását foglalja magában. A legmegbízhatóbb az, hogy felváltva csökkentsük a csomópontokat egy edényben, forró színű vízzel. Ez a módszer biztosítja, hogy a festék minden szövetrétegbe behatoljon, és az egyik színt átáramolja a másikba.

A leggyorsabb a spray festék használata. A tartós hatás érdekében elég csak néhány másodpercig permetezni a textúrára, de fennáll annak a veszélye, hogy a csomó nem lesz teljesen festve.

A leghosszabb és legdrágább anyag, de a legszebb a tiszta festék használata. Ha sima és puha átmeneteket szeretne, a köteget nedvesítse meg, mielőtt a festékbe merítené. Ha a prioritás világos, gazdag dísz, a pólószövet szárazon hagyható. Szóval, egy tiszta pólóval festeni, először döntse el a jövő pólójának színeit, tegye őket öntőformákba, és hígítsa fel kis mennyiségű meleg vízzel.

Fontos tiszteletben tartani a festék és a víz arányait. Ha a festék aránya nagyobb, akkor a póló mintájának színe telítettebb lesz. De nem szükséges, hogy az oldatot nagyon vastagsá tegyük, különben az anyag durvábbá válik. Az oldatnak sem túl vizesnek kell lennie, mivel ez a színek elvesztéséhez vezet, amikor a póló megszárad.

Ezután haladjon közvetlenül az ing színezéséhez. Fecskendőt veszünk, oldatot gyűjtünk bele és elkezdjük az oldatot egy pólóra préselni.

Minél több csomó és szín van, annál érdekesebb lesz a nyomtatás.

Festék rögzítése

Amikor a termék kiszáradt, vasalóval kell vékonyra vágni, mintázat nélkül, így a festék jobban rögzül és hosszabb ideig marad.

Az ötödik szakasz a végső. Nem szükséges, de ennek ellenére ne hagyd ki. A nodularis technika nagy mennyiségű festék használatát igényli, amely az első mosás során elkezdhet mosni. Ennek elkerülése érdekében egy nappal a festék rögzítése után a pólót meg kell nedvesíteni és folyó vízben le kell öblíteni, és fel kell mosni a felesleges mennyiségű akrilt. Ezután a termék viseletre kész, és más dolgokkal együtt mossa.

Mesterkurzus otthon festésről

A saját kézzel készített dolgok rajzolása munkaigényes folyamat, de nem bonyolult. A fehér póló klasszikus változata a következő: egy minta mintázata, a vázlat formázása, színes kitöltés, festék rögzítése vasalóval.

Először magának kell választania az ingét. Az akril festék a legmegfelelőbb egyszerű pamut dolog, monofon szín.

Ezt követi a minta kiválasztása Meg lehet találni a fejből, vagy kölcsönözhető az interneten, amennyiben a kép elég világos.

A képet pólóba helyezheti puha, fadarab vagy filctoll segítségével. Másolópapír is alkalmas, de óvatosnak kell lennie - a rossz mozgás korrekciója már nem működik.

Annak érdekében, hogy a szövet ne mozogjon a munka során, a mintát vastag kartonra kell ragasztani, és a pólóba kell helyezni, és a tetején ruhacsipesszel vagy törő tűvel kell rögzíteni.. Az anyag kihúzása lehetetlen, ellenkező esetben a kép körvonalai elmosódnak.

Óvatosan alkalmazza a rajzot, anélkül, hogy túl sok nyomást gyakorolna a ceruzára.. A vonalaknak vékonynak, de észrevehetőnek kell lenniük.

Amikor a kép teljesen le lett fordítva, itt az ideje, hogy elkezdjük festeni a vázlatot.. Ajánlott a kontúrok készítése a szövet, az applikátorok vagy a legvékonyabb ecsetek esetében. Annak érdekében, hogy a festék ne szennyeződjön be, a főmintánál felülről lefelé kell mozognia.

Ha a főáramkör száraz, a részleteket ki kell dolgozni.

A rajzot sietség nélkül kell kitölteni festékkel, óvatosan akrilekkel áztatva. A legjobb, ha világos színekkel kezdjük, majd sötétítjük őket. Mindegyik szín egy kicsit szárazra van szükség a következő használat előtt.

Amikor a rajz teljesen festett, ajánlatos újra megmunkálni a kontúrokat. A munka során nehéz nem festeni festékkel, így hanyagnak tűnhet, és ronthatja a teljes benyomást. A kontúr másodlagos vizsgálata után a kép elkészült.

Továbbra is várni kell a festék teljes száradását (24 és 48 óra között) és vasalóval rögzíteni. A hőmérséklet-szabályozásnak meg kell felelnie a szövet típusának, gőz használata nélkül. Annak érdekében, hogy a festék ne ragadjon a vas talpához, vasalja a pólót pamutszalvétára, vagy tegye azt rossz oldalra.

A termék készen áll. Tökéletesen hordozza az ismételt mosást a kézben és a mosógépben, nem fakul, és nem folt más dolgokat.

Érdekes ötletek

A saját kezű pólók rajzai és feliratai teljesen különbözőek lehetnek.

Egy jelentős eseményhez egybeeshet, például menyasszony és vőlegény pólóit, vagy születésnapi üdvözletet tervezhet eredeti módon. Érdekes, ha vicces nyomatokat találunk a jövő anyja hasára, ironikus képekkel és kifejezésekkel rendelkező pólók, romantikus minták, fényes batikolt, vicces feliratok, rajzfilmfigurák gyerekeknek és tizenéveseknek.

Egy kép segítségével könnyen azonosítható egy szakma vagy szubkultúra, hogy kifejezzék hiedelmeit és érdekeit, vagy egyszerűen csak bejuthassanak a trendbe. Csak a képzelet, eszközök és egy kis türelem szükséges.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok