Házi macskák

A macskák természetének és viselkedésének jellemzői

A macskák természetének és viselkedésének jellemzői

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. A pszichológia sajátosságai
  2. Különböző fajták karakterei
  3. Karakter a nemtől függően
  4. A macskák jellege
  5. Macska karakter
  6. viselkedés

Bármely macska tulajdonosa elmondja, hogy minden macskának van egy karaktere. Mindegyik önálló független személy, akinek saját szokásai, temperamentuma és szokásai vannak. Természetesen közös vonások vannak. Egyeseket öröklődés, más fajta szerint határozzák meg. De minden állatnak megvan a maga sajátos sajátossága, amely egyénivé teszi.

A pszichológia sajátosságai

A macskák egyik fő jellemzője a függetlenség. Nem csoda, hogy van egy népszerű kifejezés, hogy "a macska egyedül sétál." Úgy tűnik, hogy ez az embernek el kell hárítania ezeket a bolyhos háziállatokat. Végtére is, senki sem akar élni ugyanazon tető alatt tiszta egoistával. De éppen ez a vonás vonzza.

Ha egy macska elkezdte megmutatni szeretetét és szeretetét, akkor sokkal értékesebb, mint egy hűséges kutya hozzáállás.

Kecses és független lények nem képezhetők. És ez a pszichológia sajátosságainak is következménye. Ősi idők óta összehasonlítják őket kutyákkal, vagy inkább ellenzik őket. A kutyák és macskák karakterei nagyon különbözőek. Ha az első hűségesnek és hűségnek tekinthető, akkor a másodikat általában függetlennek és függetlennek nevezik.

A fenti tulajdonságok ellenére a macskák mindig melegek, kényelem és nyugalomhoz kapcsolódnak. Ők nem olyan aktívak és érzelmesek, mint a kutyák, de erre szeretik őket. Kellemes esti órákat tölteni velük, simogatni a puha szőrzetet és hallgatni a szelíd purr. Másik jellemzőjük, hogy nem okoznak szinte semmilyen bajt a tulajdonosaiknak. Nem igényelnek különös figyelmet magukra, de szívesen reagálnak a szeretet és gondozás megnyilvánulására.

Különböző fajták karakterei

Ha úgy dönt, hogy egy bizonyos fajta cica van, érdemes megismerkedni a karakter jellegzetességeivel. Néhány macskafajta nyugodtabb és háztartásosabb, mások nagyon aktívak, valódi vadászok. Nagy jelentőséggel bír, hogy kik voltak az őseik, vagy amikor átlépték, mi a fajta vagy a faj.

Számos fajtája van, hogy mindegyiket egy cikkben felsoroljuk, egészen problémás lesz. Megpróbáljuk a legjelentősebb és népszerűbb képviselőket megérteni, hogy megértsék, hogyan viselkedhetnek eltérőek a viselkedésük.

A jövőben segíteni fog a helyes választás, amikor egy cica vásárol.

sziámi

Elég aktív és éles macskák. Nem bánnak a játékkal és a szeretettel, hogy időt töltsenek a tulajdonossal. A fajta egyik sajátossága az elkötelezettség. Ha sikerült megnyerni a szerelmét és a helyét, akkor ő lesz a hűséges társa egész életében. Megjegyezzük továbbá, hogy a háztartással szembeni ilyen szívélyes hozzáállással a sziámi nagyon agresszív lehet a kívülállók felé. Ha a macska önmagában nem érdekel, akkor jobb, ha nem próbálod felvenni, vagy megütni.

Burma

Hihetetlenül szép macskák. Úgy tűnik, hogy rájönnek, mennyire nagyok, így nem tolerálják a riválisok egyikét. Nem ajánlott más állatokkal tartani őket, mivel a fajta még féltékenyebb, mint a sziámi.

Ebben az esetben a macskák nagyon mozgékonyak és szeretik a gyerekeket.

perzsa

A fajta népszerűsége az utóbbi időben jelentősen csökkent. És ez teljesen igazságtalan. Hosszú hajú szépségek meghódítják első látásra. Ezek a barátságos háziállatok, akik szeretnek a tulajdonos mellett feküdni, önkényesen engedik, hogy simogatják és simogassák. Érdemes megjegyezni, hogy A szép gyapjú mindennapi gondozásra szorul.

Maine coon

A vadászkutyákkal összehasonlíthatóak. Nagy, kecses, éles és önellátó. Ezek a macskák nem fognak elrejteni a kívülállóktól, éppen ellenkezőleg, ki fognak térni és érdeklődni fognak a területükön lévő új objektummal.

Figyelmet, szeretetet játszanak, de ugyanakkor teljesen agresszívak és tartósak.

szfinksz

Az ilyen szokatlan macskák megzavarása más fajtákkal egyszerűen lehetetlen. A gyapjúfedél teljes hiánya egyedülállóvá teszi őket. Ha úgy tetszik, hogy a macska mindig ott legyen, préselt és simogatott, miközben teljesen aktív, akkor ez a fajta. Ők őrülten hiányzik a tulajdonosok és boldogok minden megjelenésükért. A gyapjú hiánya miatt a fogantyúkhoz szeretnek (mintha órákig ülhetnek).

Brit és skót fold

Ezek a két fajták nagyon hasonlóak. A plüss gyapjú és egy kissé lapított arc teszi őket igazi mancsoknak. Nagy szemek csak bájt adnak ezeknek a fajtáknak. Ezek valódi lazybonok. Ha még korai életkorban is megfigyelhető mérsékelt aktivitás, akkor egy felnőttnél gyakran látják a kanapén pihenést. Szerető, kedves és szelíd - ezek az epitettek tökéletesen tükrözik ezeknek a fajtáknak a sajátosságait.

Általában egy tulajdonosot választanak, és hűek maradnak hozzá.

moher

Hófehér szép, feltűnő hiperaktivitásuk. Készen állnak a játékra, és egész nap szórakozhatnak. Nem szabad azokat az embereket választani, akik nem tolerálják az ilyen megszállottságot. Ezekkel a szórakoztató jóképű férfiakkal nagyon érdekes lesz a gyerekek, akiket fokozott aktivitás jellemez. Ez csak egy kis része a macska képviselőinek, de ezeknek a fajtáknak az elemzése alapján már érthető, hogy mindegyik más és egyedi.

Karakter a nemtől függően

Ha a vadonban egyértelműen meghatározhatja, hogy egy férfi vagy nő van-e előtted, akkor otthon nem működik azonnal. Csak nagyon figyelmes emberek észreveszik a szokások, szokások és viselkedés különbségeit. Végül is a karakter és a temperamentum még mindig nagyban függ a nemtől. Ismerje meg magát és leírja a macskák és macskák természetének főbb különbségeit, hogy pontosan felismerje őket az utcán is. Bár vannak olyan atipikus személyek, amelyek nem tartoznak a következő leírások közé.

A macskák jellege

Minden házi macska fő jellemzője, hogy úgy tekintik magukat, hogy a lakás teljes tulajdonosai. Az ő szemszögéből ők azok, akik lehetővé teszik, hogy békében éljenek, és vigyázzanak rájuk, és ne kezdjék el őket a saját örömére. Ahogy egy igazi tulajdonosnak és védőnek megfelel, a macska szívesen védi területét a külső behatolásoktól. Ennek egy kellemetlen pillanata a viselkedésükhöz kapcsolódik - a terület címkéjéhez. És nem mindig lehetséges megmagyarázni neki, hogy ezt nem lehet egy lakásban megtenni.

Valódi vadászként ő biztosan megmutatja az ösztöneit.

De mivel nincsenek egerek és madarak, vadászni fog a háztartás tagjai számára. Ne lepődj meg, ha hirtelen megtámad téged a sarkon, vagy nem viccelődik a viccen. Ezek ilyen játékok.

Tudnia kell mindent, ami a saját területén történik. Bármely új tárgy, személy vagy jelenség nem marad a figyelmük nélkül. Megvizsgálja és megvizsgálja. Ha az objektum nem ízlésre jött, azonnal kifejezze elégedetlenségét a sziszegéssel és a morgással.

Ami a saját tulajdonosát illeti, a macska mindig érdeklődéssel figyeli, sőt nézi őt. Ez a sarka szigorú betartásában nyilvánul meg. Akár mosoda, bútor összeszerelés, olvasás vagy főzés, a macska mindennek tisztában kell lennie, és célszerű közvetlen részt venni ebben a folyamatban.

Macska karakter

A macskák nyugodtabbak és visszafogottabbak. Nem annyira szívesen mutatják a szeretetüket. Bár jelentős különbséget észlelhet a férfiakkal és a nőkkel szembeni viselkedésükben. Ha lehetővé teszik, hogy a lányok vasaljanak és karcoljanak magukat, akkor aktívabbak a férfiakkal. Ők lojálisan belenéznek a szemébe, nyomással dörzsölnek a láb vagy a kar ellen, aktívan összeragadnak, és kiteszik az oldalakat.

A nőstények nem állítják be saját szabályaikat a házban, kedvesebbek és elfogadják a játék és az élet szabályait, amelyeket a tulajdonos határoz meg. Ha vannak kis gyerekek a házban, akkor jobb, ha egy macskát indít. Az anyai ösztönök erőteljesek ezekben az állatokban, és örömmel vigyázni fognak magukra.

A macskák viszont valamilyen agressziót vagy gondatlanságot mutathatnak a babákkal kapcsolatos játékokban.

viselkedés

A macska szokások is jellegük megnyilvánulása. Természetesen mindenki tudja: amikor egy macska sziszeg, azt jelenti, hogy ő védi magát és fél. De kevésbé nyilvánvaló a karakter és a temperamentum megnyilvánulása.

Önnek tisztában kell lennie velük, hogy jobban megérthesse kedvesét.

  • A fülek préseltek. Ez félelemre utal. Ugyanakkor más jellemzők is megjelennek: a hátsó hajlítás, a haja megnő, a macska sziszeg, és kiteszi a fangokat. Ebben az állapotban meg kell próbálnod megnyugtatni kedvesét. Először is, távolítsuk el a félelem forrását.
  • Farkas farok. Gyermekkora óta tudjuk, hogy ha egy macska farkát vont, ez azt jelenti, hogy elégedetlen vagy dühös. De ez nem mindig így van. A waging három fő módja van. Az első esetben csak a csúcs mozog. Ez érdeklődést és kíváncsiságot jelent. Érdeklődésének tárgya lehet egy szokatlan hang, egy repülő madár vagy egy új tárgy. Hasonlóképpen, az állatok vadászat közben viselkednek.
  • Miau. Ez a háziállat és a tulajdonos fő kommunikációs csatornája. A hangok hangerejétől, hangjától és időtartamától függően megítélheti a macska hangulatát és igényeit.

A második esetben a farok felemelkedik, de egyenes marad. A kisállat oldalról oldalra mozog. Ez egy zavaró jel. Ez egyértelműen mutatja az elégedetlenséget és az irritációt. Ha a macska ily módon viselkedik, jobb, ha nem próbálod felvenni, vagy megütni.

Hadd nyugodjon meg, és csak akkor kezdjen kapcsolatba.

A szélsőséges irritáció és félelem mértéke függőlegesen emelt farokban fejeződik ki. Ebben az esetben a rajta lévő gyapjú vége. Egy ilyen kép akkor látható, amikor két személy közötti küzdelem érik.

A miau segítségével könyöröghet az ételért. Vannak, akik nagyon hangosan és agresszíven csinálják, mások csak kigúnyolódnak, néztek a tulajdonosra. De ha az állat csendes, de állandóan élvezetes, érdemes figyelmet fordítani rá. Talán azt mondja a fájdalomról, amely őt kínozza.

A macskák nagyon érdekesek és eredeti állatok. Mindegyik egyedi.

És minél hamarabb megoldja a kisállat karakterét, annál gyorsabban fog szoros kapcsolatot létesíteni vele.

További információ a macskák viselkedéséről az alábbi videóban található.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok