Házi macskák

Miért szeretik a macskákat és a csomagokat?

Miért szeretik a macskákat és a csomagokat?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Mi érdekes róluk?
  2. Milyenek a dobozok?
  3. Miért harapsz csomagokat?
  4. Miért játszol a celofánnal?

A szőrös háziállatok minden tenyésztője ismételten észrevette a dobozok és csomagok iránti érdeklődését. Gyakran a macskák nem érdeklik a tartalmat, hanem maga a csomagolás, amely megkóstolja és elviszi a figyelmet. Mi lehet az oka az érdeklődésnek, miért szeretik a macskák a dobozokat, és gyakran használják az alváshoz, megmondja ennek a cikknek az anyagát.

Mi érdekes róluk?

Gyakran a macska tulajdonosai szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a háziállatok közömbösek a drága kanapé- és játékkomplexumokkal szemben. Az átlagember számára nehéz megérteni, hogyan cserélhet egy jó dolog egy egyszerű és néha még unalmas elemre is. A macskáknak azonban saját véleményük van. A tudósok azt találták, hogy egy állat másképpen kezelheti a dobozokat és a csomagokat. Azonban ritkán hagyja figyelmen kívül ezeket a modulokat.

Egy egyszerű macska csomagolás különböző felhasználási módokat kínál. Ma az aktív pihenés eszköze, holnap - egy magányos hely, a nap folyamán a kutatási anyag lehet. Az eltérő érdeklődés oka az állat hangulatában rejlik. Hogy ez egy tényező a téma céljának meghatározásában.

És a macskák nem csak a dobozok iránt érdeklődnek - szükségük van rájuk.

Milyenek a dobozok?

A macska szemében egy kartondoboz válhat menedékké vagy tárgynak a játék számára. Gyakran a macska tulajdonosai ezt a csomagolást használják nagy játékkomplexumok létrehozásához. A macska azonban nem feltétlenül kell, hogy meleg legyen a dobozban. Ha tetszik neki, akkor ez egy kedvenc elem, amely sok szabadidőt vesz igénybe.

A gyermekkor szaga

Valaki úgy véli, hogy az érdeklődés oka lehet a karton és a fa közötti kapcsolat. Valószínű, hogy a macska a vadon élő állatok szagát szagolja. Ugyanakkor egy hihetetlenebb változat a gyermekkori emlékezet: egy cica volt, édesanyjával egy hangulatos dobozban volt. És mivel emlékszik a szagra.

Ha az állat felmászik a dobozba, és sokáig megdörzsöli az almát, megfordul a mancsával, - így van. Ez az ösztöne a macskáknak gyermekkora óta. Ez a viselkedés jellemző a kis macskák elaludtatására. Ez a nyugalom, a védelem és az abszolút béke, amit a macska az egész életében keres. Néhány macska ugyanúgy viselkedik az ágyban lefekvés előtt.

Szociális tényező

Emellett a doboz egyfajta kókuszgá válhat, amely megvédi a macskát a stressztől. Ezt a tényt alátámasztják a háziasított macskákkal foglalkozó kutatók tanulmányai is. Egy menedék nélküli macska bizonytalanul érzi magát, hajlamos a stresszre, és rossz kapcsolatot tart az emberekkel.

A viselkedési viselkedési stratégia segít abban, hogy az állat elrejtse attól, amit félhet.

Ha a kisállatnak nincs helye, valószínű, hogy a doboz pontosan ezt a funkciót fogja végrehajtani.. Más macskák alkalmanként dobozokat használnak szociális akadályként. Bennük rejtve érzik magukat a mester megrémüléseitől, kiáltásuktól vagy zajtól. Ezek a helyzetek ritkán fordulnak elő, csak egy másik félreeső hely hiányában a macska elrejti egy dobozban.

Játék doboz

Egy aktív macska kinézete ritkán hiányzik a kis dobozokból, a postai dobozokból. A kis tárgyak stresszellenes játékokké válnak, a nagy tárgyak menedékké válnak, ahol elrejthetnek, miközben nyomon követik a zsákmányt. A vicces háziállatok úgy vélik, hogy nem láthatók a dobozokban. A játékok, a karcolás, a harapás vagy a tárgyak helyről való mozgatására hatalmas mentesítést kapnak.

Gyakran a macskák sok energiát repedtek. Ilyen tevékenység szükséges az extra energia pazarlásához, ami után a háziállatok édes álmává válnak.

Az egyéneknek sikerül keskeny dobozokba tolni az arcukat, és ez egyáltalán nem zavarja őket. Játékaikban ritkán helyeztek el kereteket.

A karttet a kogtetochek készítéséhez használják. Nem sérti meg az állatot, ha karjait megkarcolja, és lehetővé teszi, hogy aktív játékokban „elszakadjon”. Más egyének abban a pontban játszanak, hogy lyukakat dobolnak a dobozokban, örömteli papírral. Érzékenyek a csörgő hangokra, és örömmel hozzák létre őket, karcolással és kartondobozokkal.

fiziológia

A macskák olyan állatoknak számítanak, amelyek imádják a különböző bordákat. Ők szeretik a zsákmányt nézni a csapdában, és ezért gyakran még egy szekrényben vagy talapzaton is elrejtenek. Az állatok nagyon gyorsan viselkednek, hosszú ideig megnézhetnek vagy nyomon követhetnek valamit, és néhány, ellenkezőleg, teljesen ellazulnak, mielőtt elaludnának, amikor magányos helyen találják magukat. A különböző bordákra vonatkozó következtetéseket a tudósok hosszú ideig készítették, és a tanulmányokat számos állat szokásai alapján végezték el.

Háziállatok szeretik a dobozokat, amelyekből a tulajdonosok improvizált házakat készítenek, és a „lyukak” körbe belépnek. Ha egyidejűleg egy tárgyat egy közös lyukkal csatlakoztatunk, akkor egy ilyen játék jobb lesz, mint egy drága nyugágy. A macska benne lesz a labirintusában, teljes mértékben benne, hogy láthatatlan, és személyes helyet használ.

Általánosságban elmondható, hogy a dobozokhoz és csomagokhoz való vágyat a rezgés magyarázza. A tapintható érintő tárgyak (különösen a csípődés) vonzzák a macskákat. A bajusznak köszönhetően információt kapnak a dolgokról, de nem minden témát lehet gyorsan megvizsgálni. A macskák csak akkor kapják meg a dobozokat, ha vibrálással vizsgálták őket, és olyan információkat kapnak, amelyek nem élő tárgyakat kapnak (az állatok nem eszik semmit életben, még az egerek is elpusztulnak, hogy nem tudják harapni őket az étkezéskor).

A macskák, mint a nyüzsgő, homályosan hasonlítanak az egér mancsok rezgéseire, amelyek belépnek az agyba a bajuszokon keresztül. Éppen ezért érintik a csomagokat és a dobozokat rezgéssel. Ezenkívül minden bajusz típus egy bizonyos dolog értékelését adja. A mancsokon lévő Vibrissae gyermekkori tárgyként értékelheti a dobozt, az arcán találhatóak pedig jelezhetik, hogy ez az elem játék.

Más szőrszálak azt sugallják, hogy a doboz a nyugágyaként érzékelhető.

Alternatívája a nyugágynak

Egy macska, aki megszokta a helyét a fiatal karmaiból, nagyon gyorsan rájön, hogy ez egy olyan sarok, amelyben senki nem fogja megérinteni. Amellett, hogy néha személyes térre van szüksége, akárcsak az új improvizált „ház”. Vannak olyan esetek, amikor két macska, akik együtt élnek, hasonló „házzal” rendelkeznek egymással.

És itt, ha nincs barátság, a vicc vagy a puszta kíváncsiság rivalizálhat. Ennek eredményeképpen a meghódított játékdoboz alapvető kályhakamrává válik. Kívánt esetben a dobozt lehúzhatjuk és kaparóként használhatjuk. Ami diktálja a hangulatot, az a doboz lesz, és a macska ritkán gondolkodik a biztonságáról (az „én dobozom az, amit én akarok, az elv” szerint).

Miért harapsz csomagokat?

A műanyag csomagolás a háziállatokat nem kevésbé karton. Vannak olyan esetek, amikor egy kisállat hevesen tépi a műanyag zacskót a fogával. Ez nem jelenti azt, hogy nincs semmilyen anyag, vagy beteg. Egyáltalán nem: betegség, vitaminhiány vagy rossz egészségi állapot esetén a macska csomag nem érdekelt. Az állat olyan szórakoztató, mert látja, hogy a tulajdonos gyakran túl kevés figyelmet fordít rá.

A macska elkezdi a játékot egy csörgéssel és gyakran egy csomagolással. Míg szórakoztatja magát, be tud adni a ragadozó ösztönökbe, mint amilyeneket az egérrel játszik.Más egyének, mint a karmok polietilénbe ásnak. Ha a macska nem viccelődik, és nem is eszik egy csomagot, valószínűleg ott volt valami ehető, ami csábító szagot hagyott. Ugyanezen okból a macska nyalogatja a csomagokat.

Miért játszol a celofánnal?

A természetből származó macskák rendkívül kíváncsiak és mindent érdekelnek. Szeretik a csörgő hangot, néhány családtag szeretne minden csomagot megnézni a házban. Bementek rájuk, hosszú ideig ülhetnek, és őszintén megsértődhetnek, amikor megijednek rajta. A macskafajta olyan, hogy a szőrös háziállat mindent saját magának néz. Néha a tenyésztők viccesen rámutatnak arra, hogy háziállataik zsákokban születtek - annyira, hogy azokat meghívják. Sőt, a macskák néha nemcsak csomagokkal játszanak, hanem mászni is alszanak.

A műanyag zacskók eltérnek a szokásos játékoktól. A játék során nemcsak zörögnek, hanem magával ragadják a gyapjúval is. A macskák mindent szokatlanak, szabadon engedik az ösztönöket. Ezenkívül a csörgő csomag hangja társíthatja a vadászási felhívást.

Játékos állapotban a macska önmagával játszhat, a táskát dobja, vagy a lehető leggyakrabban megérinti, hogy újra és újra meghallgassa az érdekes zűrzavart.

Szeretik a háziállatokat és a papírzacskókat. Örülök, hogy azokba mászhatnak, mint a dobozokban. Ennek a témának a vizsgálata során nem feledkezik meg róla, hogy magukra jegyezzék, mi volt benne. Ha valami ízletes volt benne, a kedvtelésből tartott személy elvonhatja a játékot, és megkeresi a szag forrását. A macska azonban gyakran gyorsan átkapcsol a játékra, mert a hangulat gyors változása jellemzi.

Néha a csomag improvizált menedékké válik a játék során. A macska biztos abban, hogy biztonságosan rejtett és láthatatlan a tulajdonos számára. A legmegfelelőbb pillanatban a támadásba kerül, és bolyhos mancsot ragad meg a zsákból, és megragadta a zsákmányt. A csomagok jó íjjátékokat alkotnak, amiket a kiscicák és a felnőtt macskák kedvelnek. A játék során azonban figyelnie kell az állatra, hogy kíváncsiságában ne menjen túl messzire. Nem engedhetjük meg, hogy a csomag vagy a doboz darabjai egy éles vadász gyomrába kerüljenek.

Videó válasz arra a kérdésre, hogy miért szeretik a macskák a dobozokat, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok