Házi macskák

Fajta macskák és macskák nagy fülekkel

Fajta macskák és macskák nagy fülekkel

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Jellemzők
  2. Fajta leírása
  3. Hogyan válasszuk ki?
  4. Tartalmi irányelvek

A világon sok fajta macska van. Bolyhos vagy sima hajúak lehetnek, és néhány - teljesen haj nélkül. A macskák kicsiek és nagyok, vadászok és sissiesek, kíváncsiak és lustaak, egy macska szerető számára egy kisállat. A macskáknak külön alosztálya van, melyet az ilyen jelek egyesítenek, mint nagy fülek. Némelyiküknek még hatalmas füle van. Ebben a fajta nagyon más.

Jellemzők

Mi a különbség a nagy macskák között? Furcsa, mint amilyennek hangzik, de gyorsan képes lehűlni. Végtére is, a nagy fülekkel rendelkező macskák meleg országokkal rendelkeznek. A füleken nagyon vékony bőrük van, és alatta - nagy számú véredény. Könnyű szellő elegendő ahhoz, hogy lehűljenek. Minél magasabb a környezeti hőmérséklet, annál gyorsabb a vérkeringés, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségű vér megy át a fülkapillárisokon, lehűlve.

A nagyfajú törzskönyvek elég csodálói, mert nagyon szokatlanok. Hamisítás lenne azonban azt hinni, hogy az ilyen fajtákban a hallás jobb, mint más macskáknál. Nem, minden fajt egyformán jól hall.. Még a leghíresebb és félig álmodott, fülekkel húzódó, minden hallható hang irányítása. Ezeknek az állatoknak a meghallgatása kiváló - mindent hallanak, ami 500 méteres sugarú körön belül történik, még az egeret is. Ugyanakkor sem a falak, sem a földrétegek stb. Nem akadályozzák őket.

Fajta leírása

Fontolja meg, hogy mely fajták tulajdoníthatók a nagyobbnak.

Abesszin macska

Ezek a macskák kis méretűek, és színeik hihetetlenül szépek. A szemek úgy vannak kialakítva, mint egy fekete szemceruza, a fülek kúp alakúak, nagy méretűek, de egyszerre szépek. Ezek rövid hajú, izmos testű állatok. Az abessziniak nagyon aktívak, pompásak, szeretnek játszani.

A forró nyár nem megijeszti őket, aktívak és vidámak az év bármely szakában. Az abesszin macskák színét „szavanna” vagy „szafari” -nak nevezik - mivel minden haj két vagy akár három árnyalatú. A macska minden mozdulatával a szőrme "mozog", a szín meglepően rajta van, és különböző modulációkat hoz létre.

Az abesszin macska-cica költsége 10 000 és 40 000 rubelt között van, attól függően, hogy milyen származású.

Szomáliában

A különböző abesszin macskák somálok. Teljesen elegáns félig hosszú gyapjújuk van vörös és barna árnyalatban. Nem világos, hogy a rövidszőrű abyssiniak hosszúszőrű szomáliává váltak, a felinológusok ezt a fajta természetes mutációjának tartják. Szomália fülei nagyok és mozgékonyak, és maguk is agilisak és nagyon energikusak. Szomáliai cica, attól függően, hogy a "csillag" a szülei, költségek 20-35 ezer rubelt.

keletiek

Elég jó vicc van a fajta képviselőiről, hogy úgy tűnik, hogy valaki, aki soha nem látott macskákat, csak elméletileg mutatja be őket. Ők a sziámi macskák rokonai, de az arcán nincs fekete maszk, az orr nem mindig mindig sötét. A keleti táj szép, karcsú és izmos. Rövid hajúak, hosszú, kecses nyakú, szabálytalan alakú fejük, hosszúkás pofa. Nagyon hosszú farokkal rendelkeznek, amelyek aránytalanok a testtel. A keleti fülek hatalmas méretűek és háromszög alakúak. A tenyésztési szabvány előírja, hogy a fülvonal egyenes legyen a macska zygomatikus vonalával.

A fajta rendkívül barátságos, szereti a figyelem középpontját.A tulajdonos könnyen megsérti, ha túl hosszú (a macska véleménye szerint) a saját ügyeivel foglalkozik. A keleti emberek nagy intuícióval rendelkeznek, például úgy érzik, hogy a tulajdonos beteg. Felinológusok ezt megjegyzik ezeknek a macskáknak a jellege abszolút nem macska, a viselkedésük szerint inkább "kutyák". A keleti cica nem olcsó, ára 20 és 40 ezer rubel között változik.

Kánaán

Jellegzetes tulajdonságú macskák - hátsó lábuk sokkal hosszabbak, mint az elülső. A színe leopárd. Bengáli, abesszin, líbiai sztyeppe és közönséges házi macskák kísérleti keresztezésének eredményeként nyerték. Kanaani elnyelte „ősei” sajátosságait: hűséges és tanult, mégis szabadságot szerető, jól fejlett vadász ösztön.

A Kanaani rövid hajú, kabátja kemény, nem kell gondos gondoskodás, azonban nagyon kedvelik a természetben járást.

Havanna

A fajtát az Egyesült Királyságban tenyésztették a 20. század közepén. A tenyésztők célja, hogy egy sötét csokoládé-sziámi macskát kapjon, egyenletes színnel, különböző színű foltok nélkül. A hosszú távú erőfeszítések Havannához vezettek, bár először csak a színt hívták.

A fajtát gesztenye keletinek hívták. Amerikában a tenyésztők tovább dolgoztak a fajta képviselőivel. A gesztenye keleti és amerikai rövidszőrű macskák keresztezésének eredményeként a havánát tenyésztették. A fajta regisztrációja 1964-ben történt. Havanna macskáknak természetes kegyelme, szépsége és kifinomultsága van. Barátságosak és szeretetteljesek, és egyáltalán nem lehetnek egyedül.

Devon Rex

Amint nem hívják a Devon Rex-et! Macskák, idegenek, macskák, idegenek, és ez nem véletlen. A macskacsalád képviselőinek megjelenése annyira megkülönböztető, hogy azt sugallja, hogy az idegenek valóban léteznek, és hagyják a Földön egy örökséget Devon Rex formájában. Ezek a macskák nagyon színes megjelenésűek: a csészealjak szemei ​​gyakorlatilag a fej oldalain ülnek, hatalmas fülek, a fej alakja egyidejűleg meghosszabbodik, és a nyak vékony és hosszú.

A Devon Rexs egy sovány test, rövid és göndör haj, amely hasonlít egy bárányra. Ráadásul a Devon Rex-nek szokatlan szokása van arra, hogy a macskák megrántják a farkukat, ha valami elégedett velük. A fajta képviselőinek jellege tudatos, játékos. A tulajdonosaikhoz kötődnek, szeretik őket, igazán szükségük van a figyelemre.

Hosszú ideig egyedül maradni unatkoznak.

A Devon Rex cica költsége 15.000 és 30.000 rubel között van.

Török angóra

Ezek a szépségek és szépségek, színes vagy égkék szemekkel meghódítják a legigényesebb macska tulajdonosokat. Annyira vonzóak, hogy a tulajdonosok a ház minden felszínén, a fajta képviselőiént bezárják a szemüket a fehér puha gyapjú bőségére. nagyon elszabadul. Azonban vannak szelíd okoshogy ezek sajátosságai összeegyeztethetők a moltingdal. Szomorú statisztika szerint az angóra macskák 63% -a süket egy vagy mindkét fülön.

Fennáll a veszély, hogy két vagy egy kék szemű macskák és macskák vannak. Mivel a török ​​angóra nem egzotikus fajta, a cica kb.

Kanadai Szfinx

Néhány más rendkívüli megjelenésű tulajdonos: szemük (hatalmas és kerek), fülük (háromszög alakú és hatalmas) a fej mindkét oldalán. A gyapjú egyaránt jelen lehet a fény formájában, és teljesen hiányzik. A szfinxnek sok bőrráncolata van a testén. Az első lábak széles távolságra vannak elhelyezve, mivel a mellkas nagy térfogatú.

A szfinxek nagyon szeretőek és szerető macskák, de gondoskodásuk nem könnyű. Soha nem lehetnek tervezetben, mert ők könnyen elkapja a hideget. A késő ősszel és télen meleg ruhát kell igénybe venni. Emellett gondoskodnia kell a szfinxek táplálkozásáról - kiegyensúlyozottnak kell lennie. A bőrráncok tisztítását naponta kell elvégezni.

manó

Ami a legszokatlanabb formákat illeti, az elf macskák vezetnek. A fülük egy "héj" alakú, hajlított. Az elf egy viszonylag fiatal, új fajta. A szokatlan formájú fülek mellett jellemzőik: kerek has, fokozott lágyságú bőr, bajusz és szemöldök hiánya, gyapjú hiánya is. A tündék szigorúan ellenjavallt tervek, nagyon érzékenyek a megfázásra.

A macskák-elfek kedvesek, kötődnek a tulajdonoshoz, szeretik a figyelem középpontját, és a tulajdonosoktól megkövetelik. A kiscicák elfek nagyon drágák, az egyik 1-1,5 ezer dollárt fog fizetni. Nem könnyű megvásárolni, csak különleges megrendeléssel. A cica várólistája néhány évvel előre festett.

Savannah, Serengeti

A fajtákat egyesíti az a tény, hogy mindkettőt tenyésztették, hogy egy afrikai szervál házi példányát szerezzék be. De nem kapcsolódnak egymáshoz. Serengeti a bengáli és a keleti macskák átkeléséből származott. És a szavanna kiderült, hogy afrikai kiszolgálókkal keresztbe (hosszú távú) macskákat. A fajta "szavanna" nevét a macska nevéből kapta, amely a faj első képviselője. A szemek mandula alakú szavanna és nagy méretűek. A szemek fekete körvonala, a bőrt foltok a szerval színeire hasonlítanak.

Savannah rövid hajú, hajuk kemény. A fülek nagyon elegánsak, nagyok. Megjelenésében és kecses mozdulataiban a szavanna olyan, mint egy vadon élő ragadozó, és jellegzetesen úgy néz ki, mint egy kíváncsi és játékos házi macska. Savannah mint fajta még mindig a világismeret kezdeti szakaszában van. Ennek ellenére a szavanna cica az egyik legdrágább, ára 4000 és 7500 dollár között van, az első generációs cica pedig összesen 20.000 dollárba kerül.

Ami a Serengeti-t illeti, a neve a vadszolgálatok élőhelyéből származik. A fajta képviselőinek súlya eléri a tizenkét kg-ot, de ugyanakkor nem néz masszív. Testük izmos és „szárított”. A mai napig a Serengeti kiválasztása nem véget ért, így a fajta szabványai némileg homályosak.

A Serengeti nagy kerek szemekkel és háromszög alakú nyitott fülekkel rendelkezik. A fülek magassága megegyezik a fej magasságával. A Serengeti mancsai meglehetősen hosszúak és erőteljesek. A farok hosszú, arányos a test hosszával. A Serengeti ma négyféle színt enged meg, néha enyhén fényes.

A fajta képviselői aktívak, játékosak, kíváncsiak. Szeretik személyesen ellenőriztetni az összes fogót, megérinteni az ismeretlen tárgyakat és a felületeket a lábukkal. Erőteljesen fejlődik a vadászati ​​ösztön. Ha a serengeti egy vidéki házban él, és képes rágcsálók vadászatára, nagyon jó. Ha lakóházban lakik, nagyszámú tematikus játéknak kell gondoskodnia, amely a „zsákmányává” válik.

A temperamentum szerint a serengeti kolerikus, nem szeret sokáig ülni, mozgékony.

A Serengeti cica költsége 30 000 és 35 000 rubel között változik.

sziámi

A sziámi macskák különleges módon vannak festve, és nem keveredik őket senkivel. Annak ellenére, hogy a fajta az egyik legősibb, tisztasága megmarad a mai napig. Ezek nagy kegyelemmel rendelkező, nagyon arányosan hajtogatott és izmos macskák. A sziámi macskák a keleti csoporthoz tartoznak, ezért nagy fülek és hosszúkás pofa jellemzik. A szemek mandula alakúak és kissé ferdeek.

Ezek az állatok kolerikus temperamentummal rendelkeznek, nagyon függetlenek, miközben a tulajdonos elkötelezettek. Nagyon fejlett vadász ösztönük van, azonban a játékok ártalmatlanok, míg a sziámi szokatlanul érzékeny, sértő, jó mancs vagy akár fog is. A házban, ahol van egy sziámi macska, jobb, ha nincs más háziállat. A kisállatát féltékenységek zaklatják, és ezenkívül nagyon makacs, és ezt sem szabad elfelejteni.

Hogyan válasszuk ki?

A nagy fülű cica kiválasztásánál mind a megjelenését kell figyelni (sokan például nem tolerálják a macskák gyapjú nélküli megjelenését, vagy nem állnak készen a török ​​angóra elszabadulására), valamint a karakter jellegzetességeire. Azok a családok, ahol gyerekek vannak, gondosan kell választania az ilyen fajták képviselőit, mint a szavanna, mivel ezek a macskák nagyon aktívak és még agresszívak is lehetnek. Ugyanez vonatkozik a sziámi macskákra is, amelyekben a „vadon élő ősei hívása” rendszeresen felébred, és bárki ok nélkül haraphatnak vagy rohanhatnak, még akkor is, ha imádott gazdája.

Győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi a macska méretét, és kapcsolja össze őket az otthoni méretével. Lesz-e lehetőség arra, hogy egy mobil kisállat, például egy abesszin macska vagy serengeti, eléggé fusson és megmászjon? Lesz-e elég vízszintes felületek a havana vagy angóra számára, hogy kecsesen nyújthassanak? Készen állsz arra, hogy az ablakokat mindig lezárva tartsák, hogy az imádott szfinx ne essen hideg és tüsszentés? Biztosan észlelheti a sziámi visszafoghatatlan temperamentum megnyilvánulásait?

Gondolkodj alaposan az összes kérdésre a cica megvásárlása előtt, mert többnyire nem olcsó. Ha kisállatot vásárol, győződjön meg róla, hogy jól érzi magát vele, de nem szabad tartósan korlátozni.

Meg kell találnunk egy macskát, hogy mindketten és Ön elégedett legyen az együttéléssel.

Tartalmi irányelvek

A macska nagy fülekkel való tartása kizárólag attól a fajtatól függ, amelyhez tartozik. Ha a török ​​angóra büszke tulajdonosává vált, rendszeresen kefét kell készítenie a Pokhercherkával, és utána még mindig meg kell tisztítania a vízszintes és függőleges felületeket a tartózkodás hatásaival. Ha van egy szavanna vagy egy gyönyörű Abesszin-ház, aki ugrál a házad körül, tudd, hogy minden, amit a ház minden sarkából ki lehet húzni és tanulni, ezért győződjön meg róla, hogy nincsenek gyöngyök vagy éles tárgyak a hozzáférési zónájában.

Gondosan gondolja át a kisállat táplálékát, konzultáljon az állatorvosával. Végezze el az összes szükséges vakcinázást az ütemezés szerint, majd legalább 6 havonta győződjön meg róla, hogy egy macskával rutinszerű vizsgálatot végez. Ha a macskád az utcán sétál, elengedhetetlen, hogy a kullancsellenes és parazitaellenes tevékenységeket időben végezze el. Ha meg tud vásárolni és kullancs gallérral felvenni az állatot, tegye meg.

Otthon a macskának saját helyet kell játszania, aludnia és enni. A tiszta ivóvíz mindig elérhető legyen. Gondoskodjunk a higiéniai zónáról, ahol a macska képes lesz biztonságosan foglalkozni a kis- és nagyvállalataival, anélkül, hogy a családtagokat beavatkozna.

Ha a tálcája a WC-be van telepítve, szabadon hozzáférhessen hozzá, az ajtó ne zárjon szorosan, hogy a macska ne tudjon bejutni a szobába.

A biztonság érdekében telepítse az ablakokat a rácsra, különösen nyáron. Szabadulj meg a nyitva tartási szokásoktól, mert a macskák nem mindig mérik a magasságot, amiből esik, és gyakran szenvednek. Ne hagyja egyedül a kisállatát, nagyon unatkozik, egyedül marad. És unatkozva megsértik őket, és „meglepetésnek” adhatják a tulajdonosukat.

A nagy fülekkel rendelkező macskafajtákról lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok