Házi macskák

Orosz macskák: leírás, fajta, választás és árnyalatok az ellátásban

Orosz macskák: leírás, fajta, választás és árnyalatok az ellátásban

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. faj
 2. Jellemzők
 3. Hogyan válasszuk ki?
 4. A tartalom
 5. betegség

A macskák valószínűleg a legnépszerűbb háziállatok. Ezek az okos, büszke, független ragadozók régóta híresek szépségükről és egyedi képességeikről. Vannak, akik megvédik a házat és az élelmiszer-ellátást rágcsálóktól, mások gyógyítják a betegségeket és megmentik a stresszt. A macskáknak sok más kíváncsi tulajdonságot, beleértve a misztikus tulajdonságokat is, tulajdonítanak.

faj

A külföldi tenyésztés macskái népszerűek és híresek az egész világon. De keveset tudunk az orosz sziklákról. Az egész az, hogy országunkban a tenyésztő macskafajták viszonylag újak. Minden fajtának saját története van. Az orosz fajták nem rosszabbak a külföldieknél a szépség, a képességek és a karakterjellemzők között, sőt bizonyos módon felülmúlják őket. Érdemes még jobban megismerni néhány fajtát, figyelembe véve a választás, a tartalom és a megfelelő gondozás árnyalatait.

Orosz kék

Ez a fajta az Arkhangelszk régióból származik. A világon széles körben elterjedt. Úgy véljük, hogy ez hozzájárult a brit és orosz tengerészekhez, akik meglátogatták az Arkhangelszk kikötőt. Ez a fajta a vadászati ​​tulajdonságai és a kék színárnyalattal rendelkező luxus szürke szőrme. A macska ritka smaragd szeme.

Ezek a macskák nagyon aktívak éjszaka. Az orosz kék a patkányok és egerek harcosának tekinthető. Ha a házban háziállatok, például patkányok, egerek vagy madarak vannak, óvintézkedéseket kell tennie. Más háziállatokkal a macska csendben él. Kiegyensúlyozott, megnyugtató jellegű és önellátó, vállalattá teszi, de nem fogja magát megszorítani. Nem bocsátja ki a karmokat, hogy ne karcolja meg a tulajdonosát vagy gyermekeit. A macska mindig a szeretetét mutatja be, de a vendégekkel óvatosan viselkedik.

Minimális karbantartást igényel. Ugyanaz, mint a közönséges macskák esetében: a paraziták megelőzése, fésülés, a táplálkozás váltakozása.

Az orosz kékben a tejben lévő laktóz intoleranciája van, így a tejet ki kell zárni az étrendből.

Orosz fekete

Egy ilyen fajta leírása ritka. Ez egy rövid hajú macska, fekete kabát. Kecses és elegáns. Az orosz kék külső tulajdonságai: a test általános elegáns szerkezete, rövid szőrme, szemszín. A fekete macska azonban más jellegű.

A macskák szellemi képességei magasságban. Az önellátó macska nem nagyon kötődik a házhoz, nyugodtan átadja a transzfereket, ismert a stresszállóságról. A kutyákkal rosszul jár. Különleges gondosság nem szükségesfennmaradó ápolás és a paraziták megelőzése. Idős korban kialakulhatnak a húgyúti rendszer betegségei.

Orosz fehér

Ezt a fajtát az orosz kék alapján 1971-ben tenyésztették Ausztráliában. Rövid és sűrű szőrme, rugalmas teste és zöld szeme van. A macska félénk karakter: a vendégekkel óvatosan viselkedik, tökéletesen tolerálja a magányt. Nyugodtan utal a lakóhelyváltásra.

Grooming szükséges. Ha nem ellenőrzi az állat állapotát, a szőr sárgára változhat. Szüksége van ápolásra. A macska nagyon intelligens és képzett. Nagy társ és barát. A macska játékos, gyakran részt vesz a gyerekjátékokban.

szibériai

Ezek nagy és szép állatok. Úgy véljük, hogy a fajta a szibériai erdőkből származik, ahol olyan tulajdonságokat szerzett, mint: vastag aljszőrzet, amely segít az alacsony hőmérséklet, a fizikai kitartás és a magabiztos karakter elviselésében. Egy felnőtt személy súlya elérheti a 10 kilogrammot.A felépítés finom, erős: izmos, arányos test, kerek fej és erős ujjak nagy ujjal. Nagy kerek szeme és nagy füle van.

Gyapjú vastag és bolyhos - tnapi fésülködés és speciális ellátás szükséges. Az állatok monofónikusak és többszínűek. A fehér foltok, mályva, fahéj és faun nem tartoznak ide.

Az állatoknak lágy karakterük és agressziójuk nincs. A macskák hipoallergének, és jól jönnek a gyerekekkel.

Neva Masquerade

Ez a fajta vonzó színek és kék szemek hasonlítanak egy sziámihoz, de az orosz szibériai macska közvetlen leszármazottja. Az arcának színére maszkolásnak nevezték: úgy tűnik, hogy maszkoló maszkot visel. Nevskaya nevet kapnak származási hely szerint, mivel Szentpéterváron tenyésztették. A főbb jellemzők a következők:

 • erős test széles mellkasgal;
 • trapéz alakú fej;
 • fülek fülekkel a végén;
 • kerek szem alakú.

Mivel ez a fajta az orosz szibériai származású, a macska hipoallergén. Összesen 6 színfajtát feltételezünk. Ennek a fajtának az összes tagjának tudatos és pozitív jellege van.

Ural Rex

Ez egy egyedülálló orosz fajta. Göndör hajú macskákat találtak az uráli régióban, de a háború alatt a lakosság csaknem teljesen kihalott. 1988-ban a Sverdlovszki régióban egy szokásos udvari macskából született egy Vaska nevű göndör hajú cica. Miután átléptek egy macskát az anyjával, a tenyésztési alapot kapták az érdekes fajta termesztéséhez.

Ezek közepes méretű macskák. 4 kg súlyúak, a macskák 6 kg-nál nagyobb súlyúak. A test rövid, erős, izmos. A fej ék alakú, a homlok széles, az álla hatalmas. Nagy szemek, kerekek, egymástól széles.

A fajta göndör, puha, kellemes tapintású gyapjú. A gyapjú fürtök a test egészében elterjedtek - még a faroknál is. A szín eltérhet. A macskák puha karakterűek. Ők kapcsolat, szeretetteljes és barátságosak, nem tolerálják a magányt, finoman érezni a tulajdonos hangulatát, nagyon kötődnek a személyhez. Rex szerény tartalom, mint a házak. Egy ilyen fenevad nagyszerű barát és társ, nem hagyja unatkozni.

Jellemzők

Úgy tartják, hogy az alapja a fajta - orosz szibériai macska, tenyésztett Oroszországban. Számos fontos tulajdonságot ötvöz: egy nagy szőrös állat, kiváló minőségű szőrmével és egy fejlett vadászati ​​ösztön. A felinológusok gondos munkája ellenére ezek az állatok még mindig egy kicsit vadulnak. Számos színes opcióval rendelkeznek.

Van még egy jellemző - egy rövid törzskönyv. A szibériai fajta bizonyos jellemzőinek jelenlétében egy közönséges macska tulajdonítható. A gátlástalan tenyésztők néha ezt használják: helyettesítik a cicákat, mivel a vásárlók többnyire a megjelenés és az ár iránt érdeklődnek. Ebben az esetben a fenevad növekszik, amelynek tulajdonságai és karaktere egy kicsit emlékezteti a fajtát.

Érdemes megjegyezni, hogy az orosz fajták sorában mindenféle macska létezik, nevezetesen:

 • szőrszálak;
 • Rövidszőrű - Bobtails;
 • félig hosszúszőrű - szibériai, maszkolás, kék;
 • Fajta, egy köpenygel, amely hasonlít a zárakra - Ural Rex.
szfinksz
Divatos ruha
Ural Rex

Hogyan válasszuk ki?

  A cica kiválasztása előtt el kell döntenie, hogy melyik fajta: melyik tetszik, mi lesz a fenntartás feltételei, a családi árnyalatok (akár a családban a gyerekek, mind a családtagok allergiája) és sok más paraméter. Az induláshoz meg kell határozni a cica padlóját. Amikor a választás megtörténik, el kell döntenie, hogy hol kapja meg: tenyésztőktől, óvodákban vagy menedékházban. Érdemes figyelmet fordítani arra, hogy a törzskönyvnek a következő dokumentumokkal kell rendelkeznie:

  • származású;
  • metrikus;
  • állat-egészségügyi útlevél;
  • értékesítési szerződés.

   Nem szabad azonnal felvenni a cica-t az anya-macskából - nem kell sietnie. Az anyától való korai elválasztás nagy hangsúlyt fektet egy olyan éretlen szervezetre, amely nemformált immunrendszerrel rendelkezik, amely betegségeket és emésztési zavarokat okozhat. Egy hónapos korban a cica csak immunitást hoz létre. Még mindig szüksége van anyatejre, amely tartalmazza az összes szükséges vitamint és aminosavat.

   Két hónapos korig a cica tanul az anyától az alapkészségekről: a mosás, az önfogyasztás és a vadászati ​​ösztön. A test erősebbé és fejlettebbé válik. 3 hónap - az optimális életkor mivel az immunrendszer kialakulása és a psziché stabilvá vált, a cica megismerte a szükséges készségeket, és megszokta a tálcát, a cica általában kapcsolatba lép az emberekkel és az állatokkal. Ebben a korban a fenevadnak kötelező vakcinázást kell folytatnia.

   Amikor a választás megtörténik, figyelni kell az állat állapotára: az egészséges cicanak mobilnak és érdeklődőnek kell lennie. Próbáld meg vele játszani, a reakciónak követnie kell. És ellenőrizze a hangokra adott választ. A fehér cica különleges figyelmet igényel: a gének sajátosságai miatt vannak olyan képviselők, akik teljes vagy egyfülű hallásvesztéssel rendelkeznek. Figyeljen arra, hogy a cica mozog: nem szabad az oldalra esni, nem kell lecsapódnia, a faroknak „meg kell állnia a cső mellett”.

   Az ellenőrzés során figyeljen a következő árnyalatokra:

   • a szemek ne szakadjanak meg, gyulladjanak és gyulladjanak;
   • az orrnak hidegnek kell lennie, nem szabad kiürülnie;
   • a szájnak rózsaszínnek kell lennie, minden eltérés jelzi, hogy nem minden rendben van;
   • ellenőrizze a fogakat a szájban;
   • a fülnek tisztának kell lennie, szekréció és fül atkák nélkül.

   Fontos! Vizsgálja meg az állat haját: betegség hiányában fényes és selymes, nincs rajta haja, nincsenek sebek a bőrön. Ellenőrizze az állat lábát: a párnák és karmok állapotát.

   A tartalom

    Az orosz macskák megtartása nem különbözik a megfelelő gondosságtól, de minden fajta saját árnyalattal rendelkezik. Egyes fajták bizonyos tápanyagok túlterhelését igénylik a táplálékban, mások - a mosás a szemek gondozása során. A bolyhos és félhosszú hajú állatok figyelmet igényelnek a gyapjúra: fésülködésre és időszakos vízkezelésre. Az állatok gondozása egyéni. Ez nem csak a fajtától függ, hanem a következő tényezőktől is:

    • életkor;
    • sterilizálás / kasztrálás vagy annak hiánya;
    • elhalasztott betegségek.

    élelmiszer

     Az élelmiszernek rendszeresnek és kiegyensúlyozottnak kell lennie, nem lehet takarmányozni az állatot kizárólag száraz élelmiszerekkel. Az ételnek táplálónak és energikusnak kell lennie. A tápláléknak sok fehérjét kell tartalmaznia (a húsban és a tejben), 20% zsír megengedett, és nem lehet sok szénhidrát. A sterilizált / kasztrált állatok étrendje eltér a közönséges macskák és macskák táplálékától. Tehát az állatorvos által korábban kiválasztott ásványi anyagokat és vitaminokat kell tartalmaznia.

     Az étrendnek a következő összetevőket kell tartalmaznia:

     • a húst - aminosavakban és tápanyagokban gazdag; nem enni zsíros hús, mint a sertéshús;
     • hal - foszforban, kalciumban és fehérjében gazdag;
     • tejtermékek óvatosan kell beadni, mivel egyes fajták a laktóz intoleránsak;
     • hasznos lesz gabona kása zöldséggel, mert a fenevad érdeke a hús vagy hal hozzáadása.

     Fontos! A macskák terhessége vagy szoptatása során a táplálékot gondosan meg kell fontolni - adjunk hozzá vitaminokat, adjuk hozzá a májat.

     higiénia

     A macskák tökéletesen fenntartják a személyes higiéniát, de egyes fajták külön gondoskodnak. A hosszabb hajú macskák napi fésülködést és alkalmi vízkezelést igényelnek. A fülek figyelmet igényelnek: azokat rendszeresen ellenőrizni és tisztítani kell, a fülcseppek és a fülbetegségek megelőzése érdekében fülcseppeket kell betölteni. A megnedvesített pamutpárnát reggel kell mosni.

     betegség

     Az állat által előforduló betegségek többsége megelőzhető az időben történő vakcinázással és az időszakos állatorvosi vizsgálatokkal. A de-wormingot évente egyszer kell elvégezni. Ha az állat az utcára fér hozzá, a meleg évszakban meg kell vizsgálni a vírusokat hordozó kullancsokat. A külső paraziták (kullancsok, bolhák, lisps) sikeres megelőzése érdekében védőgallérok, amelyeket rendszeresen módosítani kell. Egy ilyen intézkedés teljesen megvédi a kisállatot a sok bajtól. És a parazitákból is különleges cseppeket használnak, amelyek cseppek a nyakra.

     Figyelemmel kell kísérni az állat életmódját: úgy, hogy ne essen túlzsúfolva, nem hideg, és nem hideg a vesék. Az állat urinogenitális rendszerének betegségei nagyon kellemetlenek, bonyolultak és gyakran visszafordíthatatlan következményekkel járnak. A gyaloglásból az állat megsérülhet, megkarcolhat vagy megsérülhet. Ebben az esetben forduljon az állatorvoshoz a lehető leghamarabb. Ha ez nem lehetséges, a szabályoknak megfelelően kezelje a sebet, megakadályozza a fésülést és a nyalást.

     Mindezek az óvintézkedések megbízhatóan védik a család kisállatát számos gyakori betegségtől és bajtól.

     Az orosz kék macskán lásd az alábbi videót.

     Írj egy megjegyzést
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

     divat

     szépség

     kapcsolatok