Hajszínezés

Hajfestés "tigris szem": végrehajtási technika

Tigris szeme hajfestés

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. Előnyök és hátrányok
 3. Ki alkalmas?
 4. Végezze el a festést
 5. További ellátás

A kiemelés egyik legeredményesebb változata a "tigrisszem" - olyan technika, amely számos nyilvánvaló előnnyel rendelkezik. Ez a színezési módszer alkalmas a tisztességes nemek többségére, és lehetővé teszi a haj látványos megjelenését, ami magyarázza annak folyamatosan növekvő népszerűségét. A kívánt eredmény eléréséhez elegendő megismerni az ilyen kiemelés végrehajtásának alapvető szabályait, lehetővé téve a beállított feladat megoldását mind a szépségszalonban, mind otthon.

Mi az?

A szóban forgó technika neve a szilícium-dioxid azonos nevének a vasvegyületek szennyeződésével való változatosságának köszönhető, ami eredeti aranybarna színű. Különösen szépek az ilyen kövek játékai a fényben, amelyek képesek az esztétika és az eredetiség bármely ismerőjének elbűvölésére. A tigris szem technika „fejlesztője” Cory Tuttle, az Egyesült Királyság híres stylistja, akinek ötleteit sikeresen használják a show-üzlet sok csillaga.

Annak ellenére, hogy a bemutatott technika egyfajta kiemelés, saját sajátosságai vannak, amelyek megkülönböztetik az eljárástól. Ami a "tigrisszem" legjelentősebb tulajdonságait illeti, az alábbiakban felsoroltuk.

 • A leírt technika elsősorban sötét hajra vonatkozik. A szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy a „tigrisszem” optimális a barna hajú nők, barnák és a hajú lányok számára, míg a világos színű szőrszálak tulajdonosai más színező módszereket választanak.
 • Általában ez a technika nem vonatkozik a vörös hajú munkára. Ez jelentősen különbözik a másfajta kiemelés típusától, amelyek nagyon fontosak az ilyen hajfejek számára.
 • A többnyire sötét háttér kiválasztásához kiválasztott szálak színezése olyan hangok használatát jelenti, amelyek tartománya viszonylag szűk (világos színek nem elfogadhatók a tigris szemére). Először is, ezek közé tartoznak az arany, karamell, méz, gesztenye, réz és könnyű csokoládé árnyalatok, amelyek a fent említett díszkőre jellemzőek.

A "tigrisszem" másik jellemzője a szálak éles szelekciójának elutasítása, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a kontrasztos árnyalatok között sima átmenetet hozzunk létre.

Előnyök és hátrányok

A leírt technika kifejlesztésével Cory Tuttle az eredetiség, a szépség és a praktikusság szerves kombinációját kívánta elérni. Ennek a problémának a megoldása olyan technika volt, amely magában foglalja az egyes szálak festését nem a gyökérből, hanem valamivel alacsonyabb. Ez a "tigrisszem" funkció lehetővé teszi, hogy csökkentse a korrekció gyakoriságát, ami az egyik legjelentősebb előnye.

Ez a technika azonban más előnyök listájával is rendelkezik.

 • A haj megjelenése jelentősen javult. A "tigrisszemnek" köszönhetően erősebbek, vastagabbak és egészségesebbek, és térfogata vizuálisan nő.
 • Pozitív hatása a létrehozott képek nagy többségére. Ennek a technikának a használata lehetővé teszi, hogy a nő fiatalabb legyen, mint az életkora, amit a transzformált haj puha és romantikus jellemzői segítenek.
 • Minimális negatív hatás a hajra.A "tigris szem" végrehajtása magában foglalja a festéket az egyes szálakra (nem szükséges a haj teljes fejének kémiai kezelése).

Ezenkívül a bemutatott technika univerzális. Ugyanolyan jól illeszkedik a különböző korú, társadalmi csoportok és szakmák képviselőihez, ami az egyik legjobb megoldás a női kép hatékony átalakításához.

Ami a tigrisszem festési technikájának hiányosságait illeti, a főbbek a hajszínnek köszönhető korlátozások (a legtöbb szakértő nem ajánlja a fény- vagy vörös hajú tulajdonosoknak). Ennek a technikának egy másik jellemzője, amely nem felel meg a fülbemászó döntések szerelmeseinek a felháborító hangok elutasítása a nyugodtabb arany és barna árnyalatok javára. Érdemes megemlíteni az ilyen kiemelés meglehetősen magas költségeit, amelyek csökkenthetők az eljárás hazai végrehajtásával.

Ki alkalmas?

Az eljárás végrehajtására vonatkozó szabályok leírásának megkezdése előtt figyelni kell az átalakított haj sajátosságaira. Ezt az ajánlást követve el lehet kerülni a gyakori hibák elkerülését és a legjobb vizuális eredmény elérését.

Egyenes és göndör

A gyakorlat azt mutatja, hogy a "tigris szem" jól illeszkedik az egyes hajfajtákhoz. Különös figyelmet kell fordítani a göndör hajra, amely a lehető legközelebbi természetes színeket választja. Tehát a karamell, a kakaó és a fahéj árnyalatai a leginkább alkalmasak a barna hajú nők számára, és a barnáknak inkább a kávét és a sötét borostyán hangokat kell előnyben részesíteniük.

Egy másik ajánlás, amely figyelembe veszi a göndör haj tulajdonosait, a legkényesebb festékek használata. Ennek oka az ilyen hajok fokozott törékenysége és szárazsága, ami nem teszi lehetővé a szerkezetüket sértő eszközök használatát. Az ilyen gyógyszerek viszonylag drágák, de ebben az esetben aligha lehet őket nélkülözni.

Rövid, közepes és hosszú

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a "tigris szem" bármilyen hosszúságú hajra alkalmas. Nem kevésbé jelentős körülmény, amely biztosan szívesen fogadja a modern divatokat, a leírt technika sikeres kombinációja a különböző hajvágásokkal: egy létra, egy négyzet, egy kaszkád, egy bab és sok más.

Ha azonban kiválasztja azt a lehetőséget, amelyet a szakemberek a legmegfelelőbbnek tartanak a kérdéses festési technikához, akkor ezek hosszú haj. Ez utóbbi lehetővé teszi a legtöbb eredeti ötlet megvalósítását, ami különösen fontos a gazdag képzeletű előadók számára.

Sötét és világos

Mint korábban említettük, a "tigris szem" a leginkább a barna hajú nők és a barnák számára. Például a haj átalakulása, amelynek fő tónusa a csokoládé, további meleg színekkel: karamell, méz, gesztenye és réz. A "tigrisszem" festésének eredménye olyan haj, amely rengeteg irizáló színnel büszkélkedhet, amelynek szépsége nem alacsonyabb az ugyanazon ásványi anyaghoz képest.

Ami a szőke hajat illeti, ezeknek a technikáknak az átalakítása viszonylag ritka, és számos szál sötétebbé válik. A szakértők azt javasolják, hogy az ilyen intézkedéseket sietve végezzék el, különös figyelmet fordítva a sima átmenetek létrehozására. Ha az ilyen esetekben optimálisan megfelelő színeket választ, a listájuk így néz ki:

 • könnyű csokoládé;
 • borostyán;
 • méz (a legjobb árnyék a hajdina).

A vörös haj esetében a "tigris szem" körülbelül ugyanazzal a hangdal rendelkezik, ami kissé nagyobb telítettséget mutat.

Végezze el a festést

A leírt eljárás viszonylag nagy bonyolultsága ellenére reális megvalósítani azt önállóan, anélkül, hogy szakértő szolgáltatásait igénybe venné. Először ezt a feladatot egy asszisztenssel együtt kell megoldani, hogy elkerülhető legyen a tapasztalat hiányából adódó kellemetlenségek.

A hajfestés végrehajtásához "tigrisszem":

 • meleg színek, meleg színek, sima átmenetek létrehozására alkalmasak;
 • fényesítő;
 • a használt eszközök keverési kapacitása;
 • Eldobható kesztyűk;
 • finom kefe;
 • kiemelő fólia;
 • szivacsot;
 • sampon;
 • balzsam vagy kondicionáló.

Továbbá az előadó folytathatja a festést, szigorúan betartva a javasolt cselekvési sorozatot.

 • Vegyünk kesztyűt, vigyünk szivacsot, és a kiválasztott szálakra ecsettel vigyünk fel egy fényesítőt, visszahúzva a kb.
 • A szálakat festékfóliával tekerje be. Ez a lépés jelentősen csökkenti az expozíció időtartamát, és a hajszínt telítettebbé teszi. Annak érdekében, hogy az egyik szál ne szennyezzen egy újabbat, azokat műanyag csomagolással is lehet csomagolni.
 • Várjon, amíg az alkalmazott készítmény jól felszívódik a hajba. A legtöbb esetben ez fél órára elegendő, de a szerződő fél meghosszabbíthatja ezt az időszakot, ha az adott helyzet megköveteli.
 • Alaposan öblítse le a haját, hajszárítóval finoman szárítsa meg és kezdje el a gyökerek színezését. A probléma megoldásához a lehető legközelebb eső árnyalatot kell alkalmazni, ami a lehető legközelebb van (ez minimalizálja a haj fokozatos regenerálódása által okozott esztétikai problémákat).
 • Végezze el a tonizálást. Egy ilyen eljárás végrehajtható a mosogatóban, amelynek felületén transzformálható szálak vannak elrendezve. A művész a kívánt árnyalatok kompozícióit egy ecsettel véletlenszerű sorrendben alkalmazza, mint egy képzőművész.
 • Várjon kb. Fél órát (az adott időt a felhasznált készítmény sajátossága határozza meg), mossuk le a maradék festéket, és a szálakat balzsammal vagy kondicionálóval kezeljük.
 • Száraz haj és kissé csavarja őket a legjobb vizuális hatás elérése érdekében.

  A haj hosszától és vastagságától függően a festési eljárás teljes időtartama 2-3 óra.

  További ellátás

  A tigrisszem festése után az átalakított haj tulajdonosának néhány hasznos ajánlást kell betartania:

  • rendszeresen alkalmazzon hidratáló készítményeket színes hajra;
  • megtagadják a vas és a hajszárító gyakori használatát (az utóbbi kívánatos a legalacsonyabb hőmérsékletű rendszereknél használni);
  • a nyílt nap és a medencében való expozíció időtartamának minimalizálása (a hajszín megváltozásának elkerülése és kiszáradása).

  Ami a következő tigris szem technika alkalmazásával végzett hajfestést illeti, azt legkorábban hat hónappal később kell elvégezni.

  Összefoglalva, biztosan kijelenthetjük, hogy a szóban forgó módszer népszerűsége igazolható az előnyeinek sokaságával, a minimális számokkal. A "tigrisszem" hozzájárul a női kép látványos átalakulásához, lelkes pillantásokat vonz, és minden tulajdonosnak pozitív érzelmeket kölcsönöz.

  A hajfestésről a következő tigris szem technika segítségével többet tudhat meg.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok