Házi macskák

Hogyan lehet vágni egy macska és egy macska karmát?

Hogyan lehet vágni egy macska és egy macska karmát?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Kor és cél
 2. Hogyan vágjuk le a karmokat?
 3. Lépésről lépésre
 4. Hasznos ajánlások

Bármilyen korban kaphat háziállatot, függetlenül attól, hogy hol lakik otthon, gondoskodnia kell róla. A macskák szerelmesei, akik nem annyira aggódnak, de még a rossz üzleti megközelítéssel is, egy háziállattal együtt élnek, valódi katasztrófává válhatnak. A macskák vad természetéből adódóan meg kell védenie magát és a bútorokat éles karmoktól, amelyek még ártalmatlan helyzetben is használhatók. A kedvtelésből tartott manikűr hatékony és gyors elvégzéséhez ismernie kell az eljárás összes finomságát.

Kor és cél

A macskák háziállatok, amelyeket gyakran otthon hoznak fel, ezért meg kell ismernie az alapvető gondoskodást. Mivel az állatok vad és vad természetűek, az éles karmok jelenléte elég veszélyes lehet mások számára. A kockázatok minimalizálása érdekében szükség esetén le kell vágni egy macska vagy macska karmai.

Az alábbi okok miatt az eljárás kötelező:

 • a macska kizárólag otthon tartása;
 • jelentős aktivitás hiánya az állat viselkedésében;
 • segítség a karmok csiszolásában, ha a kedvtelésből tartott személy nem képes egyedül;
 • túl erőszakos és féktelen karakter, amely mások egészségét fenyegeti.

Ha az első három esetben kívánatos a manikűr eljárás, akkor az utolsóban a macska karmai vágása szükséges, mert bárki szenvedhet, beleértve a gyermekeket is. A körömlemezek lerövidítésének eljárása mind a négy mancson végrehajtható, így a macska nem érzi kényelmetlenséget, megérti az érzések különbségét az elöl és hátul, és teljesen ártalmatlan. Ha a kisállat nem mutat agressziót, akkor a karmok vágása és elhelyezése nem lehetséges a hátsó lábakon.

Nem ajánlott ilyen eljárást túl gyakran elvégezni, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja a macska egészségét.. Vannak bizonyos korhatárok is, amikor érdemes megkezdeni az ilyen eljárásokat annak érdekében, hogy a háziállatot tanítsák nekik, és ne legyen problémája a jövőben. Az optimális időszak két-három hónap lesz, amikor a karmok már erősek és levághatók, és a kedvtelésből tartott állat még mindig meglehetősen kicsi ahhoz, hogy tiltakozzon, de meglehetősen alkalmas fokozatosan hozzászokik a manikűrhez.

Ilyen cselekvések végrehajtása kicsi kiscicák számára káros, mivel karmai még mindig túl kicsi és károkat okozhatnak egy kisállatnak, ha túl sokra vágják őket.

A macska vagy a cica körömlemezeit csak abban az esetben vághatja le ha van némi tapasztalat vagy tudás arról, hogy a folyamatot hogyan kell elvégezni. Az első alkalom mindig a legnehezebb, mind a macska, mind a tulajdonos számára, ezért fontos, hogy erkölcsileg felkészüljünk, és minden feltételt meg kell teremteni a sikeres munkához. Annak érdekében, hogy a cica ne legyen ideges, meg kell simogatni, beszélni vele, kezelni vele valami ízletes. Az eljárás nem lesz ijesztő és kellemetlen az állat számára, amikor biztonságban érezni fogja magát, és a manikűr vége után jutalmazni fog.

Amint az eljárás megismerkedett a kisállat számára, meg kell határozni annak gyakoriságát, hogy ne kezdje meg a karmok állapotát, és ne feszítse túl rövidítéssel. Minden egyes macska esetében az ilyen ülések száma változhat, ami magyarázható a fejlődés egyedi jellemzőivel, az aktivitás szintjével és az életkorral. A legjobb arány az, ha havonta egyszer vágjuk a karmokat.

Ha kiscicákról beszélünk, akkor nemcsak a testet, hanem a körömlemezeket is aktívan növesztik, amelyekkel kapcsolatban 2-szer rövidebb ideig kell rövidíteni.

Hogyan vágjuk le a karmokat?

A macskák és az emberek körömlemezei szignifikánsan különböznek egymástól, így a klasszikus köröm ollóval vagy csipesszel, amellyel a személy körmét kivágja, nem igaza van. A macska karom nemcsak cornized sejtekből áll, hanem belsejében egy cellulóz is van. Ha túl keményen vágja le a karomot, fennáll annak a veszélye, hogy a cellulóz integritása sérül, és az állat megsérül. Mivel a karmok nagyszámú káros mikroorganizmust tartalmaznak, az ilyen seb nagyon komoly és hosszú ideig tarthat.

Háziállat sérülésének kockázatának minimalizálása érdekében, a legjobb, ha erre szakosodott szerszámokat vásárol, amellyel gyorsan és pontosan vághatja a karmokat a cellulóz károsítása nélkül.

A főbb eszközök közül, amelyekkel dolgozhatsz, több is van.

 • Speciális olló a macskák és a macskák számára, eltérő méretű. Ezek általában kis méretűek és tartós fémből készülnek, mivel a macskák karmai meglehetősen nagy és rossz minőségű szerszámmal rendelkeznek, amely nem tud megbirkózni vele. A munka kényelme érdekében a gyártók az ollót kényelmesek a tulajdonos fogantyúira és nagyon éles pengékre, amelyek felgyorsítják a karmok vágását a kisállathoz.
 • Csipesz vagy csipesz egy macska számára alternatív eszközként is szolgálnak a körömlemezek vágásához. Az ilyen berendezések használatának sajátossága az, hogy fontos, hogy merőlegesen helyezze el a karomra, különben provokálhatja a karom horny rétegét. Fontos, hogy olyan minőségi szerszámot szerezzünk, amely erős és éles fémből készül, amely gyorsan levághatja a felesleges részt, és nem károsíthatja a karmot.
 • guillotine hasonlít a fogóhoz, de még erősebb szerkezete van annak érdekében, hogy a minőségi eredményt minimális idővel biztosítsa. Ebben az esetben a munkafűrész csak egy, így a vágás még egyenletesebbé válik, ami lehetővé teszi, hogy az egyik mozgás csökkentsék a kisállat karjait.
 • Electro Trimmer különbözik az összes korábbi verziótól, mivel teljesen eltérő elvvel rendelkezik. Ebben az esetben a karmok nem vághatók, hanem csiszolókorongok segítségével speciális hengerek és görgők segítségével őrlik. Ahhoz, hogy az eljárás biztonságossá váljon, az ilyen berendezésekhez speciális kapcsokat kapunk, amelyek lyukkal rendelkeznek a karom számára. Amikor a kisállat készen áll az eljárásra, a lábát úgy kell elhelyezni, hogy az egész körömlemez könnyen csiszolható legyen egymás után.

A fokozatos csiszolásnak köszönhetően megvédheti kedvencét a sérülésektől és kényelmesebbé teheti a folyamatot.

A szerszám megválasztását az állat életkora, karaktere, a tulajdonos tapasztalata és a konkrét specifikus használat szokásai határozhatják meg.

A kezdők megpróbálhatják a fenti opciókat, és megállhatnak azon a tényen, hogy lehetővé teszi, hogy gyorsan és pontosan végezze el a kisállat manikűrét.

Lépésről lépésre

Ahhoz, hogy a macska karmai otthonról vághassák, megfelelően fel kell készülnie az eljárásra. Ha a manikűret a ház tulajdonosa végzi, akkor először meg kell vásárolni az összes szükséges felszerelést, és meg kell tanulnia használni. A kockázatok minimalizálása érdekében fontos a következő biztonsági előírások betartása:

 • karmok kezelése alkoholos oldattal a műszer sterilizálására;
 • kedvtelésből tartott állatok készítése és a karmok stimulálása a lábpárna megnyomásával;
 • gyors és magabiztos vágás a karom felesleges részét.

Ahhoz, hogy felkészüljünk az eljárásra, szükséged van további higiéniai termékek, mint például: pamut szivacsok, tiszta törülköző, hidrogén-peroxid, körömreszelő karmok élezéséhez. Hosszú hajú fajták esetében ollót is készíthet a felesleges haj vágásához, ami zavarhatja a manikűr munkát. Az eljárás kényelmét illetően fontos, hogy a macska nyugodt és együttműködési készségének megfelelő időpontot válasszon, különben nehéz lesz elérni a kívánt eredményt, és a kedvtelésből tartott állat stresszes lesz, és nem hajlandó megismételni a manikűret.

Az állat védelme érdekében ajánlatos törölközőbe vagy más anyagba csomagolni, amelyben a macska kényelmes lesz.

Az ellenállás kockázatának csökkentése érdekében jobb, ha megosztjuk a kisállat lábát és elrejtjük őket, amíg mindegyikük el nem éri a fordulatot.

A karmok vágásához a tulajdonos köteles betartani az alábbi szabályokat:

 • kényelmes és kényelmes pozíciót biztosít a macska számára - nem szükséges erővel kényszeríteni az állatot manikűrre, a kisállatnak meg kell jönnie a tulajdonoshoz, amikor elkészítette az összes szükséges eszközt;
 • a tulajdonos védelme a munka során - az első ülések során nemcsak az állat kényelméről és biztonságáról, hanem a sajátról is gondolni kell, mivel az állat kiszámíthatatlanul és öntudatlanul viselkedhet a tulajdonosnak. A legjobb, ha sűrű anyagból készült hosszú ujjú elemeket visel, és egy szabad kéz, amely megtartja a macskát - egy kesztyű, amely védőgátaként szolgál egy kisállat hirtelen támadása esetén;
 • helyesen vágta a karmot - A vágandó rész hossza nem haladhatja meg a 2-3 mm-t, ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy a véredényekbe ütközik és nagyon fájdalmas érzéseket okozhat az állatban;
 • az optimális vágási szög kiválasztása - ha a szerszám helytelenül van elhelyezve, a körmök vágása következtében egyszerűen megrepedhet, ami bonyolítja a munkát vele, fájdalmas érzéseket okoz, és növeli a macska lábainak gyógyulási idejét.

Ha a kisállat egyértelműen tiltakozik a manikűr ellen, és nem képes egyedül megbirkózni, akkor először meg kell vennie az egyik háztartást, hogy segítsen, hogy megtartsa vagy közvetlenül vágja a karmot. Amint egy szőrös fenevad megnyugszik, és megszokja a folyamatot, az egyik macska-tulajdonoshoz juthat. A macskák manikűrének eljárása a következő lesz:

 1. mentálisan készítse el a kisállatot a jövőbeni eljáráshoz, nyugodt és simogat;
 2. készítsen egyet a lábakról, óvatosan nyomja meg a párnát a karmok megjelenítéséhez; Fontos, hogy ne nyomjon keményen, hogy a macska ne féljen és ne menjen el;
 3. a macskák karmai átlátszóak, így láthatjuk az eltávolítandó élet, és a rózsaszínű árnyalattal rendelkező pépet nem szabad túl szorosan választani;
 4. a karom merőleges, és a karom széle ugyanabban a helyzetben van levágva; hogy az élek simábbak és biztonságosabbak legyenek.

Fontos! Attól függően, hogy melyik lábat fogják manikűr alá tenni, érdemes megjegyezni, hogy öt karmok vannak az elülső oldalon és négy karom a hátoldalon. Ha nem hajtja végre az eljárást időben, a régi karom kényelmetlenséget okozhat a macskának, ami kétségtelenül befolyásolja a viselkedését.

Hasznos ajánlások

Annak érdekében, hogy önállóan elvághassa a karmokat a szőrös kisállat számára, fontos, hogy ne csak a folyamat sajátosságait ismerjük, hanem a megvalósítás során felmerülő lehetséges kockázatokat és problémákat is. Ha a macska agresszív, akkor a karom éles területeinek eltávolítása szükségessé válik, amelyet egy állatorvos vagy egy háztartásból származó személy végez. A karakterek miatt a vágás nagyon nehéz lesz. Ha a macska ellenáll és eltörik, nem működik megfelelően, tudnia kell, mit kell tennie ebben a helyzetben, nevezetesen:

 • ne erőltesse és próbálja meg egy kicsit később megismételni az eljárást, várva az állat nyugodtabb állapotát;
 • használjunk pelenkázást, ami jelentősen segít megvédeni magát egy tartós állat karmaitól;
 • kommunikáljon a kisállatával, és nyugtassa meg a karmok teljes ápolásának folyamatában.

Az agresszív háziállatokkal való munka nem könnyű. Jobb, ha nem késleltetjük a macska szokásait egy manikűrre, mivel felnőttkorban rendkívül nehéz lesz megszokni az ilyen manipulációkat, minden egyes ülés igazi kihívást jelent mind a macska, mind a tulajdonos számára.

Nyugodt háziállatok esetében a swaddling és a nyugtató eljárások nem szükségesek, nyugodtan viselkednek, anélkül, hogy kényelmetlenséget okoznának.

Ahhoz, hogy a hajvágási eljárás gyors és jó minőségű legyen, ismerkedjen meg a következő tippekkel:

 • a szerszámválasztást felelősségteljesen kell elvégezni - jobb, ha nem vásárolnak túl olcsó termékeket, mivel hamar elhomályosulnak, és ez megszakíthatja a karomot vagy a hasadását;
 • A legjobb, ha délutáni manikűret csinálsz természetes fénygel, hogy könnyebben észlelhető legyen a karom vágott széle, és minimálisra csökkentse a sérülés kockázatát;
 • a karom vágása után megfelelően kell csiszolni, amelyre alkalmas lehet egy kemény körömreszelő vagy csiszolótábla; ha nem csinálod ezt az eljárást, a macska elkaphatja a szőnyeget, a kanapé kárpitját vagy más szöveteket, ami az állat, a gyűrődések vagy a karmok sérülését eredményezi;
 • Először nehéz lesz, hogy a macska hosszú ideig üljön a kezét, amíg a tulajdonos vissza nem állítja a lábát, ezért ajánlott naponta egy végtaggal kezdeni, fokozatosan növelve a körmök napi arányát, és ezzel egyidejűleg a körömlemezre vágja a kényelmetlenséget. pet;
 • mivel a karmok vágása nem létfontosságú a macska számára, nem szükséges más higiéniai eljárásokat megtervezni ugyanazon a napon, hogy ne zavarja a kisállatot; minden tevékenység esetében jobb választani egy külön napot, és a munka befejezése után köszönetet mondani az állatnak az együttműködésért, ami növeli pozitív érzéseit az ilyen eljárások után.

A kedvtelésből tartott állatok egyszerűnek és kényelmesnek tartják, de valójában azt jelenti, hogy gondoskodunk magáról, és szigorú szabályokat és ajánlásokat követel meg az élelmiszerekkel, higiéniával, sétákkal stb. hiányosságokat, majd álljon meg valamilyen döntéssel.

Megtudhatja, hogy milyen egyszerű a macskák karmai vágása az alábbi videó megtekintésével.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok