Házi macskák

Nedves macskaeledel: összetevők, márkák, kiválasztás, etetés mód

Nedves macskaeledel: összetevők, márkák, kiválasztás, etetés mód

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A kompozíció jellemzői
 2. A legjobb hazai gyártók értékelése
 3. Legjobb külföldi márkák
 4. Hogyan válasszuk ki?
 5. Hogyan kell főzni?
 6. Etetési ráta
 7. Vélemények

Eddig nem találtak közös véleményt az állatorvosok között arról, hogy milyen típusú ételeket ajánlott a macskák számára - száraz vagy nedves. Mindkét terméknek jelentős előnye van, és ugyanolyan jelentős hátrányai vannak, így a pelyhes kisállat optimális étrendjének kiválasztásakor a legjobb, ha betartják a szakember ajánlásait. Mindazonáltal a közelmúltban végzett vizsgálatok megerősítették, hogy a nedves nedves ételek több élettani jellegűek, jól felszívódnak, és mint minden macska, még a legigényesebbek és szeszélyesebbek is.

A kompozíció jellemzői

A raktárakban lévő nedves takarmányok általában két helyen vannak opciók:

 • kis zsák-pók formájában - tartalmazzák a tápanyag-összetétel egy részét;
 • a különböző térfogatú doboz.

A nedves étel a zselés mártásban lévő étel. Egy jó termék 35% hús. Általában pulyka, csirke, marhahús, borjú, nyúl vagy halból készül. Ezek hasznos alkotórészek, amelyek szükségesek a macska növekedéséhez, egészségének és erős immunitásának fenntartásához.

A táplálék 20% -a fehérjéből áll, lehet tojás vagy tejfehérje, amely az optimális természetes töltőanyag. 10% származik belsőségekből, drága élelmiszerek szívből és májból, olcsóbbak tüdőből, mancsokból, bőrből, kendőből és egyéb összetevőkből állnak.

A nedves ételek 25% -a növényi rostokból, általában zabból, kukoricából és kölesből származik. Ezek hasznosak macskák és macskák számára, de csak akkor, ha a gyártó nem vezeti be őket a takarmány hús összetevőjének megtakarítása érdekében.

Bármely termék vitamin-ásványi komplexekkel gazdagodik, szükségszerűen tartalmaznak B, E és A vitaminokat, valamint kalciumot, magnéziumot, cinket, káliumot, vasat és mangánt.

Ha lehetséges, próbálja meg beszerezni a taurint tartalmazó keveréket - ez az aminosav nagyon fontos az állatok számára.

A felhasznált komponensektől függően több osztályú takarmány izolálható.

 • gazdaság - az összes tenyésztő számára jól ismert, és nemcsak az aktív televíziós reklám révén jól ismert termékek. Ezek a Whiskas, Kitekat, a Friskies és a Four-Legged Gourmet. Ezek olcsóak, de ezen érdeklődésük listáján véget ér. Az a tény, hogy az ilyen takarmánykeverékek nagyszámú mesterséges összetevőt tartalmaznak - tartósítószereket, ízeket és ízfokozókat, a hús hányada kicsi - rendszerint növényi eredetű fehérjékkel helyettesítik. Az ilyen ételeket a macskák teste legfeljebb 65% -ban szívja fel.
 • Prémium osztály - valamivel magasabb minőségű termékek, bár nem különböznek a magas húsmennyiségtől, de sokkal inkább azokban, mint a „gazdaság” jelzésű takarmányokban, és táplálkozási termékeket is használnak. Általában több sorban állítják elő - a cica, a terhes állatok, az idős háziállatok, stb. Esetében. Ilyen termék 70-75% -ban felszívódik.
 • Super Premium - ezeknek a termékeknek a költsége már a családi költségvetés számára is érzékelhető, ezek közé tartoznak a Purina Pro Plan, a Royal Canin és mások is - a márkák hírneve önmagáért beszél, ezért a termék nem igényel reklámot. Az ilyen keverékek kizárólag állatorvosi gyógyszertárakban vagy kisállat-üzletekben vásárolhatók meg. Ennek a szegmensnek a takarmányában sok hús van, és nagyon kevés növényi típusú fehérje van, egyáltalán nincs mesterséges összetevő.Hasonló készítmények 90-95% -kal asszimilálódnak.
 • Holisztikus takarmány - Ezek a legdrágább termékek, amelyeket előzetes megrendelés alapján csak szaküzletekben lehet megvásárolni. Csak környezetbarát termékeket használ: a növényrész peszticid nélkül termesztett növényekből készül, és a hús nem tartalmaz antibiotikumokat és hormonokat.

A legjobb hazai gyártók értékelése

Az orosz tenyésztők körében kevéssé ismertek a nedves élelmiszerek belföldi gyártói, de néhányat érdemes figyelmet fordítani.

csemege

"Titbit" - természetes alapanyagokból alapuló áron, elfogadható áron. Az állatorvosok azonban azt javasolják, hogy ne tartós élelmiszertermékként használják, hanem csak adalékanyagként, hogy megakadályozzák a különböző étkezési zavarok kialakulását.

Mnyams

A Mnyams egy újabb nedves étel a mi felülvizsgálatunkból, amelyet az európai gyártási létesítményekben az orosz technológia szerint gyártottak a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelően. A hazai termékek közül ez az egyik legjobb termék, amit a szőrös kisállatnak kínálhat. Az élelmiszer teljesnek tekinthető, ezért nem igényel vitaminokat és kiegészítőket.

A magas emészthetőség és a jó tápérték értéke eltér.

Zoogurman

A „Zoogurman” az egyik olyan méltó orosz étel, amely kizárólag természetes termékeket tartalmaz, tartósítószerek, glutamát és festékek nélkül. A fehérje összetevője a felelősségteljes, kiváló minőségű melléktermékek, kacsa, pulyka, csirke, borjúhús és marhahús.

Négy lábú ínyenc

A „négylábú ínyenc” olyan termék, amelyet kiegyensúlyozott összetétel jellemez, azonban a címke tanulmányozása azt jelzi, hogy nincsenek ilyen fontos adalékanyagok, mint vitaminok és egészséges nyomelemek. A hiányosságok között az ismeretlen eredetű gélesítő komponens jelenléte is megfigyelhető, ezért nem lehet biztosan kijelenteni, hogy nem szintetikus eredetű. Először is összetevőinek listáján a hús, és nem kevéssé ismert gabonakeverékek, amelyek keverik a hallisztet, ezért a terméket nevezhetjük nagyon alkalmasnak a kisállat etetésére.

Grandorf

Grandorf - ez a márka a kedvtelésből tartott üzletek polcain jelent meg a közelmúltban, de már sikerült elismerést szereznie a tenyésztőktől a háziállatok egészségére. Ez a takarmány holisztikus, ami közvetlenül jelzi kivételes minőségét. Annak ellenére, hogy a márka Oroszországban van bejegyezve, a termék Belgium és Olaszország műhelyeiben készül, az Emberi fokozat kategóriába tartozó nyersanyagokat használva az embereknek ehető élelmiszer-összetevőkből.

Ennek a takarmánynak az előnyei közé tartozik a gabonakomponensek hiánya is.

Ahhoz, hogy ez a termék meglehetősen nehéz legyen, nem minden üzletben értékesítik és drága. De a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai véleménye szerint a háziállatok kevésbé fognak megbetegedni és nem jutnak túlzott súlyhoz. Biztosan mondhatjuk, hogy ez a legjobb hazai élelmiszer, amely biztosítja az állat teljes növekedését és fejlődését.

Legjobb külföldi márkák

A hazai tenyésztők közül az importált macskaeledel nagyon népszerű. Hagyjuk abba a legnépszerűbbeket.

Whiskas

Hagyományosan ez az élelmiszer gazdaságos terméknek minősül, de az alacsony ár és az aktív reklámozás miatt hazánkban az egyik legkelendőbb termék.

A gyártó azt állítja, hogy kiegyensúlyozott összetételű táplálkozási összetevői vannak a kiváló minőségű természetes hús, gabonafélék, vitaminok, ásványi anyagok és taurin formájában.

A hírcsatorna előnyei:

 • alacsony költség;
 • elérhetőség bármely üzletben;
 • az ízek széles választéka.

A mínuszok közül meg kell jegyezni:

 • tartósítószerek, ízek és ízfokozók jelenléte;
 • alacsony fehérjetartalmú komponensek;
 • összetétel opacitás.

A Whiskas takarmány hírneve nagyon megkérdőjelezhető, egyes tenyésztők azt állítják, hogy a termék rontja a kedvtelésből tartott állatok egészségét. A véleményt megerősítő tényeket azonban még nem kapták meg. A takarmány a vállalatnál a magas színvonalnak megfelelően készül. Mindazonáltal az állatorvosok azt javasolják, hogy a Whiskasot ne használja folyamatosan, és használatakor gondosan figyelje meg a kisállat állapotát.

Sheba

A hirdetett termék fő előnye az alacsony költség és a szép csomagolás. A gyártó az ételeket a pelyhek finomságaként helyezi el, azonban a hús összetétele nem több, mint 25% - ez több, mint a Whiskasban, de ugyanakkor nem éri el az állatorvosok által javasolt adagokat. A húskomponens minősége kétséges, ezért a termék nem ajánlott a menübe való gyakori felvételre.

Nem kívánatos a 12 hónaposnál fiatalabb kiscicák táplálása is.

Royal Canin

Ez a takarmány sokkal drágább, de ugyanabban az időben és minőségben van. A macskák élettani jellemzőinek figyelembevételével készült, és számos termékcsaládban kerül bemutatásra - a cica, az életkori macskák esetében, bizonyos patológiás állatok számára. Ez a márka elengedhetetlen a cukorbetegségben szenvedő és az elhízásban szenvedő háziállatok számára.

A feed előnyei:

 • magas fehérjetartalom;
 • A vegetáriánus takarmány eredeti sorozata.

A mínuszokból be kell mutatni a szója jelenlétét a készítményben, a GMO-kban és a tartósítószerek enyhe jelenlétében.

Purina pro terv

Ez egy kis kalóriatartalmú, nedves macskaeledel, amelyet marha- vagy baromfihús alapján készítenek. Az ilyen termékek optimálisak kis macskafajták számára.

Az előnyök az alábbiakat bocsátják ki:

 • teljesen természetes összetétel;
 • antioxidánsok jelenléte az immunvédelem ösztönzésére;
 • a húgyúti rendszer állapotát megóvó adalékanyagok jelenléte;
 • elhízás megelőzése.

Ritka esetekben a macskák allergiásak a termékre és az egyéni intoleranciára.

Ezeknek a takarmányoknak az értékelései többnyire pozitívak, a tenyésztők megjegyzik, hogy a termék rendszeres használatával javul az állat kabátjának állapota, és a szék rendszeres lesz - ez a legjobb jelzi a kedvtelésből álló jó fizikai alakot. Ezenkívül a terméknek tetszőleges illata van az állat tulajdonosainak, ellentétben sok más táplálékkal.

Hegyek ideális egyensúly

Ezeknek a keverékeknek a összetétele magában foglalja a húst vagy a halterméket, a mindennapi használatra optimális takarmányt. A fehérje komponens mellett a keverék gabonaféléket, olajokat, zsírt és vitamin-ásványi adalékokat is tartalmaz. A termék magas tápértékkel rendelkezik, és nem tartalmaz illatanyagot és tartósítószert. Ne feledje, hogy a márka táplálása ellenjavallt a túlsúlyos háziállatok számára. A termék nem tartalmaz szóját és kukoricát, amely gyakran életkori allergiát okoz.

Bozita macska

Ennek a márkajelnek a fő előnye az alkalmazott termékek legmagasabb minősége. Friss vagy hűtött húsból készül, amelyet nem fagyasztottak. A hús közvetlenül a gazdaságokból jut be a termelési osztályokba, ezért az ízek elvesztése nélkül tartalmazza a hasznos anyagok maximális mennyiségét.

A szokásos marhahús- és baromfi-takarmány mellett a gyártó egy egzotikus töltőanyaggal, illatos zselében egy táplálékot termelt.

A hús aránya a termékben 95%, a keverék gazdag taurinnal, valamint a speciális bioaktív MacroGard komplex, melynek köszönhetően a kisállat organizmusa sikeresen ellenáll a vírusoknak. Jelentősen megnőtt az állat vakcinázásának hatása.

Ugyanakkor költsége meglehetősen magas, így a kedvtelésből tartott állatok táplálása jelentős különbséget okozhat a családi költségvetésben.

Leonardo

Élelmiszer-szuperpremium-osztály, amely közvetlenül jelzi a természetes kiegyensúlyozott kompozíciót és a kompozícióban lévő szintetikus adalékanyagok és tartósítószerek hiányát. A leggyakrabban a nyúlból, baromfiból és halból származó takarmányokat értékesítik. A belsőségekből csak máj használatos. A gyártó 65% -os termékei állati eredetű fehérjéből, valamint a macskák számára hasznos szálból, ásványi anyagokból és vitaminokból állnak.

A macska kiegyensúlyozott összetétele miatt teljesen növekszik és fejlődik, az állat erős immunitást képez, és minden egyes etetés után sokáig teljességérzetet ér.

Applaws

E márka takarmányában a hústartalom nem haladja meg a 75% -ot, de az elit kategóriába tartozik. Nincsenek szintetikus adalékanyagok, csak természetes húst használnak, valamint friss zöldségeket és probiotikumokat. Az élelmiszer-előállítás receptje magában foglalja a sörélesztőt, amely kiváló B-vitaminforrás, hozzájárul az anyagcsere folyamatok normalizálásához az állat testében, és védi az allergiás reakciókat. A kompozíció teljesen nem gabona.

Ez azonban nem volt hibás. A termékek néha nem tetszik az állatoknak, különösen a felnőtt macskáknak, amelyek sokáig olcsóbb ételeket fogyasztanak, szó szerint „ízesítve” ízesítő ízekkel.

Hogyan válasszuk ki?

A macskaeledel kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a csomagoláson található információkra, bizonyos esetekben jobb, ha megtagadja a vásárlást, és visszaadja a csomagot a polcra.

Ha azt észleli, hogy a keverékben cukor, keményítő vagy cellulóz van, akkor az ilyen takarmány rendkívül káros lesz a kisállatának.

Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a Propylen-glikol összetevője édesítőszer is, és leggyakrabban az iparban jegesedés eszközeként használják, ezért elfogadhatatlan, hogy a házi macskákban jó minőségű élelmiszerekben legyenek jelen.

Az E127 adalékanyag jelenléte egy másik ok arra, hogy válasszon egy másik takarmányt. Az a tény, hogy ez egy mesterséges festék, amely a tumorfolyamatok és az onkológiai betegségek kialakulását provokáló tényező.

A takarmánykészítmény melléktermékei rendkívül táplálóak és előnyösek, de csak akkor, ha magas minőségűek és arányuk nem haladja meg a 10% -ot. Ha ez a paraméter nagyobb, akkor a gyártó valószínűleg olyan kis étvágygerjesztő és táplálkozási szempontból megfosztott összetevőket tartalmaz, mint a marhahús vagy a sertésbőr, valamint a vágóhídi hulladék.

A "hús" felirat nem garantálja, hogy az élelmiszer valódi húskészítményt tartalmaz. A vásárlás csak egy olyan átiratot tartalmaz, azaz a takarmány gyártásához használt húsfajták teljes listáját.

Az olyan összetevők, mint az etoxikin, valamint a BHA (E320) és a BHT (E321) jelenléte az oka annak, hogy megtagadják a vásárlást. Ezek szintetikus antioxidánsok, amelyek mérgező károsodást okoznak a májban, ami bőrbetegségekhez, görcsökhöz és depresszióhoz vezet.

Az elfogadott szabványok szerint az összetevők listáján szereplő összetevők csökkennek, azaz a tetején olyan termékek szerepelnek, amelyek részesedése maximális. Egyes gyártók azonban ravaszok, és számos takarmány- és növényi összetevőt tartalmaznak, amelyek minimális koncentrációban vannak a takarmányban. Így mindegyik szerepel a lista végén. Győződjön meg róla, hogy kiszámítja az összeget - lehetséges, hogy kellemetlen meglepetés lesz, és az ilyen összetevők össztömege nagyobb lesz, mint a hús súlya.

A felelőtlen termelők másik gyakori trükkje az „íz” kifejezés, „ízléses”.

Ne feledje, hogy ha a bolyhos kisállat étele „ízléses”, akkor ennek az íznek a forrása valószínűleg mesterséges eredetű, és a garnélarák / borjú / kacsa helyett csak a glutamátokat tartalmazzák.

Egyébként a „100%” vagy „mind” fogalommeghatározásai a marketingesek is, és sok országban tilos a használatuk. Az a tény, hogy csak egy összetevő jelenlétét feltételezik a jarban, és ez teljesen ellentmond a macskaeledelek gyártási technológiájának.

Hogyan kell főzni?

Néhány figyelmes tenyésztő nem bízik a folyékony gyárak takarmányozásában, és a bevált receptek szerint inkább otthon hoznak.

  Az ilyen ételek elkészítéséhez:

  • 2 kg marhahús vagy baromfi;
  • 300-500 g ugyanazon állat szíve, amelyből húst kapunk;
  • 100-200 g nyers máj;
  • szalagok és inak;
  • 2 pohár vizet, jobb, mint ásványi gáz nélkül;
  • 4 tojássárgája;
  • 2 zselatin tasak;
  • 4000 mg jó minőségű halolajat;
  • Ezenkívül 200 mg sörélesztőt vezetünk be, előnyösen szelén vagy cink, valamint E-vitamin-vitamin 800 NE;
  • 1/3 evőkanál moszatpor;
  • 5-7 kanál korpa.

  A húst őröljük és összekeverjük más komponensekkel, hogy homogén keveréket kapjunk. Elkészített étel, amelyet konténerekben vagy speciális csomagokban csomagolnak a fagyasztóhoz.

  Etetési ráta

  A nedves ételek napi igénye:

  legfeljebb 3 kg - 200 g súlyú állat esetében;

  • 4 kg - 220-250 g;
  • 5 kg - 250-260 g;
  • 6 és több kg - 300 g-tól

  Akár fél évig a kiscicák naponta 4-szer kínálnak ételt kis adagokban, 6–12 hónapos tizenévesek 2-3 alkalommal kapják meg az ételt, naponta kétszer egy felnőtt macskát táplálhatnak.

  Az idősebb macskák általában csökkent immunitással rendelkeznek, metabolizmusuk lelassítja és rontja a fogak állapotát, így 7-8 éves koruk után naponta egy etetés elegendő számukra.

  Vélemények

  A macskaeledel kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy mennyire hasznos lesz a kisállat számára. A tenyésztők véleménye szerint a jó minőségű nedves keverékek közé tartozik a megfelelő mennyiségű fehérje és zsír, amely kedvező hatással van a kedvtelésből tartott állatok jólétére és a szőrme állapotára. Kívánatos, hogy a szénhidrátok aránya minimális legyen, ellenkező esetben az állat elhízással szembesülhet.

  Nagyon kényelmes, hogy a nedves étel vizet tartalmaz, hasznos azoknak a háziállatoknak, akik nem szeretnek inni. A macskák tulajdonosai azt állítják, hogy a nedves keveréket használó állatok gyorsabban fogyasztanak a magas fehérjetartalom miatt, emellett ezek az élelmiszerek megakadályozzák a macskák elhízását kasztrálás után.

  Annak ellenére, hogy általában a nedves ételek vonzóbbak, még mindig vannak hátrányai.

  • A nedves élelmiszer olyan puha termék, amely nem védi a macskát a plakk és az ínybetegség megjelenésétől. A tenyésztők speciális golyókat és csontokat használnak a fogak gondozásához.
  • A nyílt csomagok tartalmát a lehető leggyorsabban kell fogyasztani - több mint egy napig nem lehet tiszta formában tárolni.
  • Meg kell jegyezni, hogy a nedves ételek sokkal drágábbak, mint a szárazak.

  A piacon sok takarmány nem hiteles a macska tulajdonosai számára. A fogyasztók szerint az urolitiasis kialakulásához vezetnek, így a bolyhos kisállat ilyen étrendre történő áthelyezésének meghozatala előtt mindig konzultáljon egy állatorvossal.

  A nedves ételek összehasonlítása az alábbi videóban tekinthető meg.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok