Házi macskák

A macskák darabjai: a harc okai és módszerei

A macskák darabjai: a harc okai és módszerei

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. okok
 3. Mi veszélyes?
 4. Hogyan lehet eltávolítani?
 5. megelőzés

A macskacsaládban lévő pandák sűrűn levágott állati prémek. A baj az, hogy sok tulajdonos nem veszi figyelembe őket, figyelembe véve, hogy a szőnyegek - a hosszú hajú macskák számára közös dolog. A lakosok úgy vélik, hogy háziállatuk egyedül képes megbirkózni ezzel a problémával.

Mi az?

Koltun (trichome) - Ez a macskák bundája különleges feltétele, ami egy kivágott, tömörített gyapjúcsomó, amely hasonlít a tapintásra. A leggyakrabban a komoly trükkök régi vagy beteg háziállatokban vannak (a súlyos betegség jelei lehetnek). A fiatal macskák esetében ez sokkal ritkábban fordul elő, mivel sok időt fordítanak a gyapjú minőségi ellátására, és sok erőfeszítést tesznek annak érdekében, hogy szőrüket tisztán tartsák, hogy eltávolítsák a szagukat és láthatatlanná váljanak a zsákmányuk számára, mert a macskák kiváló vadászok.

okok

A gyapjúból származó kedvtelésből tartott foltok több okból is megjelenhetnek.

 • Kota rendkívül ritka, vagy egyáltalán nem fésült, ezért nagyon rövid idő alatt sűrű tangs alakul ki a gyapjúján.
 • A molting során a macska nem fújja ki azonnal a régi bukott gyapjút.
 • Kedvenc valami beteg.
 • Az állat önmagában nem tud megszabadulni a gyapjúból vagy a belőle kiszáradt hajból. Ennek oka - túlságosan vastag gyapjú.
 • A vitaminok hiánya, ami gyakran a macska testében az anyagcsere-folyamatok kudarcához vezet. Lehet, hogy korpásodik a szőrzeten, és ez viszont erősen ragasztja össze a szőrszálakat, ha egy kisállat megfogja őket.
 • Az állat depressziós állapota, amikor nem magáról gondoskodik.
 • A Kota mosja meg a rossz sampont, például egy kifejezetten az állat számára tervezett eszközt, és a szokásos sampont az emberi haj mosására. Ebben az esetben a gyapjú nagyon szappanos, ami összenyomódásához vezet, ezért a szőnyegek megjelennek.
 • A macska túl lusta, nyilvánvalóan elhízás.
 • A kisállat helytelenül eszik, az avitaminosis jelei vannak (a szőrzet pörköl, a csomók egyre többé válnak).
 • Néhány ragasztó van a gyapjúban (lehet, hogy a gyapjú véletlenül elakadt lekvár vagy festék).

Ha a macska haja állandóan leesik, akkor ez a jelek egyértelműen jelzik a különböző kóros állapotokat: az onkológiától és a dermatitisztől a parazitákig és az endokrin rendellenességektől.

Mi veszélyes?

 • A kisállat szőnyegének megjelenése komolyan rontja megjelenését. Ez igen jelentős mínusz azoknak a tenyésztőknek, akik törzskönyveket szaporítanak. Emellett egy olyan állat simogatása, amelynek sok szőnyege van, kellemetlen.
 • A csomók alatt lévő bőr, többek között, is éghet, az állatnak problémája lehet, ami később nehezen kezelhető, és ez komoly kárt okozhat a kedvtelésből tartott állatok egészségében. Ne felejtsük el, hogy maga a macska megpróbálja „eltávolítani” a gyapjút, csapdába, körmökbe ragadni, és meglehetősen mély sebeket okozhat. Hosszú ideig gyógyulhatnak és szenvedést okozhatnak az állatnak.
 • Ez azonban nem a legsúlyosabb következménye a szőnyegek jelenlétének. Ezek a képződmények jól provokálhatják a különböző betegségek megjelenését. A magasan nemezelt gyapjúban a patogén mikrobák gyorsan megkezdik a szaporodást. A kisállat finoman megnyalja magát, ezek a baktériumok belépnek a testébe, és ott folytatják az életüket.
 • A plicák nem mindig szokásos régi vagy piszkos gyapjú. Gyakran megjelennek a daganatok körül, elrejtve őket a szem oldaláról, és még több fertőzéshez és késleltetett kezeléshez vezetnek.
 • Amikor macskákban és macskákban megjelennek a szőnyegek, természetesen a szőrzet folyamatos nyalogatására való képességük azonnal megszakad, bundájuk gyorsan elkezd szennyeződni, sóvá válik, és kiváló közegvé válik a mikrobák számára. Egy ilyen kisállat veszélye annak, hogy „felzárkózik” egy gomba, különböző zuzmó, és a bolhák vagy a tetvek is szenvednek.
 • A bevonatot képező durva csomók alatt gyulladás léphet fel. A macska kezd komoly kellemetlenséget és még fájdalmat is érezni, mert a csomók a bőrt húzzák. Ha sok koltunusz van, akkor a kisállat is komolyan megbetegedhet, jelentősen ronthatja a karakterét. A szelíd és békés szerető macska örökre irritált és vadul kedvtelésből tartható.
 • Van még egy kényszerítő ok, amiért érdemes a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni a különböző méretű csomóktól, ez a véletlen sérülés lehetősége. Egy macska megsérülhet egy normál játék során, ha egy csomó véletlenül fog egy tárgyra vagy bútorra. A macska azonnal akar megszabadulni a véletlen beavatkozástól, elkezd megrándulni és menekülni, ami sérüléséhez vezethet.

A jövőben ez az eset fájdalommal vagy félelemmel jár. Ilyen esetekben a macskák elkezdenek ellenállni minden alkalommal, amikor mesterük megpróbálja eltávolítani a szőnyegeket a gyapjúból.

Ha a régi gyapjú nem szabadul fel időben, akkor minden új nap után a szőnyegek száma csak nő. Ezután nedvesség halmozódik fel a kabát alatt, ami fekélyekhez és gyulladt területekhez vezet.

Hogyan lehet eltávolítani?

A bosszantó szőnyegeket a macskák szőrmeiből a következő népszerű módszerekkel távolítják el.

 • Ha a csomók még nem túl nagyok, próbáld meg óvatosan fésülni őket. Kisállat, hogy ne aggódjon, és ne féljen, fel kell tennie az egyik oldalára vagy a térdére és a stroke-ra. Ezt meg kell tenni annak érdekében, hogy megnyugodjon, bizalmasan benned és ne szakadjon ki. Először is óvatosan fésülje fel a háziállat oldalát és hátát, majd menjen a nyakába és a mellkasba, és befejezze a folyamatot az első lábak és a farok fésülésével. Nagyon nehéz megszabadulni a macska hasán és a hátsó lábain lévő csomóktól.

A legfontosabb, hogy a fésülés alatt az állat nem érez fájdalmat, akkor nem fog harapni és zavarni.

 • Nagy tippek a legjobbak óvatosan vágja el a gyapjú növekedésétezután óvatosan fésült.
 • Ha túl sok kusza van, és nem lehet őket egyszerűen leküzdeni, akkor az elesett csomókat egyszerűen a földre kell vágni. Az ilyen típusú manipuláció végrehajtásához nagyon óvatosan kell eljárnunk: a macskák szőrén lévő bőr nagyon vékony, így könnyen károsodhat. A pandákat leggyakrabban ollóval tisztítják, rendszeres hajvágógéppel vagy speciális eszközzel hajszálakat vághatnak. A kopasz foltok 2-3 hónap alatt teljesen benőttek. A hajvágás megkönnyíti a szőnyegben szenvedő macska állapotát.
 • A kedvtelésből tartott áruházban egy érdekes eszközt vásárolhat, amelyet általában koltunorezy-nek hívnak. Ez egy ilyen speciális fésű, tompa végekkel és pengékkel a fogak között. A készülék használata teljesen biztonságos a háziállatok számára. A legmegfelelőbb kúpos vágó kiválasztásakor olcsóbb modellt vásárolhat. Mindenesetre a választott modellnek minden tekintetben ideálisan illeszkednie kell a kedvtelésből tartott állatokhoz (hosszúszőrű macskákhoz vágószeletvágót választunk, a rövid pengék kiválóan alkalmasak kis mennyiségű gyapjúhoz). Ezenkívül a kiválasztásban figyelembe kell venni más tényezőket is:
  • fogak száma;
  • azok hossza;
  • az anyag, amelyből a lapátok készülnek;
  • fogantyú.
   • Speciális fésű - furminátor van, amellyel a hosszú gyapjú kopogásba ütközik. Ez segít gyorsan megszabadulni a csomóktól, és egyszerűen elengedhetetlen lesz, ha a háziállatot naponta fésüljük.

   További tippek a harci szőnyegekről.

    1. A csomók eltávolításának folyamata elég hosszú lehet. És a kedvence, nyilvánvalóan nem szeret. Sok macska egyszerűen nem adja át a kezét, elkezdi harcolni és szabadulni, előrejelezve, hogy érdeklődik a gyapjú iránt. Éppen ezért a legjobb, ha a párkákat fésüljük egy párra: az egyik ember fogja meg az állatot, a másik pedig kefe. Ha a macska túlzottan ideges, akkor jobb, ha nem sérül meg a finom pszichéje és szakaszaiban, hogy néhány napon belül megszabaduljon a tanglesektől, és nem azonnal.
    2. Csak a leghosszabb szőrmével rendelkező területeket kell nyírni. A legjobb, ha nem érinti a macskák lábát és fejét.
    3. Amíg teljesen nem oldja meg a csomók problémáját, a macska mosása szigorúan tilos. Az a tény, hogy a vízfolyások után még nehezebb lesz fésülni a csomókat.
    4. Miután fésült a kisállat, gyapjúját bármilyen antisztatikus szerrel kell kezelni, például egy speciális permetezéssel, amely eldobja a kötegeket. Az eszköz segít a szőrszálak óvatos lebontásában, és megakadályozza az új kötődés kialakulását. A felhasználásról szóló visszajelzések többnyire pozitívak, de csak azokban az esetekben, amikor a szőnyegek megjelenése nem indult el nagyban.

    A permetezés a lágy gyapjú háziállatok számára kötelező. Használatával a szőnyegek gyorsan és teljesen eltávolíthatók fájdalom nélkül.

    megelőzés

    Az ilyen csúnya csomók kialakulása sokkal könnyebb megakadályozni, mint a velük való küzdelem sikertelenül és hosszú ideig. A hosszú hajú kisállat gondozásához minden nap bizonyos időt kell biztosítani - legalább fél órát. Az állatot rendszeresen kell fésülni.

    • A speciális fésűre a macskát akkor kell tanítani, ha még mindig nagyon kicsi. Gyengéd korban hamar hozzászokik hozzá, és már érettebb korában már nem lesz problémája a fésüléskor.
    • Ne feledje, hogy ne használjon saját fésűt a macska fésülésére. A kedvtelésből tartott állatoknak személyi higiéniai cikket kell felvenniük, és választása a kabátjának típusától és hosszától függ.
    • A cica számára különleges ecsetet vásárolhat. Jobb, ha nem természetes sörtékkel rendelkezik, amelyek antisztatikus hatásúak.
    • A kisállat mosása után megszárad egy különleges masszázs kesztyű, amely tökéletesen törődik a szőrmével. Azonban nem tudja teljesen kicserélni a speciális fésűt.
    • Minden nap fésűvel fésülhet. Ez lekerekített végekkel rendelkezik, így ez a folyamat nem fog fájni az állatnak. Ezek a gerincek bármilyen hosszúságú és szélességűek lehetnek. Ha fésülni akarsz ezzel a fésűvel, akkor még bolhákat is találhatsz, ha kedvenced megjelent.
    • A nagyon bolyhos macskák esetében használja a pukhoderka-t. A pisztráng egy ecsettel hasonlít, de a szokásos sörték helyett kicsi fém fogai lesznek hajlított hegyekkel. Egy ilyen eszköz alkalmas az egészséges bevonattal rendelkező állatok szőnyegeinek megelőzésére.
    • Emellett a kisállatot időről időre egy állatorvosi klinikára kell utalni szakmai ellenőrzés céljából. Ez lehetővé teszi, hogy nemcsak az idő múlásával határozzuk meg a rosszul tapasztalt csomók megjelenését, hanem a különböző betegségek megelőzését is.
    • A hosszú hajú macskát nyár előtt le kell vágni.
    • A kedvtelésből tartott állatok étrendje mellett speciális kiegészítőket vagy vitaminokat kell használni, amelyek célja a gyapjú minőségének javítása.

    Ezután nézze meg a videót arról, hogyan távolítsa el a rudat otthon.

    Írj egy megjegyzést
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

    divat

    szépség

    kapcsolatok