Házi macskák

Hogyan képezzünk egy macskát és egy macskát?

Hogyan képezzünk egy macskát és egy macskát?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Képességek és memória funkciók
 2. Minden fajtát kiképezhető?
 3. szabályok
 4. Mi szükséges?
 5. Csapatok és trükkök

A macskák nagyon okosak, sok tulajdonos észreveszi, hogy az állat hallgat és hallgat. Gondolatok önmagukban történő kúszásról, de néhányan tévesen úgy vélik, hogy a macskák nem válaszolnak rá. Már 7–8 hónapos életkorból indíthatja el az osztályokat. Ebben a korban a cica már képes megfelelően reagálni a tulajdonos beszédére. A fő dolog az, hogy vegyük figyelembe a macska különleges észlelését.

Képességek és memória funkciók

A háziállatokat finom psziché és extrém érzékenység jellemzi. Ez a funkció lehetővé teszi a macskák családtagokhoz való csatlakozását. Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen állat nem érzékeli az embert a vitathatatlan vezetőként. A képzés során a figyelmet nem a macska elnyomására, hanem a pozitív érzelmek megjelenítésére kell összpontosítani.

A macska memória csak a legfontosabb információkat tárolja. Az állat hamarosan elfelejti a vendéget, aki csak egyszer látogatta meg házát. Hosszú ideig az emberek által okozott fájdalom emlékei megmaradnak. A feline memória jó, de rendkívül szelektív. Az állat örökre emlékszik arra, hogy hol található a tálca, és milyen hangulattal nyílik meg a hűtőszekrény az ételekkel, mint az ízletes ételek csomagolása. Az ilyen dolgok nagy jelentőséggel bírnak a macska számára, ezért egyszerűen nem lehet elfelejteni.

A nem hasznos szagokat, hangokat és eseményeket hamarosan elfelejtik.

A képzés során meg kell erősítenie a csapatok emlékeit valami fontos dologgal. Ehhez használhatja a dicséretet, szeretetet, harapnivalókat és egyéb pozitív dolgokat. A tudományos kísérletek ezt bizonyították A macskák rövid távú memóriája az utolsó 12-16 órára vonatkozó információkat tartalmaz. Összehasonlításképpen, a kutyáknak csak az utolsó 5 perce van, vagy még kevesebb. A macskákban a hosszú távú memória még fejlettebb, így a többi állatnál nem lehet rosszabb edzésre.

A macska a legérzékenyebb a 2-7 hetes korban. Ez alatt az időszak alatt a cica tanít az embereknek, WC-knek, ételtálnak és hasonló dolgoknak. Továbbá, valami újdonsággal érintkezve fájdalmas lehet az állat számára. Természetesen egy felnőtt macska hozzászokik az emberekhez és a WC-hez, de több időt vesz igénybe. Ezért jobb, ha a korai korban edzünk.

A felinológusok ezt bizonyították A két, vagy három éves korig tartó macskákban a memória, az érzékenység és a döntéshozatali készségek fejlődnek és alakulnak ki. Egy fiatal állat kíváncsisággal tanul, és a megfigyelés során asszimilálja az információt. Ezzel az elvvel taníthat egy macskát, hogy menjen a WC-vel a WC-n. Elég, ha ezt az eljárást többször is bemutatjuk.

A felnőtt macskák logikai rejtvényeket oldhatnak meg. Ennek a ténynek az előnye, hogy az állatok mindig ugrálnak, és mindig lehetővé teszik a kívánt távolság leküzdését. Első pillantásra ez könnyű, sőt, a távolság elemzéséhez szükséges művelethez válassza ki a kívánt pályát és kiszámolja az erőt. A cica a gyermekkorban megtanulja az ugrást, ez a képesség nem született.

Az élet során a macskák, mint az emberek, rontják a memóriát. 7-8 év után az állat nemcsak valami újra emlékszik, hanem küzd a már a memóriában lévő információkkal is.

Az ebben a korban végzett kísérletek nem eredményeznek eredményt. Ezenkívül a negatív tömegét a háziállatnak és a tulajdonosnak is megadják.

Sokan észreveszik, hogy a macskák jól érzékelik a beszédet és emlékeznek a szavakra.Háziállatok emlékeznek meg a fogadó fontos mondataira, amit valami kellemes vagy értelmes követ. És az állatok megértik, mikor szidják őket. Két hét elegendő ahhoz, hogy a macska más nyelven is megértse a beszédet. Az összes családtag, mind a gyermekek, mind a felnőttek szavait egyaránt érzékelik. Ez a tulajdonság azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy a kisállat nem válaszol magára a szavakra, hanem az érzelmi üzenetre, a kifejezés energiájára. Más szóval A macska agya elemzi a hanghullám méretét és hosszát.

Tehát macskák, és emlékezzen a csapatra, és gyorsabban csinálja, mint a kutyák. Ez utóbbi körülbelül 7 ismétlést igényel, és csak a macskákat.

Minden fajtát kiképezhető?

A cica tanítja az anyát az élet első napjától. Ebben az esetben még azt is láthatjuk, hogy egyes állatok gyorsan megragadják az új élményt, mások modernizálják, és mások még hosszú ideig habozzanak döntést hozni. Könnyű lesz egy macskát kiképezni, ha aktív, kíváncsi és érintkezik önmagában. De vannak olyan sziklák, amelyek a legegyszerűbb edzés.

 • Abesszin macska játékos játékkal rendelkezik. Gyorsan behatol a ház tulajdonosának szabályaiba. Az állatok szeretik az embereket. A játékformában könnyű lesz edzeni.
 • Cornish Rex - egy kis, göndör és kíváncsi fenevad. A képzés, a képzés és a fizikai aktivitás előnyös lesz. Az állat szereti az ösvényen a tulajdonos után járni, a vers a pozitív kommunikációt érzékeli.
 • Burma állandó figyelmet és simogatást igényel. E fajta macska aktív, tökéletesen alkalmas a képzésre. Az állatok élvezik, amikor bizonyítják képességeiket az embereknek.
 • Scottish Fold már a születéstől fogva állhat a hátsó lábán. A fajtát intelligencia, aktivitás és találékonyság jellemzi. Többnyire macskák szeretnek trükköket tanulni, nemcsak a csapatokat.
 • Brit rövidszőrű a természet hasonló az előző fajtához. Az agilis, beszédes és nagyon barátságos macska szereti a dicséretet és fokozott figyelmet a személyére.
 • thai a fajta szereti a figyelmet és a fizikai szeretetet. Mindig kiválasztja a család legkedveltebb mesterét, és készen áll arra, hogy mindent engedelmeskedjen neki. A macskák felnőttkorban is aktívak és kíváncsiak. Nagyszerű példa arra a tényre, hogy nemcsak a cicákat tudsz edzeni.
 • Bengáli macska szó szerint szüksége van táplálásra. Ellenkező esetben a tevékenység és a játékosság csúnyavá válik. Képesek utánozni a tulajdonosokat. Saját példájával megtaníthatsz egy macskát, hogy kapcsolja ki a lámpákat, nyissa ki az ajtót vagy érintse meg a vizet.
 • Szingapúr fajta más kíváncsiság. A macskák mindig mozognak, szeretnek ugrani, futni és legyőzni az akadályokat. A kisállat mindig nyitva áll az új, így szívesen megtanulja a trükköket és a parancsokat.
 • Török furgon - ritka és ősi fajta. Ezek a macskák szeretnek úszni és játékokkal játszani. A tulajdonosok iránti megkülönböztetésük nagyszerű, és mindig készen állnak, hogy megmutassák a szeretetüket. Szereti az embereket ugrani, ülni a kezükön. Hangjukat és mozdulataikat közvetítik. A nagy szocialitás teszi a fajtát alkalmasnak a képzésre.

Ha a kedvtelésből tartott állatok több flegmatikus fajta képviselője, ne legyen sietve, hogy felboruljon. Sok perzsa macska örömmel megtanul parancsokat és különböző trükköket végez.

A képzés hatékonysága a tolerancia és az állathoz való megfelelő megközelítés függvénye.

szabályok

Válassza ki a megfelelő időpontot a képzés megkezdéséhez. Az állatnak jó hangulatban kell lennie, étkezés után érdemes legalább 2 órát várni. Az otthoni képzés sikeres lesz, ha emlékszik a fontos árnyalatokra.

 • Tedd türelmesen. Nem szabad egyszerre több csapatot megtanulni rövid idő alatt. Kezdje tanulni 5 percenként 2-3 naponta. Ha a macska lassan viselkedik, akkor hagyja abba a képzést.
 • A tanulást az a családtagnak kell elvégeznie, akinek a macskát maga a tulajdonos látja. Ne sértse meg az állatot, hogy ne veszítse el a bizalmat. Ellenkező esetben a macska általában nem fog engedelmeskedni.
 • Ösztönözni apró, finom, illatos ételek.
 • Helyesen vegye fel a hang intonációt. Tartsd magad a lehető legcsendesebben, agresszió árnyéka nélkül.
 • Ne bántsa vagy büntesse meg a kudarcot. Ne feledje, hogy a macskák nem szoktak engedelmeskedni, csak barátok lehetnek.

Ha a macska vagy macska közömbösséget vagy fáradtságot mutat, azonnal abba kell hagynia a képzést. Ne mutasson erőt és erőt, ez a megközelítés biztosítja a veszteséget.

Ne erőltesse azokat a műveleteket, amelyek nem szeretik a kisállatot.

Mi szükséges?

Legyen türelmes, hogy az állat ne okozzon kényelmetlenséget a túlzott nyomás miatt. Fontos, hogy a macska bízzon benned. Csak a családból érkező személy, akit a kedvtelésből tartott, engedelmeskedhet. Ha az állatot sértik, és már nem bízik, akkor a képzést hosszú ideig el kell halasztani. Készítsen egy kezelést az állat számára. Használjon valamit kicsi és ízletes. Használhatja húsdarabokat, sajtokat, májokat. A macska csak izgatott, de nem eszik. A száraz étel nem megfelelő, a kisállat gyorsan csak lágy ételeket tud enni.

Kezeljük a kezünkből, ne dobjuk a padlóra. Tehát a macska képes lesz nyomon követni a kapcsolatodat a cselekedeteid között, és kiszámítani a mintát. Adjon parancsokat egyenletes hangon. Az intonációnak minden alkalommal azonosnak kell lennie.

Ha szükséges, az állatot előzetesen be kell vezetni a szükséges trükkökkel.

Csapatok és trükkök

Ahhoz, hogy egy cica foglalkozzon, a sikeres eredmény eléréséhez naponta 5-10 perc szükséges. Ha úgy dönt, hogy felnőtt macskát tanít, ismételje meg az edzést 2-3 napon belül, és szorosan figyelje annak hangulatát. Számos csapat van kezdőknek.

 • - Nekem. Podzovit macskát nevezték el, miután elkészítette a finomságot. Amikor a macska közel van, mondja meg a parancsot. A végén győződjön meg róla, hogy simogatja és kezelje az állatot. Egy órában ismételje meg a parancsot 3-5 alkalommal. Elég 5-6 edzés a macskához, további ösztönzők nélkül, a snackek formájában.
 • „Hozd”. A tanulás folyamatában használja kedvenc macskajátékát. A játék során, dobja el az elemet, és mondja el a parancsot. Mutasson egy kezet a kinyújtott kézben. Ha a macska játék nélkül jön hozzánk, elrejti a kezelést, és ismételje meg a kérést. Csak akkor kezelje, ha a macska hozza a helyes dolgot.
 • "Ask". A cél az, hogy az állat a hátsó lábán álljon, és jóságot kérjen. Kezdeni, podzovit macska egy lapos függőleges felület, így volt valami támaszkodni. Emelje fel a kezét kezével magasan, és mondja el a parancsot. Adj egy snacket, amint a macska a hátsó lábán van. Szükség esetén fokozza fokozatosan a kezed magasságát.
 • „Tovább” gombra. A csapat nagyon hasonló a Ko Me-hez. Sétáljon a macskával a szobában vagy a ház körül. Hívja fel és ismételje meg a parancsot, kezeljük.
 • „Ülő”. A kutatócsoport nem vonatkozik minden macskára. Az étkezés önmagában nem segít, óvatosan nyomja meg a farok közelében, mintha az állat leülne. Először menj a macskára, és menj le a szintre. Nyissa meg a nyitott snacket. Kérd meg a macskát, hogy a közelben rángasson erre, vigye a padlóra vagy a bútorokra. Ugyanakkor mondja ki a parancsot. Amint az állat ül, simogatja és kezeli.
 • - Feküdj le. Olyan készség, amely különösen akkor hasznos, ha orvoshoz látogat. Menj a macskához, amikor ül. Mutassa meg az állatot egy kezelőnek, és engedje le a nyitott kezét a padlóra, mintha azt mondaná, hogy le kell mennie. Mondja el a parancsot, és segítse a macskát, hogy feküdjön le. Ha az állat önmagában nem érti, hogy mit kell tennie, akkor az első lábakat óvatosan hajlítsa. A parancs befejezése után adja meg a kezelést.
 • "Stop". Kezdje a képzést abban az időben, amikor a macska egyenesen magához megy. Állítsd le az állatot a kezeddel, mintha akadályt állítana. Mondja el a parancsot, és várja meg a teljes megállást. Azonnal adj egy darab ételt.Ha a macska figyelmen kívül hagyja az akadályt, akkor próbálkozzon tovább. Fontos, hogy világossá tegyük, hogy megállás nélkül nem lesz jó. Néhány edzés után mondja meg a parancsot, de ne akadályozza a mozgást.

A tanítócsoportok viszonylag gyorsak és egyszerűek. Sokkal érdekesebb, ha a macska érdekes trükköket tanít. Gondoljunk bele a Step A-Paw trükk lépésről-lépésre.

 • Először mondd el a macskának, hogy üljön le. A sikeres képzéshez ezt a csapatot már meg kell tanulni.
 • Mondja el a parancsot az "Adj egy mancsát", és csináld magad a cselekedetet a macska helyett. Tehát az állat meg fogja érteni, hogyan kell kielégíteni a kérést.
 • Adj egy kezelést.
 • Folytassa a továbbképzést, amíg a macska nem emlékszik pontosan arra, hogy milyen lépéseket kell tennie.

Egy macska tanítása egy akadály fölé ugrásszerű. Először, válasszon egy alacsony akadályt, és vigyázzon rá. Irányítsuk a macskát az akadályba, és ne adjunk egy kezelést addig, amíg nem ugrik. Például megmutathatod, hogy a gátat meg kell küzdeni, például lépj át rajta.

Egy karika átugrása egyszerűen tanítható.

 • Hívja a macskát, mutassa meg a karikát. Tedd a gyűrűt közted és a kisállat közé.
 • Mutassa meg a kezelést a karika segítségével, és mondja el a „Fel” parancsot.
 • Ha a macska megpróbálja megkerülni az objektumot, akkor szinkronban mozgatja. Adj egy kezelést, amikor az állat ugrik a gyűrűn.

A hátsó lábukon álló macskák nagyon érdekesek, és ezt is megtaníthatjuk. Podzovit pet és emelje fel a kezét a kezelésekkel. Mondja el az "Állvány" parancsot, és adjon egy snacket, amint a kisállat teljesíti a kérést.

Annak érdekében, hogy a macska hosszú ideig álljon a hátsó lábain, ajánljon néhány ételt. A "Circling" képzési csapatot és a kéz körkörös mozgását bonyolítja.

A legnehezebb trükk a die csapat. Sok időt vesz igénybe a képzés, és talán egy aktív kisállat egyszerűen nem tud hazudni, felkészülni erre. Tanulmányozzon szakaszonként.

 • Játékok alatt, enyhén nyomja a macskát, és mondja el a "Die" parancsot. Ennek eredményeként az állatnak le kell feküdnie vagy leesnie.
 • Tartsd a kezét, mintha nem adnád fel.
 • Engedje fel és mondja el a „Live” parancsot.
 • Adj egy kezelést.

Ha meg szeretné tanulni, hogyan tanítson egy macskát a mancs megadására, olvassa el az alábbi videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok