Konyhai kiegészítők

Leírás és tippek a gongfu teáskannák használatához

Leírás és tippek a gongfu teáskannák használatához

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. tervezés
 2. modell
 3. Hogyan kell használni?

A modern világban nagy sebességgel gyakorlatilag nincs szabad idő a teljes körű tea-szertartás megtartásához. Ezért egy csodálatos teakészítő eszközt fejlesztettek ki: egy gongfu teáskanna.

tervezés

A modellek kialakításának középpontjában a kínai tea-szertartás elképzelését vezették be, amely magában foglalja a teát a folyosón történő sörfőzés módszerét. Ez a sörfőzési módszer segít a tealevél jobb megnyitásában és a nemes ízű és gazdag aromájú ital elkészítésében. Az első gongfu vízforralók egyszerű szerkezetűek voltak 2 tartály formájában: egy belső lombik és egy külső edény.

A belső lombik általában átlátszó műanyagból készül, amelynek alján egy szűrővel ellátott lyuk van. A drágább modellekben hőálló üveget használnak. A külső edény üvegből készült, és a könnyű kezelhetőség érdekében műanyag fogantyúval van ellátva.

A belső edény a külsőre van szerelve, így van egy rés a főzött tea között.

1989-ben Kamjove feltalálta és szabadalmazta a belső lombik vízelvezető mechanizmus szelepét. Ez jelentősen javította a gongfu teáskannákat és egyszerűsítette működésüket. A teát a belső lombikban főzzük, és miután az eljárás befejeződött, elegendő egy gombot megnyomni vagy a kart (a modelltől függően) a termék fedelén elforgatni, és a kész teát egy nyitott szelepen keresztül a külső tartályba öntik. Kétféle leeresztő szelep van:

 • rugóval;
 • feszes terheléssel.

Az első kiviteli alaknál a szelep a karszerkezet hatására megnyílik, amikor a gombot megnyomjuk és a nyomott rugó nyomása alatt visszahelyezzük a kioldott gombbal. A második esetben a szelep emelőszerkezettel is kinyílik, és egy kötélen meghúzott terheléssel záródik, és egy mozgatható szelepmechanizmushoz csatlakozik. A típus típusok 350 ml és 1500 ml közötti térfogatra korlátozódnak.

Alacsonyabb 350 ml-t nem lehet szerkezeti megfontolásokra tenni, mivel a lombikok között helyet kell hagyni a főzött tea lefolyásához.

modell

A legszélesebb körben képviselt 3 gongfu teáskanna gyártó a legszélesebb körben képviselteti magát az orosz piacon.: Runying, Kamjove, SAMA DOYO. Ezek a vállalatok termékeik széles skáláját gyártják.

Runying T-sorozat 500 ml

A vízforraló teste trapéz alakú, hőálló üvegből készül. A főzött tea leeresztéséhez az edény felső részén háromszög alakú kifolyó található. A belső lombik kiváló minőségű átlátszó műanyagból készül, amely lehetővé teszi, hogy a teafőzés során készen álljon a készség.

A vízforraló tetején műanyag fedél található, amely szorosan rögzített retesz. Ahhoz, hogy az elkészített italt a belső lombikból a külső tartályba ürítsük, a fedélen egy gomb található.

A gomb lenyomásakor aktiválódik a rugószelep, és az ital kiszárad.

Kamjove TR-140 (300 ml)

A legkisebb teapot gunfu teáskanna. ez jelenti ergonomikus eszköz, amely teáskannát, szitát, chahai-t tartalmaz. A külső edény hőálló, hengeres üvegből készül.

A fedővel ellátott főzőpohár kiváló minőségű átlátszó műanyagból készül. A belső lombik fedelében található egy gomb a főzött tea elvezetésére. A külső edénybe úgy van felszerelve, hogy a kupak a külső edény szélein nyugszik. Miután eltávolítottuk a belső lombikot, a külső tartályt csészékként lehet használni a fogantyúval a tea fogyasztásához.

Sama A-14 (900 ml)

Oroszország legnépszerűbb típusmodellje. Sokoldalúsága a teáskanna, a szita, a chahaya kialakításában rejlik. A nagy kötet lehetővé teszi, hogy több ember teafesztiváljára is használhassa.

Ez egy hőálló üveg vízforraló üveg belső lombikával. A külső tartály felső részén egy háromszög alakú kifolyó található, amely a teát leüríti. A másik oldalon egy műanyag fogantyú található. A műanyag burkolat szorosan rögzítve. Van egy gombja a teáskannából a tea elszívására.

Ebben a vízforralóban bármilyen teát főzhet. Öröm használni.

Hogyan kell használni?

Ahhoz, hogy teljes mértékben élvezze a tea aromáját, azt megfelelően kell készíteni. A típus lehetővé teszi, hogy teát főzzön, hogy teljesen kinyíljon, és minden hasznos anyagot és ízét adja. Először sokféle teát kell választania. A gongfu-i főzéshez a legmegfelelőbb a kínai Pu-erh vagy a tajvani Oolong. A tea elkészítésének módja, az öntés.

 • Szükséges, hogy egy kis száraz terméket öntsünk a belső lombikba.
 • Helyezze be a vízforraló külső edényébe.
 • Öntsön egy kis mennyiségű forró vizet, és azonnal ürítse ki. Az első sörfőzdék, az úgynevezett technikai, lehetővé teszi, hogy mossa le a teáslevelet, és felébredjen a tea-szertartásra.
 • Másodszor öntsünk forró vizet a belső lombikba, és fedjük le. Hagyja, hogy az ital pár percig álljon, majd nyomja meg a gombot, és öntse a teát a chahai-ba.
 • Ezt az eljárást többször megismételjük. Ez lehetővé teszi, hogy teljes mértékben feltárja a tea ízét és aromáját, és elérje a szükséges erőt. A tealevél öntési módja miatt a tea levelek hosszú ideig nem forró vízben vannak, és nem képeznek káros anyagokat.
 • A tea levelekből öntjük pialasba.

A következő videóban a gongfu teáskanna működik.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok