Házi macskák

A legszebb macskák: a legjobb fajták

A legszebb macskák: a legjobb fajták

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Top sziklák
 2. Milyen színeket ismerünk legszebbnek?
 3. Hogyan válasszunk ki egy cica?
 4. Gondozási szabályok
 5. Alkalmazási időszak

A modern ember életét sok dolog nélkül nem lehet elképzelni. Az internet, az okostelefonok, a gyönyörű ruhák, az ínyenc ételek, az apartmanok és még sok más fontosak lettek. Évszázadokon át egy dolog változatlan marad. De ez egy dolog, és nem nevezhető dolognak - háziállat. Bármely országban bármelyik háziállatot értékelik. Valahol még ma is imádták és imádták. Indiában például a szent állat tehén, Kínában - a tigris, Thaiföldön - az elefánt.

Az emberek különböző egzotikus állatokat tartanak és tartalmaznak. És mi a legnépszerűbb állat Oroszországban? Természetesen kétféle fajta van: kutyák és macskák.

De a minősítés és a háziállatok tulajdonosai körében végzett független felmérés szerint kiderült, hogy a macskák lettek a legnépszerűbbek.

És tekintettel arra, hogy a modern világban élünk, a legegyszerűbb, de minden bizonnyal aranyos fajták között vannak olyanok, amelyeknek a szépségét látva egyszerűen keveredik.

Top sziklák

Természetesen lehetetlen a legszebb fajta kiemelése, figyelembe véve, hogy most konzervatív becslések szerint több ezer van, de mégis megpróbálhatod összehasonlítani az összes szavazást és minősítést. Szándékosan a cikket nem osztják el a különböző típusú macskáknak, mivel minden macska a maga módján jó. A szín, a kegyelem, a varázs, a szem, a gyapjú mérete, még az azonos fajta képviselői között is eltérő.

Burma

Szokatlan név ugyanaz a szokatlan képviselő a macska világában. A szokásos macskától a karakter jellegzetességei megkülönböztethetőek, hiszen még a lelkes kutya szerelmeseinek is megfelel. Az a tény, hogy a burma odaadással rendelkezik, és könnyű edzeni is. A parancsok, hogy üljenek, feküdjenek, hozjanak, könnyen elvégezhetik mindezt rövid képzés után. Mint tudják, a macskák nagyon szeszélyes állatok, és természetesen büszkék. De a burmaiok ellentmondanak ezeknek a kijelentéseknek. Emellett hihetetlenül szép, és úgy néz ki, mint egy párduc. Mindig szüksége van egy cégre, és tökéletesen utazik a közlekedésben. A szeme lenyűgöző aranyfényű, és a gyapjú fényes.

Cornish Rex

A Cornish Rex csodálatos kilátással és szerkezettel rendelkezik. Tény, hogy az egyiptomi macskafajta leszármazottja. De figyelembe véve sajátosságaikat, az egyiptomi macskák nem mindenki kedvelik, és nem mindenki készen áll arra, hogy otthon tegye őket. Cornish Rex valóban nagyon hasonlít az egyiptomihoz, de ellentétben a rokonokkal, rövid gyapjúnak van egy erős érintése., amely leggyakrabban szürke nemes színű. Nagy füle és hosszúkás, hatalmas teste van. Ő nem vékony, a teste nagyon illeszkedik a nagy fülekhez, valamint a nagy szemekhez. Ő is nagyon termofil. Lehetséges, hogy az akkumulátor vagy egy lámpa lesz az ő kedvenc helye a lakásban. Ők is nagyon okosak.

egzotikus

Azok, akikről biztosan mondhatjuk, hogy aranyos cica. Ez a cica, mivel az egzotikusaknak hatalmas szemük, nagy fülük van, de nagyon kompakt testük van. Ezeknek a tényezőknek a kombinációja azt gondolja, hogy az egész életedben egy cica, és nem egy felnőtt macska. Az egzotika édes módon járul hozzá a tulajdonosnak gyakran gyakori purr és hihetetlen érzékenységéhez.

Maine coon

Ez nem csak szép állatok, hanem a Föld egyik legnagyobb macskafajtája is. Súlyuk elérheti a 20 kg-ot, a magassága pedig 1,2 méter! A világ minden táján a Maine Coon tulajdonosai büszkék a szőrös lakókra és lakásokra. A gyapjú, a pelyhesség és a szépség ellenére, minimális gondosságot igényel. Ez a fajta fésülés maga, és nem képez csomókat. Igaz, segíts, hogy nem lesz felesleges.Oroszországban a legnagyobb képviselő Ádám macska, 117 cm magas, és a világrekordot egy jóképű férfi állította be az Egyesült Államokból, Stewie-t. A magassága 123 cm volt.

Négylábú növekedést számolunk a fülek csúcsától a farok csúcsáig.

ocicat

A macska világának egy másik képviselője kutya-gondolkodással. Egyedi színük hasonló a gepárdhoz. És ellentétben a legtöbb macskafajtával, ezek nem vitatják meg a vizet, hanem éppen ellenkezőleg, maguk is behatolnak.

Perzsa macskák

Népszerű a világ macskafajtájában. Nem hagyhatja figyelmen kívül ezeket a kis lusta kanapé burgonyákat. Az a tény, hogy a perzsa macskák szeretnek aludni. Az alvásuk 18 óra elteltével 24 órát vesz igénybe. Most több mint 100 perzsafaj van, változatos színben, hajhosszban, szemszínben. Még a „védjegye” orrnyílásuk már nem gyakori a fajta minden tagja között.

Burma

Nem szabad összekeverni a burmai népekkel. Abszolút különböző típusok, csak nagyon hasonló nevekkel. Burmát Ázsiában szerzetesek tenyésztették. Ezek a macskák nagyon hasonlítanak egymáshoz a szőrzet színe és a színe. Mindegyikük rendelkezik az írisz kék színű színével, és a gyapjú átlagos hosszúsága mindig könnyű és puha.

Török angóra

Egyszer egyszer ez a faj csak fehér volt, többszörös szemű volt. Idővel mindent kicsit megváltozott, de a fajta szépsége változatlan maradt. A fajta vadon élő macskaból származik, de teljesen háziasodott és gyengéd csoda lett, amely a törökök kedvenc macskája. Ebből a macskából ritkán hallhatod az ismerős "miau". Nagyon érdekes hangokat szeret kommunikálni, anélkül, hogy megnyitná a száját. Hófehér színű, bár ritkán találtak, de mégis.

És ha otthon van ilyen lakója, akkor tudnia kell, hogy ez sok szerencsét jelent.

Pixie bob

Egy viszonylag nemrégiben tenyésztett macskafajta, amely egyszerre két tulajdonságról híres. Először is pontosan olyanok, mint a hiúz, de csak néhányszor kisebbek. Másodszor, nagyon rövid farkuk van. A név ugyanolyan volt, mint a jelenség, mert a fajta nevének fordítása - "rövidfarkú elf".

Oroszországban ez nem gyakran fordul elő, mivel a fajt Kanadában tenyésztik.

toyger

Számos hazai macska van a bolygón, akik kis ragadozóknak tűnnek. Az egyik ilyen képviselő a toyger. A név maga is beszél - tigris. A világos narancssárga gyapjú és a fekete csíkok olyan természetesnek tűnnek, hogy még egy tigris kölyökkel is összekeverhető. Természetesen nem lesz tigrisméret, mivel a maximális súlya mindössze 6 kg, de öröm, hogy otthon van ilyen szépség. A szépség mellett a toygers végtelenül intelligens, izmos és nagyon játékos.

Norvég erdei macska

Az egyik legbolyhabb fajtatiszta macska. A legszebb, szürkés reflux hosszú, hosszú haja van, a nyakhatár pedig hófehér. Ez nagyon hasonlít a Maine Coonhoz, de saját egyedi képe van, amelyet a világon nem találtak más fajta macskák. Nagyon büszke, de ugyanakkor nem hagyja, hogy unatkozzon azzal a ténnyel, hogy nem szeret nagy figyelmet szentelni a személyének. Ezt a fajtát nem lehet szeretetnek nevezni, de biztosan barátságosnak is nevezhetjük. Könnyen eljuthat a macska más képviselőivel. Nem ismeri fel az öleléseket és csókokat, de tiszteletben tartja a karcolást.

Manx

"Kerek" kisállat. Nagyon aranyos arca, kövér arca, kerek medence és vastag haj. Az egyik megkülönböztető tulajdonság a farok teljes hiánya. A farok az érzelmek legerősebb kifejezése, de annak hiánya a Menksben nem jelenti azt, hogy ez a fajta nem beszélhet. Éppen ellenkezőleg, érzelmek, szeretnek játszani és úszni. Erős, izmos lábuknak köszönhetően e fajta macskái kiválóan és magasságukban is kiválóan ugorhatnak.

Napóleon

Ez valójában a fajta neve. Természetesen a fajtát kereszteződéssel tenyésztették, de ennek az átkelésnek a gyermeke csodálatos volt.Vastag, szép kabátja és nagyon rövid mancsai vannak.

Ez a fajta macskák sajnos ritkák.

A Munchkin és a perzsa kapcsolatokból származtak. És ezeknek a macskáknak a génjei kombinálva gyakran mutálnak és különböző betegségeket képeznek. A rövid mancsok mellett a macska nagyon kicsi, amely varázsát ad neki. A mancsok tekintetében azonban egyfajta Napoleon Classic is van. Ez az alfaj nagyon közönséges mancs.

Asher

És ez a fajta nem csak nagyon szép, valóban exkluzív és őrülten drága. Ennek a macskának a nézete ötvözi a házi és ragadozó macskák összes jellemzőjét. Ezt csak ez a gyönyörű teremtmény látványa érti. Édesanyja és apja hétköznapi házi macska és ázsiai leopárd lett.

Ezen túlmenően az ilyen macskák fajta az allergiák számára biztonságos, akik már régóta álmodtak róla, hogy macskát tartanak, de nem tudtak a rossz egészségi állapot miatt.

Igaz, egy ilyen kisállat költsége elérheti a 100 000 dollárt.

Milyen színeket ismerünk legszebbnek?

A legszebb fajtát nem lehet egyértelműen megnevezni, és a legszebb színt nem lehet egyértelműen megnevezni. Az íze és színe, ahogy mondják. A különböző színek nemcsak a kedvtelésből tartott állatok fajtájáról és jellegéről szólnak, hanem a tulajdonos ízléséről is.

szilárd

Szinte nincs szükség magyarázó színre. Ez egyszerű. Egy másik színben monofonnak is nevezhető. Ez azt jelenti, hogy a bőr minden szőrszálánál pontosan ugyanaz a színárnyalat és nincsenek rendellenességek, hogy a gyökerek, hogy a tippek - nem. Ellenkező esetben a színek hiányáról beszélünk. Még a vékony csíkok, a túlcsordulások vagy a foltok is kizárhatók ebben a színben.

Talán a kivétel csak a piros pecsétek. Az a tény, hogy a vörös macskáknál legalább a gyapjú minimális kiáramlása a gén szintjén történik.

A gyapjú mellett a szemhéjaknak monoton, lábtalpaknak, kifolyónak kell lenniük.

De a fehér háziállatoknak nincs ilyen színük. A magyarázat az, hogy színtelenek, azaz természetesen nincsenek színes pigmentek. Ha egy fehér macska legalább egy pár foltot vagy egy kis bézs vagy szürke színű árnyalatot, akkor már nem tekinthető fehérnek és monotonnak.

pocakos

A név szokatlan, mint a szín is. De nagyon gyakran fordul elő a természetben. A cirmoszt ilyen színnek nevezik, amely a gyapjúmintát díszíti. Leggyakrabban hasonló a ragadozók, mint a gepárd, tigris, hiúz és más, a macska képviselői színezéséhez. Ezen kívül, egy bundában nézhet át és mindenféle mintázatot: szíveket, köröket és még sok más. Az arcán a homloktól kezdve mindig van egy minta, amely az orrból származik. Összegyűjtött szem és fényes arccsont - a természet és a cirmos próbált.

A színtábla több típusra van osztva.

 • Makréla vagy tigris. Sok csík a testben. Színük más lehet.
 • Márvány. Széles, véletlenszerűen elhelyezett, a szalag mentén elhelyezkedő, márvány hatású. Érdekes minták jelenhetnek meg.
 • Pöttyös szín. Ez a gepárd színe. A foltok a macska testén és arcán találhatók. Ritka esetekben szinte csíkokat alkotnak, de még mindig van rés a közöttük.
 • Jelzett tabby. Egy ilyen összetett név nagyon szokatlan szépséget rejt magában. Nem rendelkezik határozott mintával, de az arcon látható a csíkok maradványai. De a hajat a testen egyenetlenül festik, mintha egy ombre lett volna.

Árnyékolt szín

Ha egy csíkos cirmos még mindig csíkokkal rendelkezik, akkor az árnyékolt színek valódi ombre macskának nevezhetők. A szőrszálakat enyhén nem hozta fel az ideálisnak, de a macskák - a szépség tulajdonosai - nagyon gazdagok. Leggyakrabban szerencsés a brit fajták és a perzsa macskák színével.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a macska monoton, de amint elkezdi az első lépést, a gyapjú kezd „játszani”, különösen jó fényben vagy a napban.

Ez magában foglalja az alszínt is - ezüst. Itt jön létre egy minta a szőrszálak különbözően festett csúcsainak köszönhetően.A haj alapja nagyon könnyű vagy csaknem fehér.

Az árnyékolt színek a füstös és füstgátló színeknek tulajdoníthatók.

Füstös szín tartozik, amelynek egységes, színtelen bázisa van, és közel a középtől, különböző színű haj. Ilyen mintázattal járás közben a gyapjú elkezd szétszóródni, ami a "gyalogos füst" hatását képezi.

A füstmentesítés színe kevésbé gyakori. Ebben az esetben a gyökérből származó haj egy színnel van festve, a csúcs pedig fehér.

Színpont

Más szóval, ez zónás festett gyapjú. A zónák mindig ugyanazok: a farok, a „csizmák” a mancsokon, a pofa, a fülek.

A gyapjú színének leírása mindig az általános rendszer szerint megy: az alap, azaz az alapszín +, ha van, akkor a kép + a szópont.

De az ilyen alaprendszerek mellett néhány macskafajnak megvan a maga egyedi színpontja. Például, már ismert számunkra a burmai lila, csokoládé, sable és mások.

"Fehér"

Ez egyfajta szín. Amint fentebb említettük, a gyapjú fehér színe a macska pigmentmentes területe, amelyet színtelennek neveznek. Azonban nem lehet külön alfajként kiválasztani. Ahhoz, hogy az írástudás legyen, a név „fehér” lesz. Miért történik ez? A gyapjú ebben az esetben bármilyen színű lehet, például piros. Ez lehet bármilyen kép, mondjuk, cirmos. De mindezek közepén a fehér foltok könnyen láthatók. Egy ilyen leírás úgy hangzik, mint a "cirmos vörös és fehér". Még akkor is, ha a macska szőrme uralkodó színe fehér, a posztkript változatlan marad.

teknőctarka

És ez a szín egyesítheti a fenti színeket. Színei füstös, vörös és krémesek lila színűek lehetnek. Árnyékolt, ezüst, pont - mindez teknősbéka lehet.

Mi a teknős szín? Ez a csíkok, foltok, mindenféle "mérleg" és más színváltozatok és minták kombinációja.

Hogyan válasszunk ki egy cica?

A cica kiválasztása nagyon fontos feladat. A legtöbb ember egy macskát választ, hogy együtt éljen, és vigyázzon rá. De néhány ember kifejezetten veszi a macskát, hogy részt vegyen különböző versenyeken. A legfontosabb dolog az, hogy megnézzük a jövőbeni kisállatot és megértsük, hogy ez az állatod. A szépség nem tér vissza az utolsó tervhez, hanem minden ember, mint a különböző fajták. Próbáljuk meg kideríteni, hogy mi lehet a cica jellemzőiről.

Fiú vagy lány

Meggyőződés, hogy a macskák jobban szeretik a tulajdonosaikat, és a macskák, mint a háziasszonyok. Valójában ez részben igaz. De minden esetben vannak kivételek. Melyikük szeretetteljesebb, nem mondhatjuk. Ismét a fajtól függ, mert teljesen barátságtalan, brutális fajták vannak, de éppen ellenkezőleg, olyanok, hogy nem vonják le a szeretett tulajdonos térdeit.

Azt is hitték, hogy a macskák sokkal bosszúsabbak, mint a macskák. De milyen macska fog bosszút állni, ha szeretik és jól gondoskodik?

szemek

A cica szemének színe szinte mindig ugyanaz, és nehéz egy adott macskát választani, nem tudva, hogy melyik szem lesz a jövőben. Ha azonban ismeri a fajta sajátosságait, akkor biztonságosan feltételezhetünk hozzávetőleges árnyalatot. Például a burmai szükségszerűen arany árnyalattal rendelkezik, a thaiföldi kivételesen kék lesz, míg a sziámi élénk kék, kevésbé kék lesz.

Életkor a szem színe elhalványulhat. És körülbelül egy évre van beállítva a kívánt színre. A sötétben lévő macskák a szem színétől is függenek. Zöld szemű háziállatok látják a legjobban, rosszabb kékszeműek.

A cica kiválasztásakor nézzen a szemébe. Nem lehetnek extra rajzok és "morzsák". A többlet a normától való eltérésekről szól.

farok

Az érték egy farok, hossza és alakja is. A farok a gerinc folytatása, ezért nem szabad semmilyen körülmények között lépni. Továbbá a macska farka a hangulata és az egészségi állapota. A cica kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a farok nem csupasz, és szabadon sétál.

Bred vagy udvar?

Nem mondhatod biztosan. Fajta macskák intelligensebbek. A tálcához könnyebben hozzászoknak, hogy elmagyarázzák, hogy a bútorok szakadása - csúnya, hogy tiltsa meg az ágyra ugrást. Ugyanakkor a mongrel macskák kevésbé szeszélyesek a takarmányozásra, a gondozásra és a töltőanyagra.

A törzskönyvezett macskáknak kevesebb betegsége van, vagy teljesen hiányoznak. A macskák esetében az udvar ismeretlen. És ha már otthon vannak háziállatok, a fajtatiszta macska megfertőzheti őket.

De ha még mindig úgy dönt, hogy egy kisállatot vesz az utcáról, azonnal eljuttathatja azt az állatorvosi rendelőhöz, és néhány napig hagyhatja a diagnózist és a kezelést. Ezután egy teljesen egészséges állat készen áll arra, hogy megkapja a szeretetét és gondozását.

És most azonnal megteheti, hogy az udvari macskák többször is erősebbek, mint a törzskönyv.

Pedigreed macskák szokatlan és nagyon érdekes megjelenésűek. Rövid lábak, nagy fülek, keskeny szemek, hosszú haj. Az udvar általában nem választ, és "a lélek kérésére" szül.

kor

Bármi legyen a cica is - fajtiszta vagy udvar - nem lehet 10 héttel korábbi. Ők, mint a gyerekek, a korszakig formálatlan mentességgel rendelkeznek, és az anyjuktól függenek a táplálkozásukhoz. Ebben a korban a cica jobban hozzászokott a lakás külső zajához, mint például a porszívó, mosógép és még sok más. És a tálcára, hogy könnyebben tanítson neki ebben a korban.

Ajánlások a kiválasztáshoz

 • Kittynek aktívnak kell lennie. Ez ismét az egészségéről szól.
 • Kitty jól eszik. Természetesen, tekintettel arra, hogy az új emberek egy új helyre vitték, az étvágyát kissé zavarhatja, de nem sokáig.
 • Minden gyapjúnak (testnek, fülnek, szemnek, bajusznak) egésznek, puhanak és szépnek kell lennie. Az eltéréseket a vitaminhiány okozhatja.
 • A faroknak száraznak kell lennie.
 • Ha egy adott fajtát választ, fontolja meg, hogy megadhatja-e az élet minden feltételeit. Végtére is, néhány fajtája különösen válogatós.
 • Vásároljon egy cica-t vagy vegye fel ingyen - ez is egy feladat. Leggyakrabban az ajándékozás vagy az udvari macskák, vagy a mongrel vagy a felnőttek ajándéka. És a leggyakoribb oka a gyermek allergiája. Ha úgy dönt, hogy évről évre elveszti a macskát, akkor ne feledje, hogy nagyon szeszélyesen viselkedik veled, vagy talán nem is megy.
 • A legjobb törzskönyves cicák különböző kiállításokon kerülnek értékesítésre. Ilyen kiállítások bármelyik városban kerülnek megrendezésre. Megcsodálhatod, megismerheted az adott fajta gondozásának szabályait, megnézheted egy macska törzskönyvét, és láthatjátok, hogyan viselkedik a többi cica.

Gondozási szabályok

Most, amikor a cica fajtája meg van határozva, a cica kiválasztásra kerül, és egészséges és szép, meg kell tanulnia a gondozás minden szabályát. És akkor a cica egy szép "oroszlán" lesz, és sok éven át örülni fog neked és családjának a szép hangyákkal.

Bizonyosodjon meg róla, hogy először meg kell vásárolnia a kedvence számára.

Ezek a következők: tálca, töltőanyag, lapát, étel és víz tálak, kiscicák ételei, kaparó, alvási ágynemű, furminátor, olló egy macskához, ijesztő és edző spray, hordozó. Minden rendben részletesebben.

tálca

Különbözőek - hálóval, nyitott és zárt.

Tálca tálcával nem jelenti a töltőanyagot, de ez nem teljesen kényelmes, mivel a szag nem szívja fel bárhol, és ha elhagyja a házat, még inkább a szag a szárnyas légkörben szárnyal.

Egy nyitott közönséges tálca töltőanyagot vesz fel. Ebben a tálcában lökhárítók vannak, ezeknek köszönhetően a töltőanyag nem esik ki a kapacitás határain kívül, amikor a "ügyek" a macskába kerülnek. Igaz, ha ez nagyon aktívan történik, akkor a lökhárítók sokat nem fognak megtakarítani.

A harmadik típus zárt WC. Ez egy tetővel ellátott WC. A legdrágább, de a legkényelmesebb. A töltőanyag belsejében öntik, az ajtón keresztül jön a cica, hogy kezelje az igényt. Amikor ásni, a töltő nem hagyja el a WC-t, és a szag nem megy át a lakáson.

töltőanyag

Számos típus van: csomós, elnyelő és záró.Természetesen kiválaszthatja azt, amit szeretne, de a cica nem értékelheti a választást, és nem hajlandó elmenni. Ez leggyakrabban abszorbens töltőanyagokkal történik. A legtöbb esetben olcsó fa töltőanyagok, amelyek 90% -ban nem hasonlítanak a törzskönyves macskákra, és 50% -ban háziállatokra.

A leggazdaságosabb töltőanyagok - reteszelés. És a legnépszerűbbek gyűröttek.

Egyszeri töltőanyag
Abszorbens töltőanyag
Záró töltőanyag

Élelmiszer és víz tálak

Nincs különösebb filozófia. Bármely tálból minden háziállat tökéletesen részeg és eszik, legyen az egy arany tál vagy egy pohár használt tejföllel.

élelmiszer

Itt konzultálnia kell a szakértőkkel. A piac jelenleg számos márkát és fajtát mutat be. Lágy és gyógyászati ​​takarmány van, zsír, a finicky, rövid hajú; csirke ízű, zöldséges ízekkel, krémmel ... Az állatorvos tanácsot ad Önnek a kedvence számára az étel kiválasztásáról. De a háziállat-üzletben konzultálhat, gyakran dolgoznak az állatokkal.

A legfontosabb, hogy az ételeket nem szabad az emberi élelmiszerüzletben vásárolni, hanem a kisállat boltjában. A hétköznapi szupermarketekben az első hónapok óta elfogyasztják a macska gyomrát tönkretevő élelmiszereket.

körömkoptatók

A cica karmai az élet első hetei. Vékonyak és puhaak, de idővel csak erősebbek és növekszik. Még ha meg is vágod őket, a macska még mindig meg akarja élesíteni a karmai valamit. Ebben az esetben a bútorok megőrzésére szolgáló asszisztens karcolási pozíció lesz. Itt már a bútorok színének és a lakás méretének megfelelően válogathat. Vannak karmok, amelyek teljes zárakat képeznek, és kompaktak is vannak, amelyek szépen állnak a sarokban. Sok karcolási pozíciónak van macska pihenőhelye.

A fő dolog az, hogy mutassuk meg a cica számára, hogy ez a dolog.

Bár, gyakrabban, mint önmaguk, megértik a célját és kezdik élesíteni a karmokat.

Furminators

Egy ilyen szörnyű szó csak a fésűnek értendő. Vékony vasfogai vannak, gyakran a felületen. A furminátor nemcsak a nagyszerű hajszálú macskák, hanem a rövid hajú macskák számára is szükséges. Csak a másodikra ​​van szüksége, hogy kevésbé használhassa.

De hosszú hajúnak ajánlott, hogy hetente egyszer fésüljön.

Először is, kevésbé gyapjú volt a lakásban, jól, és másodszor, hogy a gyapjú nem volt összeomlott.

Ijesztő és edző spray

Szükségük van a cica tudására, hogy hová menjenek, nem lehet megérinteni, és éppen ellenkezőleg, az ő rendelkezésére áll. Ha a kedvtelésből tartott állatok nem kívánt élőhelyeit elrettentő spray-kkel permetezhetjük, akkor jobb, ha a verebek csak a tálcát szórják, mivel azt a WC-nek tanítja.

Ezek a legalapvetőbb pontok, amellyel meg kell találkoznod egy cica. És most a gondozás fő összetevőire fordulunk, amelyekre nemcsak az ülésen, hanem az első alkalommal a háziállat életében is szükség lesz.

 • Hat hónaponként ajánlatos meglátogatni az állatorvost a megelőzés céljából. Ha meglátogat egy magánklinikát, és úgy gondolja, hogy a felvétel drága, gondolj rá - a hirtelen kezelés többet fog fizetni monetáris és erkölcsi szempontból.
 • Vissza akarok menni az étrendhez. Semmilyen esetben ne adja meg a cica ételt az asztalról. Megvan a saját egészséges táplálkozásod. Ha még mindig nem tudsz ellenállni, akkor egy kis sárgát adhatsz a keményen főtt tojásból, a kefirből, a marhahúsból és a csontozott csirkéből, főtt vagy nyers zöldségből.

Egyáltalán nincs tej! Az ő organizmusa egy cica vagy egy felnőtt macska nem emészt.

 • Ne felejtsük el a macska körmét kivágni, de csak nagyon óvatosan, hogy ne sértsék meg a kapillárisot a körömlemez alatt. Általában a körömön keresztül ragyog.
 • Tisztítsa meg a cica fülét, hogy a fül atkák ne kerüljenek be őket, és félévente ásni férgekbe. Emellett évente egyszer, lehetőleg ősszel, csepegtessük be a bolha-gyógyszert, még akkor is, ha a macska homebody. Mindig véletlenül ezeket az élősködőket "az lábukra" hozza az utcáról. Nem félsz tőlük, de a macska nagyon kellemetlen.
 • Havonta egyszer vásároljon különleges kolbászokat, amelyek nemcsak ízletesek, hanem természetes fogkefe is.

Alkalmazási időszak

El kell készülnie erre az időszakra egy cica életében, és türelmesnek kell lennie. Egy kicsi, még nem megértő cica, egy új családhoz, egy új családhoz jött. Ezt megelőzően csak az anyját és egy másik tulajdonosát látta, majd valaki új volt. Szinte minden fajta esetében az áthelyezés stresszes. A cica 3 hétig alkalmazkodik az új feltételekhez.

Minden nap meg kell játszani a babával. Így gyorsan hozzászokik a kezedhez, és bizalmat fog kapni. Ne feledje, hogy a játék során nem használhat agressziót.

Ha az adaptációs időszak alatt a cica viselt a cipőidet, "nem ment" ott, győződjön meg róla, hogy megrémíted, de nem haraggal. Még mindig nem ért semmit. Szigorú intonáció, hogy elviselje a marmat, de csak ne emelje fel a kezét! Ezt soha nem lehet megtenni.

Ha otthon vannak gyerekek, magyarázd el nekik, hogy a cica kisebb és gyengébb, mint náluk. Ezért nem kell a szegény embert a farok és minden kényelmes helyzetben húzni minden lehetséges módon, hogy megverje. De óvatosan játszani kell.

Győződjön meg róla, hogy a kedvtelésből tartott vitaminokat vásárolja meg a kisállat boltjában. Ha a cica csinált valami jó vagy jobb - dicsérje őt egy kezével. Ez előnyös lesz az egészségre, és idővel a cica megérti, mi a jó.

Ne rohanjon sterilizálni vagy kasztrálni macskát vagy macskát. A sterilizálást az első hő előtt végezzük. Ez körülbelül 8 hónapos. A kasztrálás akár egy évig is elvégezhető. Lehet, és később, de ez az, ha a macskád jól viselkedik a bútorok, az Ön és más állatok - a ház lakói tekintetében.

És ami a legfontosabb, ne feledje: minden állat mindenekelőtt felelősség. Gondolj többet, készen állsz arra, hogy vigyázzon a cica? Készen állsz arra, hogy feldobja a tapétákat és a címkézési területet? Egyeztesse az előnyeit és hátrányait. Szeretnél-e állni a családtagok, akik veletek élnek? És a többi négyszög is bekerül az új lakójához?

Bármi legyen is szép és páratlan cica, figyelmet igényel. És minél több fajta nő, annál nagyobb figyelmet kell fordítani. Ha túléled az első hat hónapot, akkor sokkal könnyebb lesz.

A világ legjobb 10 legszebb macskájával és jellemzőik a következő videóban találhatók.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok