serpenyők

Támogatja az edények fedelét: típusok és árnyalatok

Támogatja az edények fedelét: típusok és árnyalatok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Tárolási funkciók
  2. A partmentők típusai
  3. Hogyan válasszuk ki?
  4. Hasznos ajánlások

Minden jó háziasszony általában megtisztítja a konyhát. Minden elemnek meg kell adnia a helyét. Ez vonatkozik az edények fedeleire is. A különleges tartályok segítenek megőrizni ezeket az elemeket tiszta és száraz állapotban, és így megtakarítanak helyet a szobában. Meg fogja tanulni, hogyan választhatja ki a megfelelő tárolórendszert a cikkek különböző lehetőségei között.

Tárolási funkciók

Gyakran az emberek tárolják a fedeleket közvetlenül a cserépben. Ez az opció azonban csak azok számára ajánlott, akiknek nagyon nagy a konyha, és sok szabad hely van a szekrényekben. Ellenkező esetben a hely zűrzavara azt eredményezi, hogy a konyhában nincs más hasznos dolog. Ezen túlmenően, hogy a potot a fedéllel nem nagyon kényelmes.

A legjobb megoldás az, hogy az összes fedelet úgy helyezzük el, hogy azok külön helyen helyezkedjenek el. Tehát nem zavarnak és nem fognak zuhanni, ami extra zajt eredményez. Ezzel egyidejűleg helyet takarít meg, és a konyhában tökéletes rendet hoz.

Lehetőség van a borítók tárolásának különböző módon történő megszervezésére. Az elemek elrendezése vízszintes és függőleges lehet. Mindenféle állvány és állvány található a konyhában és kívül. Ettől függően különböznek az anyagok, a kialakítás, a rögzítési módok.

A partmentők típusai

Tekintsük meg az egyes lehetőségeket a fedők fedeleinek tárolására részletesebben.

vízszintes

Ez a tárolási módszer magában foglalja a borítók balról jobbra történő elhelyezését. Lehet, hogy különálló kialakítású rekeszek minden egyes elemhez, egy fogas, egy fiók vagy egy teljes polc a szekrényben. Ennek az az előnye, hogy azonnal látni tudjuk a teljes tartományt, valamint könnyű megtalálni a kívánt méretű fedelet, ami nagyon kényelmes.

Ez a módszer azonban hátrányos. Ha nagy mennyiségű edény van, a közelükben lévő részek nagy területet igényelnek a vízszintes elhelyezéshez.

függőleges

Egy kis konyhában a burkolatok függőleges elhelyezésével kijuthat a helyzetből. Ebben az esetben speciális támasztékokat, állványokat használnak. Minden elem a cellájában van és a helyes helyzetben van. A tartókat bármilyen kényelmes helyen (a konyhabútorokon belül és kívül) lehet telepíteni. A szerkezet a tűzhely közelében is elhelyezhető.

külső

A bútorokon kívül található állványok nagyon praktikusak. A modellek változatossága. Megvásárolhat egy struktúrát egy nagy számú fedél vagy egy elem tárolására. A második opció különösen kényelmes a főzés során. Megnyithatja a serpenyőt, hogy zavarja az edényt, vagy ellenőrizze annak készségét. Ugyanakkor nem kell gondolni, hogy hová tegye a forró fedelet. Könnyen és kényelmesen egy speciális eszközbe kerül. Néhány opció lehetővé teszi, hogy egyidejűleg helyezze a kanalat, amelyet a háziasszony a főzés során használ.

Fedél és kanál

A borítás más konyhai eszközökkel (kanál, kanál, spatula stb.) Kombinált elhelyezésére tervezett formatervezési minták nagyon kényelmesek. Általában úgy néz ki, mint az eredeti szervezők, két vagy több rekesszel. A központi rést úgy tervezték, hogy tárolja a fedelet. Az oldalsó rekeszek lehetővé teszik, hogy valami mást tegyen. Egyes modellek speciális horoggal rendelkeznek, amelyeken csészék lógnak.

Az ilyen termékek tervezése változatos. A felhasznált anyagok rozsdamentes acél, műanyag, tartós üveg.A műanyag modellek különböző színekben kerülnek bemutatásra, de gyorsan meghibásodnak. A fém tartók megbízhatóbbak és tartósabbak, de ne felejtsük el a rendszeres tisztítószerekről.

Megfelelő gondoskodás nélkül rájuk alakul ki a raid, amely elrontja a felület megjelenését.

Több borítóhoz

A vízszintes széles alátétek sok étel tárolására alkalmasak. Nem csak a burkolatokat, hanem a vágólapokat, a kis tálcákat, a serpenyőket, a lemezeket és még többet is össze lehet hajtani egy ilyen konstrukcióba.

Olyan anyagok előállításához, amelyek ilyen termékeket használnak fa, rozsdamentes acél, üveg felhasználásával. A fahordozókban kivételesen tiszta és száraz törlőkendőket helyezhet el. A fém nedves elemek szárítására használható (ha a tálca a szerkezet alá vagy egy törülköző alá kerül). Ezt azonban meg kell értenie ebben az esetben a rozsda gyorsan megjelenhet. A tervezéstől és anyagától függetlenül minden 2 hetes birtokosnak nem szabad edényektől mentesnek és tisztítottnak kell lennie (kivéve a fából készült modelleket).

Egy ilyen állvány elhelyezkedése meglehetősen nagy helyet igényel. A vásárlás során érdemes megfontolni. Ami az elhelyezést illeti, ez a vágyától és a helyzetétől függ. A szervezőt mély fiókba helyezheti, a szekrényben lévő polcra, vagy helyezze a pultra.

tető

Ezek függesztett konzolok különböző típusú rögzítésekkel. Vannak olyan opciók, amelyek a szekrény ajtajához csatlakoztathatók (belül vagy kívül), falmodellek is vannak. Klipekkel, csavarokkal, horgokkal vannak rögzítve. Sok lehetőség van.

A nagymértékben változó burkolatok nem igazán helyezkednek el a szerkezet azonos szakaszaiban. Emellett néhány modell nem olcsó. Ennek ellenére ma már nagyon népszerűek a sínek. A függőleges modellek helyet takaríthatnak meg a konyhában.

Egy másik plusz a lehetőség, hogy néhány modellt a tűzhely mellé helyezzen. Egy ilyen közeli hely egyszerűsítheti a főzési folyamatot, és minimalizálhatja a megfelelő rész keresésének idejét. Meg kell azonban érteni, hogy a zsír elpárolgása miatt a tiszta elemek gyorsan szennyeződnek és rendszeres tisztítást igényelnek.

belső

Ha nem akarja elterelni a munkaterületen lévő helyet, akkor a konyhabútorok belsejében tárolhat fedeleket. Ez a megközelítés nem csak lehetővé teszi, hogy távolítsa el az ételeket a kíváncsiskodó szemektől. A fiókokban és szekrényekben nem gyűjt port, tiszta marad. A burkolatok belső elhelyezésének számos lehetősége van.

A szekrény ajtaján

Nem szabványos megoldás - a burkolatot a szekrény ajtajára kell felakasztani. Ez lehet egy korlát, egyetlen kereszttartó, amelyen az elemeket fogantyúk tartják, vagy az egyes horogok, amelyek az edényeket több ponton tartják. Az utolsó lehetőség a leggazdaságosabb megoldás.

Így a konyhai eszközök a fülhallgató belsejében vannak elrejtve. Meg kell azonban érteni, hogy bár a borítók és az ajtón tartják, egy bizonyos helyet foglalnak el. Fontos, hogy ezt a tulajdonosok telepítése előtt vegye figyelembe. Előzetesen ellenőrizni kell, hogy az ajtó bezárul-e a tartalommal, hogy nem zavarja-e be. Próbálja meg a szerkezeteket úgy elhelyezni, hogy a rögzített elemek a polcok felett vagy alatt legyenek. Ne felejtsük el, hogy a kabinetben lévő szabad hely ebben az esetben kevesebb lesz.

rajzoló

Visszahúzható tartály - nagyszerű megoldás. Azonban, hogy kényelmes és praktikus legyen, gondosan mérlegeljük annak helyét. Általában az ilyen pillanatokat a fülhallgató projekt létrehozásakor tervezik. Az eredmény egy speciálisan felszerelt rekesz fedéllel és más konyhai eszközökkel ellátott mélyedésekkel (opcionális), mint egy doboz. Ilyen modulok készítése fa, műanyag, acél használatával.

A fiókban

Ha hosszú ideig rendelkezik fejhallgatóval, de szeretné megszervezni egy helyet a dobozok számára, két lehetőség van. Az első a sekély, de széles visszahúzható rekesz kiválasztása. Sok fejhallgató van a sütő alatt.Ebben egyszerűen összecsukhatja az elemek kezeit. Ebben az esetben azonban legfeljebb 4-5 darab illeszkedik a dobozba.

Ha az otthoni pannák nagyobbak, ki lehet üríteni a mély fiókot, és telepíthet egy szeparátort. Ilyen állványelemek oldalra kerülnek.

szárítók

Szárító - minden konyhai szett alapeleme. Általában a mosogató felett helyezkedik el. A fém háló alatt a leeresztő edényt helyezzük. A szárítóban hajtsa végre a mosott edényeket, amelyek természetesen száradnak. A serpenyőben áramló víz minden nap öntött.

Bár a szárító az ételek ideiglenes elhelyezését foglalja magában, amelyet más helyeken helyeznek el, sokan a konyhai eszközök tartós tárolására szolgálnak.

Ha a design szabad hely marad, hagyja ott a fedelet. Ez nem a legkényelmesebb megoldás, de nagyon praktikus.

Hogyan válasszuk ki?

A fedél tárolásának módját választva a konyha méretére, a bútorok méreteire, a szekrényekben lévő szabad hely rendelkezésre állására és a munkalapra kell összpontosítania. A legtöbb háziasszony a zárt tárolót választja. Alkalmas azoknak, akik tágas fülhallgatóval rendelkeznek. Ugyanez vonatkozik a konyhai kiegészítők vízszintes elrendezésére is. Ez a tökéletes megoldás egy nagy és tágas szoba számára.

Ami a tulajdonos konkrét helyét illeti, itt a személyes preferenciáidra kell összpontosítanod. Ha az elhelyezésre alkalmas doboz alul van, és nem akarja hajlítani minden alkalommal, akkor lehet, hogy a szervezőt a pultra kell helyezni, vagy a falra akasztani.

Próbáld meg az edényeket karjaira helyezni. Húzza fel, és még inkább felálljon egy széken, hogy elérje a kívánt polcot, kényelmetlen lesz. Ezért a bútorok legmagasabb rekeszei sem tekinthetők megfelelő helynek.

A kis konyhák számára jó választás a szervezők és más struktúrák külső elhelyezése. Ami az egyik fedél és a kanál állványát illeti, talán hasznos lesz minden hostess számára. Még ha az összes étel szépen elosztott a bútorok között, az ilyen adaptáció nem lenne felesleges. Nem sok helyet foglal el, és leegyszerűsíti a főzési folyamatot.

Az anyag kiválasztása jobb, ha a fémtermékeket részesíti előnyben. A műanyag rövid élettartamú. Az üvegszállók is praktikusak, bár nagyon szépek.

A felsorolt ​​kiegészítőket a boltban vásárolhatja meg. Ha egy egyedi projekthez rendel egy készletet, és a fedéllel ellátott modul a rajzon szerepel, maga a bútorgyár megtalálja és telepíti az összes alkatrészt.

Ha már megszervezett konyhát vásárol, előzetesen mérje meg a megvásárolt szekrény vagy fiók méretét. Ha ez egy külső struktúra, akkor érdemes előzetesen azt is megvizsgálni, hogy hol és mennyi helyet készítenek rá.

Hasznos ajánlások

A serpenyők fedeleinek tárolására a leg ergonómikusabb, a professzionális tervezők tanácsát használjuk.

  • Nem szabad tartanod a fedeleket egymással. Ez a kialakítás nagyon instabil. De hogy a "matryoshka" edényeket nagyon racionálisan tartsuk. A borítók jobban helyezkednek el egymástól.
  • A legkényelmesebb lehetőség - helyezze a záró részeket a fiókok melletti fiókba. Így megteheti a kívánt kapacitást, és azonnal vegye fel a hiányzó elemet.
  • Figyelembe véve a rekesz méretét, számolja meg a konyhai eszközöket.. Kívánatos, hogy mindenki illeszkedjen egy helyre.
  • Ha kevés fedéllel rendelkezik, nem szükséges egy egész polcot vagy dobozot rendelni hozzájuk. Egy kis szervezőt helyezhetsz a szekrénybe, és más tárgyakat is elhelyezhetsz a közelben. Ugyanezt lehet tenni a dobozban. Ebben az esetben nem is vásárolhat speciális tervezést, hanem egyszerűen készíthet házi készítésű fa léceket, amelyek az űrszeparátorok szerepét töltik be.
  • Ha nem tudja behelyezni a korlátot a szekrénybeés nincs elegendő szabad hely az asztalon és a falakon, az ajtó külső részén felakaszthatja a szerkezetet.
  • Érdekes ötlet - az ablaknyitás használata. Egy kis konyhában ez lehet üdvösség. Az oldalakon polcok, kampók, állványok helyezhetők el. Különösen harmonikusan ez a lehetőség a vidéki stílusban díszített konyhában fog kinézni.

Ha nem szeretne pénzt költeni további alkatrészek beszerzésére, akkor saját maga teheti meg. Ehhez használhatunk vastag huzalt, fémrudakat, horgokat.

7 tárolja a tárolóedényeket a serpenyőkről, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok