tornacipő

Asics oktatók

Asics oktatók

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. történet
 2. előnyök
 3. Típusok és modellek
 4. Anyag és technológia
 5. szín
 6. Mérettáblázat
 7. Hogyan válasszuk ki?
 8. Mennyibe kerülnek?
 9. Hogyan kell csipkézni?
 10. Vélemények

A cipők a modern férfi szekrényének szerves részét képezik. Ez a tisztán sporttulajdonságú cipő valóban sokoldalúvá és szabadidősvé, gyaloglásra, természetjárásra, mindennapi viseletre vált.

A mai napig a sportcipők nem csak cipők, hanem egy egész technológiai fejlődés, amelyben minden részlet részletez.

A sportcipők gyártásában a világ egyik vezetője a japán Asics márka.

történet

Az asics 1949 óta létezik. Székhelye Japánban. A cég rövidítése latin nyelvű szárnyas kifejezést kapott: „Egészséges elme egészséges testben”.

Ennek a márkának a fő eszköze a japán Kobe-i sporttudományi intézet, amely innovatív technológiákat és anyagokat kutat a sportcipők és ruházati márkák számára.

Az Asics márka termékcsaládja a professzionális sportok speciális sportcipőire koncentrál: különböző típusú kocogás, kosárlabda, röplabda. A cég professzionális és amatőr sportruházatra specializálódott.

A márka fő promóciós karja, hogy részt vegyen a világ, a kontinentális és a regionális versenyeken, valamint egyes sportok csapatai, csapatai és szövetségei.

Először is a cég futócipő fejlesztésével és gyártásával foglalkozott. Fokozatosan bővült a termékcsalád, valamint a modellcsalád innovatív gyártási technológiákkal és kiváló fogyasztói tulajdonságokkal.

A cég mottója a funkcionalitás és a magas színvonal, a komfort a magas eredmények elérésében a sportban.

előnyök

Az Asics cipők kétségtelen előnyei a következő tényezőket tartalmazzák:

 1. Kényelem és anatómia.
 2. Biztonság.
 3. Könnyedség.
 4. Innovatív anyagok és egyedi cipőszerkezeti technológia.
 5. Tartósság.

Típusok és modellek

Minden Asics cipő több kategóriába sorolható:

 • Sport vagy kiemelt területek.
 • A kiejtés típusa szerint.
 • Az értékcsökkenés, a merevség szempontjából.

A célközönségben még mindig különbség van: szakmai sportok, amatőrök, férfiak és nők esetében a lábak teljessége szempontjából.

A modellek fő típusai is különböznek az Asicsgel technológia lokalizációjában a cipőknél.

A legnépszerűbb modellek a GEL sorozat: Asics Gel-Cumulus 15, Gel-Plus, Gel-Emperor, Gel-Flux, Gel-Nimbus, stb. A sorozat fő technológiája az Asics gél, „California” vagy „Stability” pad, talpbetét. EVA vagy ortopédiai. Az ilyen modellek nagyon kényelmesek és könnyűek.

A hosszú távú futócipőket a Gel-Kayano modell képviseli. Ebben a modellben mindent a legkisebb részletre gondoltunk, hogy segítsünk egy személynek magas eredményeket elérni a maximális kényelmes cipővel, a "csúszó mozgás" technológiával, az exoskeleton hátterével és a diszkrét hurokkal.

Egy másik nem kevésbé népszerű modell a GT sorozat: GT-1000, GT-2000 stb. Ez a legmodernebb vonal, amely még kényelmesebb tulajdonságokkal rendelkezik, tökéletesen támogatja a lábat terhelések alatt, tökéletesen elnyeli a gél optimális eloszlása ​​miatt.

Minden részlet célja, hogy segítse a sportolót a mozgás minden szakaszában. Még a csipkék és a hurkok is, amely a talphoz, az áramvonalas alakhoz, a talp rétegeihez és a belső szerkezetéhez kötődik - mindez kiváló garanciája az Asics kiváló minőségének és gyárthatóságának.

Nagy jelentőséget tulajdonít a modelleknek a kiejtés típusa: túlzott, normális és elégtelen.Minden típusú kiejtéshez olyan modelleket fejlesztettek ki, amelyek segítenek elkerülni a problémákat és elkerülni a sérüléseket.

Az értékcsökkenés és a merevség következtében a modellek megoszlása ​​feltételes és szorosan összefonódik a lábfej, a sport típusával. Vannak azonban olyan modellek, amelyekben a cipők értékcsökkenése és merevsége kerül először.

Az asics cipők számos szabadalmaztatott technológiát használnak, amelyeket egyes cipőminőségi jellemzőkkel kombinálva vagy szelektíven használnak.

Anyag és technológia

Az Asics márka világvezetõknek az áttörése a sportcipõk gyártásában a 80-as évek végén egyedülálló Asics Gel lökéscsillapító rendszer létrehozása. században. Ez a technológia hatékonyan csökkenti az emberi test terhelését az aktív mozgások során.

Két újabb mainstream Asics technológia - a DuoTech anyag és a BiomorphicEvolution technológia ezt a márkát felismerhetővé és vezetővé tette a világon.

Egyéb Asics cipők funkciói:

 • A rendszer lehetővé teszi, hogy eloszlatja a csapást, vagyis a láb egyedi jellemzőinek terhelését.
 • A "Trasstik" rendszer egy, a talpban futó cipő középpontja alatt kialakított öntött rész, amely megakadályozza a talp csavarodását és stabilitását.
 • „SpaceTrastik” - ez a rendszer a „Trasstik” réteg és a középső talp közötti légmegtartó rendszer.
 • A közbenső talp két különböző sűrűségű anyagot tartalmaz, és szükség esetén korrigálja a túlzott mértékű kiejtést. Pronáció - a láb belsejében bekövetkező természetes eltérés a mozgás során. Meg kell különböztetni a normál kiejtést, az elégtelen és a túlzott kiejtést.
 • „Csúszómozgás” - ez a technológia a közepén egyedülálló anyag, amely a terhelés után helyreáll és kiváló ütéselnyelődéssel rendelkezik. A FluidRide könnyű és tartós. A fejlett és a legjobb modellekben használatos.
 • Középső hosszanti, elválasztó vonal a talpon. Ismétli a láb nyomásának ideális pályáját. Egy ilyen talppal csökken a fáradtság mértéke és csökken a sérülés kockázata.
 • A Goretex membránszövet - vízálló hatású felső szövet 3M Reflective - a sötétben fénylő fényvisszaverő hatású cipőkben használható.
 • A "orrszarvú" a mesterséges bőr különleges fejlesztése, amely nagy kopásálló tulajdonságokkal rendelkezik, hogy megvédje a cipő lábujját.
 • A sárvédő hatású - a speciális szerkezete miatt - nem teszi lehetővé a szennyeződések és a por behatolását a cipő belsejébe.
 • Az aszimmetrikus kötés - lehetővé teszi, hogy szilárdan rögzítse a lábát, csökkenti a lábfejen lévő nyomást a cipőtől és megakadályozza a cipőhurkok kopását. És a diszkrét típusú hurkok a rácson függetlenül készülnek, ami lehetővé teszi, hogy a lábat ne terhelje meg, hogy elkerülje a súrlódást, és kényelmesen rögzítse a lábát.
 • A cipő nyelvén található zseb lehetővé teszi, hogy elrejtse a csipke végét.
 • AHAR, AHAR - speciális gumi, ami az Asics saját fejlesztésének eredménye, amely nagy kopásállósággal rendelkezik.
 • AHAR +, AHAR + - gumi magas kopásállósággal - az AXAP könnyebb változata, amely meghosszabbítja a cipők tartósságát.
 • Gumi talppal, nedves felületű, jobb tapadással
 • A csarnok speciális cipője - a csarnokokhoz használható - a talp legaktívabb területeire oszlik.
 • A „stabilitás” blokk úgy van kialakítva, hogy a lábát egy változó felületű állapotban tartsa, szabálytalanságokkal. Növeli a sérülések elleni védelmet.
 • A „California” blokk egy speciális típusú rögzítés a tetejére és a talpra egy varrott varrattal.
 • A „Verseny” blokkot úgy hívják, mert ideális blokk, amelynek maximális értékcsökkenése és minimális súlya van.
 • Pad "Lightness" - különleges kialakítású párnák, amelyek rugalmasságot és könnyű cipőt biztosítanak.
 • Az EVA egy ütéselnyelő talpbetét, amely szabályozza a nedvességet és a hőt.
 • A diszkrét külső talp - lehetővé teszi, hogy egyenletesen terjessze a boka terhelését és szabályozza a mozgásvektorát.
 • Exoskeleton hátteret a láb stabil rögzítéséhez és támogatásához.
 • A „Magic sole” egy szellőztetett talpréteg, amely megkönnyíti a cipő teljes súlyát.
 • A SpEVA egy habos anyag a talp középső rétegében, a tömörítésnél jobb alakváltozásért és a meghibásodások megelőzéséhez. A keménységben a számok növekvő sorrendjében különbözik - Speva 45, Speva 55, Speva 65.
 • A Solayt egy közepes talpú anyag, könnyebb, mint az EVA és a SpEva, amely hosszabb ideig megtartja ütés-elnyelő tulajdonságait, és összenyomás közben visszanyeri. Különböző sűrűségek jelennek meg, amelyeket az ábrák jeleznek - 45 (lágy keménység), 55 (közepes keménység), 65 (nagy keménység).
 • Egyenetlen védőlemez - a talp közepén helyezkedik el, hogy megvédje az éles köveket és bármilyen szabálytalanságot.

Mindezek a technológiák különböző tevékenységekre irányulnak: sprint, maraton, sífutás, parkour, röplabda, tenisz, tollaslabda, ugrás, kézilabda, kosárlabda. A modellek kifejlesztése bizonyos feltételek mellett - csarnok, utca, aszfalt, homok stb.

A felhasznált anyagok az Asics által kifejlesztett és szabadalmaztatott szintetikus anyagok. A valódi bőr modelljeinek széles választéka áll rendelkezésre.

szín

Az Asics cipők színskálája nagyon árnyalatokkal és színkompatibilitással rendelkezik. A női modellek könnyebbek és világosabbak: fehér, rózsaszín, lila, lime, sárga, különböző színkombinációk.

A férfi modellek színesebbek - kék, fekete-fehér, piros, zöld, fekete, szürke stb.

Az Asics cipők megkülönböztető tulajdonsága az íves csíkok jelenléte az „A” betűhöz hasonló oldalfalakon.

Az Asics cipőkben fényvisszaverő elemeket, kontrasztos csipkéket, perforációt használtak.

Mérettáblázat

Az Asics cipők mérettartománya nem egyezik az oroszokkal, hanem az amerikai és európai méretekre összpontosít. Mert nagyon fontos, hogy ne tegyünk hibát a méret kiválasztásakor. Ehhez speciális táblák és dimenziós rácsok találhatók.

Hogyan válasszuk ki?

A tökéletes Asics cipők kiválasztásához figyelembe kell venni az ilyen pillanatokat:

 • Döntse el, milyen sportra van szüksége cipők.
 • Döntse el, hogy mely felület - talaj, homok, aszfalt, egyenetlen terep, csarnok, udvar stb.
 • Határozzuk meg a lábfejedet típusát.
 • Méret - nem ajánlott a cipők alsónadrágját választani, figyelni kell a padlóméreten lévő cipőkre, a méret nagyobb. Itt kell dönteni a láb teljességéről, lábszélességgel. A cipőknek kényelmesen kell ülniük, hogy ne nyomják meg, ne korlátozzák.
 • Súly cipők, szín, funkcionális szerkezet.

Az ajánlások betartásával a választás sokkal hatékonyabb lesz.

Mennyibe kerülnek?

A Real Asics cipők nagyságrenddel magasabbak, mint a szokásosak. Ez talán az egyetlen mínusz. Azonban, miután megvásárolták ezeket a cipőket, igazi áldássá válnak a sportolók és a sportolók számára - a kényelem, a gyárthatóság és a magas színvonal teljes mértékben igazolja az áraikat.

Hogyan kell csipkézni?

 1. Hiba lenne azt hinni, hogy a kötés nem játszik szerepet a kényelemben és a magas teljesítmény elérésének módjában. A megfelelő rögzítés nagyon fontos a láb rögzítéséhez, míg a kötés nem lehet „szaftos” vagy nagyon szoros.
 2. A megfelelő kötés lehetővé teszi, hogy elkerüljék a csipkék lerakását a terhelések alatt.
 3. A csíkot csak kopott cipőkön és enyhén aszimmetrikus lejtéssel kell végezni a láb belsejébe. Amikor eltávolítja a cipőket, a csatolást fel kell oldani.
 4. A csípés után a lábfej néhány gördülési mozgását kell elvégeznie, a lábujjával a sarok és a boka oldalára - ha soha nem húzza és nem dörzsöli, akkor a kötés helyesen történik.
 5. Jobb, ha pamut csúszásmentes csipkéket használnak, mivel nem kötődnek össze, és erősebbek, mint a szintetikusak.
 6. A cipők szinte minden modelljében további hurkok vannak a fősor végén. Ezek a hurkok a csipkék további rögzítésére és meghúzására szolgálnak, hogy ne legyenek kötve.
 7. Az asics cipők speciális zsebeket használnak a csipkék számára, hogy semmi ne zavarja a tevékenységeit.A speciális diszkrét hurkok mellett lehetővé teszi, hogy a cipőket megfelelően csipessze fel, hogy kényelmesen és biztonságosan tartsa a lábát mozgás közben.

Vélemények

Az Asics cipők véleménye igazán megerősíti könnyűségét, kényelmét és gyárthatóságát. Miután megvásárolta a márka cipőjét, sok sportoló továbbra is elkötelezett a márka mellett. Kiváló minőségű, minden részletesség ésszerűség, egyszerű használat lehetővé teszi, hogy ezeket a cipőket különböző futó- és beltéri sportokhoz használják.

A sportolók és a sportolók szerte a világon az asics cipőket részesítik előnyben. És ezek a cipők pozitív visszajelzést adnak. A mínuszok közül csak a többi márkához viszonyított magas költséget nevezik.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok