sapkák

Cap, rikkancs sapka

Cap, rikkancs sapka

csatlakozzon a vitához

 

Kevés kalap van egyformán népszerű a férfiak és a nők körében. Csak egy ilyen dolog - egy stílusos nyolclapú sapka, ideális megoldás azoknak, akik a divatot követik, és betartják a klasszikus stílusú ruhát.

Megjelenés története

Ez a sapka stílus Angliából származik, és a 19. század második felétől nyúlik vissza.amikor a frizura és a sportolók ilyen kalapot viseltek. A nyolclapos sapka sok oknál fogva társul a híres Sherlock Holmes nyomozóhoz és Watson asszisztenséhez. A stílus népszerűségének csúcsa a múlt század 20-as évei.

Érdemes megjegyezni, hogy a nyolclapát kezdetben inkább egy beret, mint egy sapka. Érdekes módon a fejdísz története könnyedén nyomon követhető a nevek variációival: angol sapka, huligán (vagy Gavrosh - a Victor Hugo „Les Miserables” regényének karaktere), újsággyártó sapka, nyolcszög. A fő név a nyolc penge, a modell a háromszög alakú ékek száma alapján érkezik.

Oroszországban egy nyolclapos sapka hosszú ideig egyfajta jelképe volt a polgárháborúnak, szilárdan kötődött a proletariátushoz, valamint a tolvajokhoz, az udvari huligánokhoz és az utcai gyerekekhez. Most ezek a társulások a távoli múltban vannak, és a stílusos nyolclapát univerzális szekrénydarab lett a különböző korú férfiak és nők számára.

előnyök

Külsőleg a nyolc penge egy szabályos sapkának néz ki, amelynek lekerekített alakja és ívelt kemény visorja van., de nagyobb térfogatú formában különbözik, a felsőt nyolc háromszög alakú ékre osztva egy kötelező gombbal a középen.

Ez a stílus univerzális - a férj és a feleség egy ilyen sapkát vásárolhat kettőre, és megfordulhat. A színséma férfi- és női szekrényre is alkalmas.

A modell másik előnye, hogy különleges alakja miatt nem mozdul ki, és nem esik le a fejből.

Annak ellenére, hogy Oroszországban sok éven át ez a stílus a munkásosztály jellemzője, ez a vágás az egész világon arisztokratikusnak tekinthető. A nyolc pengék ilyen sokfélesége lehetővé teszi, hogy a fejdísz segítségével minden nap teljesen más képeket készítsen - mindent a képzeletedtől és a magad bemutatásának képességétől függ.

A nyolclapos sapka bármilyen arcformájú nőknek alkalmas, ami jó hír. Ez a stílus vizuálisan kiegyenlítheti a meglévő hiányosságokat, különösen a szögletes vagy a hosszúkás arcformát. Egy kicsit könnyed design a la gavroche kedvező kontrasztot teremt a finom női tulajdonságokkal.

Ezt a gyakorlati fejdíszet a világ minden táján értékelik a férfiak. Végül is ez egy divatos kiegészítő, amely eredeti képet és megbízható védelmet nyújt az időjárás zavarai ellen. Nyáron, ebben a sapkában kedves sport játékot játszani a friss levegőben - ez megvédi a nap fényes sugárzását.

Végül, a nyolclapát figyelemre méltó, hogy nagyon különböző ruhákkal kombinálható: mint egy irodai öltönyben, valamint a fiatalok szakadt farmerjeiben.

modell

Meg kell jegyezni, hogy a sapka-nyolclapátok modelljei nem különböznek különféle fajtáktól. Mindegyiküknek van egy jellegzetes vágása, és általában csak az anyag sűrűsége alapján különböznek (ami viszont a szezonalitástól függ).

A klasszikus változatot azonban hagyományosan a puha tweed kockás színeknek tekintik (ez is klasszikus angol nyolclapú). Nyolc ékszögű háromszög van csatlakoztatva a középső részhez, és egy gombnyomással van rögzítve, ennek a modellnek a viselője sűrű és enyhén ívelt. A formanyomtatvány klasszikus változata hasonlít egy beretre.

Vannak olyan termékek, amelyekben a visor szinte mindenre el van rejtve a térfogati felső rész alatt. Ugyanakkor vannak modellek, éppen ellenkezőleg, hosszú árnyékolóval.

Nyolclapos - egész évszakos frizura. A téli opciók szükségszerűen azt sugallják, hogy létezik szigetelés (különösen a birkabőrön népszerű bőrmodellek). Számos sapkának van kiegészítő védelme a füleknek, ez különösen igaz a szeles időjárás esetén, és a hátsó különleges védőburkolat, amely védi a nyakát a hidegtől. Ezeket az elemeket csak szükség szerint lehet használni, általában egyszerűen eltávolítják.

Sok híres márka szakosodott a népszerű fejfedők gyártásában. Ezek külföldi márkák Bailey, Galvin, Christys, Herman, Goorin Brothers. Például az olasz Galvin cég csodálatos modelleket állít elő gyapjúcsövekből, amelyek "komplex cellás" nyomtatással, selyem béléssel vannak ellátva. A kerület mentén egy ilyen kupakot belülről kezelünk egy speciális szalaggal, amely tökéletesen illeszkedik a fejhez. Oldalirányban a termék cég logója van. Nyilvánvaló, hogy az ilyen márkás modellek magasak.

Orosz gyártó Loricci Gyönyörű női nyolclapú, klasszikus formatervezésű olasz jelmezes anyagot kínál gyapjú alapon. A termék belső szélén kényelmes utyazhka állítja be a méretét.

anyag

Angliában az első nyolc pengét hagyományosan tweedből készítették. Ma különböző anyagokból készülnek: gyapjú, pamut, len.

Különösen elegáns megjelenésű bőr és irha modell. Kényelmes viselet, nem sérti a bőr légzését, jól tartja a hőt - nagyszerű lehetőség a fagyos télre.

Érdekes tervezési megoldás - a sapkában található különböző anyagok kombinációja. Tehát gyakran a gyapjú fő része hatékonyan kombinálva van egy kötött vagy velúr viselővel.

Kiváló téli frizura, amely a kép egy kis luxusnak számít, prémes sapka-nyolc pengék. A népszerű férfi modellek pecsétből készülnek, míg a női modellek nyércből készülnek. A szigetelés szerepében az ilyen drága opciók általában báránybőrből vagy vékonyabb fleece bélésből álltak.

A nyári fény sapkák szöveteként általában vastag pamut és ágynemű van.

szín

Az elegáns sapka-nyolc-klyaks színskálája különbözik a kényszertől - nyugodt bézs, szürke, barna árnyalatok. Természetesen a klasszikus fekete változat mindig releváns.

A klasszikus modell jellegzetes kockás nyomtatással rendelkezik. A tervezők azonban sikeresen fejleszthetik az opciókat halszálkás és houndstooth nyomtatással.

Hogyan válasszuk ki?

Ha úgy dönt, hogy a ruhásszekrényét egy divatos gingham sapkával kívánja diverzifikálni, figyeljen számos pontra. Válasszon szigorúan fejfedőt a fej méretének megfelelően, mivel a túl kicsi modell a templomokat összenyomja és fejfájást okoz. Éppen ellenkezőleg, a túl nagy sapka leesik a szemére és kényelmetlenséget okoz.

Válassza ki a termék anyagát és textúráját, a szezonra összpontosítva.

Egy ilyen dolog megvásárlásakor gondold át az együttes létrehozásának lehetőségeit. - A sapkának összhangban kell lennie a szekrény más elemeivel. Például, ha egy kockás sapkát választ, akkor egy stílusos kép létrehozásához kívánatos, hogy egy nyomtatást egy mintával, például nadrággal (mind színes, mind cellaméret) illesszen. Vigyázzon az ilyen ruházat elérhetőségére.

Mit kell viselni?

Férfi Cap Hooligan A legjobban illeszkedik a retro képbe: kombinálja a harisnyatartóval, gyönyörű kötéssel (opcióként - lenyűgöző pillangó), klasszikus ingekkel és nadrágokkal banánnal.

Szilárdan fog kinézni, ha egy bőr- vagy velúr fejfedőt szúr be szigorú demi-szezon bevonattal vagy vágott kabáttal. A bőrkesztyű, a térfogatú sál és a jó portfólió nagyon megfelelő lesz.

A hétköznapi stílust kedvelők számára nyolc pengét lehet kombinálni alkalmi farmerrel, egy szokásos pulóverrel és egy bőrkabáttal - a fejdísz egy kis lelkesedéssel jár.

Ha a kupakjának fényes nyomtatása van (cella vagy csík), akkor kiegészítse azt egy azonos mintával. De itt fontos, hogy ne vigyük túlzásba: ha a kabát vagy póló ugyanolyan mintázattal lesz ellátva, akkor úgy néz ki, mint egy nagy folt. Ugyanezt a nyomtatást meg kell osztani - jobb választani a hasonló nadrágot a sapkához.

A fejfedőknek összhangban kell lenniük a színben. Az együttes teljesnek és teljesnek tűnik, amelyben a sapka ugyanolyan színű, mint a cipő. A ruhásszekrénynek textúrájúnak kell lennie: ha bőrkabátot visel, akkor vigyázzon a bőrkesztyűre. Ha a modell gyapjúból készült, válasszon hasonló textúraú sálat.

Próbáljon meg egységes képet tartani a képen. Nyolc pengét nem kombinálnak, például egy cowboy övvel. Megfelelően válassza ki a kiegészítőket, amelyek véget vetnek az együttesnek. A nők nyáron nyolc lapát viselhetnek egy hosszú, hosszú sundress-szel, miközben nem felejtik el, hogy hosszú hajaikat elhagyják - merész csábító kép alakul ki. A városi stílusú rajongók kombinálhatják a kupakot bombázó kabátokkal, pulóverekkel, farmerekkel és cipőkkel. Nagyszerű lehetőség - nyolc penge, nyakörv és hosszúkás mellény.

Ékszerek, mint mindig, sikeresen befejezik a képet. Ezenkívül egy nyolc pengéjű sapka bizonyos frizurát jelent - az egyes szálak, fürtök vagy aranyos zsinórok könnyen és kényelmesen kiütnek a frizura alól. Kísérletezzünk egy sapka ültetésével - kissé döntsük el az egyik oldalra, vagy csúsztassuk a szemed fölé, és minden alkalommal új képeket készítsünk.

ábrázolás

  • A vastag gyapjúszövetből készült női huligán sapka rövid viselővel rendelkezik. A színárnyalatban és a textúrában lévő fejdísz megegyezik a szigorú őszi kabáttal, az együttes unalmasnak tűnik, ha nem a díszítő, a csíkos határát jelölő fehér csíkok formájában jelenik meg. A tartozéknak ugyanaz a funkciója - egy vékony sál, fekete virágos nyomtatással. A lány romantikus frizurája és bájos sminkje, amely a szemre helyezi a hangsúlyt, tökéletesen kitölti a képet.

  • A nyolclapos, kis nyéllel ellátott lapát puha bársonyos anyagból készül. A modell csúcspontja a szövetre nyomtatott nyomtatás - absztrakt fekete vonalak egy csendes piros háttéren. Ez a színkombináció visszhangozza a csíkos blúz színét. A lány egyenes haja és szép arcvonása kedvezően ellentétes a huligán sapkával.
  • Csodálatos, fekete színű, bőrből készült férfi modell, elegáns fekete színben, ami különösen drága anyagok. A sapka harmonikusan illeszkedik egy világos, szürke, barna varrással rendelkező farmer dzsekivel. Egy kis ing frissítő képe egy kis cellában. Egyszerű borotválatlan ember tökéletesen illeszkedik a mindennapi városi megjelenésbe.

  • A klasszikus halszálkás nyomtatású, klasszikus, világos szürke-gingham sapka megegyezik a kabát gallérja és gombjaival. A felsőruházat szilárd anyagból készült, divatos mustárszínnel és stílusos kialakítással rendelkezik. A vékony, kontrasztos gombokkal ellátott, meleg tejes színű pulóver egy kis frissességet kölcsönöz a képnek.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok