Házi macskák

A török ​​angóra fajta fehér macskáinak áttekintése

A török ​​angóra fajta fehér macskáinak áttekintése

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. származás
 2. leírás
 3. vérmérséklet
 4. Pet Care
 5. adag

Néha olyan ember mellett akarsz lenni, aki melegíti a lelket - egy kisállatot. A macska nem csak melegít, hanem a barátod is lesz. Milyen fajta választani? Sok fajta macska van: a szfinxtől a Maine Coonig, ez mindenki ízlésének kérdése. De ha egy káprázatos fehér macskát szeretne mély intelligens szemekkel és egy bolyhos farkával, amely nyugodt és békés elrendezésű, akkor a török ​​angóra határozottan a kedvence.

származás

Habár ez a fajta a XV. Század közepe óta nagyon régóta ismert, végül csak a XIX. Század végén alakult ki. Az 1970-es évek közepén hivatalosan is elismerték az elismerést. Úgy tartják, hogy az angórai faj elődei a közel-keleti vad és afrikai háziasított macskák voltak. A fajta a modern Törökország területén jelent meg.

Abban az időben a fővárost Angorának hívták, ezért a macska neve. A fajta néhány változáson ment keresztül, majd különösen népszerűvé vált.

Egész idő alatt csak a kiemelkedő nemes emberek lehetnek a macska tulajdonosai. Népszerűsége ellenére ez a fajta a vérkeverés miatt eltűnhet, de most nem veszélyes.

Közel-keleti vadvirág
Afrikai vadvirág

leírás

Az angóra macskák a következő jellemzőkkel rendelkeznek.

 • A gyapjú puha, puha, közepes hosszúságú. A nyakon, a faroknál és a hátsó lábakon egy kicsit hosszabb. Kicsi aljszőrű.
 • A klasszikus szín tiszta fehér, de az utóbbi időben bézs, barna, szürke és piros.
 • A macska megfelelő arányban van, kis méretű, a férfiak 5 kilogrammot érnek el, de a nőstények csaknem a felét teszik ki.
 • Fej sajátos alakja. Vékony nyak, kecses test és hosszú mancsok. A farok hosszabb, mint más macskáké, nagyon puha.
 • A szemnek keleti vágása van. Általában zöld, sárga vagy kék színűek.

vérmérséklet

Ismertesse az angóra fajta természetét egy szóban, és nem fog működni. Egyrészt a kisállat független, nyugodt, stabil pszichével, viszont barátságos, játékos és kíváncsi. Nagyon szereti a játékokat, de alkalmanként talál egy élő célt. Szereti a friss levegőt.

Az angóra macska nagyon okos. Képes elsajátítani néhány trükköt: egy játékot, vagy éppen ellenkezőleg, elrejteni, kinyitni az ajtót, játszani elrejteni. Mindig hűséges egy tulajdonosnak. Gyerekekkel együtt, óvatosan idegenekkel, hosszú ideig használják. Nem tolerálja a durvaságot, a fizikai büntetést, a hangos sírást. Ha megsértették, képesek kisebb piszkos trükköket.

Pet Care

Felnőtt macska

Tekintse meg a szakértők alábbi ajánlásait.

 • gyapjú A török ​​angóra különös gondosságot igényel: gyakran szükség van arra, hogy a szőrzetet fésülje meg, hogy megakadályozza a fonódásokat, különösen az elszabadulás során. Gyakran nem kell fürdeni, de a fehér szín megőrzése érdekében ezt az eljárást havonta egyszer, speciális eszközökkel kell végrehajtani.
 • Szem. A szem mögött is gondoskodni kell: naponta meg kell törölni őket egy speciális szerszámmal megnedvesített tamponnal. Ha viszketés, bőrpír, savanyúság, szaglás vagy egyéb tünetek jelentkeznek, azonnal forduljon az állatorvoshoz.
 • fogak. A macska szájüregén kívül nincs szükség különös gondosságra, elegendő, ha a fogszuvasodás megakadályozása érdekében 2 hetente egyszer fogmosni.
 • fülek meg kell tisztítani, mert szennyezett a pamut rügyek vagy speciális hidrogén-peroxidban áztatott törlőkendők vagy speciális készítmények törlése.Ha véletlenül észlelte a fül atkák megjelenését, forduljon az állatorvoshoz.
 • tengelykapcsolók havonta egyszer kell vágni, ha szükséges - gyakrabban. Karmok is szükségesek.
 • tálca egyedül kell felvenniük, mint az alom.
 • Szintén gondoskodni kell egy kis alváshelyről.

cica

A cica gondozása alapvetően nem különbözik a felnőtt gondozásától. De még mindig van néhány tipp.

 • Nem szabad gyakran fürdenie a kisállatát, gyenge immunitás miatt megbetegedhet.
 • Különösen gondoskodnunk kell a szem egészségéről, annak biztosítására, hogy ne legyen szédítő, duzzanat, bőrpír.
 • A fajta cica tanítása a tálcára meglehetősen egyszerű, de meg kell választani a megfelelő helyet, a tálca alakját és a töltőanyagot, mivel ebben a korban az alapvető szokások alakulnak ki.
 • Fontos azt is biztosítani, hogy a cica ne tartalmazzon fülbetegségeket.

adag

A kiscicákat gyakran kell táplálni, az etetés kezdetén meg kell ismernie a kisállatot a különböző termékekkel. Annak érdekében, hogy ne terheljük a testet, cselekedjünk az elvnek, egy nap - egy új terméknek. Hasonlóképpen, megtudhatja a kedvenceit. Szükség van egyidejűleg élelmiszer-kínálatra, naponta 6-szor kezdeni, idővel, hogy 4-szer csökkenjen az etetés.

Egy felnőtt macskát naponta 3-4 alkalommal kell etetni. Annak érdekében, hogy ne nyerjen túlzott súlyt, el kell kerülnie a zsíros és magas kalóriatartalmú ételeket.

Annak érdekében, hogy a kisállatnak elegendő legyen az összes elem, évente kétszer szükséges a vitaminok bevétele.

A diéta lehet baromfi, sertés, marhahús, csontozott tengeri hal, zöldség, különböző gabonafélék. Fontos teljesen kizárni: burgonya, hüvelyesek, máj, kenyér, füstölt, sózott, fűszeres. A kiegyensúlyozott étrend egyszerűvé tétele, de ha nincs ideje erre, akkor át lehet vinni a kész takarmányba, ami kell prémium osztály. Ne feledje, hogy még a jó étel is okozhat urolitizist.

Valami az egészségről

A féregmentesítést, a szükséges vakcinázást és a különböző paraziták kezelését az állatorvos által meghatározott ütemterv szerint kell elvégezni. Annak ellenére, hogy ennek a fajtának a organizmusa meglehetősen erős, és nem okoz problémát a tulajdonosnak, ezek a macskák bizonyos betegségeket nem elkerültek. Ezek közé tartoznak az ataxia, a szív-érrendszeri betegségek, a lehetséges tumorok.

A betegségek megelőzése elegendő, ha hat hónaponként egyszer meglátogatja az állatorvost és végrehajtja a szükséges megelőző intézkedéseket. Jó gondossággal a macskák akár 20 évig is élhetnek. A török ​​angóra fajta fehér macskái veleszületett hibákat okozhatnak, mint például a süketség és a strabizmus. Ezért egy cica kiválasztásakor érdemes egyszerű teszteket végezni.

A fajta jellemzőit az alábbi videó ismerteti.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok