serpenyők

Helyezze be a dupla kazánt a serpenyőben

Helyezze be a dupla kazánt a serpenyőben

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. A gőzhajó fő típusai a serpenyőben helyezkednek el
  2. A tervek típusai
  3. A betét-dupla kazán használatára vonatkozó szabályok

Ételkészítés egy párnak lehetővé teszi, hogy az élelmiszerekben maximálisan vitaminokat tartson. Ezen túlmenően az ilyen módon feldolgozott termékek étrendszerûek és megtartják színüket és alakjukat. Nem minden háziasszonynak van helye a konyhában egy dupla kazán számára, de egy ilyen konyhai egység kiváló helyettesítője egy speciális betét a serpenyőben. Mit szeretnek? Mit kell összpontosítani, amikor kiválasztjuk és hogyan használjuk?

A gőzhajó fő típusai a serpenyőben helyezkednek el

Az ilyen struktúrák kiválasztása nagyon gazdag, és egy olyan készüléket találhat, amely minden ízt és költségvetést a gőz főzésére alkalmas. Van még összecsukható opciók is, amelyek kis helyet foglalnak el a konyhában. Mindegyiket külön elemezzük.

üveg

Az üveg környezetbarát anyag, nem is maró hatású. A serpenyőben lévő üvegbetétek-gőzölők csak egy alacsony méretű fogantyúval rendelkeznek, és az alján sok lyuk van a gőz áthaladásához. A készülék tetején általában fedéllel van zárva.

kényelmesen, az üveg gyorsan felmelegszik, és magas hőmérsékleten nem bocsát ki káros anyagokat. Ezért egy üvegbetét-dupla kazánban biztonságosan főzheti a gyermekeket, és ne aggódjon az egészségükért.

fém

Általában rozsdamentes acélból készülnek. Gyakran találkozhatunk és alumínium dupla kazánnal, olcsóbb, de nem túl erős és nem alkalmas a gyermekek főzésére. A legszebb lehetőség - zománcbetét gőzölgő edényben. Tartós és könnyen kezelhető, de amikor leesik és megüt, a zománc gyakran megsérül.

A fém dupla kazán kialakítása egy állványon lévő rács, amelynek magassága a forrásban lévő víz szintjének iránymutatása lesz.

A fémbetét-dupla kazán mínuszja ez előbb-utóbb oxidálni kezd, és káros vegyületeket szabadít fel. Főzés ezzel az eszközzel Nem alkalmas gyermekek és rossz egészségi állapotú emberek számára.

Ezenkívül a fém edényekben lévő ételek éghetnek, és a kemény csiszolóanyagok megkarcolhatják a szerkezetet.

szilícium

Ilyen anyag a konyhai eszközök gyártásához hosszú ideig. Kényelmes mosni, az élelmiszer nem ragaszkodik hozzá, ráadásul rugalmas, nem szakad el, amikor esik és fúj.

A serpenyőben lévő szilikoncsúcsok lehetővé teszik, hogy bármilyen párolt ételt főzhessenek, mint más gőzölők, és ezek tartománya nagyon nagy.

A tervek típusai

Az üveglapkák általában egy kis tálat vagy edényt jelentenek. Az oldalsó fogantyúk vagy a perem miatt a súlyt tartják. Az átmérőt és a magasságot a serpenyő mérete alapján választják ki, amelyben az ételt főzzük.

Fém és szilikon betét-dupla kazán lehet összecsukható kialakítás, ami nagyon kényelmes. Őket is sziromnak nevezik. Ezek a szirmok miatt megváltoztathatják az átmérőjüket, amelyek megváltoztatják a feltárási szögüket.

A potban lévő gőzölő rendszeres háló lehet, de ez egy egyszerűbb lehetőség.

A kettős vagy hármas betétek nagyon népszerűek. Lehetővé teszik, hogy egyszerre több terméket főzzön, anélkül, hogy összekeverné őket. Így könnyen elkészíthető a különböző eltarthatósági idővel rendelkező ételek. A többszintű szerkezetek különböző anyagokból készülnek: üveg, fém, szilikon.

A betét-dupla kazán használatára vonatkozó szabályok

Annak érdekében, hogy az ezzel az eszközzel készített termékek valóban egészségesek és ízletesek legyenek, Szükséges figyelembe venni a dupla-kazán használatának számos árnyalatát.

  • A víz nem érintheti az alját. A forrásban lévő víz és a dupla kazán alja közötti távolságnak legalább néhány centiméternek kell lennie.
  • A főzési folyamat felgyorsítása érdekében előre forraljuk fel a vizet. Például zöldség vágása közben.
  • Az ételnek ugyanolyannak kell lennie. Ezután az eredmény egyenletesen főzött étel lesz, nyers területek nélkül.
  • A termékek nem lehetnek túl szorosak. Ellenkező esetben a gőz nem lesz képes bejutni és megfelelően viselkedni az élelmiszer darabokra.
  • A kétszintű betét-dupla kazánban figyeljen a termékek főzési idejére. A húst, a halat, a burgonyát az első szintre kell telepíteni, a zöldséget pedig a másodikra. Amikor a zöldségeket főzzük, könnyen kihúzhatók lesznek, míg más termékeket továbbra is párolnak.

A kettős kazán nélküli gőzölésre vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok