serpenyők

A zománcozott serpenyők gyártói áttekintése, kiválasztása és használata

A zománcozott serpenyők gyártói áttekintése, kiválasztása és használata

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Erősségek és gyengeségek
 2. méretek
 3. tervezés
 4. Összehasonlítás rozsdamentes acél edényekkel
 5. Top gyártók
 6. Kiválasztási kritériumok
 7. Működési szabályok

A hostessek remélik, hogy a konyhai eszközök sok éven át szolgálják őket, ezért felelősek a választásukért. Zománcozott edények kombinálják a funkcionalitást és a dekorációt. Ezek a kereslet és tesztelés nem egy generációs hostessek. Az áru sok éven át szolgál, ha helyes választani, és a szabályokat a használat során betartani.

Erősségek és gyengeségek

A termékek rozsdamentes acélból készültek és zománcozottak. Vannak edények, amelyekben a fő anyag öntöttvas. A zománc önmagában és kívül vagy az egyik oldalon alkalmazható. Fő előnyök:

 • a fém megbízhatóan védve van a korrózió ellen;
 • a belső felület nem megőrzi az étel ízét;
 • a készételek hosszú ideig tárolhatók, az íz nem torzul;
 • minden lemezen használható, kivéve az indukciót;
 • minden étel elkészítésével foglalkozik;
 • változatos kialakítású, valami szépet és egyéniséget vehet fel, az ételek dekoratívabbak, mint bármely más analóg;
 • mosható mosogatógépben vagy kézzel.

A zománcbevonattal ellátott edények negatív oldalait csak hosszan tartó rendszeres használatával mutatják be.

 1. A zománc törékeny, könnyen megrongálódhat a dörzsöléssel vagy a csiszolóanyagokkal, fémgyapotkal érintkezve. Repedések vagy akár zsetonok is megjelenhetnek.
 2. Ha a serpenyőben a korrózió jelent meg, akkor már nem használható a főzéshez. A zománc külső rétegének sérülése befolyásolja a dekoratív tulajdonságokat, de nem befolyásolja a funkcionalitást.
 3. Gáztűzhelyen történő használat esetén az alsó és az oldalsó falakon füst jelenhet meg, ha erős láng érintkezik.
 4. A serpenyő vékony falai gyorsan, de nem egyenletesen melegek. Figyelmen kívül hagyva a termékek tapadhatnak vagy akár éghetnek, ami negatívan befolyásolja az edény ízét.

méretek

A legnagyobb edény 9 liter, a legkisebb - 1,5 liter. A vásárlók igényeik alapján választják ki az ételeket, ami magyarázza a széles variációt. A zománcozott serpenyőket több különböző méretű termékkészletben értékesítik.

A méret kiválasztása a családban élő emberek számától és egy adott tárgy céljától függ. A legnagyobb mennyiséget a kompótok és az első tanfolyamok választják.

tervezés

A zománcozott edények megjelenése meglehetősen változatos. Az elsődleges szín lehet klasszikus fehér, fekete vagy élénkebb: piros, narancs, sárga, zöld. Különböző természeti és városi témákkal rendelkező edények nagyon népszerűek.

A legszebb edényeket néha még a főzés során sem vásárolják meg, hanem a konyhát díszítik.

Összehasonlítás rozsdamentes acél edényekkel

A Enamelware már évtizedek óta népszerű. A fiatal háziasszonyok gyakran próbálják összehasonlítani az ilyen termékeket rozsdamentes acél bevonat nélküli kollégákkal. Mindkét anyagból készült edényeket a rozsda nem érinti, és mosogatógépben való használatra alkalmas. A rozsdamentes acél főzés közben nem tűnik felégettnek, ami különösen fontos a párolás és a sütés során. A zománcban minden étel félelem nélkül készíthető.

A háziasszonyok szeretik a főtt ételeket cserépben tárolni, és ebben az esetben a két típus közötti különbség nagyon észrevehető. A rozsdamentes acél tálalás előtt megtartja a hőmérsékletet. A hosszú távú tárolás során azonban az élelmiszer megváltoztatja ízét. A zománcozott serpenyőt erre a célra lehet használni, és nem mosható meg az élelmiszer illata.

Mindkét edény indukciós főzőlappal használható. A rozsdamentes acél egyidejűleg többrétegű aljával is rendelkezik. A zománcozott edények ferrimágneses tárcsákkal vagy 3 rétegű fenékkel vannak felszerelve.

A hiányosságok között fontos megjegyezni a rozsdamentes acéltermékek fedelét, fogantyúit és kiindulási anyagát. Minden alkatrész használat közben melegszik és deformálódik.

zománcozott
Rozsdamentes acél

Top gyártók

Oroszországban sok vállalat kiváló minőségű zománcozott edényeket gyárt.

 1. Zománc LLC. A konyhai edényeket a Magnitogorsk-i üzemben gyártották az 50-es évek végétől. A cserepek biztonságosak és kiváló minőségűek, és vonzóak. Az orosz gyártású ételek az árukategóriába tartoznak, és teljes mértékben fenntartják az ár és a minőség közötti egyensúlyt.
 2. OOO "Stalemal" a Vitross márkanév alatt értékesíti termékeit. A különböző színek és méretek, érdekes készletek az eredeti formákkal kombinálva a termékeket népszerűvé teszik a vásárlók körében.
Zománc LLC
OOO "Stalemal"

Rengeteg kiváló minőségű termék van a piacon és a külföldi termelésben - a legjobb minősítést adjuk meg.

 • Omelia. A zománcozott bevonattal rendelkező fehérorosz serpenyők a legújabb technológiával készülnek. Érdemes megjegyezni, hogy a burkolatok szorosan illeszkednek a termék pereméhez. Egy ilyen árnyalat lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa az étel elkészítését.
 • Mayer & Boch. Kína és Németország edényeken dolgozik. A márka egyik jellemzője a speciális speciális acél használata. Működés közben gyakorlatilag nem deformálódik.
 • Ejiry. A japán márka különleges üvegzománcot kínáló ügyfelek számára kínál. Összetételében jeges cukor van, ami nagyon szokatlan. A vastag fenékkel ellátott serpenyők lehetővé teszik, hogy az ételt anélkül főzzük, hogy félnek attól, hogy ég.
 • Thermosol. A finn gyártmányú termékek meglehetősen népszerűek és sok pozitív visszajelzést kapnak az ügyfelektől. Használt rozsdamentes acél és szénacél gyártása. A sima zománc könnyen tolerálja a magas hőmérsékletet, meglehetősen tartós.
 • Avsar Zománc. A zománc bevonatú török ​​ételek nem alacsonyabbak a versenytársaknál. A vastag acél használata során a serpenyőket hosszabb ideig, de egyenletesebben melegítjük. Ennek eredményeképpen az élelmiszer nem tapad a falakhoz és az aljához.

Kiválasztási kritériumok

A zománcozott edények vagy készletek sok éven át szolgálnak, ha nagyon jó minőségűek. Egy ilyen terméket könnyű kiválasztani, figyelemmel számos paraméterre.

 1. Zománc. A rétegnek teljesnek és egyenletesnek kell lennie. A zománc simasága és csillogása a minőségről szól, de a legkisebb zsetonok, foltok és karcolások jelenléte aggasztónak kell lennie.
 2. Zománc vastagsága. Ez a paraméter közvetlenül függ attól a technológiától, amellyel a réteget alkalmazzák. Szóráskor a zománc vékony és egyenletes. A használat során azonban egy ilyen réteg elhasználódhat. A terméknek a zománcrétegbe merítésével a sűrűbb és vastagabb. Ha túl sok lefedettség van, az egyszerűen csapás vagy esés következtében leeshet.
 3. A keret. Különleges részlet a zománcozott edényekben. Ha a fedél teteje fémből készül, akkor korrózió léphet fel. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a hajlítás alatt a fém nem lehet teljesen zománcozott.

Meg kell jegyezni, hogy fémből készült zománcozott edények gyártásánál, amely nem rendelkezik nagyon szigorú követelményekkel. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy van egy bevonó réteg, amely megakadályozza az acél élelmiszerrel való érintkezését.

A minőségi ételek nem mindig drágák, de mindig vegye figyelembe a fenti jellemzőket.

Működési szabályok

  A háziasszonyok zománcozott edényeket használnak az első és második tanfolyamok, párolt gyümölcsök és konzervek főzésére. Az ételekben pörkölhetünk, főzhetünk és még süthetünk is.A zománcos fazekak nem alkalmasak tejporok készítésére: az egyenlőtlen fűtés miatt égnek.

  Az új serpenyőnek különleges megközelítésre van szüksége. több Az első használat előtt meg kell erősíteni a zománcot. Öntsünk vizet a tartályba és öntsünk sót 2 evőkanál sebességgel. l. 1 literre. Forraljuk fel a folyadékot, és távolítsuk el a serpenyőt a hőből. Várja meg a teljes hűtést, és csak akkor engedje le a sós vizet.

  A zománcozott edény hosszú ideig tart, ha megfelelően használják.

  1. Nem tudod eldobni a potot és kopogtatni a falakat, egy fém kanállal. Ennek eredményeként mikrokockák keletkeznek, amelyek végül zsetonokká válnak. A zománc borítja a kész serpenyőt, és védi a fémeket a korróziótól, de törékeny, amit figyelembe kell venni.
  2. A belső felületen szigorúan tilos a csiszolt zománcozott edények használata.
  3. A hőmérséklet hirtelen változása károsítja a terméket. Nem szükséges hideg vizet öntenie a serpenyőbe, amit éppen eltávolítottak a tűzhelyről. Az ilyen gondatlanság a zománcbevonat megsemmisítéséhez vezet.
  4. Ne hagyja az edényeket folyadékkal hidegben, a fagyasztóban. Fagyasztáskor a víz kibővül és károsítja a védőbevonatot.
  5. Semmi esetre sem szabad üres zománcozott serpenyőt hagyni a tűzhelyen. Amikor a túlmelegedés, a zománc törékenysége nő, a chipek képződnek. Ilyen esetben nem szabad az edényeket főzéshez használni.
  6. Ne tegyen egy kis terméket egy kisebb égőre, és ha ezt meg kell tennie, használjon lángmegosztót. Ebben az esetben a zománc alacsony hővezető képessége kulcsszerepet játszik. A serpenyő egyszerűen nem melegszik a hőforrástól távol eső helyeken.
  7. Ne főzzük a tej zabkásait, és ne tegyünk ilyen tejet. Ha ezt még meg kell tennie, akkor előzetesen hűtsük le a edényt hűtött vízzel.
  8. Ha az ételeket az edényekben égették, ne próbálja meg fémgyapotkal eltávolítani. A tisztításhoz öntsünk egy hideg vizet egy serpenyőbe, adjunk hozzá néhány teáskanál sót és szódát, és hagyjuk egyedül 1-1,5 órán át. Ezután öblítse le vízzel a szokásos mosószerrel és puha szivaccsal. A serpenyőben vizet is készíthet ecettel vagy zöld alma bőrével.
  9. Ha észreveszed, hogy a terméken lévő zománc elhalványul, akkor forraljuk fel vízben kis mennyiségű mosogatószerrel. Miután öblítse ki a serpenyőt nagy mennyiségű forró folyóvízzel.
  10. A zománcozott serpenyőt a sütőbe lehet helyezni, de a hőmérséklet nem haladhatja meg a 95-150 ° C-ot. A hő hatása ebben az esetben nem károsítja a védőréteget.

  Nézze meg, hogyan kell tisztítani a zománcot a következő videóban.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok