Házi macskák

Neva Masquerade Cats: Fajta Leírás, Tartalom jellemzők

Neva Masquerade Cats: Fajta Leírás, Tartalom jellemzők

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A származás története
 2. leírás
 3. Karakterjellemzők
 4. Erősségek és gyengeségek
 5. várható élettartam
 6. A fogva tartás feltételei
 7. Mit kell táplálni?
 8. tenyésztés
 9. Tulajdonosok véleménye

Ma az emberi otthonban háziállatokként meglehetősen szokatlan hüllők, madarak és állatok találhatók. De a macskák a növény házában gyakrabban vannak, így ezek a háziállatok számos fajtában vannak jelen. A meglehetősen fiatal, de már népszerűek közül érdemes megemlíteni a Neva Masquerade macskát, amely meglehetősen rövid idő alatt népszerűvé vált az egész világon.

A származás története

A hosszú hajú macskafajta megjelenésében a férfi nem vett részt. A neva maszkolt macskái ősei a szibériai és a sziámi fajták egyedei. Ennek eredményeként a szentpétervári macska szülőktől jól fejlett erős és meglehetősen vastag szőrzetet fogadott el. Ezen kívül az állat erős immunitást örökölt.

sziámi
szibériai

A sziámi fajtából a kisállat megkapta a bundát és a sötét arcát, amely a macskák nevében tükröződött. A sziámi macskák is nagyon szép, kék tanulói színt adtak a leszármazottaiknak, ami a külsejének sajátosságai mellett megkülönbözteti a macskákat más fajtáktól és fajtáktól.

Van még egy változat is, amelyet a Neva macska eredetileg a perzsa színponttal átlépő szibériai bennszülött macskáknak köszönhet. ezért e fajta állatait néha szibériai színpontnak nevezik. Először a kék szemű macskákat és a szokatlan szőrzetet a 90-es évek végén mutatták be a Leningrádi kiállításon, ahol nagyon szép nevet adtak neki - Neva Masquerade.

Perzsa színpont
Szibériai bennszülött macska

Csak a 2009-ben kapott FIFE és WCF állatok elismerése.

leírás

E fajta állatfajok olyan jellemzők, mint a kegyelem és az erő. Ezen túlmenően a Neva macskák tenyésztői viszonylag nyugodt elrendezés pozitív oldalán, sok betegséggel szembeni ellenállással jellemzik őket. A fajta alapvető jellemzője, hogy az állatokban nem áll fenn allergiás reakció. A szibériai színpontok gyakorlatilag nincsenek nyálban antigének, amelyek allergiás provokátorok. Ez a minőség lehetővé teszi, hogy a Neva Masquerade macska szinte minden családban megtalálható legyen.

Szükséges kiemelni e macskák külsejének alapvető követelményeit.

 • Head. E fajta macskáknak és macskáiknak hatalmas trapéz alakú koponyája van. A homlok ferde, az orrra való átmenet zökkenőmentes. Az áll nem erősen kiálló, az arcok közepes méretűek. A széles füleken lévő fülek enyhén lejthetnek az arcra. A kefék jelenléte megengedett. A szemek kerekek és kissé ferdeek, felső íves szemhéjjal. A diákok színe kék, azonban a színárnyalatok különböző változatai megengedettek.
 • Törzs. Ennek a fajtának a macskái a legnagyobbak a világon, mivel az állatok nem messze vannak a híres óriásoktól a macskacsalád képviselői között - Maine Coon. A testnek nagy csontja van, az izmok jól fejlettek. Nem kevésbé erős macskák a végtagok, amelyek a testtel együtt vizuálisan alkotják a megfelelő háromszöget. A macskák lábai lekerekítettek, a haj az ujjak között is nő. A farok meglehetősen széles, kerek vége van.A leningrádi macskák súlya körülbelül 5-6 kilogramm, míg a férfiak 2-3 kg-nál nagyobb súlyúak, mint a nőstények.
 • Gyapjú. A fajta a hosszú hajú (ennek a fajtának a sima hajú képviselői nem felelnek meg a szabványnak). Ezeknek az állatoknak a gyapjúját megkülönbözteti az a tény, hogy a szüléstől kezdve szennyeződés és vízlepergető tulajdonságai vannak. Emellett a kolbászok szinte soha nem képződnek a neva macskák bundájába. Állatokban van egy bizonyos fokozat, amely a kabát hosszához kapcsolódik. Általában hosszabb lesz a lapátok területén, és az oldalakon a gyapjú rövidebb és lágyabb. A macska külső része nincs díszítve. Őket szép "nadrág" és csodálatos "gallér" mutatják be. Állatokban van egy dupla aljszőrzet, amelynek állapota teljes mértékben az évszaktól függ.

Általában a nyári időszakban minimálisan és elég szorosan csatlakozik a testhez. A hideg időjárás megjelenésével a gyapjú hosszabb és vastagabbá válik, ami a háziállatok simogatását is befolyásolja. Az állatokban történő olvadás közben a benne rejlő díszek szinte láthatatlanná válnak.

 • A macskák színezése. A fajtát nagyon sokszínű kabátszín jellemzi. A legfontosabb és legnépszerűbbek a következő lehetőségek.
  • Sópont Az ilyen színnel rendelkező macskacsalád képviselői a leggyakoribbak. Az állatoknak világos színű, sötét foltokkal rendelkező kabátja van, a fülekre, az arcra és a farokra koncentrálva.
  • Piros pont. Ebben az esetben a színárnyalatok fokozatossága magában foglalja a világos színek piros színnel való átmenetét.
  • Kék pont. Az ilyen színnel rendelkező állatoknak kékes árnyalata van a gyapjúnak.
  • Teknőc-pont. Ebben a variáns színváltozatban csak Neva macskák találhatók.
Teknőc-pont
Kék pont
Piros pont
Pecsétpont

  A macskáknak ezüstös árnyalata lehet. A jóváhagyott szabványok szerint megengedett a fehér zokni jelenléte a végtagokon.

  A macskákat és macskákat nem szabad abszolút szimmetriával festeni, így a foltok bármilyen helyet, alakot és méretet kaphatnak.

  A szibériai színpontos cica teljesen fehér lesz a bundája színén. És végső bevonat színe egy hőérzékeny gén hatása alatt lesz, amely csak az állat testének leghidegebb területeit sötétebb lesz.

  Karakterjellemzők

  Ezeknek az állatoknak a természetét illetően, a háziállat, aki egy emberrel együtt él, kiegyensúlyozott jellegét mutatja, emellett a macska családja gyermekkora óta képviseli a tenyésztőjüket. És a macskák nem csak az élőhelyhez, hanem a családtagjaikhoz is használják. A háziállatok társadalmi állatok, azonban kapcsolatuk egy személyrel partner, nem pedig rabszolga. Ezért foglalkozzunk velük el akarja kerülni a bűncselekményt, mert a macska már régóta képes bűncselekményre. A bosszú nem jellemző erre a fajtara.

  Erősségek és gyengeségek

  A fajtának saját pozitív és negatív jellemzői vannak. Az előnyök a következő jellemzőket tartalmazzák.

  • Az állatok népszerűsége vonzó külsejüknek köszönhető. Ez nem csak a gyapjú színét, hanem a minőségét is érinti. A macskáknak és macskáknak is elég aranyos arcuk van.
  • Ahhoz, hogy otthon maradhasson, a macskacsalád képviselőinek kiegyensúlyozott elhelyezése.
  • Az állatokat fejlett intelligencia jellemzi.
  • Annak ellenére, hogy a tenyésztés igénye, mint kiállítás, a gondozás szempontjából, a Neva maszkos macskák nem igényelnek különleges árnyalatokat a tenyésztőtől.

  A fajta mínuszai közül a következő jellemzők vannak:

  • a fajtatiszta cica magas költsége;
  • mivel a macska nem rövidszőrű, a háziállat otthoni tartása gyakoribb tisztítást igényel.

  várható élettartam

  A szibériai színpontok jó ellátással élnek egy emberrel körülbelül 10-15 évig.E fajta képviselői közül is vannak hosszúkásak, akiknek életciklusa két alkalommal meghaladhatja a megállapított átlagértékeket. Az ilyen jellegzetességek a macskáknak a veleszületett stabil immunitás miatt rejlenek, ami miatt a háziállatok nagyon ritkán betegek.

  Azok a betegségek között, amelyek súlyosan lerövidíthetik a fajta állatok élettartamát, meg kell jegyezni, hogy hipertrófiai kardiomiopátia. A késői diagnózis az állat hirtelen halálához vezethet.

  A fogva tartás feltételei

  A divatos macska gondozásával kapcsolatos főbb pontok hasonlítanak a többi macskacsalád tartalmának árnyalataihoz. Az állatok gondozásának folyamatában a fő hangsúlyt gyapjúon kell elvégezni. A háziállatokat rendszeresen fésüljük ki, ehhez szükség lesz egy masszázs kefére és egy puhoderka-ra, amelyet a szezontól és a macskaolvadástól függően használnak. Emellett háziállataik számára speciális samponokat kell vásárolni hosszú hajú macskák számára.

  Általános szabály, hogy a macskák évente kétszer megolvadnak, ezért két hónapon belül legfeljebb egyszer kell fürdeni. A Neva Masquerade Cat tenyésztőinek tisztában kell lenniük ezzel tilos az állat farkát fésülni. Ennek oka a szőrszálak szerkezete, ami nagyon könnyen húzható ki, ha gondatlanul mozog. Ez hátrányosan befolyásolja a kisállat külső jellemzőit.

  Vigyázzon a macskákra vészhelyzet esetén. A higiéniai eljárások elvégzése érdekében a fürdő alján egy gumírozott szőnyeget helyeznek el, hogy az állatot vízben tartsák. Fürdő töltse ki legfeljebb 10 cm-t.

  Annak érdekében, hogy a víz ne kerüljön a fülébe, általában átmenetileg vattával borítják. Gyűjtsön össze egy állatot kétszer szigorúan a haj növekedésének irányában nem szükséges a fej nedvesítése. Samponozás után gyapjú, alaposan öblítse le tiszta vízzel.

  A neva macska szárítása fürdőeljárást követően törölközővel vagy hajszárítóval engedélyezett. Ajánlatos az összes eljárást gyorsan elvégezni, hogy az állat ne legyen túlzsúfolva. Fürdés után a macskát fésülni kell.

  A gyapjú mellett a ápolás magában foglalja a karmok vágását, valamint a fülek, a szemek és a fogak tisztítását. A szájhigiéniát speciális paszták és fogkefék segítségével kell elvégezni. A szemeket és a füleket tisztított vízzel mártott pamut párnával lehet tisztítani. A füleket általában havonta egyszer tisztítják. A kén és a szennyeződések fülektől való eltávolításának megkönnyítése érdekében a tenyésztő speciális megoldást vásárolhat erre a célra. Kis mennyiségű vazelint, olívaolajat is használhat.

  A szemek gondozására, a víz mellett, egy teafőzőben megnedvesíthető egy vattapálca. A tisztítás folyamatában fontos, hogy a felesleges fürtöket eltávolítsuk a sarkokból, hogy ne essenek a nyakcsatornába. Nagy mennyiségű kisüléssel a macskát be kell mutatni az állatorvosnak.

  A kisállatnak meg kell vágnia a karmát, ha az állat a bútorok vagy szőnyegek felületéhez tapad a hegyükkel. Ebben az esetben le kell kerekíteni, ezért a köröm olló használata megengedett. Azt is javasoljuk, hogy a karmokat a kiállítás előtt lerövidítsék, ha a ház több háziállatot tartalmaz, amelyek a játék során megsérthetik egymást. Legfeljebb 1-2 mm-rel vághatók le, és csak a karom átlátszó része távolítható el. Ezeket a manipulációkat különös gonddal kell elvégezni, hogy ne lehessen elkapni az élő részt.

  Javasolt intézkedés a macskafajta otthonában való fenntartására, érdemes kiemelni sétál a kisállatával a friss levegőben. A nagy vadászattal és kíváncsisággal rendelkező állatok időt töltenek.

  A szibériai színpontok nem vesztették el vadászati ​​ösztönüket, jó kitartásuk és villámreakciójuk van. Mivel a legmegfelelőbb hely a gyalogláshoz egy lakóépület udvarán lévő magánterületet kell figyelembe venni, az erkélyek is alkalmasak a gyaloglásra, ha a macska lakik.

  Ha a tulajdonos nem tervezi az állat további tenyésztésére, \ t a legmegfelelőbb dolog a kisállat kasztrálása vagy sterilizálása. Egy ilyen lépés segít elkerülni az állat szükségtelen párosítását a többi fajtájú macskacsalád tagjaival.

  Ezenkívül az ilyen döntés kedvező lesz a kedvtelésből tartott állatok egészségére, mivel a nem realizált természetes ösztönök provokálhatják a súlyos betegségek kialakulását. Leggyakrabban a női nemi egyénekben találhatók. A macskák kasztrálásának optimális ideje 8-9 hónap, a macskákat egy kicsit később, általában egy évre sterilizálják.

  E fajta macskák tartásakor érdemes figyelembe venni, hogy az állat gyomrában az ételekkel együtt járó szőrszálakat nem lehet emészteni. Nagy felhalmozódásukkal fokozatosan úgynevezett szőrme golyókat alakítanak ki, amelyek komoly táplálkozási zavarokat okozhatnak a háziállatokban. Ha a Neva macska nem képes rendszeresen megszabadulni tőlük, akkor a tenyésztőnek ajánlott, hogy hánytatással segítse az állatot. Ehhez az állatot öntenek egy kanál növényi olajat, a tizenévesek számára az optimális adag teáskanál.

  Annak ellenére, hogy a fajta ellenáll a legtöbb betegségnek, ajánlott a Neva Masquerade macskával rendelkező állatorvos rendszeres látogatása. Ez nagyobb mértékben a szív irányításának köszönhető.

  Ezeknek az állatoknak a másik jellemzője az, hogy megtagadják a piszkos tálcát rendszeresen tisztítsa meg a tartályt a macska létfontosságú termékeivel. Ahhoz, hogy az állat haja a lehető legrövidebb legyen, ajánlatos a tálcához a fa tölteléket kiválasztani. Ez az opció alkalmas arra is, hogy jellemzőit a rossz szagok elnyelésére használja.

  A macskák kárpitozott bútorainak károsodásának elkerülése érdekében ajánlatos megvásárolni több karcolási pozíciót helyeztek el, amelyek az otthoni különböző sarkokba kerülnek. Otthoni színpontokként vásárolhatsz golyókat, különféle teasers-t, tollválasztékokat a macskák szórakozásához.

  A hang- vagy villogó árut ajánlott elkerülni, mivel az állat éjszaka megzavarhatja a tulajdonosokat. Ha a képzeletbeli cica nem rendelkezik személyes játékokkal, akkor fontos dolgokat használhat a családtagjai számára erre. Ezek lehetnek vezetékek, telefon töltők, papucsok és veszélyes tárgyak, amelyeket nem kívánnak lejátszani.

  Mit kell táplálni?

  Ezek az állatok nagy méretűek, de egyáltalán nem hajlamosak az elhízásra. A legjobb lehetőség az állatok etetésére napi két étkezés. Étkezésenként 120-130 gramm élelmiszer lesz. Ez egyaránt lehet prémium osztályú száraz étel és természetes étel. A száraz ipari takarmány kiváló megelőző intézkedés lesz a fogkő kialakulásának megakadályozására.

  A macskák étrendjének fő összetevői a hús és a belsőségek. A prioritás a nyúlhús, a marhahús vagy a baromfi lesz, amely a fehérje nélkülözhetetlen forrásává válik. A Liver Nevsky cicát alkalmanként kell felajánlani, mert változást okozhat a kabát színében. A színeket a tenger gyümölcsei is befolyásolják, ezért ennek a fajta képviselőinek ajánlott, hogy egyáltalán ne adjanak halat.

  A macskák étrendjében a tejtermékek is jelen kell lenniük. Az állatok jobban vásárolnak minimális zsírtartalmú termékeket. A zsírmentes kefir, savanyú tej prioritásában. A macskáknak nyers és párolt formában zöldségeket kell kínálniuk, kis mennyiségű növényi olajat kell feltölteniük.

  A három hónapos korig tartó kiscicákat naponta 4-5-ször kell táplálni, fél éven át a kisállatot fokozatosan három étkezésre kell átvenni naponta. Egy felnőtt macska egy évnek számít, majd a takarmány napi két étkezés lesz.

  A tilalom alatt:

  • zsíros ételek;
  • édességek;
  • savanyúság;
  • fűszeres ételek;
  • élelmiszerek színezékekkel vagy más vegyi anyagokkal, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki egy állatban.

   A kisállatból származó víz mindig szabadon elérhető.

   tenyésztés

   A Neva Masquerade macska nem férhet át más fajtájú állatokkal. Javasoljuk, hogy előzetesen keressen párot a kedvence számára. A legjobb, ha macskákat vagy macskákat választanak az utódok későbbi előállításához az óvodákból származó állatok között, amelyek komolyan tartják a fajtiszta egyedek jellemzőinek megőrzését.

   A neva macskák sokkal előbb érik el a szexuális érettséget, mint a macskacsalád többi fajtájának képviselői. Általában 9 hónapos korban egy állatot szexuális érettségnek tartanak. Ez annak az éghajlati viszonyoknak köszönhető, amelyekben őseik kénytelenek voltak élni. A körülmények miatt a szibériai macskák magas halálozási arányt mutattak, ezért a népesség megmentése és az érés sokkal korábban történt. Hasonló jellemzőket továbbítottak közvetlen leszármazottaiknak.

   A szibériai színpontok tenyésztőinek véleménye szerint nem ajánlják a párosítást, amíg a macskák nem érik el a másfél éves korukat.

   A macskákat a legjobban egy már tapasztaltabb partnerrel kombinálják. Ezeknél az állatoknál a terhesség 9 hétig tart. Ennek a fajtának a macskáit jól fejlett anyai ösztön jellemzi, így az utódokkal kapcsolatos minden aggodalom biztonságosan megbízható vele.

   Tulajdonosok véleménye

     E fajta háziállatok tenyésztőinek válaszai szerint a macskák, amikor egy személyrel kommunikálnak, bizonyítják, hogy bizonytalan temperamentumot és szeretetet mutatnak. De ha szükséges, az állat meglehetõsen komoly visszaesést adhat. A cica megszerzése után különös figyelmet kell fordítani a tálcára való korai képzésére, különben a tulajdonos komoly problémákat tapasztalhat, mivel a macskák bizonyos makacsságot tudnak bizonyítani.

     Neva Masquerade Cat jól jön a kisgyermekekkel, néhány családban jól kutyákkal is eljut.

     A fajta jellemzőiről lásd alább.

     Írj egy megjegyzést
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

     divat

     szépség

     kapcsolatok