Konyhai kiegészítők

Sütőpapír: típusok és használati szabályok

Sütőpapír: típusok és használati szabályok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. típusok
 3. Tippek a kiválasztáshoz
 4. Hogyan kell használni?
 5. Mi helyettesítheti a papírt?

Minden háziasszonynak rendelkeznie kell a sütéshez szükséges arzenál papíron. Ez egyszerűen szükséges a tészta, a sült hús és a cukrászda forró ételek elkészítéséhez.

Jellemzők

Sütéshez szükséges pergamenre van szükség annak érdekében, hogy megőrizzük a sült étel alakját a terméknek a sütőlapra való ragasztásának csökkentésével. Ezenkívül ez a lehetőség nemcsak forró péksütemények, hanem hideg édes termékek, például sajttorta és tiramisu készítésekor is fontos. A sütőpapír használata jelentősen csökkenti az edények és a dombornyomott formák mosási költségeit, ezért a boltokban nemcsak lapos levelek formájában, hanem a cupcakes, valamint a muffinok formájában is megvásárolható.

A sütőpapír valóban elengedhetetlen a főtt ételek, valamint a gyógyszerek és a steril termékek csomagolásához. Ezáltal megakadályozható a termékek romlása, szennyezése és szárítása. A sütőpapírt már régóta elfogadják a vendéglátóipari vállalkozások, különösen az éttermek, amelyek felkészülnek a „elvenni”.

Kivételes víz- és zsírállósága miatt a sütőpapír lehetővé teszi a főtt ételek melegen tartását, ameddig csak lehetséges. Amikor a tésztát több papírrétegre tekerte, finom süteményeket kaphat. Ezeket a sütőbe közvetlenül a darabra helyezik át, ezáltal kiküszöbölve annak veszélyét, hogy eltörik őket az út mentén.

A tejszínhez, a sűrített tejhez, valamint a papírból készült olvasztott csokoládéhoz nagyon jó étel sarkokat készíthet sütéshez - a papírzsákhoz hasonlóan gyorsan és egyszerűen díszítheti a házi készítésű süteményeket dekoratív rózsákkal, fürtökkel vagy érdekes felirattal.

A papírt gyakran használják sablonok készítésére édességek díszítésére - ehhez egyszerűen helyezzük a lapot a kívánt mintára, vágjunk egy ceruzát és vágjuk le, majd tegyük a sablont egy tortára vagy pitere és megszórjuk reszelt csokoládével, kakaóval vagy édes porral. Néhány háziasszony többszínű kókuszdiót használ.

Ha nem rendelkezik mikrohullámú sütővel, akkor az edényt közvetlenül sütőpapírra melegítheti - ebben az esetben az összes íze tulajdonsága teljesen megmarad.

típusok

Fehérítetlen élelmiszer pergamen

Ez egy jobb minőségű vékony papír, amely népszerű az ételek és a sütemények és más meleg ételek főzésére. A gyártás alapja a zsírmarás cellulóz, mivel a termékeket rendkívüli környezetbarát és emberi biztonság jellemzi. Ezt azonban szem előtt kell tartani a fehérítetlen pergamen csak zsírt tartalmaz és nedvességet ad - ez jelentősen korlátozza annak használatát.

Ezen túlmenően az ajánlott fűtési hőmérséklet nem haladhatja meg a 170 fokot.

Élelmiszer pergamen

Ez egy klasszikus sütőpapír - meglehetősen tartós, sima tapintású. Általában barna színben készül. A pergamen alapja egy porózus szűrőbázis, 50% -os kénsavval kezelve és kényszer szárítással. Ez a gyártási módszer növeli a papír és a zsír ellenállóképességét, és ezek a tulajdonságok változatlanok maradnak, ha 230 fokkal melegítik.

Ez az anyag biológiailag inert, lehetővé teszi a levegő áthaladását, így a termék „lélegezhet” anélkül, hogy felesleges szagokat szívna fel.A hagyományos élelmiszer-pergamen erősítő tényezője kétszer olyan magas, mint a szokásos sütőpapírhoz tartozó paraméter, ami lehetővé teszi a termék használatát olyan termékek csomagolására, mint a margarin, a vaj, a szendvics, az édes sajt és a desszert túró.

Szilikon bevonatú pergamen

Ez az egyik legkedveltebb sütőpapír a korunkban. Az ilyen pergamen könnyen elmarad az összes típusú készterméktől, de nem igényel zsírt. A hőállósági együttható jelentősen meghaladja az összes többi sütőpapír paraméterét, és ellenállhat a 300 fokos folyamatos melegítésnek. Fontos, hogy az ilyen papírt sokszor használják.

A szilikonozott bevonattal ellátott pergamen lehetővé teszi, hogy a fagyasztott péksüteményeket fagyasztás előtt, valamint sajt- és kolbásztörmelékeket szállítson - ebben az esetben a termék hosszabb ideig tart, mint a normál tárolás során.

Egy speciális szilikon bevonatú papír különleges szilikonpapírnak tekinthető - sűrűbb bevonattal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy többször is alkalmazható.

Tippek a kiválasztáshoz

Az anyák és nagymamáink pergamenének sütése helyett gyakran használt nyomópapír jelentősége ma kicsi - használata jelentősen korlátozott. A háziasszonyok körében a legnépszerűbb az élelmiszer pergamenpapír. Ohjó, mert nem igényel további olajat, és ugyanakkor tökéletesen megőrzi a sült termék alakját.

A tapasztalt tészta szakácsok a szilikon bevonatú papírt részesítik előnyben, mivel könnyen kezelhető, mindenféle sütéshez használják, könnyen ellenáll a 300 fokos hőmérsékletnek a hosszú időre gyakorolt ​​hatásának.

A háztartási és online áruházakban a sütőpapírt széles körben értékesítik. Több tucat vállalkozás foglalkozik gyártásával, de a legkeresettebb termékeket márkanévnek tekintik. Paclan és Nordic.

A Paclan pergamen egy szilikon bevonatú papír, melynek köszönhetően tökéletesen megismétli a serpenyő felületét és kontúrjait, nem törik össze, nem tapad a tésztához, és többször is használható. Bár ez a pergamen meglehetősen vékony, még mindig nagyon tartós és ellenáll a legmagasabb hőmérsékletnek.

Az északi termékek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. A márka papír beszerzésénél mindig biztos lehet benne, hogy könnyedén elkészítheti a leghitelesebb édesipari mesterműveket a legkisebb veszély nélkül, hogy deformálódnak, vagy ragaszkodnak a sütőlaphoz.

Hogyan kell használni?

A hagyományos fóliához hasonlóan a sütőpapírnak két oldala van. Egy sütőlapon, amely feltétlenül úgy van elrendezve, hogy a matt oldal lefelé legyen. Szilikon pergamenolaj nem szükséges a kenéshez. Más típusú sütőpapírokkal kapcsolatban olvassa el a csomagoláson található információkat. Rendszerint ott írnak, hogy van-e impregnálás vagy sem. Ha nem, akkor a sütőbe helyezése előtt zsírozott növényi olajat kell készíteni. Az ilyen feldolgozás sem lesz szükségtelen, ha húst vagy halat süt.

A sütő pergamen többcookerben használható. Ez a modern szerkentyű szinte minden otthonban kapható - a háziasszony a bennük főzni, sütni és különböző termékeket sütni. Leggyakrabban a multicooker alja és falai élelmiszer pergamenben terjednek. Először is lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen tisztítsa meg a tálat, és másodszor, az étel sokkal lédúsabb és illatosabb.

A jó tapadásmentes teflon bevonatú sütőedények általában meglehetősen drágák, és a húsipari termékek vagy halak nagy mennyiségű olajban történő sütése egyáltalán nem előnyös a szervezet számára, így a nők gyakran csodálkoznak arról, hogy a sütéshez sütőpapírt használnak-e. Ez a módszer ugyanolyan hatásos, ha serpenyőben sütjük és sütőben sütjük.Az első esetben jobb, ha a felületet növényi olajjal is kenjük, és a másodikban már elég lesz már meglévő impregnálás.

Ideális esetben nem mindig a háziasszonyok és a pergamen viszonya a sütéshez. Néha a tészta, a hal, a hús és a habcsók a várakozások ellenére még mindig ragaszkodnak a pergamenpapírhoz. Ennek oka csak a helytelen használatában rejlik - vagy levette a lapokat impregnálás nélkül, vagy a fényes oldalával lefelé tette. De ha az esemény bekövetkezett és a pergamen már megragadt a tésztához, akkor csak a hűtött termékből lehet eltávolítani - lehetetlen levenni a papírt a forró sütésből.

Mi helyettesítheti a papírt?

Ha folyamatosan süteményeket készít, akkor nem zárják ki azokat a helyzeteket, ahol a pergamen a legmegfelelőbb pillanatban véget ér. Ennek alternatívája lehet a nyomkövető papír rajzolása, amely mindig beszerezhető bármely irodai áruházban.

Korábban a nyomkövető papírt széles körben használták a főzés során. A sütéshez használt valamennyi fajtából a legapróbb és költséghatékonyabb anyagnak számít, ezért sok hátránya van.

 • A papír használatát mindig használatba kell venni, mindkét oldalon. Ha ez nem történik meg, akkor a főzés közben egyszerűen tapad az edényhez.
 • A magas hőmérséklet és a kemencében való hosszú tartózkodás hatására a nyomozópapír sötétebbé válik, nagyon törékeny lesz, és apró darabokra is morzsolódik, ami aztán nem válik szét a tésztától.
 • A nedvességgel érintkező nyomkövető papír gyorsan felszívódik, így nem használhatja fel az edényeket lédús töltelékkel, ugyanezen okból csak homokos vagy élesztő tésztával dolgozhat.

A sütőpapír alternatívája lehet ilyen anyagok is.

 • fólia - a fényes oldallal felfelé kell helyezni a sütőlapra, míg a felső oldalt egy vékony növényi olajjal kell kenni (hús és hal sütésénél ez nem szükséges).
 • Teflon papír - serpenyőben történő sütésre és sütőben történő sütésre használják. Ezeknek a lapoknak a használatakor nem lehet félni, hogy a termékek a főzési folyamatban maradnak.
 • Szilikonozott papír vagy pad - Ideális anyag sütéshez. Egy ilyen szőnyeg sokkal sűrűbb, mint a papír, mert a rajta lévő termékek nem tapadnak, és a sütés étvágygerjesztő és ruddy.

Ha nem rendelkezik a fentiek egyikével, akkor nagyon közönséges másolópapírt használhat, de mindkét oldalon olajozni kell.

Néha minden háziasszonynak olyan helyzete van, amikor még mindig kénytelen arra, hogy lepényeket és péksüteményeket tálaljanak rá, amelyekhez pergamen darabjai vannak. Ebben a tekintetben sok embernek van kérdése - mi fog történni, ha nem teljesen megtisztítják, és a háztartások véletlenül lenyelik egy kis darabot.

Sietünk, hogy megnyugtassuk Önt - a pergamen sütés cellulózból és rostból készül. Egy személy gyomrába behatolva enyhén megduzzad, de ugyanakkor jól felszívódik és emészthető, ezért nem ártalmas lesz az ember egy megevett darabjából.

A következő videóban két sütőpapírral rendelkező élet vár rád.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok