serpenyők

"Katun" edények: a választott modellek és tippek áttekintése

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. előnyök
 2. hiányosságokat
 3. Termékcsalád áttekintése
 4. Tippek a választáshoz és működéshez

A rozsdamentes acél edények nagyon népszerűek. Viszonylag alacsony áron vizuálisan jól láthatónak tűnik. Az üzletek pultjain a különböző gyártók rozsdamentes acélból készült termékek széles választékát találjuk meg. Jó választás lesz az orosz márka "Katun" terméke.

előnyök

A "Katun" ételek többnyire pozitív értékeléssel rendelkeznek, és a vásárlók körében keresletet mutatnak. A fogyasztókat nemcsak az univerzális kialakítás vonzza, hanem bármilyen belső stílusra is alkalmas, hanem az analógokhoz képest viszonylag alacsony költsége is. Az ügyfelek kényelmének érdekében az üzletek egyetlen példányt kínálnak, amelyekből saját igényű tárolóeszközöket hozhat létre. És vásárolhat kész fazekészleteket is. Néhány sorozatból származó ételeket ajándék dobozban árusítanak.

A Katun edények nem félnek a fém hálótól, valamint más éles tárgyak karcolódásától, mosogatógépben is moshatók. Mivel az acél alacsony hővezető képességgel rendelkezik, a rozsdamentes acél edényekben lévő ételek hosszabb ideig hűlnek. Ezen túlmenően az ilyen ételekben az étel hosszabb ideig marad.

A Katun cég edényei univerzálisak és alkalmasak mind gáz-, mind elektromos sütőkhözbeleértve az üveg-kerámia paneleket is. Egyes gyűjtemények kifejezetten az indukciós főzőlapokhoz készültek. A viszonylag kis otthoni használatra szánt edényekben G-szalag (fém peremű) üvegtetővel, gőzlyukkal van ellátva, amelyen keresztül célszerű megfigyelni a főzési folyamatot.

A professzionális sorozat edényei fémfedelekkel és csavaros fogantyúkkal vannak ellátva.

hiányosságokat

A rozsdamentes acél edények minden érdeme szerint nem hiányosak, és a Katun étkészlet nem kivétel. Ez a fém nem szeret hirtelen hőmérséklet-változásokat. Ezért a serpenyő mosása előtt meg kell engedni, hogy lehűljön, hogy elkerülje a szivárvány csíkokat, amelyek rontják az edények megjelenését. Néhány modell alsó vastagsága nem elegendő, ezért nem alkalmasak a hosszú távú hőkezelést igénylő ételek főzésére: az étel elkezd égni és elveszíti az ízét. Nem minden étel elég biztonságos.

Egyes esetekben hegesztésre kerülnek, bár a szegecsek fogantyúi tartósabbak.

Termékcsalád áttekintése

Jelenleg a "Katun" gyártó választéka körülbelül 2 tucat különböző ételgyűjteményt tartalmaz a főzéshez. A fő vonalak igényelhetők.

 • Astell. Ennek a sorozatnak az edényei üvegfedelekkel vannak ellátva, amelyek szorosan illeszkednek és más térfogatúak: 1,4–4,8 l. A fali tükör külső felülete. Az edények indukciós panelekhez alkalmasak.
 • "Aurora". A hőálló üveg fém szegéllyel ellátott fedelét, a fedélen és a serpenyőben lévő fogantyúkat szilikon bélés védi, így kényelmes a kezével. Térfogat 2,2–5,2 liter. Az egész sorozat termoakkumuláló 3 rétegű aljával rendelkezik, amely lehetővé teszi a hő egyenletesebb eloszlását és a főzési folyamat lerövidítését.
 • "Altyn". A főzéshez használt speciális gőzölők gyűjteménye: egy 22-26 cm-es alsó átmérőjű gőzfürdő, amely 3 vagy 4 rekeszből áll, lehetővé teszi, hogy egyszerre több edényt készítsen. Üveg átlátszó fedél, műanyag nem fűtött fogantyúk. Az indukciós paneleknél a mantowark nem alkalmas.
 • "Alta". A gyűjtemény magában foglalja az egyedi edényeket 1,6 és 5,2 liter közötti mennyiségben, valamint 3 különböző méretű, üvegtartóval ellátott tartályt. A külső bevonat belülről matt és fényes. A rúdfogantyúk hegesztéssel vannak rögzítve.
 • "Antaeus." Minden kollekcióból készült edény krómozott, és indukciós főzőlapokhoz alkalmas. Alsó vastagság 2 mm, falak - 0,5 cm, további bevonat nélkül, egyedi csomagolásban.
 • "Gretta". Ebben a sorozatban a különböző méretű ételek széles választéka: 1,6–11 l. Kapszulával ellátott edények, azaz beágyazott alumíniumréteggel. Falvastagság 0,4 cm.
 • "Diana". Ételek 1,8–6 l kapacitással. Az üvegtető gőzkivezetéssel, a kapszula aljával indukciós főzőlapokon használható.
 • "Iris". Térfogat 2,2–6,2 liter. Borító üveg, fogantyúk szilikoncsúszókkal. A felület sima tükör. A sorozat alkalmas minden típusú lemezre.
 • „Líra”. Pannák 1.6–5.2 l. Ez a kollekció D16 cm-es vödröket tartalmaz fedéllel vagy anélkül, valamint 3 serpenyőben. Sávhegesztéssel rögzített bárfogantyúk. Az összes tartály alsó része, indukciós tűzhelyhez alkalmas.
 • "Louise". Az ebből a sorozatból származó edények nagyobb vastagsággal rendelkeznek: 0,6 mm. Ő is eredeti design: kombinációja matt és fényes bevonat. A fogantyúk szegecsekkel vannak rögzítve. Alkalmas mindenféle főzőkályhához.
 • "Medea". A kollekció számos különböző méretű termékből áll: 1,6–5,2 liter. Hosszú fogantyúval ellátott vödrök vannak, fedéllel és anélkül. A készleteket ajándék dobozba csomagolják.
 • "Muse". A gömb alakú test, a tükör polírozott, rúdfogantyúk, hegesztett pontmódszer jellemzi. A minimális edénymennyiség 1,9 liter, a maximum 6,4 liter.
 • "Nick". Az ebből a sorozatból származó ételeket kapszula alsó, hegesztett fogantyúk, tükörfelületek jellemzik. A minimális kapacitás 1,6 liter, a maximum 5,2 liter. A vonal tartalmaz egy kanál üvegtetővel és edénykészletekkel.
 • „Gasztronómia”. A 14,5–50 l-es megnövekedett térfogatú ételek sorozatát kifejezetten a szakmai intézmények számára hozták létre. A test zökkenőmentes, a falvastagság 0,8 cm, az alja 0,9 cm, nagy méretű, kényelmes fogantyúk szegecsekkel. A burkolat szilárd öntött acél.
 • "Titan". Ez a sorozat a vendéglátás számára is létrehozásra került. A méretétől függően 6,4–14,5 literes, normál vagy sűrűsített aljzattal rendelkezik.
 • "Fortune". 3 edényből álló krómozott, 1,8 és 3,5 literes edény. A belső felületen a folyadék térfogata van. A szögletes alakot a helyszíni hegesztés módszerével rögzíti.
 • "Eric". A kapszulákkal ellátott gyártott edények térfogata 1,6–5,2 l. Egy fedőüveg gőzöblítővel. A külső felület matt, a serpenyőben a tükör fénye. A lekerekített kialakítás szegecsekkel. Az edények alakja kissé az alulról felfelé bővül.

Tippek a választáshoz és működéshez

Rozsdamentes acél edények kiválasztásakor Nem lesz felesleges figyelni néhány pontra.

 • Az alsó és a fal vastagsága: legalább 0,5 cm legyen.
 • Az élelmiszer típusa. Különböző típusú edények alkalmasak különböző ételekre. Például a forró tej esetében jobb, ha egy dupla alátétet választunk, hogy megakadályozzuk a tapadást, és az élelmiszer gőzöléséhez célszerű manővert használni.
 • A lemez típusa. A márka összes termékcsaládja nem alkalmas indukciós tűzhelyre. Ezt egy mágnes segítségével ellenőrizheti: ha az edény aljára vonzódik, biztonságosan kiválaszthatja azt.
 • A serpenyő mérete. A szabványos kötetek otthoni használatra alkalmasak, és a szakosodott szakácsok közintézmények számára nyújtott szolgáltatásokhoz speciális sorozatok kerültek kialakításra.

Nézze meg a következő videót, hogy milyen típusú "Katun" serpenyők.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok