Házi macskák

Hogyan mossa le a macskát, ha fél a víztől és karcolódik?

Hogyan mossa le a macskát, ha fél a víztől és karcolódik?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A víz félelmének okai és jelei
 2. Hogyan készítsünk egy állatot az eljáráshoz?
 3. Szükséges felszerelések és tartozékok
 4. Lépésről lépésre
 5. Népszerű hibák a macskák fürdésében
 6. Alternatív mosási módszerek

A macskák mosják magukat, naponta nyalogatják a szőrüket. Ezek tiszta állatok, akik nem bíznak az idegenek önellátásában. Az állat nyelvének sok kemény, ferde foltja van, ami lehetővé teszi, hogy alaposan nyalja a haját.

Az állat mirigyei természetes kenőanyagot termelnek, ami szintén jó hatással van a szőrzet megjelenésére. Emiatt nincs szükség a macska fürdésére - csak ritkán, a tulajdonos vízkezelési eljárásokhoz. A kutyákkal ellentétben a macskák teljesen nem kedvelik őket.

A víz félelmének okai és jelei

A legtöbb macska nem tolerálja a vizet. Emiatt minden fürdés vezet ahhoz, hogy mindkettő ideges: a tulajdonos és a macska. Karcos kezek, vízzel töltött fürdő, stresszes helyzet - ez a fürdés. Minden tulajdonos úgy gondolja, hogy téved.

Meg kell értenie, hogy a víz félelme a macskáktól született születés óta. Az állat fél a víz hangjától, a tájváltozástól, furcsa, véleménye szerint a tulajdonos viselkedésétől. A macskák nem félnek a mosástól, hanem vízbe merülnek. Az átlátszó folyadék az egyik fő probléma. A macska nem látja a víz valós határait, ami pánikra vezet.

Egy másik kisállat karcolódik és harap, mivel nem tud a kívánt gesztusokat készíteni. Ő korlátozott, korlátozott cselekedetekben, a tulajdonos nem engedi, hogy kijutjon, ami csak növeli az állat pánikját. Ha mellette nincs támogatás, amelyben a karmokhoz ragaszkodik, és minden a lábai alá csúszik, akkor a macska pánikba kezd.

Ha a tulajdonos zuhanyzót is tartalmaz, akkor egy állat számára ez szörnyű stressz. A macskák a víz hangját külső agressziónak érzékelik.

Azok a tulajdonosok, akik a macskát a legkevésbé stresszel szeretnék mosni, meg kell tennie a lélek elkerülése. A vizet össze kell gyűjteni, mielőtt a macska a fürdőszobába kerülne, és csak a vödörből kell itatni. Ezeknek a feltételeknek való megfelelés azonban nem garantálja, hogy minden zökkenőmentesen megy.

Hogyan készítsünk egy állatot az eljáráshoz?

Először a cica általában 3-4 hónapos korban mosható. A gyerekek számára könnyebben vonzódhat a vízkezelési eljárásokhoz különböző játéktechnikákkal. Időről időre a macska hátát vízzel meg lehet nedvesíteni, majd óvatosan letörölheti puha tapintású ruhával. A medencében vízre van szükség, dobjon egy kedvenc cica játékát - figyelemmel kíséri a mozgását.

Nem szükséges azonnal elkezdeni a vizet a vízbe, miután az állat megjelent a házban - legalább 3 héttel meg kell adnia, hogy megszabaduljon. Ne kezdjen azonnal vízbe merülni - hagyja, hogy a gyerek vigyázzon rá, hozzászokik a nedves kabát érzéséhez. De ezt nem szabad visszaélni - a macskákat nem lehet gyakran mosni, ezért ne fordítsuk figyelmüket erre.

Szükség van az állatok fürdésére, ha:

 • nagyon piszkos (valami rendben történt vele);
 • van szőnyeg és nemezelt gyapjú;
 • vannak allergiás és egyéb betegségek, ebben az esetben a fürdés az állatorvos ajánlása;
 • minden esemény előtt, mint például egy kiállítás.

Egy beteg macskát nem lehet fürdeni, és az ilyen stresszt az állatnak, aki túlélte a műveletet. Ne fürödjünk és terhes macskákat és a betegeket.

Meg kell tennie a következő trükköt: időnként egy kis cica is tartalmazhat vizet.Ha már kora korától nem fog félni a víz hangjától, akkor az azt követő fürdés nem lesz vele szemben ütközés az ilyen agresszióval.

Nem szükséges a macska etetése a fürdés előtt - az utolsó étkezés 6 órával a tervezett eljárás előtt történik. Ha a macska csak elment a fürdőszobába, és pánikba kezd, akkor nyugodtan kell maradnia. Érdemes adni neki, hogy hozzászokjon, kényelmesen beszéljen, gyengéden beszéljen vele.

Szükséges felszerelések és tartozékok

A fürdő alján egy kis szilikon padot helyezhetünk. Korábban felváltotta a szokásos törülközőt, de nem rendelkezik a szilikonot biztosító stabilitással. Amint a macska a mancsok csúszásmentes bevonatának érzi magát, megnyugszik.

Ezen túlmenően, a fürdéshez a macskanak szüksége lesz néhány kiegészítőre.

 • Száraz törölköző. A macskát úszás után kell becsomagolniuk. Szükséges egy széles törülközőt helyezni a padlóra - ez abban az esetben, ha a fürdőszobából kiugrott, a kisállat nem csinál pocsolyát.
 • Speciális sampon. A macskát nem kell embernek szánt samponnal mosni, mert ez tönkreteszi a kabátját. Ez különösen akkor érzékelhető, ha az ilyen eljárásokat szisztematikusan hajtják végre. A kedvtelésből tartott áruházban megvásárolhatja a megfelelő terméket. Többféle sampon áll rendelkezésre, amelyek a kedvtelésből tartott haj típusától függenek.
 • Két medence. Kényelmesebb a macska mosása a medencében. Az egyik szükséges a vízkezelés szappanrészéhez, a másik az öblítéshez. Ha a tulajdonos megmossa a fürdőszobát, akkor vizet kell üríteni, ami szintén megrémítheti a kisállatot.
 • Vödör vagy bögre. Érdemes megjegyezni, hogy a macskát csak az eszköz segítségével kell öblíteni, zuhany nélkül.
 • Hidrogén-peroxid, ragasztó vakolat. Szükséges a gyógyszerek készenlétben tartása. Ha a macska nem kezeli azt, és megkezdi a karcolást, a sebeket azonnal kezelni kell.

Végül meg kell gondolni a készségükre. A tulajdonosnak hosszú ujjúnak kell lennie, a ruhákat a torok védelmével kell viselni (pl. Golf vagy teknős, pulóver) - ez megmenti a karcolásoktól. Kényelmesebb a macska fürdése együtt: egy személy tart, a második - szappanos.

El kell rejtenie az összes tégelyet és palackot is - ha a macska "rasdushuetsya", akkor nem fogja megtakarítani őket.

Lépésről lépésre

Amikor minden készen áll, a tulajdonos morálisan hangolódik a fürdésre, akkor folytassa az eljárást. A sikítás, a szidás, az állat verése elfogadhatatlan. A tulajdonosnak szelíd hangon, nyugodt, éles mozdulatokkal kell rendelkeznie.

A macska megfelelő mosásához be kell tartania néhány ajánlást, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk.

 • Az erős fogás nem ellentmond a gyengéd kezelésnek. Szükséges, hogy az állatot két kézzel kezeljük felülről és alulról, győződjön meg róla, hogy a mancsokat tartják - így nem tud fizikailag karcolni. Ezután lassan le kell engedni a macskát a vízbe.
 • Ha a macska elkezdett sikoltozni, karcolni, menekülni, a tulajdonosnak ne essen pánikba. Szükséges, hogy továbbra is gyengéden beszéljen vele, hogy megnyugtassa. Ha az állat úgy érzi, hogy nem fog megbántani, akkor hamarabb életre kel.
 • Óvatosan öntözni a macskát a vödörből, meg kell nedvesíteni a bundáját. A víz és a sampon nem esik a fülébe, a szemébe és az orrába, különben a fürdés gyulladást eredményez. Nem ajánlott a cica pofáját nedvesíteni.
 • A samponozás után keletkező habot fokozatosan le kell öblíteni. Nem engedhetjük, hogy a macska megérintse a nyelvét.
 • Ne késleltesse az eljárást.
 • Nem kell törölnie a macskát - jobb, ha csak törölközővel becsomagoljuk, és meleg helyiségbe kell vinni. A törülköző elnyeli a nedvességet és felmelegszik. Egy hideg szobában fürdő után egy macska felszabadítása teljesen lehetetlen - egy kisállat megbetegedhet.
 • Ilyen stressz után nem kell megérinteni a macskát - jobb, ha elengedné az érzékeit. Meleg helyen megszárad. Volt olyan esetek, amikor a fürdés után a macska visszautasította a szokásos ételt: úgy tűnt, úgy döntött, hogy minden étkezés előtt minden alkalommal fürdik.

Egyes tulajdonosok úgy vélik, hogy gyakran kell fürdeni a macskát, és maga az eljárás szórakoztató.Képeket készítenek egy kisállatról, videofelvételezték, összekapcsolják azokat a gyerekeket, akik koruk miatt nem ismerik az ilyen viselkedés kegyetlenségét. Ez minden elfogadhatatlan.

Az a tény, hogy a gyerekek szórakoztatóak, aranyosak, viccesek, mert egy macska megalázó. Ha megjelent a házban, akkor egyértelműen nem erre.

Néha otthon kell fürdeni egy macskát, de tudatában kell lennie ennek az eljárásnak minden finomságának.

Népszerű hibák a macskák fürdésében

A leggyakoribb hiba az, hogy az állatot a fürdőbe tesszük, kinyitjuk a csapot, és merítsük a vízáram alá. Ez mindenkit megijeszt, még a legbátrabb macskát is. Hasonlóképpen, zuhanyzóval: ne kapcsolja be, mert a macskák félnek az eszköztől. Néhány tenyésztő a fürdés előtt dugja be az állatot vattával - nem kellene ezt tennie, mivel a kisállat még jobban megrémül.

  Az alábbi egyéb gyakori hibák.

  • Nem állati tisztítószerek használata. Nem kell szappanos szappant, illatos gélt vagy márkás sampont készíteni a női hajra. Van egy kisállatbolt, speciális szerszámok, és nincs alternatíva. Valaki azt hiszi, hogy ha van egy kutya sampon a házban, semmi sem fog belőle a macskaból, de ez elfogadhatatlan. Meglepő módon néhány tulajdonos mosogatószerrel mossa le a háziállatát. Nem valószínű, hogy ugyanazokat a kísérleteket végzik magukon.
  • A sampont közvetlenül a gyapjúba öntik. Ez rossz. Először egy kis sampont kell habosítanod a kezedben, és csak egy már nedves kabátra kell alkalmazni.
  • Nyugtató szerek használata. Milyen furcsa hangot hallana, de az emberek azt gondolják. A tulajdonosnak meg kell állítania legalább a gyógyszerek mellékhatásait.

  Vannak olyan tulajdonosok, akik a macskát meg akarják nyugtatni. Úgy vélik, hogy ha először rúg és megharap, akkor elengedhetetlen, hogy tőle egy ellenálló állatot emeljen ki, amelyet vízkezelési eljárásokban edzettek. Először is, a macskák nem fürdik feleslegesen, és másodszor, csak súlyosbíthatja a kapcsolatot, mert a macskák sértést okozhatnak.

  Ha a kisállat nagyon karcos, akkor ujjatlanot kell viselni. Ne fürödje egyedül az állatot - nehezen végezhető el.

  Alternatív mosási módszerek

  Van egy másik, kevésbé használt módszer a macska fürdésére. Egy speciális hálózsákon halad át. A készülék maga olyan, mint egy macska nyakába illeszkedő zsák. Meg lehet vásárolni a kisállat boltban.

  A zsák sűrű poliészterből készül, és nem teszi lehetővé a kedvtelésből tartott állatok „dühét”: nem tud menekülni, karcolni, harapni. És a háló nem zavarja az állat mosását és mosását. És a macska nyugodt, és a tulajdonos.

  Bizonyos esetekben lehetőség van a macska szárítására hajszárítóval, de csak akkor, ha az állat nem fél a készülék zajától. A macska tulajdonosai szinte mindig a fürdő után fésülnek.

  Ne essen kétségbe, ha az első kísérlet nem működött. A macska nem megfelelő hangulattal rendelkezhet, vagy talán maga a tulajdonos nem volt teljesen készen áll a fürdésre.

  Hogyan kell mosni egy macskát, az alábbi videóban jól láthatóan.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok