Házi macskák

Mi és hogyan kell etetni egy cica 1-től 3 hónapig?

Mi és hogyan kell etetni egy cica 1-től 3 hónapig?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Áramszabályok
 2. Természetes termékeket készítünk
 3. A kész takarmány áttekintése
 4. Mi nem adható meg?
 5. Hogyan válasszuk ki az etetés típusát?
 6. Hányszor naponta táplálkozik?

Egy kisállat indításakor egyértelműen meg kell értenie, hogy pontosan mit fog szembe nézni. A kedvtelésből tartott állatok gondozása nem könnyű, különösen akkor, ha egy kis kisállatnak kell foglalkoznia. Ha egy hónapos korú cica jelenik meg a házban, elő kell készítenie a házat, és olvasnia kell egy bizonyos irodalmat, amely segít a morzsák megfelelő gondozásában és táplálkozásban, amely alkalmas 1-3 hónapos időszakra.

Áramszabályok

Amikor egy kis cica megjelenik otthon, gondoskodnia kell arról, hogy legyen helye pihenni, játszani és enni. A kedvtelésből tartott állatok területi elrendezése a legjobban előzetesen vagy a megjelenése után lehetséges. mert akkor szükség van egy sokkal fontosabb kérdés megoldására az új családtag táplálkozásával kapcsolatban. Abban az esetben, ha egy kisállatot vásárolnak és új tulajdonosokkal együtt élnek anya nélkül, nincs helye arra, hogy tejhez juthasson, amit a macska ad a kiscicáiknak, ezért el kell dönteni az élelmiszer rendjét és összetételét az új házban az élet első napjaiban.

Megfelelően összeállított étrend és étrend lehetővé teszi, hogy a kedvtelésből tartott állatok jól fejlődjenek, aktívak legyenek, és ne érezzék magukat az új házban. Ahhoz, hogy a cica ilyen lehetőséget adjon, először is pontosan meg kell választania, hogy az állatot tápláljuk. Két fő lehetőség van:

 • vásárolt takarmányok használata;
 • az önfőzésnek köszönhetően.

  Mindegyik opció saját jó, ezért el kell döntenie, hogy mi az adott esetben kényelmesebb.

  Nem ajánlott az 1 és 3 hónapos korú cica mindkét lehetőségét összekeverni, mivel a testének nehéz lesz átrendezni az egyik ételről a másikra.

  Azok a tulajdonosok, akik jobban szeretnek főzni magukat, magabiztosabbak lesznek a kedvtelésből tartott termékek minőségében és frissességében. Másrészről, a kész takarmányok használata esetén a cica kiegyensúlyozott étrendet kap, amelyben minden olyan elem szükséges, amely lehetővé teszi, hogy növekedjen és fejlődjön, ahogy kell.

  Ha a tulajdonos hajlamos arra, hogy a főzéshez főzze magát, biztosan tudnia kell, hogy ilyen fiatal korban tud enni, és milyen termékeket kell elkerülni. Semmi esetre sem szabad a cica táplálékát az asztalról adni, mivel egyáltalán nem alkalmas egy növekvő szervezetre.

  Az önfőzés másik jellemzője a só vagy a fűszerek teljes hiánya, mivel a macskák nem tolerálják az erős szagokat, és az a tény, hogy egy személy ízletes, egyáltalán nem tetszik a kisállatnak.

  Főzés esetén a fogadónak meg kell felelnie további táplálékkiegészítők, vitaminok és ásványi anyagok beszerzéseaz állat testének teljes fejlődésének biztosítása és az egészségügyi problémáktól való megóvása.

  Ha kész takarmányokról beszélünk, akkor itt is óvatosnak kell lenned, mivel a cica csak a legmagasabb minőségű élelmiszert igényel, ami azt jelenti, hogy nem vásárolhat olcsó és alacsony minőségű árut. A legkisebb a legjobb minőségű élelmiszerek vásárlása, amelyekhez csak a legmagasabb minőségű termékeket használják, vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagítva.

  Az állatorvosok a havi kiscicák etetésére kész termékeket javasolnak, különösen, ha a tulajdonosnak még nincs tapasztalata a háziállatok gondozásában.

  A vonatkozó ismeretek megszerzésével kipróbálhatja a kezét a főzés során, de csak akkor érdemes, ha a cica idősebb. A táplálkozás több felnőtt állat már magában foglalja a száraz táplálékot.

  Természetes termékeket készítünk

  A házi készítésű ételek jobbak a cica számára, ha a tulajdonos tudja, hogyan készítsen étrendet, hogyan tápláljon egy kisállatot a nap folyamán. A megengedett és hasznos termékek közül a következő összetevők vannak.

  • Hús - alacsony zsírtartalmú fajtáknak kell lennie, mint például marhahús, pulyka, csirke. A hús kényelmes használatához érdemes forralni.
  • Belsőségek - lehetőséget biztosítanak az étrend változására. Csak főtt formában kell megadni. A májcicáknak legfeljebb hetente egyszer kell főzniük.
  • Savanyú tejtermékek - a takarmányozás napján vásárolt, ami biztosítja az élelmiszer maximális frissességét. Fontos, hogy alacsony zsírtartalmú termékeket vásároljanak, hogy a cica gyomrát könnyen megbirkózhassák a kapott ételekkel.
  • Különféle gabonafélék - Egy cica kaphat rizs, hajdina vagy zabpehely, melynek fő követelménye a termék minőségi előkészítése, hogy ne legyen alul főtt darabja, amely akadályozza az emésztési folyamatot.
  • Növényi élelmiszer - A táplálkozás különféle ételeihez főtt sárgarépát, céklát, cukkint és zöldit adhat. A legjobb, ha a zöldségeket hússal keverjük, mert ebben a kombinációban a cica sokkal inkább hajlandó ételt fogyasztani.
  • Hal - A kiscicák csak olyan tengeri halakat készíthetnek, amelyek kis zsírtartalmúak. Különösen fontos, hogy figyelembe vesszük a kis állatoknál nagy problémákat okozó gödrök méretét, típusát és számát. Ezeknek a háziállatoknak a legtöbbje alkalmas tőkehal, tőkehal, tőkehal, de a halakat havonta 2-3-szor nem adják gyakrabban.
  • tojás - 1–3 hónapos cica számára a fürj a legjobban megfelel, mivel a legtöbb vitamint és tápanyagot tartalmazzák. Ezenkívül a minimális kockázat, hogy valami fertőzött, mint a csirke tojás esetében. A fürjtojásokat meg kell főzni, mind a fehér, mind a tojássárgáját adhatja meg, és végül is megengedheti, hogy a cica inni tudja a héj tartalmát. Ami a csirke tojásokat illeti, csak a tojássárgáját használhatja, ami a fehérjével ellentétben hasznos. Ebben az esetben a tojássárgája csak főtt, és nem több, mint 1-2 alkalommal hetente.
  • Növényi olaj - további tápanyagokhoz hozzáadhatja az ételt olíva-, homoktövis- és lenmagolajhoz. A táplálékot hetente többször hozzáadhatja az ételhez, amely nem haladja meg az egy teáskanál mennyiségét.

   Az emésztési folyamat javítása és a kiscicáknak a különböző problémákkal való megbirkózása, például a gyomorba jutó tenyésztő gyapjú, különleges kedvtelésből álló gyomnövényt kell vásárolni, amely a kedvtelésből tartott üzletekben van.

   Csírázás és alkalmanként a cica táplálása megakadályozhatja sok problémát. A kisállat etetésének folyamata saját jellegzetességekkel rendelkezik, anélkül, hogy tudná, hogy az egészség megőrzése mellett nehéz lesz nevelni. A morzsákat tartalmazó élelmiszereknek melegnek, nem túlmelegednek, és a termékek hőkezelése magas minőségű legyen. Minden más főzési lehetőség elfogadhatatlan egy növekvő állat számára.

   A kész takarmány áttekintése

   Ha a tulajdonosnak nincs sok ideje, hogy naponta főzze a természetes cica, akkor könnyebb a kész táplálékot használni az étrendben. Felnőtt macskák esetében száraz és nedves lehet. A nagyon kis cica esetében jobb, ha egy második fajt vásárolnak, de ahogy megszokták, hogy egyre érettebbé váljanak, be tudják vezetni őket szilárdabb élelmiszerekbe. Az élelmiszerek típusán túlmenően a megfelelő márka kiválasztását is meg kell zavarni, amely kiváló minőségű termékeket állít elő, amelyek semmilyen módon nem veszélyeztetik a háziállatok egészségét.

   A legismertebbek a következő márkák.

   • 1. választás - Ezek a prémium takarmányok, amelyeket két hónapos és egy éves korig ajánlunk. Minden alkatrész kiváló minőségű, így a kisállat hasznos anyagok széles skáláját kapja. A minőség és a kedvező ár kombinációja miatt a kész takarmány lehetősége a cicák etetésére alkalmas.
   • Hills tudományos terv - ennek a márkának a takarmányozása több lehetőséggel rendelkezik: két száraz és egy nedves, így könnyű lesz a helyes választás. A termékek minősége ebben az esetben is nagyon magas.
   • Royal Canin. A cég 4 hónapnál fiatalabb kisállat-eledeleket (konzerveket) kínál, és négy hónapnál idősebb (száraz étel). A termékek minősége miatt ez a márka már régóta megbízható és megbízható élelmiszeripari gyártóként működik minden korosztályú macska számára.
   • Boldog macska junior - 5 hetes és egy év közötti kiscica számára tervezett speciális termék. Figyelembe vették az állat fejlődésének minden egyes növekedési stádiumában a jellemzőit, a legkiválóbb, legmagasabb minőségű termékeket választottuk ki. Mindez lehetővé teszi, hogy biztonságosan bízhasson ebben a márkában és használhatja termékeit háziállatuk számára.
   • Purina Pro terv - Ez a márka egy kis fajta takarmány jelenlétével büszkélkedhet (kis és száraz). A jó minőségű termékek, a választás, hogy pontosan mit takarmányozzanak egy kisállat számára, valamint a megfizethető ár, teszi ezt a márkát az egyik legnépszerűbbnek.

    Az állatorvosok és a szakemberek megjegyzik, hogy a cica a legteljesebb táplálékot kapja a holisztika révén - olyan termékekkel, amelyeket olyan technológiával hoztak létre, amely lehetővé teszi a hús lelkességének és frissességének megőrzését.

    A kiscicák etetésére ez az opció ideálisnak tekinthető, de nem mindenki megengedheti magának, mert az ilyen takarmány költsége meglehetősen magas. Az ilyen termékek leghíresebb gyártói márkák:

    • Eukanuba;
    • ORIJEN;
    • Pro Nature;
    • Innova Evo;
    • Superpet.

    Minden tulajdonos választhatja ki a takarmány legegyensúlyozottabb változatát, amely a termék minőségében különbözik és megfelel a kisállat korának. Nem mindig lehetséges, hogy a cica által vásárolt ételeket vásárolhassa, ezért nem kell azonnal vásárolnia a nagy csomagokat, jobb, ha az állatnak megpróbálja ezt vagy ezt az opciót, és ha tetszik és jól érzékeli az állat gyomrát, akkor egy ideig maradhat.

    Mi nem adható meg?

    Nem lesz elég tudás arról, hogy hogyan kell a cica táplálását, a választandó táplálékot és a mit adni, nem szükséges, hogy információ és milyen termékek nem kívánatosak és még károsak is. A legkedvezőtlenebbek közé tartoznak a következő termékek.

    • Tehéntej - felnőni, a kisállat kezd észlelni a laktóz toleranciával kapcsolatos problémákat, így a tej fogyasztása után az emésztés elkezd megzavarni.
    • csontok - a csontok elakadhatnak a torokban vagy a nyelőcsőben, ami bizonyos problémákat okozhat. Amikor a kisállat felnőtt lesz, nagy csontokat tudunk adni neki, amellyel fogak fognak fogmosni.
    • Füstölt húsok és sült ételek - a cica étrendjében nem kell füstölt vagy sült ételeket fogyasztani, károsak mind a kis, mind a felnőtt macskákra. Az ilyen ételeket nagyon nehéz megemészteni, és hátrányosan befolyásolhatja a kisállat egészségét, ami helyrehozhatatlan következményekkel jár.
    • Bizonyos zöldségek és gombák - nem szükséges a cica burgonya, a padlizsán, a hagyma és a fokhagyma, a paradicsom, valamint a hüvelyesek és a gombák táplálása. Az ilyen ételeket nehéz megemészteni, és nem hoz semmilyen előnyt a szervezet számára.
    • Sütés és édes étel - a semleges ízű, valamint édes sütőipari termékek nem adhatók a cica számára. Ugyanez vonatkozik minden édességre, beleértve a csokoládét is. Ez az élelmiszer csak a kedvtelésből tartott test testét károsítja.
    • Só és fűszerek - a cica vagy a felnőttek számára készített étel nem tartalmazhat sót vagy fűszereket.Ezek az összetevők rendkívül kedvezőtlenül befolyásolják a kedvtelésből tartott állatok egészségét, és a jövőben különböző betegségek okai lesznek.
    • Folyóhalak - a tengeri fajokkal ellentétben a folyókban lévő halak erős paraziták támadnak, ami még a hőkezelés után sem tűnik el sehol, hanem a cica testében marad, fokozatosan megsemmisítve.
    • Kövér hús - nem táplálhatja a kedvtelésből tartott sertéshúst, zsírt, zsírt, mert emésztési zavar, és megkezdi a májkárosodást.
    • Csirke bőr - a cica nem tudja megemészteni ezt a terméket, így a test nem fog jól működni, erőt fog költeni, és végül nem kap hasznot vagy energiát.
    • Tojásfehér - a csirke tojásfehérje olyan enzimet tartalmaz, amely elpusztítja a biotint a macska testében.
    • orvostudomány - fogyasztása csak ritka esetekben szükséges, és csak állatorvos rendelése alapján.

    A cicáknak ártalmas termékek kizárása lehetővé teszi, hogy elkerüljék a véletlen hibákat a menüben, és segítenek a kedvtelésből tartott állatok egészségében.

    Hogyan válasszuk ki az etetés típusát?

    Annak megállapításához, hogy milyen típusú táplálékot kell választani a kedvence számára, meg kell vizsgálni az elérhető lehetőségek előnyeit és hátrányait. Ha a választás az önfőzés mellett történik, akkor érdemes megfontolni, hogy mi jó ebben a változatban, és mi a negatív oldala. A pozitív pontok a következő pontokat tartalmazzák.

    • Az önkiválasztási menü lehetősége egy cica számára. A tulajdonos maga tudja meghatározni, hogy mit keverjen, mikor és milyen mennyiségben. Miután jól tanulmányozta a kisállat függőségét, kiemelheti, hogy mit szeret, és a megszerzett ismeretek alapján étrendet készít.
    • Biztonság. A frissen elkészített élelmiszerekben nem lesz olyan kiegészítő, tartósítószer és színezőanyag, amely néhány kiscicák késztermékében megtalálható.
    • Az élelmiszer diverzifikálásának képességeamely kap egy cica. A kész takarmányokkal meglehetősen nehéz.
    • Az önfőzéshez való függőség hiánya. Számos olyan takarmány létezik, amely a háziállatban függőséget okoz, és szinte lehetetlenné válik az állat elválasztása tőlük. Házi készítésű ételekkel az ilyen helyzetek nem történnek meg, ezért megfelelőbb.

     A hiányosságok közül csak néhány pont van:

     • különös figyelmet fordítanak a főzéshez használt összetevők kiválasztására, nem véletlenül szükségtelenül;
     • további adalékanyagok és vitaminok bevezetése, amelyek kompenzálják a rendszeres ételek hiányát.

     A cica táplálásának ezen előnye sokkal nagyobb, mint a hátrányok, de nem minden tulajdonosnak szabad ideje főzni egy változatos és tápláló ételeket, így sokan száraz és nedves, kész ételeket választanak.

     Az állatorvosok tanácsai ebben az esetben a következők:

     • a kész takarmánynak jó minőségűnek, jobbnak kell lennie, mint a prémium;
     • nem szabad túl sokáig táplálnia a kisállatot ugyanarra az ételre, fontos, hogy bizonyos fajta legyen a teljes növekedéshez és fejlődéshez;
     • ha a takarmány vagy a márka egyik típusáról a másikra vált, a folyamatot fokozatosan kell végrehajtani, az új terméket a régihez kell keverni, és egy kicsit növelni kell annak mennyiségét.

      Annak eldöntéséhez, hogy vásárol-e egy kisállat-száraz ételt, meg kell vizsgálnia annak előnyeit és hátrányait. A pozitív pontok a következők:

      • a minőségi termékek teljes listája a vitaminokról és ásványi anyagokról, amelyekre szükség van;
      • az étrendet az állat korától függően választják ki;
      • száraz cica használata esetén a pofák aktívan működnek, ami csak az állatok számára előnyös;
      • nem kell időt és energiát töltenie a kisállat főzésére;
      • az a képesség, hogy a cica bárhová táplálkozhasson, valamint hosszú utakon étkezzen velük;
      • az egyes adagok mennyiségét a gyártó jelöli a csomagoláson.

      A nyilvánvaló előnyök mellett a hazai kiscicák etetésének bizonyos hátrányai is vannak.

      • Olcsó gazdaságos osztályú élelmiszerek vásárlása esetén az állat károsodásának veszélye áll fenn, mivel az ásványi sók magas koncentrációját tartalmazza, ami végül urolitizist okoz. Ezen túlmenően az ilyen élelmiszerek olyan hulladékokat is tartalmazhatnak, amelyek károsítják a cica növekvő testét.
      • Egyes takarmányok tartalmazhatnak zsírokat, ízeket és tartósítószereket.
      • Amint már említettük, egy állat bizonyos táplálékfajtáktól függően fejlődhet, és nagyon nehéz lesz egy kiscicát elválasztani az ilyen élelmiszerből.

       Az egyik vagy másik lehetőség megválasztása a tulajdonostól és a kisállatától függ. Ha kívánja, a kedvtelésből tartott, ízletes és egészséges ételeket kímélheti, ugyanakkor készíthet valami új és szokatlan dolgot a macska gasztronómiai érzéseinek fejlesztésére.

       Ha nincs rá lehetőség, vágy vagy idő, akkor érdemes az optimális összetételű minőségi ételeket választani, hogy a kedvtelésből tartott állatok nőjenek és fejlődjenek korának megfelelően.

       Hányszor naponta táplálkozik?

       Mivel egy kis cica mérete még mindig kicsi, fontos, hogy minden fogadásnál megfelelő mennyiségű ételt adjunk. Az életkor befolyásolja a táplálkozási gyakoriságot és az adagolási méretet. A kedvtelésből tartott táplálékot gyakran ajánlott, de kis mennyiségben adni, különben előfordulhat az emésztőrendszer betegségeinek kialakulása.

       Az életkor szerinti legjobb etetés:

       • egy hónapos cica naponta 6-8 alkalommal kell etetni;
       • két hónap - naponta legfeljebb 5 alkalommal;
       • három hónap - négyszer;
       • 4-5 hónaptól és egy évig kezdődően a kisállatot naponta legfeljebb háromszor etetik;
       • ha a macska elég idős lesz, akkor két étkezésre van lehetőség, azt javasoljuk, hogy ne csak másfél és fél év múlva.

        Egy újszülött cica csak anyatejet eszik, és nem igényel más táplálékot. Egy hónap múlva már nincs elég ilyen táplálkozás, és új élelmiszert kell bevezetni. A legjobb, ha tejtermékekkel (ryazhenka vagy kefir) kezdjük. Az ilyen termékeket egy tálba öntenek, amely lehetővé teszi a kisállat számára, hogy hozzászokjon az önellátáshoz a kijelölt helyen és bizonyos ételekből.

        Két hónap múlva elkezdheti bemutatni a cicák piteit, és készítsen puha zabkását, amelyben hozzáadjuk a darált húst.

        2 hónap múlva a cica étrendje szélesebbé és változatosabbá válik, zöldségeket vezetnek be a hússal együtt nem szennyezett, és apróra vágva. A tejtermékek még mindig fontosak, és az étrend nagy részét kell képezniük. Három hónapos korban teljes táplálékra lehet menni, amelynek egynegyede tejtermékek (de nem tiszta tej). A diétának magában kell foglalnia a gabonaféléket, a húst és a zöldségeket is, amelyeket nagy darabokra vágnak. Ha kívánja, a háziállatnak meg tudja adni a nyers zöldségeket.

        A táplálék mennyisége az egyik adagban hozzávetőleges számítások készülnek a rendszer szerint - 150 g termék 1 kg cica súlyára. Ezek az adatok az élelmiszer kalóriatartalmától függően változhatnak. Kész takarmányok esetében az egyes korosztályokra vonatkozó normák már megjelennek a csomagoláson.

        A cica táplálásának módjáról lásd a következő videót.

        Írj egy megjegyzést
        Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

        divat

        szépség

        kapcsolatok