Házi macskák

Fogkrém macskák számára: típusok, választások és tippek a használathoz

Fogkrém macskák számára: típusok, választások és tippek a használathoz

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mikor kell elkezdeni és hányszor tisztítani?
 2. Mi szükséges a tisztításhoz?
 3. Melyik kefék közül választhat?
 4. Hogyan válasszunk egy pasztát?
 5. Hogyan kell a macskát fogmosni?

A vadon élő állatoknak nem kell fogaikat kefélniük. A természetes ételek durva rostjai miatt öntisztító hatásúak.

De háziállatainknak gondoskodniuk kell, hogy segítsenek tisztítani a fogakat a plakktól és a fogkőtől.

Mikor kell elkezdeni és hányszor tisztítani?

Az állatorvosok tanácsa szerint a macska fogait 5-7 napon belül legalább 1 alkalommal meg kell tisztítani.

Soha nem késő, hogy elkezdje a háziállat fogainak fogmosását, de jobb, ha kicsi lesz. Így jobban hozzászoknak ehhez az eljáráshoz.

Mi szükséges a tisztításhoz?

A kisállat fogainak kefe és fogkrém szükséges.

De vannak más módszerek és eszközök a macska fogainak tisztítására. A fogkő tisztítását mechanikus és lézeres módszerrel végezheti el az állatorvostól.

A fogkrém mellett gélek, spray-k, vitaminok, speciális száraz élelmiszerek, tabletták és csak nyers hús és csontok vannak, amelyek segítenek a fogak és fogak tisztításában is.

Melyik kefék közül választhat?

A háziállatoknak többféle kefe van.

 • Finger. Tisztítás közben tegye az ujját. Kétféle típusa van: sörtéjű és masszázs. Általában együtt értékesítik. Bristly kell tisztítani a fogakat, masszázni - az íny masszírozására.
 • A fogantyú. Úgy néz ki, mint egy közönséges kefe, de a sörték kifejezetten a macskák szájüregének tisztítására szolgálnak.

Hogyan válasszunk egy pasztát?

Először is, a fogkrémnek biztonságosnak kell lennie a macska (macska) számára, hogy lenyelhető legyen. És azt is, hogy legyen egy jó eltarthatósági idő.

A fogpaszták vagy azok helyettesítői terápiás tulajdonságok szerint osztályozhatók.

 • Orvosi - az állatorvos céljaira használják, ha a szájban betegség van. Ennek a csoportnak a felkészítését a kurzus használja.
 • Terápiás és megelőző - a macska szájának heti tisztítására és gyógyítására használják.

Számos szer a terápiás és profilaktikus szereknek tulajdonítható.

 • Fogkrém macskák számára - A marhahús, csirke, hal és egyéb, a macskák számára kedvező ízek mellett kapható. A paszta színe fehér. Tisztításhoz nem szükséges több borsó paszta. Ne habozzon.
 • Fogászati ​​gél macskák számára - főleg aromaanyagok nélkül előállított. A szín eltérhet: átlátszótól sötétbarnaig, ami nem eltérés. Alkalmazható az íny vagy a macska arcára.
 • Folyékony fogkrém macskák számára - színtelen folyadék, enyhe szagú gyógyszer. Hozzáadják a vizet ivóvíz fogyasztásához. Kényelmes azok számára, akik nem szeretik a fogaikat. De naponta meg kell tennie.

A macska fogak tisztítására szolgáló száraz étel - granulátum, pálca, párna formájában áll rendelkezésre. Csontok, vénák és más természetes ételek részecskéiből készült.

A hatásmechanizmus a fogak megmunkálása a lepedékből és a fogkőből. 20-50 gramm naponta.

Fogászati ​​permetezés macskák számára - palackokban adagolóval. A permet színe eltérő lehet, a készítménytől függ. Könnyen használható. A feldolgozás után 20-30 percet vesz igénybe, hogy ne adjon egy másik macskaeledelet.

Tabletták, vitaminok - biológiai kiegészítők kaphatók tabletta formájában. Növényi és hústartalmú összetevőkből áll. Legyen aromák, szép macskák. Naponta 1-3 db.

Ha észreveszed, hogy a kedvtelésből tartott háziállat erős rossz lélegzetű, vérző gumi, fogkő, sárga vagy szürke patina, legjobb, ha egy állatorvosot lát. Meg fogja határozni, hogy milyen a kedvtelésből tartott állatok, és ha szükséges, írjon be egy adagolási formát.

Hogyan kell a macskát fogmosni?

Először is vezessük be a kisállatot ecsettel és paszta segítségével. Adja a macskának tészta szippantását, és kefével játszani.

 • Készítsen fogkefét és fogkrémet. Üljön az Ön kényelmében, és próbálja meg pihenni a macska, a stroke, a semmiből.
 • Kezdje tisztítani az elülső fogakat. A mozgásnak sima, gyorsnak kell lennie, ne nyomja meg keményen. A kefe mozgásának kívülről és belülről a fogínyektől a fogak csúcsáig kell lennie. A fogak felső felületén a hátsó fogakról az elülső oldalra.
 • Az állatorvos ajánlásai szerint az egész eljárásnak nem szabad sokáig tartania - 15-30 másodperc.

Ne idegesítsen, ha nem tudja megtisztítani az összes fogat az első alkalommal. Idővel a macska megszokja. És ha nem, akkor van más alternatív módja a macskák fogainak tisztítására.

A macska fogainak tisztítására vonatkozó eljárást a következő videóban lehet megtekinteni.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok