Házi macskák

Gonosz macskák: agressziójuk fajtája és megnyilvánulása

Gonosz macskák: agressziójuk fajtája és megnyilvánulása

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Top gonosz fajták
 2. Hogyan mutassuk meg az agressziót?
 3. Hogyan kezeljük őket?

A legtöbb macska egy aranyos és kedves bolyhos labda, amely nem okozhat gonoszságot egy személynek. De ez nem mindig így van. Sokan közülük agresszív jellegűek, míg mások idővel haragszanak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tudnak együtt élni mesterükkel ugyanabban a lakásban.

Először is, meg kell szeretni a háziállatát, valamint meg kell találnia az agresszív viselkedés megnyilvánulásának okait.

Top gonosz fajták

Beszélni egy bizonyos macskafajtáról, hogy minden képviselője gonosz, lehetetlen. Például, nevezhető gonosz macskáknak, akik nem engedik meg, hogy egy személy jöjjön hozzá. Ugyanakkor a kedvtelésből tartott állatok is mutathatnak némi haragot a tulajdonosuk túlzott szeretetéből vagy agresszív viselkedéséről a cica iránt. Úgy vélik, hogy a világon a leginkább agresszív macskák azok, akik távol vannak az emberektől, de ugyanakkor több fajtája is meglehetősen makacs és agresszív.

Maine Coons

Ez az egyik legnépszerűbb macskafajta. És mindez a szokatlan megjelenésnek, valamint a nagy méretnek köszönhetően. Emiatt sokan a kutyákhoz hasonlítanak. De kevés tulajdonos képes megbirkózni ilyen hatalmas macskákkal. És ez nem csak azért van, mert rossz jellemvonásuk van. Minden Maine Coons különbözik a hazai macskáktól az alábbi jellemzőktől:

 • először is rendszeres gyaloglásra van szükségük, mivel természetükben vadászok; ezen kívül a séták során megszabadulnak a felhalmozott negatív energiától;
 • nem csendesen fognak hazudni a mestereik körében, nem csak azért, mert nem tetszik, hanem azért is, mert hatalmas méreteik miatt nem tudnak ott elférni;
 • Maine-coons szeretik a vízkezelési eljárásokat, így amikor egy tálat vagy más vizet látnak vízzel, megpróbálhatnak belépni;
 • bár a macskák, mint a kutyák, szeretik a földön dörzsölni, vagy a kanapé kárpitozására, vagy a lakásokban levő tapéta elszakítására.

Fontos! Ha nem engeded meg, hogy a Maine Coon mindezeket a csínyeket csinálja, és gyermekkora óta ne hozza fel őket, akkor nagyon agresszívak lesznek, és méreteik miatt is veszélyesek lesznek.

Balineziytsy

A fajta macskái természetüknél fogva valódi extroverttek, és mindent, akit felfedeznek. Emellett nem szeretik egyedül lenni. Ezért a macskák ezt erősen megakadályozzák. Teljes közömbösség önmagukkal szemben nem fogják elviselni. És ha nem kellő figyelmet fordítanak rájuk, akkor még "bosszút állnak" érte. Azok számára, akiknek nincs elég ideje arra, hogy figyeljenek az állatra, jobb, ha nem kap balinéz macskákat.

Ezen túlmenően ezek az állatok elég hiperaktívak, ami bosszant. Szóval, be tudnak mászni a leginkább hozzáférhetetlen helyekre, ugrik függönyökre vagy szekrényekre. Ezért minden törhető elemet el kell távolítani. Ha nem követi ezeket a tippeket, a macskák agresszívekké válhatnak.

Sőt, még különleges ok nélkül is megmutathatják negatív tulajdonságaikat.

Brit macskák

Ha ezekről a macskákról beszélünk, elsősorban a kiszámíthatatlanságuk, valamint a rejtély. És itt magatartásuk szerint elsődlegesen függetlenek és bonyolultak, büszkék és makacsak, türelmesek és számítanak. Azonban ne félj megvenni az ilyen háziállatokat, mert a megfelelő neveléssel nagy örömmel fognak élni a mesterük kezében, és megkarcolják magukat a fül mögött. De ne legyetek túl buzgóak a brit macskákkal kapcsolatban.Győződjön meg róla, hogy arányos érzés van, mert a megszállottság az állat agresszív viselkedéséhez vezethet. Ezenkívül a britek eltérnek a korlátozásról, amelyet sokan merevséggel érzékelnek.

Csak akkor fognak megközelíteni a mesterüket, ha oda akarnak kapni a figyelmet.

Skót macskák

Nem szabad elhinni néhány tenyésztő történetét, hogy az ilyen állatok angyali jellegűek. Valójában minden sokkal prózaiabb, mivel karakterük nagyban függ a tulajdonostól. Ha a skót negatív jellemzőiről beszélünk, ezek a következők:

 • túlságosan szeressétek mindenki körülöttük lévő figyelmét; a hiányossággal megpróbál bármilyen módon megszerezni;
 • ha van egy másik állat a házban, akkor észreveszik őt a riválisuknak, ezért különösen keményen fognak harcolni a személy figyelmét illetően, ha van egy skót a házban, akkor a legjobb, ha nem kap más háziállatot;
 • inkább gyorsan csatlakoznak a mestereikhez, és mindenhol követik a sarkukat;
 • ha nincsenek hozzászokva a rendhez és bizonyos szabályok betartásához, akkor meglehetősen elkényeztetett és botrányos macskák nőnek fel.

Manuli

Ha erről az állatról beszélünk, akkor a manula gyakorlatilag nem kap semmilyen oktatást. Számukra a személy nem a tulajdonos, így a macska bármikor agressziót mutathat, például egy ember harapása vagy akár csípése. Ezen túlmenően a manulák minden esetben megvédik területüket, még akkor is, ha nincsenek veszélyben. Fogságban állatkertekben vagy természetvédelmi területeken tartják őket, ahol nagyon jól éreznek magukat és még aktívan reprodukálhatók.

Egy ilyen fajta macska egyedül érzi magát, így túl agresszívek ahhoz, hogy túlságosan hangos társaságokat vegyenek fel. Ha a jellemzőikről beszélünk, ezek az állatok teljesen nem szeretik az idegeneket. Az étrendben csak a húsipari ételeket kedvelik. Nemcsak az egerek vagy patkányok, hanem a kis madarak vagy akár a nyúl is lehet. A nőstényeknek nagy anyai ösztönük van.

Reed macskák

Ahogy az előző macskafajtákhoz hasonlóan, ezek az állatok nem is alkalmasak a háziasításra. Emellett szerepelnek a Vörös Könyvben, így rendkívül nehéz lesz őket beszerezni, mert nem lehet őket a tenyésztőktől megvásárolni, mivel a nádasok eladása tilos. Ha ennek a fajtának a macskája még mindig bejutott a férfi házába, akkor nagyon nehéz lesz vele együtt élni minden háztartással. Sőt, egy emberben nem fogja látni a mesterét. A nádas macskák szinte minden képviselője a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • minden otthonról megpróbálnak szabadulni; különösen nehéz lesz őket egy vidéki házban tartani;
 • mivel nincs teljesen kész száraz takarmány a fajta számára, friss hússal kell táplálnia őket; ezenkívül az ilyen fajták macskáinak részei kissé nagyobbak lesznek más fajták macskáinak;
 • hosszúságban ezek a macskák akár egy méterre is növekedhetnek, ezért a területüknek nagynak kell lennie;
 • állatorvosok számára nehéz lesz segíteni az állatokat.

Savannah

Mivel ebben a macskafajtában vadon élő őseik és már háziasított állatok vére folyik, egyszerre lehetnek háziasítottak és engedetlenek is. Ezért a tartalmuk szempontjából a legjobb, ha olyan tartókat használunk, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy bizonyos távolságot tartsanak, és jobban érezzék magukat. Sok tenyésztő összehasonlítja a szavanna macskákat kutyákkal, mert rendszeresen kell járniuk. A macskák nagyon gyorsan hozzászoknak a gallérhoz, és egy idő után nem fogják megragadni. Az apartmanokban nem érdemes megőrizni, mivel 2,5 méter magasra tudnak ugrani. Ezen kívül minden tenyésztőnek, mielőtt egy ilyen kisállatot bevenné, ismernie kell a következő jellemzőket:

 • nem szoktak túl gyorsan megszokni a mestereikkel, és bizalmatlanságot mutatnak az idegenek iránt; ha idegenek gyakran jelennek meg a házban, az állat kényelmetlenül érezheti magát, és szilárdan védik területüket;
 • emellett, ha egy ilyen fajtájú cica lágyabb karakterrel rendelkezik, akkor növekszik, és elrontja; gyakran konfliktusok lehetnek, nemcsak a házban élő más állatokkal, hanem a tulajdonosokkal is;
 • mivel ezek teljesen kiszámíthatatlan állatok, a legjobb, ha a kisgyermekes családok nem rendelkeznek ilyen macskákkal;
 • emellett egyszerűen kis cica vagy kiskutyák vezethetnek.

Hogyan mutassuk meg az agressziót?

A macskák agresszív viselkedésének jelei a következők:

 • szőrük vége;
 • a diákok nagymértékben kibővültek;
 • a tekintet teljes egészében a támadás tárgyára van rögzítve; a legnagyobb stressz pillanatában a macska abbahagyja a villogást, vagy fordítva, elfordul;
 • a fejhez nyomott fülek;
 • az állat hátulja ívelt;
 • maga a macska szorosan illeszkedik a talajhoz, és jellegzetes hangot ad.

A következő okok lehetnek:

 • először is, ez a területért küzdő küzdelem;
 • utódaik védelme, különösen az etetés során;
 • a párzási időszak alatt;
 • bizonyos betegségek jelenléte, ebben az esetben a legjobb, ha konzultáljon egy állatorvossal;
 • túl sok szeretet rájuk; ha egy állat egyedül akar lenni, és a személy kapcsolatba lép velük ebben a pillanatban, akkor viselkedése teljesen kiszámíthatatlan;
 • amikor egy új állat jelenik meg a házban, vagy egy gyermek jelenik meg a tulajdonosokban, az állat stresszt tapasztal; ebben az esetben az állat minden eszközzel harcolni fog annak érdekében, hogy elsőbbséget élvezzen a házban;
 • amikor a lakóhely változik vagy a tulajdonos megváltozik, ebben az esetben az állatok elárulnak; utána nagyon nehéz lesz bizalmat szerezni a macskától.

Hogyan kezeljük őket?

A kedvtelésből tartott harag esetén nem szabad harcot vagy megnyugtatni az állatot. Először is meg kell találnunk az abszurd viselkedés okait, mert a düh nem mindig jelenik meg egy bizonyos fajta macskában. Ez nagymértékben attól függ, hogy milyen körülmények között élnek. Szükséges az aggodalomra okot adó objektum eltávolítása, vagy a velük szembeni attitűd felülvizsgálata. Ezen túlmenően havonta egyszer meg kell vizsgálni őket az állatorvosnál.

Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a betegséget, hanem az agresszió okát is azonosítsuk.

A macskák házában az első megjelenés után meg kell kezdeni az emelés. És akkor egy felnőtt állat megfelelően fog viselkedni. Ha a cica túl aktív, akkor meg kell állítani a karcolást és a harapást. Ha egy macska túlságosan kevés figyelmet kap, vaddá válhat, és elfelejtheti, hogyan kell megfelelően viselkedni az emberekkel. Ezért szükséges, hogy a lehető leggyakrabban odafigyeljen rá, és beszéljen vele.

Érdemes megjegyezni, hogy csak akkor szükséges, ha az állatot a kezedbe veszi, ha maga a macska azt akarja, mert sokan elég függetlenek, és nem tolerálják a félelmetes hozzáállást. Ügyeljen arra, hogy figyelmeztesse a vendégeket, hogy ne érjenek a macskákhoz. Végtére is, a legtöbbjük óvatosan rájuk néz, és egyszerűen egy karcolással, vagy akár kapcsolatfelvételsel megharaphatja őt, különösen, ha nem tetszett neki. Meg kell jegyezni, hogy a macskákban az agresszió leggyakrabban a nem megfelelő nevelésből származik. De ha azonban a macska haragja a fajtájával összefüggésben nyilvánul meg, akkor az embernek meg kell tanulnia együttélni vele.

A következő videó a macskák legveszélyesebb fajtája.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok