Házi macskák

Milyen szagok nem kedvelik a macskákat?

Milyen szagok nem kedvelik a macskákat?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Hogyan érinti a kellemetlen szagokat a macskák?
 2. A legkedveltebb illatok
 3. Hogyan kell használni a ijesztést?
 4. Biztonsági óvintézkedések

Háziállatok, amelyek naponta egy emberrel érzik magukat, érezni kell az ő gondosságát és szeretetét. Sokan otthon indulnak macskáknak, mert egy kis kisállatot akarnak, ami mindig ott lesz. Annak érdekében, hogy az együttélés mindkét fél számára kellemes legyen, fontos felkészülni a macska megjelenésére, a játék és pihenés helyének megteremtésére, valamint arra, hogy kizárja mindazt, ami kellemetlen szagot okozhat, ami irritálja az állatot. Fontos tudni, hogy mi az, ami pontosan az egyik vagy másik macskafajta nem tetszik, vagy tudni tudja, hogy mi nem felel meg egy adott állatnak.

Hogyan érinti a kellemetlen szagokat a macskák?

Az emberekhez hasonlóan a macskáknak is vannak saját preferenciák a kedvenc és nem szeretett szagok tekintetében. Az első pozitív érzelmeket okoz és kellemes érzéseket ad, a második, éppen ellenkezőleg, megrémíti a macskát, és negatívan befolyásolja a viselkedését.

A macskacsalád képviselői nagyon jól fejlett szaglással és szaggal rendelkeznek elég nagy távolságban.

Már a születésüktől kezdve ezek az állatok először megkülönböztetik azt, ami közel áll az orrhoz, és csak azt követően, hogy a többi rendszer fejlődik.

A macskáknak több kedvenc illata van: ez az a titok, hogy az emberi izzadságmirigyek kiválasztódnak, ami a macskaferomonokhoz hasonlít a párzási időszakban, valamint a valerij aroma. Ezeknek a szagoknak a jelenléte nem zavarja a tulajdonosot és a kisállatot, de ellentétes ízek is vannak, amiket az állat nem fog örülni.. Ha a macska hirtelen rosszul viselkedik, nyilvánvaló ok nélkül, érdemes megvizsgálni, hogy van-e a szobában a szőrös fenevad illata. A leginkább kellemetlen ízek között megkülönböztethetőek a növények, gyümölcsök, gyógynövények és tinktúrák. A macskák nem kedvelik az erős alkohol illatát, amely elrettent a helytől, ahol az emberek elhagyják.

Ahhoz, hogy tudatában legyünk azoknak az illatanyagoknak, amelyek nem a macska kedvelői, szükség van ahhoz, hogy befolyásolják a szeszélyek által okozott engedetlenséget, és nem bizonyos okok miatt. Ahhoz, hogy a macskát rossz helyen kell elszállítani, a területet valamilyen lényeggel megdörzsölheti, ami elrémíti a kisállatot, és néhány csepp valerian hagyja el a tálcát, hogy vonzza őt ahhoz, hogy megbirkózzon a megfelelő helyen.

Ezen ismeretek alapján speciális spray-ket hoztak létre, amelyek védik a bútorokat és más alkalmatlan helyeket a macska alom számára.

Ha az engedetlenség elleni küzdelem szokásos intézkedései nem segítenek, akkor a vegyi anyag hibátlanul fog működni. Ennek a gyógyszereknek a szaga nagyon éles és keserű, és a macskákban, akik ezt érezik, a reakció erős nyálkásodás formájában kezdődik, ami kényelmetlenséget okoz a háziállatban. A permet előnye, hogy segíti a vizelet szagának semlegesítését, és a normál szagot helyreállítja a szobában.

Annak megállapításához, hogy mi nem tetszik a kedvtelésből tartott kisállat szaga, kísérleteket végezhet, és így különböző ételeket, fűszereket, gyümölcsöket, zöldségeket és tárgyakat szagolhat. Egy jó tulajdonos foglalkozik a macska felemelésével, és nem csak a nap módját és a WC-re való költözés helyét tanítja, hanem más technikákat is. Az állat befolyásolásának képessége és a magatartás gyors korrekciója lehetővé teszi, hogy egy kisállatot kapjon, aki a tulajdonosát szívesen látja, és abszolút harmóniában él vele.

Ezek a vagy más szagok, amelyeket a macska az orrra fognak, különböző módon befolyásolhatják:

 • a szexuális vágy erősítése vagy csökkentése;
 • növeli vagy elnyomja az étvágyat;
 • aktiválja vagy muffelje az állat ösztöneit.

  Az erős ízek használatát igazolni kell, és nem szabad károsítani a kedvtelésből tartott állatok egészségét. Túl gyakori viselkedési tréningek, amelyek egy macska orrát érintik, károsíthatják az állatot, idegrendszeri zavarokat, alvási és étvágytalanságot okozva. Ha legalább néhány problémát talál, érdemes a képzést elhalasztani és más módszereket próbálni.

  A legkedveltebb illatok

  A macskák jól fejlett szaglással rendelkeznek, így bármely erős szag jelenléte elfogadhatatlan számukra. A legtöbb háziállat nem tetszik a citrusféléknek, mert a kifejezett illat mellett különleges gyümölcsös aromájuk van.

  Ez az oka annak, hogy az ezeken a trópusi gyümölcsökön alapuló összes aromás olaj is undorító az állatnak.

  Vannak olyan állatok, amelyek radikálisan különböző szaglási tulajdonságokkal rendelkeznek, és kedvelik a narancsot tartalmazó citromokat, a dohány illatát és hasonló lehetőségeket, ezért meg kell nézni a fenevadat, hogy megtudja, mi az, és mi megijeszt és megfélemlíti azt.

  A legkedvezőtlenebb illatok közül a következő.

  • citrom- és narancsfélék - Citrom, narancs, grapefruit, amely alkalmas arra, hogy a macskát egy bizonyos helyről vagy újratervezésre használják. A citruslevet használhatja, vagy problémás helyen hagyhatja el ezeket a gyümölcsöket, aminek következtében a macska abbahagyja a látogatást ezen a területen.
  • Hagyma és fokhagyma - a vágás vagy a dörzsölés során használja az opciókat, hogy maximalizálja a szagát. A macska azonnal észrevesz valamit, és nem fogja meglátogatni a tulajdonos által megjelölt webhelyet. A hatás gyors lesz, de fontos hátránya is van a szobában kialakuló erős szagnak, amit a tulajdonos nem szeret.
  • ecet - nagyon aktív anyag, amely erősen befolyásolja a macskát. Az ecetet fel kell hígítani és természetes formában. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba a mennyiséggel, mert a macska akkor is hallja az illatot, ha a tulajdonosnak már ideje elfelejteni, hogy használta.
  • Illóolajok - az emberek használják bizonyos testrendszerek aktiválására, és a macskán ellentétes, gátló hatásuk van. Csak néhány csepp lesz elég ahhoz, hogy a macska szokatlan legyen a számára.
  • Olaj rue - Nagyon erős szer, amely macskákban bőrgyulladást okozhat, ezért fontos, hogy óvatosan és kis adagokban használják, hogy ne károsítsa a kisállatot.
  • Különböző fűszerek - a paprika, a rozmaring, a kakukkfű és a szegfűszeg minden olyan fajtája, amelyeket az ember szeret, nagyon rossz a macskák számára. Ha gyakran használja ezeket a fűszereket, akkor a macska köhöghet és tüsszöghet, súlyosbítva az egészségét.

  Minden erősen szagú szer különböző módon érinti a macskákat:

  • erős undorodást okoz;
  • szorongást és stresszt okozhat;
  • a kisállatnak félelme van.

    Minden egyes helyzetben gondosan meg kell választani az eszközöket a megfelelő hatás eléréséhez. Rendkívül fontos, hogy bármilyen szagot mérsékelten és rövid időn belül használjunk, mert a macskák sokáig kellemetlen szag jelenlétét hallják, miután egy személy megállt.

    Hogyan kell használni a ijesztést?

    Az is szükségszerű, hogy a macskáknak kellemetlen szagokat használjanak ellenük Számos oka van:

    • rossz WC-re megy;
    • túlzott érdeklődés a beltéri virágok iránt, ami negatív következményekkel járhat számukra;
    • fokozott érdeklődés az emberi élelmiszerek iránt;
    • Egy adott terület „megszállása”, támadásokkal azok ellen, akik belépnek, vagy azt követelik.

    Ahhoz, hogy megszabaduljunk a vizelet kellemetlen szagától, ami a helyiségben a helytelen helyre került a helyiségben, a következő eszközöket használhatja.

    • vodka - minden felületet töröl, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan megszüntesse a kellemetlen macska szagát, de újabb probléma merül fel - a tartós alkohol aroma jelenléte, amelyet csak hosszan tartó szellőzéssel lehet eltávolítani.
    • Kálium-permanganát oldat - ezt az eszközt elég koncentrálni kell ahhoz, hogy a kellemetlen szagtól megszabaduljon a ház, de ha a kristályok nem teljesen feloldódnak vízben, foltok maradnak az anyagból, különösen a szövetfelületeken.
    • Citromlé - Vízből és citromból főzheti, vagy hígíthatja a port. Ez az eszköz segít a nem kívánt szag eltávolításában, és megakadályozza a szőrös állat ismétlődő trükkjeit ugyanabban a helyen.
    • Ecet oldat - vízzel 1: 3 arányban hígítsuk, és töröljük le a kemény felületeket. Ha szüksége van rá a szövetre, jobb, ha permetezőt használ, és a felesleges nedvességet papírszalvétákkal vagy törölközőkkel távolítsa el.
    • szóda - Ahhoz, hogy teljesen megszabaduljunk a vizelet szagától, meg kell szórnod a macska trükkök helyét szódával, és töltsük fel hidrogén-peroxiddal, és hagyjuk egy ideig. Ezt az eljárást éjszaka alkalmazhatja, majd törölje le a szennyezett területet magas színvonalon. Nem kívánatos, hogy ezt az opciót használjuk szövetfelületeken, mivel a termékből foltok maradnak.

    Abban az esetben, ha a háziállatok az asztalra mászni kezdtek, vagy cserepes virágokkal sétálnak az ablakon, azonnal meg kell tennie az ilyen viselkedés megállítását. Virágok esetén az ablakpárkányon a narancssárga bőrre helyezheti a helyet, vagy hozzáadhatja a talajhoz. Jó elrettentés lenne a macskafókák és a coyoták székletének használata. Ha beszélünk az asztalról, akkor használhatunk parfümöket vagy illóolajokat, amelyek feldolgozott felülettel rendelkeznek. Ezenkívül a nedvesített szivacsot a felületre hagyhatja.

    A macska engedetlenségével való küzdelem egyik vagy másik változatának kiválasztásával először meg kell próbálnia minden ártalmatlan befolyásolási módszert, és csak miután felismerte a tehetetlenségét, próbálja meg az aromaterápiát, ami erős negatív reakciókat okoz az állatnak.

    Bizonyos esetekben lehetőség van arra, hogy a háziállatot helyesen viselkedjék, és némelyikben az ellenkező hatás, mivel a macska pánikrohamokat és más tudatzavarokat fejt ki, amelyek másokat károsíthatnak.

    Egy másik problémás helyzet, amelyre a nyári lakosok találkozhatnak, vagy azok, akik konyhával rendelkeznek, a macska vagy más állatok túlzott érdeklődése a földre. A macska-kertekben, a társalgással való kapcsolat, így képesek lesznek kezelni a szükségletüket, gyakran csinálva, ami nem valószínű, hogy a tulajdonosnak tetszik. Az ilyen problémák kezeléséhez több taktikát is használhat.

    • Trágyázza és nedvesítse meg a kert területét, ez megakadályozza a macskáknak azt a vágyát, hogy utazzon vele, és még kevésbé menjen a WC-re, mert tiszta állatok, és nem kerülnek a szennyeződésbe.
    • Érdemes felfedezni a helyeket amelyen keresztül a macskák behatolnak a kertbe és megszüntetik őket. Ha nem találják meg, egy kis szakadékot kell elhelyezni a kerítés közelében, és töltse ki kavicsokkal, melyeket a macskák nem szeretnek.
    • Ha nem tudsz harcolni az állatokkal, lehetőség van arra, hogy számukra egy bizonyos területet rendeljenek, ahol időt töltenek anélkül, hogy a többi ágynemű szüretét rontanák. Ennek elérése érdekében érdemes egy kis területet keríteni, homokkal borítani és kis mennyiségű valeriannal öntözni, amely azonnal vonzza az állatokat és elvonja a terület többi részét.
    • A nem kívánt vendégek megijesztésére Azokat a növényeket, amelyek kellemetlen és éles ízt hoznak létre, beültethetik. Ez keserű bors vagy coleus kutyus.

       A trükkökkel folytatott küzdelemnek mérsékeltnek kell lennie, anélkül, hogy megrekednének és kárt okoznának az állatoknak, ezért nagyon óvatosnak kell lennie a macskák megijesztésére szolgáló eszközök kiválasztásában.

       Biztonsági óvintézkedések

       Mielőtt elkezdené az oktatási tevékenységeket, hogy a macskát rossz szokásoktól elválasztja, gondosan gondolja át az expozíció módját. Az állat korát, nemét, jellegét és viselkedését - mindezt figyelembe kell venni a választás során. Kezdetben érdemes a legkönnyebb taktikát alkalmazni és megvizsgálni az állat viselkedését. Néhány háziállat esetében még az ilyen korlátozások is globálisak lesznek, és nem fognak rosszul lenni, míg mások sokkal komolyabb lehetőségeket igényelnek.

       Ha úgy döntöttek, hogy a rossz viselkedést erős szagok segítségével kezelik, meg kell győződni arról, hogy a macska teljesen egészséges, és nincs allergiás reakciója a kiválasztott ízre.

       A második, ugyanolyan fontos tényező a fogadó egészsége. Ne felejtsük el, hogy egy személy allergiás is lehet az éles szagokra, és a kisállat képzése helyett komolyan elronthatja saját egészségét.

       Ha mindenki számára elfogadható cselekvési eszközt talál, meg kell kezdeni annak használatát a legkisebb dózisokból, és hagyjon rövid ideig, majd tisztítsa meg és végezzen kiváló minőségű nedves tisztítást. A szagok használata nem jár elégedettséggel az állat számára, irritálja, és kényelmetlenséget okoz, ezért nem érdemes hosszú ideig megrémíteni a kisállatát.

       Amint a tanulás előrehaladása megtörtént, érdemes megállítani az aromás anyagok használatát, és dicsérni a kisállatát a jó viselkedésért. Ha a negatív helyzet megismétlődik, érdemes megismételni a módszert addig a pillanatig, amikor pozitív eredményeket hoz. Abban az esetben, ha egy kisállatnak allergiás vagy rendellenes viselkedésének jelei vannak, minden kísérletnek meg kell állnia és meg kell mutatnia az állatorvosnak.

       Ami a szagokat érinti a macskák hatékonyabban, tanuljon a videóból.

       Írj egy megjegyzést
       Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

       divat

       szépség

       kapcsolatok