Házi macskák

A macskák leírása és tartalma Devon Rex

A macskák leírása és tartalma Devon Rex

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A származás története
 2. leírás
 3. Karakterjellemzők
 4. várható élettartam
 5. Színbeállítások
 6. A fogva tartás feltételei
 7. Mit kell táplálni?
 8. tenyésztés
 9. edzés
 10. egészség
 11. Népszerű nevek
 12. Tulajdonosok véleménye

A Devon Rex egy csodálatos macskafajta, amely rendkívüli külsővel és egyedülálló gyapjú textúra. Az orosz tenyésztők alacsony előfordulása ellenére ez a fajta nyugodt, békés és kíváncsi jellegű, és nem igényel különös gondosságot. A cikk részletesen leírja a Devon Rex macskák leírását és karbantartását, valamint tanácsokat és javaslatokat ad ezeknek a háziállatoknak a takarmányozására és szaporítására.

A származás története

Ezeknek a rendkívüli macskáknak a történelmi hazája az Anglia délnyugati részén található Devonshire megye. Az 1960-as évek körül ezeken a területeken egy csodálatos megjelenéssel rendelkező macska volt. Az állat rendkívüli sebessége miatt sikerült elmenekülni az emberektől, de a nő, aki vele utazott, sikerült felvenni a gazdaságot. A közeljövőben lebegett, és a kölykök között egy szokatlan, sötét és göndör haja volt.

Kitty-t Kirley-nek nevezték, és a tulajdonos úgy döntött, hogy egy ritka Cornish Rex fajta képviselője. Az állatok kiscicái körülbelül ugyanolyan külső, profi és hosszú vékony lábakkal rendelkeztek. A macska érlelésével a tulajdonosnak azt a gondolatát kellett tennie, hogy tenyésztje a fajtát, de a kisállat párosítása a rokonokkal nem eredményezett eredményt. Ezek még mindig a legelterjedtebb macskák voltak, a haj és a nagy fülek megőrzése nélkül.

Ebben az időben valódi válság volt az egész Rex-fajtában - az egyének egyre kevésbé, és kevés tenyésztő akart szerezni őket. Azonban számos tenyésztőnek sikerült megőrizni a fajtákat. A Kirlie kereszteződésével ezek a képviselők nem adták meg az eredményeiket, azonban a közönséges házi macskával végzett szelekciós felmérések során hamarosan megjelentek a megfelelő típusú hajjal, szemekkel és fülekkel rendelkező cica.

Csak a 20. század második felében a Devonok teljes értékű fajtákként működtek (az USA-ban), és 1972-ben egyesek nyertek bajnokságot. A magas teljesítmény és a hivatalos elismerés elvégezte a munkát - a Devon Rexs egyre inkább az otthonokban és óvodákban kezdett megjelenni, sok amerikai és brit család érdekelt. Ezeknek a macskáknak a jelenlegi népessége a kis termékesség és a született egyedek számos hibája miatt jelentéktelen. A nagyméretű óvodák rendszeresen döntenek a fajok egyének átkeléséről másokkal, hogy megőrizzék a Devonov egészét.

leírás

Az egész testével a Devon Rex hasonlít a nemes leopárdokra. Valójában ez a fajta fajta számos macskafaj kiválasztásának eredménye.

Ma van egy bizonyos mértékű külső jellemzője ennek a macskafajtának. Az alábbiakban olvashatsz róla.

 • Az egészséges állat átlagos súlya általában 3,2–4,5 kilogramm. Férfiaknál a súly gyakran kissé nagyobb, mint macskáknál.
 • A marmagép átlagos növekedése 35 cm-ig terjed, de néhányan inkább a hosszúságot mérik, figyelembe véve a végtagok méretét.
 • Színek színe. Vannak teljesen más árnyalatok, de a tisztán fajta Devonokat pontosan monokromatikusnak tekintik: fekete, fehér, fehéres, barna. A leggyakoribb színes színek a teknős, a sziámi és az arany-vörös árnyalatok.
 • Átlagos várható élettartam. Ideális körülmények között a szokásos Devon Rex 14-16 évig élhet.

Részletes leírást adunk a fajta külső jellemzőiről és külsőségéről.

 • A fej egy ék alakú háromszög alakú, körvonalazott arccsontokkal és tiszta csipkével. Ha megnézzük a fejet a profilban, akkor a láb jól látható lesz (vagy egy éles átmenet a homlokról az orr vagy a pofa hátára). A koponya maga is lapos, de az orrról a homlokra való átmenet sima és lekerekített.
 • Pofáját. Rövid, de erősen kiemelkedik a profil többi részétől. Jól észlelhető bajusz párnák, nagy áll, kissé lekerekített.
 • Szemgolyó. Szokatlanul nagy méretű szemek, széles, kör alakúak. Az írisz gyakran kékes, arany, zöld vagy hamvas színű, sötét és fehér színben. Úgy véljük, hogy kapcsolat van a szemszín és a szín színe között a Devon Rexben, de az írisz minden esetben tiszta és nem zavaros.
 • Fülek. Vékony, egy kis gyapjúréteggel borított, alacsony alapterületű, a bázist szinte határolja a szupermolekuláris szellem. A fülek csúcsai lekerekítettek, a belső részek a belső oldallal előre néznek. A tippeken lévő bojtok általában nincsenek, azonban vegyes fajták lehetnek.
 • Törzs. Erős, erős, de nem túl vastag és rövid. A mellkas széles, a végtagok hosszúak, rugalmasak és erősek. Az elülső lábak általában kissé rövidebbek, mint a hátsó lábak, ami lehetővé teszi az állat számára, hogy nagy ugrásokat tegyen hosszúságban és magasságban.
 • Bajusz és szemöldök. Gyakorlatilag fejletlen és láthatatlan, rövid.
 • Végtagok. A nagy hosszúság ellenére a fajta mancsai vékonyak, és a párnák rendkívül kicsi, általában kerekek. A farok hosszú, egyenletes, de vékony hajréteggel van borítva. A végén rámutatott.
 • Neck. Hosszú, de vékony. Felnőtt macskáknál a bőrcsontok a gége mentén kis bőrű hajtogatással jellemezhetők.
 • A fejbőrt. Ellentétben a közhiedelemmel, Devonnak nagyon sűrű göndör haja van a teste minden részén. A kivétel lehet a fül, a mellkas és a nyak, ahol a haj egy kicsit kevesebb. Ha az egyénnek kopasz része van vagy kopasz foltja van, valószínűleg egészségügyi problémái vannak. Szükség van arra is, hogy megkülönböztesse a vékony haj és a szín közötti különbséget, a sötét színű sziklákban, a kabát mindig vastagabbnak tűnik.

Meg kell jelölnie a tapasztalt Devon tenyésztők főbb pozitív és negatív pontjait.

Kezdjük a profikkal.

 • Világos és rendkívüli megjelenés, amelyet minden vendég emlékez.
 • A vékony hajok ellenére jó és jó egészségük van, ritkán betegek.
 • Ideális az aktív macskák rajongóinak, akik mindig veled vannak, és nem ülnek valahol a sarokban vagy aludni egész nap.
 • Rendkívüli intelligencia, kiváló mentális képességek és hajlamos a tanulásra és a vonatra.
 • Figyelemre méltóan vonatkozik a gyerekekre, a fajta nem hajlamos féltékenységre. Más háziállatokkal is jól megy.
 • A tisztaság szeretete, mert gyakran szereti magad megnyerni.
 • Néhány fajtát hipoallergénnek tartanak, de nem. A rövid haj miatt nagyon kicsi gyapjú marad, és ritkán fészkel, ami csökkenti az allergiás reakciók kockázatát a fogadóban. A rövid gyapjúnak köszönhetően nem igényel sok gondot.

Mark és néhány mínusz.

 • Rendkívül nehéz elviselni a tulajdonostól való elválasztást. A rendes Devon a ház tulajdonosa hosszú távú távollétében valódi depresszióba eshet. Ezért nem ajánlott, hogy a fajta szoros ütemezéssel és kis szabadidővel indítsa el az embereket.
 • Túlzott tevékenység, ami otthoni bútorok és egyéb instabil dolgok károsodásához vezet. Korán már szereti az összes vezetékes és ruhadarabot, amellyel találkozik az útján, és a devon, aki nem képzett a szokásokban, szar, ahol tetszik.
 • Állandó terhelések és szórakozás nélkül depressziósnak érzi magát. Szüksége van egy csomó játékra, alagútra, golyóra és polcra a kikapcsolódásra. A szeretet ugrani, valamint a szélsőséges kíváncsiság a kisállat sérüléséhez vezethet. Próbáld meg nem szoktatni, hogy ugorjon a szekrényekre és a magas szekrényekre.
 • A fajta ritkának tekinthető Oroszországban és a FÁK-ban, ezért drága, és az egészséges egyének megtalálása is nehéz.

Minden előnye és hátránya ellenére a Devonokat még mindig exkluzív macskáknak tartják, amelyeket ritka tenyésztők döntenek.

Karakterjellemzők

A fajta ritkasága, kegyelme és természeti szépsége nem fejlődött ki az agresszív vagy arrogáns jellegű devoniakban. Minden meglehetősen ellentétes, az ilyen macskák nem tolerálják a magányt, és minden eszközzel megpróbálják felhívni a tulajdonos figyelmét. A fajnak az egyénre való odaadását és szeretetét néha a kutyákkal hasonlítják össze.

Ez a macska mindig veled lesz. Amint hazajött, találkozni fog, és inkább dörzsölni fogja a lábát. Amikor elmész a konyhába - egy farokkal fog követni, de nem az ételt, hanem a jóváhagyást és a szeretetet. Mikor pihensz, a kezeden, térdén ül, vagy megpróbál ráugrani a vállára. Ez hihetetlenül barátságos macskafajta.

Tekintsük a fajta képviselőinek minőségét.

 • Activity. A születéstől a Devon öregkoráig - hihetetlen nyugtalanság. Mindenhol megrázzák az orrukat, mindent érdekelnek. Soha nem fáradnak, ritkán pihennek, és általában úgy viselkednek, mint valódi gyerekek.
 • Szocializáció. Az emberi közösség szeretete, a gyerekekkel való türelem és a többi háziállat iránti hűség sokkal magasabbra teszi ezt a fajtát, mint más macskák. Emellett a Devon nem vonatkozik azokra a macskákra, akik az új emberek látványában a lakásban egyszerűen elfutnak és elrejtenek a kanapé alatt. Mindenképpen megpróbálnak találkozni és felhívni a figyelmet.
 • Empátia. Tevékenysége ellenére a Devonok figyelemre méltóan érezhetik a tulajdonos állapotát, és hajlamosak az empátiara. Ugyanakkor, ha a tulajdonos dühös vagy nagyon fáradt, meg fogják érteni ezt, és nem fog unatkozni.
 • Képezhetőségét. Kedvező körülmények között a macska és a Devon tulajdonosának teljes bizalmát figyelemre méltó eredmények mutatták ki a kutyák képzésében, akár egy tucat trükköt is megtanulhatnak egy életre.
 • Veszélyes kalandok. A Devonok megnövekedett aktivitása miatt gyorsan elfáradnak, így a macskák gyakran táplálékot igényelnek. A további táplálkozás szükségessége az élelmiszer lopását közvetlenül a gazdaszervezet lemezéből, vagy az egész lakásban étkezésre keres. Ez anyagi károkat vagy mérgezést okozhat (ha a macska elkeseredett kéreg vagy egy régi gyümölcs része).

várható élettartam

Amint már említettük, a Devon Rex többsége átlagosan 14-16 évig él, de vannak olyan esetek, amikor az egyének éltek. A várható élettartam is erősen függ az öröklődéstől, valamint a fogva tartás feltételeitől.

A Devon Rex élettartamát befolyásoló fő tényezők néhány pont.

 • A gondozás és a gondozás minősége, a fogvatartás feltételei.
 • Az élelmiszer rendszeressége, változatossága és minősége.
 • Az állat általános pszichológiai állapota. A megfélemlített, agresszív és elégedetlen személyek sokkal kevesebbet élnek.
 • Öröklődés - Devonov vásárlásakor ellenőrizni kell a dokumentumait, valamint a szüleinek dokumentumait a ritka örökletes betegségek azonosítására.
 • Szocializáció. A kommunikáció a devoniak számára fontos életfaktor, a hosztok hosszú távú hiánya, depressziós rendellenességek és korai halál esetén hajlamos.
 • Éghajlati és területi tartalom.

Javasoljuk, hogy nyáron mérsékelt nedvességtartalmú és átlagos hőmérséklete ne legyen +22 Celsius fok.

Színbeállítások

Ez a fajta nem rendelkezik speciális szabvánnyal a szőrzet színéhez.A tenyésztés során a tenyésztők hatalmas mennyiségű különböző fajtájú génanyagot használnak az egyedi színek és árnyalatok azonosításához. A keresztezés fő feltétele a gyapjú textúrájának megőrzése rövid és sűrű fürtök formájában. Fehér, fekete, barna színű, egyszínű színű macskák, valamint bicolor és tarka szőrzetű macskák találhatók. A leggyakoribb színbeállítások az alábbiakban láthatók.

 • Sziámi színek. Fehér vagy szürke kabátot jelent a mellkason, a háton és a hason, a végtagokon és a fejen. Ugyanakkor jellemző, hogy a pofa és az orr jellegzetes barna foltjai, valamint a sötét mancsok és a fülek. A farok általában ugyanolyan színű, mint a pofa.
 • Fahéj. Méz vagy puha barna, fuzzy sötét tigris csíkokkal a testen és a végtagokon. A mellkas és a fül több árnyalatú, világosabb, az orr és a pofa sötétebb.
 • Pont. Szürke vagy halvány szín az egész testen. A gerinctől kezdve egy fuzzy széles sötét vonal kezdődik, amely a farokig fut. A külső farok fekete és fehér csíkokkal van borítva, belülről főleg sötét. Ugyanez vonatkozik a végtagok és a lábak belső és külső részére is. Az arcon láthatjuk az orr és a szemvonal vonalát.
 • Bicolor. Jellemzője két domináns szín, éles kontraszt - leggyakrabban pontosan fehér és fekete foltok az egész testen. A hátoldal általában sötét, a mellkas világosabb, ritka foltokkal. A végtagok pofája és külső oldala is gyakran könnyű.
 • Tubby. Ez hasonlít a fahéj színére, de a világos hajban egy speciális vörös vagy könnyű csokoládé árnyalatú. A farok fekete és barna csíkokkal van borítva, a végtagok belseje sötét, a lábak könnyűek. Különböző, vékony fekete függőleges csíkok láthatók a szem fölött a szupermarketben.
 • Teknősbéka színe. A tarka és nem folytonos szín, amely azonnal négy különálló tónust tartalmaz: fekete, barna, fehér és sárgás. Általában az árnyalatok rendellenes foltokként vannak elrendezve a testben, beleértve a farokot, a végtagokat és a mellet.
 • Black. Szín a sötét és fekete árnyalatok szigorú dominanciájával. A sötét gyapjú lefedi a kisállat teljes testét, a fényzónák nincsenek.

A fogva tartás feltételei

A legtöbb tulajdonos fél attól, hogy elindítja a Devon Rex-et a fogva tartás körülményei miatt. Ez a mítosz az állat külső szfinxi hasonlósága miatt alakult ki, amely valóban különleges gondosságot igényel. A devonok viszont sokkal kevésbé válogatósak az ételtől, és hol élnek, a fő dolog az, hogy szeressünk egy kisállatot - ez lesz a legjobb módja annak, hogy minden ellensége.

Foglalkozunk néhány fajtájú ajánlással és gondozással. A legtöbb tipp a macskák általános ellátására vonatkozik, így a legtöbb tulajdonos számára nem lesz nehéz vagy nem kivitelezhető.

A rendszeres ellátásnak több kötelező intézkedést is tartalmaznia kell.

 • Mosás. A legtöbb házi macska nem igényel gyakori fürdést - a víz károsítja a bőrt, bejuthat a fülébe, és fáradtságot és irritációt okozhat, és jobban kedvelik magukat. Ez a szabály a Devon Rexre vonatkozik - egy vékony gyapjúréteg nem olyan szennyezett annyira gyorsan és szinte nem veszíti el a megjelenését. Ideális esetben ezeket a macskákat évente többször meg kell mosni. Az optimális vízhőmérséklet körülbelül 38 fok legyen, ne engedje, hogy a fülekbe, a szemébe és az orrba kerüljön a nedvesség.

A fürdés után nem kell törölnie a macskát, a haj elég rövid ahhoz, hogy gyorsan megszáradjon.

 • Az aurikulák gondozása. A nagyméretű és függőleges helyzetéből adódóan nagy mennyiségű szennyeződés keletkezik rendszeresen a Devonok fülébe. A tapasztalt tenyésztők minden nap tisztábbá teszik a gyulladás kockázatának csökkentését. Ebben az esetben a fül tisztítására vattát vagy speciális tampont használnak.Egy kisállat nem valószínű, hogy élvezni fogja ezt az eljárást, különösen, ha ezt tévesen csinálja, ezért célszerű valamilyen játékkal, finomsággal, vagy csak a stroke-val, és mondani valamit tisztítás közben.
 • Szemmegelőzés. Devon szemei ​​nagyon nagyok és kényesek, mert maga a Devon aktív életstílust szeret, szinte mindig nyitva marad. Ezért ezeknek a macskáknak a néhány betegsége pontosan a szemekhez kapcsolódik.

A szemeket időről időre, külön cseppek segítségével kell mosni. Próbálja meg azonnal megszabadulni a szárított nyálkától az állat szemei ​​sarkában - irritációt és vörösséget okozhat.

 • Karom. A serdülőkor óta a karmok aktívan növekszik a kis devonokban. Általában a játékoktól és a szórakozástól távolodnak, és maga a kisállat is szereti őket rágni. Azonban a felnőttek vagy az idősek nem érdekelnek a karmokkal, amelyek még kényelmetlenséget is okoznak. Ebben az esetben érdemes speciális csipeszeket használni.
 • Fogak és szájüreg. Nem minden tulajdonos használja a fogát, de ez nem teszi kevésbé hasznosnak. Csakúgy, mint az embereknél, a devonas a fogakban fogszuvasodást és az élelmiszerhulladék felhalmozódását okozhatja. Ugyanakkor fennáll az esély arra, hogy éles csontokat vagy más elemeket találjon az állat fogai közötti résekben. A rendszeres tisztításhoz speciális pasztára és fogkefére lesz szüksége, ha erre nincs időnk - legalább néhány héten belül érdemes megvizsgálni a macska száját a szaglás vagy a rossz fogak esetében.
 • A kabát gondozása. A macska tulajdonosainak minden aggodalma az, hogy vigyázzon az állati hajra: fésülködés, a bolhák jelenlétének ellenőrzése, a felesleges tisztítás és a kifakult gyapjú. A Devon gyapjú rendkívül kicsi, és az elhalványult feleslegek nem okoznak sok bajt.
 • Védőoltásokat. Ne felejtsd el rendszeres vakcinázási üléseket tartani - ez megmenti a kisállatát számos veszélyes betegségtől.

Érdemes megvizsgálni azokat a körülményeket is, amelyek mellett az illetékes tenyésztő megfelelően gondoskodik a lakásáról egy ilyen egzotikus és aktív kisállatnál, mint Devon Rex. Értsd meg, hogy egy új hely az ilyen macskák számára mindig kaland. Ne próbálj meg felnőtt állatot elválasztani, hogy oda menjen, vagy ne ugorjon valahol - ez a faj végig fogja követni a célját, amíg kitölti a bumpot.

De ne feledje, hogy reményei, hogy megvédjenek egy bizonyos helyet a lakásban ebből a macskából, akár egy tárolóhelyiség, akár egy erkély, teljesen meghiúsulnak.

Az alábbi javaslatok segítenek Önnek, hogy ne csak védje meg a háziállatot minden lehetséges hazai veszélytől, hanem önmagától is.

 • A lehető legkevesebbet távolítsa el a kis helyeket a nyílt helyektől, valamint olyan berendezéseket, amelyek könnyen megsérülhetnek. Ezek közé tartoznak a következők: kábelek a TV-ről, a telefon töltése, a szokásos fűzők, szálak és tűk, távirányító. Mindezek a dolgok potenciálisan károsíthatják az állatot, ami, ha valami újat tanul, teljesen letiltja az önmegőrzés ösztönét.
 • Nem szabad folyadékokat vagy háztartási vegyszereket (mosóporokat, fehérítőket és kondicionálószereket) szabadítani. Ez vonatkozik az elsősegély-készletekre, a kártevők, kenőcsök és krémek különböző keverékeire is. Mindezek a Devon Rexek könnyen mérgezhetnek, mint bármelyik macska.
 • Az Ön érdeke, hogy eltávolítsa a polcokból, a szekrényekből és a szekrényekből az összes olyan díszítőelemet, amely könnyen leeshet, szakadhat vagy megszakíthat. Ez például vázák, polcok, keretek, könyvek, gyepek. A Devon Rex kalandjai semmi más, mint a hegymászás és az aktív dudorok, különösen a hegyekben, ami komoly károkat okozhat mindezen dolgoknak.
 • Teljesen távolítsa el vagy cserélje ki a szokásos függönyöket a vakokkal - a Devonok csak szeretnek mászni őket, mert még a legtartósabb függönyök és tüll is válhat valódi rongyokká.
 • Ezeknek a macskáknak a egyedülálló képessége a parkour és a kíváncsiság számára teszi a Devon Rex nyílt ablakok és erkélyek potenciális áldozatait.Annak ellenére, hogy egy macska fájdalmatlanul átadhatja magát 2 vagy 3 emeletek eséséből, jobb védeni magát, és ne hagyja nyitva az ablakokat.

A Devon Rex számára a személyes tárgyak számának több olyan elemet kell tartalmaznia, amelyeket meg kell vásárolni a kisállat megvásárlása előtt.

 • Rack, ház vagy bármely más kényelmes hely egy macska számára. Nem lehet más háziállat vagy egy tulajdonos. A Devonnak rendelkeznie kell saját személyes terével, amelyben senki sem tud bejutni. A nyaralót vagy nyugágyat jól megvilágított helyen kell elhelyezni, ahol az egyik tulajdonos folyamatosan tartózkodik (ez egy nagyon fontos pillanat). Ezek a macskák szeretik a hőt - végül is, a bundájuk nem olyan vastag, hogy tűrje a fagyot, ezért válasszon helyet a fűtőelemek közelében, és győződjön meg róla, hogy nincsenek huzatok.
 • Amikor a devonok éhesek, könnyedén megfordíthatják az elkészített vizet és ételeket. Ezért ne vásároljunk könnyű polimer modelleket - jobb, ha a fém- vagy kerámia-opciókat említjük.
 • Minden kisállat WC-munkáját az első naptól kezdve csak egy adott helyen kell elvégezni. Ha ez egy szoba, akkor mindig próbálja meg nyitva tartani az ajtókat, hogy a háziállat éjjel-nappal elérhető legyen. Kiválaszthat bármilyen töltőanyagot, de kerülje az erős és különleges szagú termékeket (az ilyen szagok kicsapják a ürüléket, de megijesztik a macskát is).
 • Készülék hajápolásra és vágó karmokra, pamut tamponok a fülekhez, masszázs kefe.
 • Gondoskodni kell arról, hogy szállítsunk - különösen, ha télen kempingeznek. A hordozónak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy az állat jól érezze magát, közvetlen hozzáférést kell biztosítani a levegőhöz, valamint a melegített falakhoz.
 • Vásároljon egy kogtetochku-t vagy tárgyat, ahol az állat gyúrhatja a mancsokat, és őrölheti le a termesztett karmokat. Ez a dolog minden kisállatboltban megtalálható, gyakran egy kaparó kialakítása magában foglalja a játékokat, a napozóágyat vagy akár egy házat is.
 • Nem egy nap szórakoztatás nélkül - azonnal fel kell töltenie egy csomó különböző játékra, amellyel a kedvtelésből tartott kisállat játszik. A játékokat következetesen kell adni - nagyszámú szórakoztató szórakoztató kisállatot, és maguk is hamarosan unatkozni fognak hosszabb ideig. Az alagutak, a különböző mozdulatok vagy speciális polcok szintén jó kiegészítésnek fognak lenni, mert a Devonok hegymászók.

Mit kell táplálni?

Ezeknek a macskáknak a takarmányozási folyamata nem nehéz, megfelelő türelemmel még egy amatőr tenyésztő is képes kezelni. A háziállatok háromféle táplálékfajtája van: természetes ételek, készételek és keverékek, kombinált lehetőség. Az egyes típusok jellemzőit, előnyeit és hátrányait az alábbiakban tárgyaljuk.

Kész takarmány vagy keverék

Ebben az esetben rendszeresen vásárolnia kell bizonyos élelmiszereket a boltban, szakosodott ételeket kell biztosítani a nagyon magas minőségű macskák számára - a Devon képes kezelni az alacsony minőségű táplálékokat elutasítóan. A takarmány lehet száraz vagy konzervek vagy keverék formájában, a választás függ az egyes takarmányok árától és hasznosságától.

A takarmány előnyei nyilvánvalóak.

 • Ezek a takarmányok kiegyensúlyozottak, nincs szükség más vitaminok hozzáadására. A minőségi takarmány minden szükséges elemet tartalmaz a fiatal Devon számára.
 • Általában a száraz ételeket hónapokig tárolhatjuk a megfelelő csomagolásban és száraz helyen. Ami a keveréket és a konzerveket tartalmazza, vákuumcsomagokban értékesítik, és a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban hosszú ideig sem romolhatnak.
 • Az ilyen hírcsatornákon nem kell puzzle. Egyszerűen öntsön egy másik adag ételt az állatnak, és tudja, hogy ez hasznos lesz.

A száraz ételek és a konzervek hátrányai is léteznek.

 • Még a magas minőségű takarmány nagykereskedelmi rendszeres vásárlása is nagyban befolyásolja a pénztárcáját.
 • A Devon Rexes-nek nemcsak a szórakozás, hanem az élelmiszerek szempontjából is változatosságra van szüksége. Egy étkezéssel, idővel egyszerűen unatkozhatnak, ami egészségügyi problémákhoz vezethet.
 • Az ilyen takarmánygyártók rendszerint egy bizonyos adag adagot javasolnak egy étkezéshez. Az ilyen táplálkozás problémája az, hogy nem elegendő egy adott személy számára - a cica, a terhes nők vagy az idős macskák számára. Ugyanakkor az enyhe túlhevülés is elhízáshoz és az emésztőrendszeri problémákhoz vezethet.

Természetes termékek

A módszer magában foglalja, hogy a táplálékba csak természetes ételeket vagy ételeket készítenek, amelyeket a kedvtelésből tartott személy személyesen készített. Ez magában foglalja az alacsony zsírtartalmú húst, belsőségeket (szükségszerűen főtt), főtt zöldségsalátákat, gabonapehely (hajdina, rizs). Esetenként hozzáadhatod a diétás tejtermékeket (sajt, túró, kefir), tojást és halat (lehetőleg tengeri ételeket).

A természetes takarmánynak számos előnye van.

 • Ha szakképzett szakács vagy, és tudja, hogyan kell megfelelően kezelni egy kis mennyiségű ételt, akkor ez a módszer olcsóbb lesz. Ön maga figyelemmel kíséri a rendelkezésre álló termékek minőségét, frissességét és főzési feltételeit.
 • Ebben az étrendben nagyon könnyű diverzifikálni saját diétáját. Adjon hozzá néhány zöldséget vagy gyümölcsöt, ha biztos benne, hogy a kisállatának szüksége van bizonyos vitaminokra.

Általában a macskák nagy tisztelettel és kevésbé gyanakvással kezelik a természetes táplálékot. Mint mondják, friss hús - van hús, a száraz ételek kárára, amit meg kell próbálnunk meggyőződni az ízükről.

De van ilyen hátránya az ilyen etetésnek.

 • A vitaminok és a kalória kiegyensúlyozásának nehézsége. Minél több ételt adagolunk, annál óvatosabban kell kiszámítani a fehérjék, zsírok és szénhidrátok arányát.
 • A természetes ételek főzése valószínűleg hosszú időt vesz igénybe. És ha a kedvtelésből tartott állatok megvásárlása után először könnyedén ugyanolyan lelkesedést nyújthat, a jövőben az ilyen takarmány előkészítése kellemetlen feladat lesz.
 • A természetes ételek sokkal kevésbé tárolódnak. Az ilyen táplálékot azonnal fel kell készíteni, hogy az összes tápanyag ne párologjon el.

Még akkor is, ha a macska megfelelő táplálkozásának megfelelően választja ki az egész kompozíciót, akkor nem lesz elegendő a kész élelmiszerekben - vitaminokban és ásványi anyagokban.

Vegyes takarmány

Itt a titok az, hogy a kész ételeket és a konzerveket természetes táplálékkal helyettesítsük, de ne fogyasszuk el az egyes ételeket egy adagban. Ideális megoldás lenne, ha a kész takarmányt reggel felszolgálnánk - a következő nap energiájának megszerzésére, és az esti természetes ételellátás elhalasztására, hogy minden természetes elem felszívódjon a pihenés és alvás ideje alatt.

A rendszer előnyei:

 • kevesebb időt és pénzt pazarolnak;
 • könnyebb megtalálni a kiegyensúlyozott étrendet;
 • állandó ételválaszték, mivel nem bosszanthatja a kisállatát.

Mindezek alapján kövesse a macskák etetésének általános szabályait.

 • Csak friss és minőségi termékeket használjon.
 • Ne adjon háziállatot az asztalnál, különösen, ha a pácolt, sózott vagy sült ételekre vonatkozik. A macskák teste nem alkalmazkodik az étel feldolgozásához.
 • A nyílt hozzáférésű pet mindig tiszta víz legyen. Ez elsősorban azokra a macskákra vonatkozik, akiknek az étrendje főleg száraz táplálékból áll.
 • A takarmányozáshoz egy bizonyos időt kell választania a macska testének, hogy hozzászokjon az étkezéshez.
 • Rendszeresen mossa meg az edényeket és a tálakat, különben a régi étel romlik, ami mérgezéssel fenyegeti a kisállatot.

tenyésztés

Sajnos ez a fajta tenyésztése otthon nem a legegyszerűbb feladat. Kezdetben a Devonokat a mutációk, és az első egyedek csak hozzátartozóikkal vitték össze, ami rossz hatással volt a génkészlet megőrzésére.

Az új egyének törékeny immunitásuk volt, és gyakran elhunytak az izmok rendszerének neurológiai kórképeitől és betegségeitől. A teljesen egészséges egyének kiválasztása után megkezdődött egy gondos kiválasztási folyamat, amely a mai napig folytatódik.

Más fajták szabványai szerint a Devon Rex rendkívül fiatal fejlődő faj. Sok fajta pozitív tulajdonságot kölcsönzött más fajták genomjából. Így az állat teljes külsejének megőrzése és a fejlettebb tulajdonságok megteremtése révén az általunk ismert fajok létrejöttek.

A tenyésztés érdekében a devoni ma a brit és amerikai rövidszőrű fajták anyaga volt. Ennek a fajnak a tenyésztésével kapcsolatos fő probléma az anya és a cica vércsoportjainak összeférhetetlensége. A házi macskák három vércsoportja jól ismert: A, B, AB. A vér típusa elsősorban a fajta eloszlásától és eredetétől függ. Leggyakrabban a B típusú vérrel rendelkező állatok - a Devon Rex-ben az összes személy 50% -a, az A. csoport vércsoportjának egyének 40-50% -a rendkívül ritka, ezért kevés ember veszi ezt figyelembe a tenyésztés során.

Az a tény, hogy az A-vércsoport domináns, és amikor az A- és B-típusú szülők párosodnak, az A vércsoportba tartozó fiatal csecsemők mindig megjelennek (ha mindkét szülő B típusú, akkor a cica csak B típusú vérrel lesz ellátva). A vér típusa önmagában nem befolyásolja a fiatalok egészségét, de gyakori az a probléma, hogy az anya az A-típusú borjúval nem kompatibilis a B-típusú vérrel. A probléma az, hogy a macska teste különleges antitesteket termel, amelyek az A-típusú borjak gátlására szolgálnak. A magzat születéséig a születésig ezek az antitestek nem lépnek be a placentába, ezért egészséges babák születnek.

A szülést követő első napokban a macska a tejjel együtt ún. Kolosztrumot vagy elsődleges tejet bocsát ki. Ha a csecsemőknek megengedett, hogy ezekben a napokban táplálják anyjukat, akkor nagy esély van arra, hogy testük egyszerűen nem tud megbirkózni egy ilyen mennyiségű veszélyes macska antitesttel. Vannak olyan esetek, amikor ezek az ellenanyagok ellenálló kiscicák születnek, de ezek az esetek nagyobb valószínűséggel kivételt képeznek a szabály alól - a fiatalok különleges ellenállást mutatnak az antitestekkel szemben. Egy Devon Rex alomban legfeljebb 5 cica lehet, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy cica ellenáll ezeknek az antitesteknek. A tenyésztők úgy vélik, hogy az alomok halálozási aránya nő az ugyanazon inkompatibilis szülők érlelésének gyakoriságával.

Annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen halálozást az alomok között, néhány tenyésztő azonnal ajánlja a cica kiskutyáit. Ennek azonban van hátránya.

 • A szoptatás a növekedéshez és fejlődéshez szükséges összes elemet tartalmazza, egy személy, még a legjobb akarattal is, nem tudja teljes mértékben kiegyensúlyozni az ilyen étrendet.
 • Egy macska nagymértékben lenyomódik, ha elveszi a cicait. Ez súlyos rendellenességekhez és betegségekhez vezethet.

Nem minden tenyésztő tudja megfelelően gondozni az újszülött cica. Ezek ideális gondozási és karbantartási feltételeknek kell lenniük, amelyek különösen fontosak az élet első hónapjaiban.

edzés

A Devon Rex három hónapon keresztül teljesen megerõsödött, ebben az idõszakban kialakították a gerincet, megerõsítik az izomszövetet, javítják az emésztõ- és érrendszeri munkát.

Mivel három hónapig alig tudod eladni a Devon Rex cicákat, gondoskodnia kell az oktatásról. Sok tenyésztő érdekli az állat természetét, szocializációját és tevékenységét, mert valahol valódi családtagokká válnak.

Az Ön lakásában megállapított szabályokat az első napokból kell kijelölni, tartalmazhatnak számos telepítést.

 • A lakás zárt területeit azonnal fel kell tüntetni. Ha ez egyfajta szoba - zárja be az ajtót, ne engedje, hogy az állat oda menjen.Ha ez egy munka- vagy konyhai asztal, melynek tömege az élelmiszer és a kényes kiegészítők, távolítsa el az állatot, amint a Devon felmászik rajta. A konyhaasztalról való elválasztás és az élelmiszer lopása nem lesz könnyű. Próbáljon gyakrabban etetni az állatot, mielőtt reggelire vagy vacsorára megy.
 • A legegyszerűbb a gyerekeknek a WC-vel való tanítása, ha a házban lévő macska már rendelkezik saját külön WC-vel. A fiatal cica keres egy ilyen helyet az anyjuk szaga miatt, ezért érdemes egy macska tálcából egy darab töltőanyagot elhelyezni a cica saját tálcájába. Ahhoz, hogy hozzászokjon ehhez a helyhez, egy cica nem tud azonnal, az első hetekben, és néha még hónapokban is elküldeni a kisállatot.
 • Majdnem a születés óta a cica aktívan növekszik a körmök, ami zavarhatja a mozgást vagy mászást. A kényelmetlenség megszüntetéséhez a tömítések felborítják a bútorokat és a belső tárgyakat. Azonnal vigye a kisállatot a kaparóba, és győződjön meg róla, hogy ez a játék ugyanolyan kényelmes, mint a szövet kanapé - csak csúsztassa át a tartozék felületén lábával.
 • Nagyon fontos pillanat a fiatal cica oktatásában - higiéniai tanítás. Először a fülek, szemek, nyíró karmok, mosás tisztítására vonatkozik. Az eljárás előtt az állatnak nyugodtnak kell lennie, a legjobb, ha este végezzük, akkor a macskák aktivitása jelentősen csökken. A higiéniai elemeket nem szabad egy adott helyen tárolni, mindig láthatónak kell lenniük, hogy a kisállat ne féljen tőlük. Az eljárás során beszéljen többet a macskával, dicsérje meg és nyugtassa meg. Időnként lehetséges, hogy apró finomságot adjon neki, hogy a kedvtelésből tartott kisállat elhúzódjon. A nyugodt, stressz és agresszió nélküli környezet azt a tényt eredményezi, hogy a cica meg fog szokni, és az ilyen eljárásokat valami helyesnek, de biztonságosnak fogja érzékelni.
 • Kevés tulajdonos szeretne olyan macskákat venni, ahol az állatok nagyon feszültnek érezhetik magukat (különösen, ha soha nem vitték ki az udvarra). Ha azt szeretné, hogy kisállatának esélye legyen a friss fűre lazítson és fojtogasson - hozzá kell szoknia a pórázhoz és a gallérhoz. Nélkülük nem érdemes megnézni a macskát, hogy kíváncsi legyen a kíváncsiságra vagy a félelemre, a Devon bármilyen irányba rohanhat, és csak eltévedhet. Ez különösen veszélyes a téli szezonban, amikor még néhány óra fagyos levegő is katasztrofálisan befolyásolhatja a devoni szervezetet. Összességében jobb, ha nem télen takarók nélkül járjuk el ezt a fajtát.
 • Az oktatásban ne használjon erős szavakat, panaszokat és más kifejezéseket élénk kifejezéssel. Ezek az állatok csak negatívan reagálnak negatív hatással, és agresszív, gonosz és bosszúálló állatokkal nőnek fel. Ugyanez vonatkozik a fizikai visszaélésekre is. Próbáljon megközelíteni az oktatást az előléptetési módszeren keresztül. Minden kész trükköt - egy csemegét - cipők - egy finom étel - hozta a becenevéhez - még egy egyszerű kedves szó is megmutatja a macskának, hogy elégedett vele.

egészség

Annak ellenére, hogy a fajta viszonylag kevéssé fejlett, a Devonoknak egyszerűen kiváló egészségük van, és ritkán betegek. A Devon leggyakoribb betegségei a szokásos macskabetegségek. Vannak azonban olyan örökletes betegségek is, amelyek súlyosan befolyásolhatják a kisállat életét. Az alábbiakban megtalálja őket.

 • A veleszületett hypotrichosis. Más szóval, a szokásos alopecia, amelyet ez a fajta még szfinxekből örököl. Az alopecia leggyakrabban vér nélküli példányról beszél, de ha helyi, akkor valószínűleg az egészségügyi problémákra és a vitaminok hiányára vonatkozik.
 • Hipertrofikus kardiomiopátia. Patológiai változások a szív- és érrendszerben. A betegség korai szakaszában történő felismerése lehetővé teszi a szükséges kezelés meghatározását, amelyben az állat csendesen, hosszú életet él.
 • Myopathia. A test nem megfelelő anyagcseréje miatt egyaránt örökletes és szerzett betegség.Vele együtt, a testben lévő izmok egy része megszűnik, és idővel teljesen nem működik. A test vagy a végtag bármelyik részének, és az egész testnek a részévé válhat. Ritka, de az utolsó szakaszokat nem lehet gyógyítani, ezért sok devon hal meg ebből a betegségből.
 • Csípő dysplasia. Más szóval - a csontok és porcszövetek betegsége. Nagyon nehéz meghatározni, hogy az elsődleges tünetek könnyen összekeverhetők-e az állat fáradtságával. Általában a tapasztalt állatorvosok hat hónapos életkor elérését határozzák meg. A korai szakaszban gyógyítható.
 • A koagulopátia olyan betegség, amelyben a véralvadási folyamatok zavarnak. A táplálkozás alultápláltságából és vitaminok hiányából fakad.
 • Az elhízás és a gyomor-bélrendszer patológiája. A szabálytalan és egészségtelen étrend miatt jelentkezik. A súlygyarapodás nagyobb stresszhez vezet a szívre és más szervekre. Emellett a bőrbetegségek is lehetségesek.
 • A Malasseziozny dermatitis szinte ugyanaz, mint a kopaszság, de a hajhullás a kiütések és a viszketés hátterében jellemző. Mindezt ugyanolyan kezelik - az étrend módosítása a megfelelő és kiegyensúlyozott étrend alatt.

Ne felejtse el rendszeresen vakcinázni a kisállatát, és megelőző eljárásokat végezzen a paraziták testének tisztításához. Az első vakcinázást már 3-4 hónapos korban kell elvégezni, majd újra kell vakcinálni - már az év elején.

Népszerű nevek

Rendkívüli megjelenése miatt a Devon Rex ugyanolyan extravagáns és szokatlan nevet érdemel. Itt a tulajdonosok képzelete teljesen korlátlan, de még mindig vannak ajánlások a macskák nevének kiválasztásakor.

 • A becenévnek közepesen rövidnek kell lennie. A macskák nem emlékeznek a nehéz és hosszú mondatokra, még a képzésben is szigorúan meghatározott rövid parancsokra reagálnak: egy, nekem, állni, sólyom. Ha a macskádnak van bonyolult vagy nehezen nevezhető neve a dokumentumokban, csak lerövidítse azt egy olyan verzióra, amelyet könnyen kimondhat és emlékezhet magára.
 • A névnek hangosnak és hangosnak kell lennie. Annak ellenére, hogy a Devonok kedvezően reagálnak a sziszegő és sípoló hangokra, a legjobb megoldás lenne egy becenév kiválasztása szilárd és hangos kononánsokkal: к, ч, ц, д, г

A becenévhez való hozzászokás a gyermekkorból származik, amikor elkezdtem egy kisbabát. Minél hamarabb szokta megszokni a nevét, annál könnyebb lesz kapcsolatba lépni a tulajdonossal.

Kis hazájukban a devoni-rex nevei és becenevei több szempontból is összefüggnek: a születési terület, a jól ismert történelmi vagy irodalmi személyekkel való társulás, a juhok nem szabványos textúrája miatt fennálló szövetségek. Ezután megtalálhatja az Egyesült Királyságban leggyakoribb Devonok nevét.

 • A területhez kapcsolódó becenevek. Maga Devonshire-ben sok ősi és még ősi birtok és vár, melyek díszes és nem szabványos neveket tartottak fenn. A háziállat másoktól való megkülönböztetéséhez az angol tenyésztők a következő nevekkel szeretik a háziállatokat hívni: Podhem, Totnes, Compton és Holdon és Pomera. Mindezek a híres várak és területek nevei, amelyek mindenki számára ismertek a modern Anglia határain belül.
 • Kevés ember ismeri a híres író Arthur Conan Doyle vonzerejét erre az angol megyére. Ezeken a mocsarakon lakott a Baskervilles-i titokzatos vadászkutya. Ezért társíthatja a kisállat nevét a csodálatos nyomozó történethez. Itt a Barimore, Laura és Baril nevek megfelelőek lesznek.
 • A Devonshire-i híres történelmi figurák közül Francis Drake született - a világhírű navigátor, aki a feljegyzések szerint tüzes vörös hajú volt (ezért Drake ideális neve egy vörös vagy lila színű állatnak).Ha a Devon szeret dühös dallamokat csábítani, hívhatod Chris Martin nevére - a híres rockbanda Coldplay énekesére, aki szintén ezekben a földeken született.
 • A nevek angol transzliterációjával rendelkező egyesületek. Például zajos (kíváncsi), Bizar (rendkívüli, szokatlan), Fény (könnyű, könnyű, kecses) és bátor (merész, bátor, gyors) alkalmas zajos, aktív és kíváncsi háziállatokra.

Ha nem tetszik ezeknek a neveknek a neve (ami nem meglepő, mert nem jellemzőek az orosz tenyésztőkre), akkor magadra gondolhatsz. A becenév kiválasztásakor vegye figyelembe a több tényezőt.

 • Fajtatiszta fajta. Ha a Devon Rex-nek csodálatos dokumentumai vannak, és a szakmai előadásokon jó teljesítményű tanúsított szülőkkel rendelkeznek, érdemes neves és hangos nevet nevezni: Earl, Lord, Lady, Lady, Herzog, Prince (és ezek nevei származékai).
 • A színfajta szintén fontos szerepet játszik a kisállat nevének kiválasztásában. A sötét háziállatok számára megfelelő becenevek: Fekete, szürkület, éjszaka, Bagheera. A fény jöhet: gyémánt, hógolyó, Albus, felhő, szürke, harmat. Ha van egy háziállat többszínű gyapjúval, akkor gondoljon az egyetemes vagy színes nevekre, mint a Spark vagy Dawn, Rainbow, Tortilla.
 • Karaktert. Már fiatal korban a Devonok aktívak és erkölcsileg kezdenek lenni, pontosan a nyugtalanság, a nyugalom vagy a játékosság miatt. Az aktív háziállatokhoz gyorsan és hangosan nevezzenek nevet: Lightning, Whirlwind, Buyan, Fidget, Tramp.
 • Fülek. Gyakran a fantázia és a fantázia történetek és az elfekkel, varázslókkal és szörnyekkel kapcsolatos írások (e faj szokatlanul nagy fülei miatt) szolgáltak a fajta neveinek feltalálásához. Ebben az esetben a sikeres nevek lehetnek: Legolas, Haldir, Elrond, Penlod, Galion (fiúk). A lányoknak alkalmas nevek: Arwen, Anayre, Aredale.
 • Bármilyen más kapcsolat az állatokkal, növényekkel, természeti jelenségekkel, híres emberekkel: Caesar, Kamilla, bárok, Grad. Itt a választás a tulajdonos és a hobbijaitól függ, valamint bizonyos eseményekről, amelyek hozzájárultak a kisállat születéséhez vagy neveléséhez.

Ez csak egy lista a leggyakoribb nevekről Oroszországban és a FÁK-ban.

Tulajdonosok véleménye

A fajta pozitív tulajdonságainak tapasztalt tulajdonosai a szélsőséges aktivitást, a kíváncsiságot, a kommunikációs vágyat és a tulajdonos és családja iránti barátságot jelzik. Sokan figyelmet fordítanak a sok megfázás és vírusos megbetegedés kiváló egészségére és ellenállására.

A negatív és negatív tulajdonságok közül a tenyésztők nem kedvelik a makacsságot és a behatolást, egyesek túlzott megszállottságát, valamint a Devonok szokását, hogy mindenhol az orrukat állandóan dugják.

   Bármi is volt, de a legtöbb család inkább ezt a fajtát megkerüli. A leggyakoribb okok a következők:

   • az ilyen macskák drágák;
   • rendkívüli megjelenésük nem tűnik jónak és kellemesnek;
   • a fajta rendkívül nehéz a tenyésztés és a tulajdonos tapasztalatainak megkövetelése szempontjából.

   A Devon Rex macskáról: a Devon Rex macskafajta leírása, gondozása és karbantartása, lásd a következő videót.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk.Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok