Házi macskák

Hogyan kell fürdeni a cica első alkalommal, és milyen korban kezdheti?

Hogyan kell fürdeni a cica első alkalommal, és milyen korban kezdheti?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Megfelelő kor
 2. Fürdeni kell?
 3. Ellenjavallatok a fürdő kezelésére
 4. leltár
 5. A higiéniai termékek kiválasztása
 6. Útmutató a cica fürdéséhez
 7. Hogyan szárad?

Az első úszás egy cica életében meghatározza annak további viszonyát a vízhez. Ha először óvatosan ismeri fel a macska babát vízzel, akkor valószínűleg a jövőben a mosási folyamat nem okoz nehézséget, és a macska nem fog pánikba jutni a csapvíz hangjának meghallgatása után.

A cica nem félt a fürdési folyamattól, helyesen és gondosan kell tennie.

Megfelelő kor

A hónapban vagy még korán nem tudod fürdeni a cica, mert ez a folyamat megzavarhatja a hőmérsékletet, és mossa le a zsíros filmet a bébi bőréről, ezzel megnyitva a veszélyes baktériumokhoz való hozzáférést. Ebben a korban elegendő anyai mosási módszerrel rendelkezik. A Mama macska óvatosan megnyalja az utódait, ami biztosítja a higiéniát. Egy hónapos kor után a cica csak nagyon óvatosan fürdhet, miután teljesen megszokta a tulajdonosokat és a lakást, és nem fog félni semmitől. Ekkorra erősebb lesz, és megtanulja, hogy nyalja.

Ha egy nagyon fiatal kisállat piszkos, és még nem tanult meg, hogy megfelelően nyalja meg, akkor ajánlatos a gyapjú szennyezett területeit nedves ronggyal tisztítani, anélkül, hogy a babát a fürdés formájában feszültség alá helyezné.

Általában a kiscicákat nem adják el azonnal a születés után, új tulajdonosokat találnak 2-2,5 hónapos korukban, addig a pontig az anya macska gondozása alatt állnak, és új házba költözéskor fürdésre kerülnek. A legkedvezőbb kor 3 hónap. Csak ebben a korban erősödik a cica teste, és hideg és más szövődmények nélkül el tudja halasztani a fürdési eljárást. Ha a cica vakcinázásra kerül, akkor a vakcinázást követő 2 héttel az úszás lehetséges.

Ha mindent egyértelmű a mestercicákkal, akkor a hajléktalanokkal való helyzet más. Fontos, hogy az alapozót az állatorvoshoz azonnal előzetes vizsgálatra és tesztelésre vigye be, és ha a szakember azt javasolja, hogy a cica visszaváltását várják, amíg nem éri el a 3 hónapot, akkor ezt meg kell tenni. Ebben az esetben az állat mosása nem csak higiéniai eljárás, hanem a gyapjú bolhákból, gombákból és más parazitákból történő kezelésére szolgáló módszer.

Fürdeni kell?

Összességében 3 hónaponként ajánlott az állatot fürdeni, de nincs semmi gond, hogy a tulajdonos megtagadja a kisállat fürdését. A macskák tiszta állatok, és képesek megőrizni testük higiéniáját. Ez különösen igaz azokra a állatokra, amelyeket kizárólag a házban tartanak.

Ugyanakkor számos oka van annak, hogy a kedvtelésből tartott állatok rendszeresen fürdődjenek.

 • A rendszeresen mosott kisállat fényes, selymes haja van, amely szépnek és kellemesnek tűnik. Ha az állat részt vesz a kiállításon, akkor a ragyogó gyapjú azonnal vonzza a figyelmet.

Különösen a fürdési eljárások fontosak a nemesítő állatok esetében, mint például a brit vagy a skót fold.

 • A molt alatt a macska, aki a nyelvével nyalta, lenyeli a hajszálakat, amelyek gyakran tartalmaznak káros anyagokat. Mindez belép a macska gyomrába, kényelmetlenséget okoz az állatban, és betegséget okozhat. Ez különösen igaz a kiscicákra, gyomruk még nem erős. A fürdés során a gyapjú egy részét vízzel mossuk le, ami azt jelenti, hogy az állat kevésbé valószínű, hogy lenyeli a testét káros elemeket.
 • A rendszeres mosás megfosztja a cica gyapjúját, ami azt jelenti, hogy a gazdálkodási folyamat a tulajdonos számára sokkal egyszerűbb lesz.Általában ez a probléma azokra a lakásokra vonatkozik, ahol hosszú hajú állatokat tartanak.
 • Az utcai cica fontos, hogy megszabaduljon a különböző parazitáktól. A baba számára speciális tabletták, spray-k és szuszpenziók lehetnek veszélyesek, egy gyenge organizmus, amely az immunitás alatt megfosztott az utcai élet során, nem fog ellenállni a különleges készítmények toxicitásának. Ezért a samponozásos bolhák lehetnek az egyetlen megoldás.

Ellenjavallatok a fürdő kezelésére

Mielőtt beírná a cica vízzel, nézze át az eljárásra vonatkozó korlátozások listáját.

kor

Míg a cica bőr- és zsírmirigyeket fejleszt, lehetetlen fürdeni. Dermatitisz és egyéb bőrproblémák esetén elérhető a mosás során bőr nélkül kenhető állat. Amint már említettük, várjon három hónapos életkorra.

oltás

A vakcinázást követően ne mossa le az állatot. Még az iskolai emberek is emlékeznek arra, hogy az injekció helyének öntözése tilos. A vakcinázást csak egy egészséges állat végzi, és az első fürdés során a cica elkaphatja és megbetegszik. A vakcinázással párosítva a betegség súlyos következményeket okozhat, még a halált is.

Egy betegség

Ha a cica beteg, győződjön meg róla, hogy konzultáljon az állatorvos fürdés lehetőségéről. A legvalószínűbb, hogy az összes fürdési eljárás ebben az időszakban tilos.

leltár

Próbálja meg elkerülni a cica fürdését a fürdőben. A nagy vízzel töltött tér stresszt és pánikot okoz a babában. Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, fontos, hogy egy kisállat ragaszkodjon valamihez, és a fürdőben lehetetlen.

Ezért a cica mosásához ajánlatos egy medencét használni.

Az ilyen célú mosogató nem fog működni. Először is, veszélyes a cica, mert kitörni fog, és nagy magasságból eshet, és másodsorban a tulajdonosok számára is kényelmetlen: a fröccsenések a falakra és a padlóra esnek, a tulajdonos csúszhat, majd időigényes fürdőszoba tisztítás vár rá szobában.

Ahhoz, hogy a macska ne menjen el, ajánlott a kábelköteghez csatlakoztatni.

Ezen túlmenően a makacs cica számára megvásárolhat egy speciális zsákot úszásra a szintetikus anyagokból.

Úgy néz ki, mint egy nagy háló, egy speciális kábellel, amely a nyak körül van rögzítve. Egy ilyen zsák biztonságosan tartja a kisállatot, és megvédi tulajdonosát az éles karmoktól és fogaktól. A hálós sejtek és a sampon jól behatolnak. Ez az attribútum a macskák egyéb kellemetlen eljárásaihoz is használható, például a karmok vágása vagy a fülek tisztítása során.

A fürdés folyamán nagyon fontos, hogy a cica fejét ne nedvesítsük meg, és óvatosan kerüljük a víz belépését a fülbe. Ehhez használhatja a pamut párnákat vagy vásárolhat úszósapkát. Az állat mosásához nincs szükség, a kezek mossák le a szennyeződéseket a macska bundájától könnyebb, gyorsabb és jobb. Emellett a cica is megrémülhet egy idegen tárgytól, és valószínűleg már az emberi kézhez szokott.

A higiéniai termékek kiválasztása

Soha ne mossa meg a cica samponnal az emberek számára, még akkor sem, ha hipoallergén gyermek orvoslás. A kiscicák számára nem alkalmasak a kölykök, kutyák, görények és más állatok mosószereinek. Fel kell hagyni a samponok használatát felnőtt macskák számára. A csecsemőknél a nyálkahártyák és a bőr érzékenyebbek, nem képesek ellenállni a szerszám összetevőinek felnőtt állatokra gyakorolt ​​hatásának.

Ezért fontos, hogy egy speciális szerszámot vásároljon a cica mosásához.

A következő fajták lesznek.

Univerzális univerzális sampon

Megbízható kényelmes eszköz, amely jól habzik. Egy munkamenethez nagyon kis részre lesz szüksége. A mosott állat gyapjú csillog, és érinti - puha és selymes.

Száraz sampon

Alkalmas olyan háziállatok számára, akik pánikban félnek a vizet. A fürdési eljárás szerint az ilyen alapok nem relevánsak. A por alakú porlasztást száraz gyapjúra kell felhordani, amelyet azonnal kioltunk. A fésült szőrszálak szennyeződéssel együtt maradnak a fésűn.

Ajánlott 3 hónapnál idősebb állatoknak.

permet

Vigyen fel egy cica nedves hajára. Ennek előnye, hogy a bőr határa gyakorlatilag száraz, ami fontos a hat hónaposnál fiatalabb cica számára.

Speciális sampon

Gyakran a fajta vagy az adott fajta gyapjúfajta állatfajta variánsai, például a hosszú hajú cica, a brit fajták cica stb.

Javasoljuk, hogy válasszon ilyen egyéni jogorvoslatot, mivel a szfinxek és a szibériai macskák sampon összetétele szignifikánsan különbözik, és ha helyettesíti, nem hoz a kívánt hatást.

A cica speciális samponjai drágák. Pénzt takaríthatunk meg, a kis mennyiségű palackokat, mivel a cica növekszik elég gyorsan, és a kis üveg elegendő a kisállat egész gyermekkorához.

Ne adja át a hazai termékeket. A minőség tekintetében sok tekintetben nem rosszabb a külföldi gyártók áránál, és sokkal olcsóbb áron.

Útmutató a cica fürdéséhez

Mielőtt elkezdené a fürdési folyamatot, olvassa el az alábbi ajánlásokat.

 • Ismertesse a cicát a fürdőszobába. Tedd szárazra és próbáld meg játszani. Úgy érzi, hogy ez a hely biztonságos. Óvatosan nyissa ki a csapot, hogy egy vékony vízáram jelenjen meg, hagyja, hogy a cica megismerje a szokatlan tárgyat.
 • Készítsen előzetesen egy finomságot, amely kívánatos, hogy a cicaért a fürdőzés után a türelemért és a bátorságért jutalmazzuk.
 • Beszélj egy kisállat szelíd hangjával. A kisállat nem fogja megérteni az emberi szavakat, de a hangjaiból érkező érzelmekből tudni fogja, hogy senki nem akarja a gonoszt.
 • Használja az első fürdő sampont, szag nélkül.

Most folytassa a munkamenetet.

 1. Írja be a medence meleg vizet úgy, hogy a szint eléri a kisállat hasát.
 2. Fogja meg a cicát, tegye a hevederre vagy tegyen egy speciális táskát, zárja be a füleket pamut párnákkal.
 3. Vegyük le az állatot a nyak szőrszálából, és óvatosan engedjük le a medencébe. Ne felejtsük el, hogy minden fellépést pályázati hangon kísérjünk.
 4. Vedd fel a vizet a tenyerébe, és nedvesedd meg a kisállat haját. Próbáljon meg abbahagyni a zuhany használatát az első kezelés során. Hangja megrémíti a cicát, ráadásul a zuhanyzót előre kell beállítani, hogy a víz a megfelelő hőmérsékleten legyen, és a nyomás ne legyen túl nagy.
 5. Hab sampon és dörzsölje be az állati szőrbe. Ne vegyél sok pénzt, ez bonyolítja az öblítési eljárást.
 6. Óvatosan mossuk a habot a gyapjúból. Ha a termék egy része a macska szőrme marad, a bőr túlszáradásához, viszketéséhez és az állat kellemetlen érzetéhez vezet.
 7. A mosott babát törölközőbe csomagoljuk, a nedvességet fújjuk fel, és helyezzük egy másik, száraz törülközőbe. Tegye a cica a fűtőbe vagy a házba.

Hogyan szárad?

   A cica nem igényel speciális szárítási eljárást. Nyalogatja a száját a nyelvével, maga csinálja. A durva nyelv képes eltávolítani a nedvességet, egyenletesen elosztja a haj zsírját, fésülködéssel. Ha a cica felkészül a kiállításra, és gyapjúját szépen be kell fektetni, akkor a babát a hajszárítóval kell megszoknia. Válasszon egy átlagos szárítási módot, mivel a hideg levegő fürdőzés után elkaphat egy macskát, és a forró levegő megégheti a bőrt. Mindenesetre túlságosan gyakran nem ajánlott a hajszárítóval rendelkező macskák szárítása, mivel ez a készülék szárítja az állat bőrét.

   Hogyan kell fürdeni a cica első alkalommal, lásd a következő videót.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok