Konyhai kiegészítők

Öntöttvas teáskannák: a gyártók jellemzői és áttekintése

Öntöttvas teáskannák: a gyártók jellemzői és áttekintése

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Előnyök és hátrányok
 2. Hogyan válasszuk ki?
 3. Gyártók és modellek
 4. Vélemények

A tea számos ismerősét meglátogatja a vágy, hogy megvásároljon egy öntöttvas teáskanna. Ezzel egy népszerű italt szolgálnak fel az ázsiai létesítményekben, ahol ez a termék nem csoda, hanem klasszikus. Öntöttvas modellek szokatlan alakot és megjelenést vonzanak. Vizsgáljuk meg részletesebben a kemény és ugyanakkor törékeny ötvözetből származó ételek jellemzőit.

Előnyök és hátrányok

Minden használatban lévő elem pozitív és negatív oldala van. A szakértők és a közönséges felhasználók pluszként azonosították a következőket:

 • a vízforralók kiváló hőteljesítményűek; az ital hosszú ideig tartja a hőmérsékletet;
 • az anyag sajátosságai miatt a termék egy elektromos és egy gázégőre is elhelyezhető; Érdemes megjegyezni, hogy nem minden modell rendelkezik ezzel a jellemzővel;
 • a vonzó megjelenés jelentősen megkülönbözteti az öntvényeket az öntöttvastól a standardabb opciók hátterében; sok példányt háromdimenziós elemek és tematikus minták díszítenek;
 • a minőségi termék több mint egy évtizede fog tartani, megtartva a gyakorlati és esztétikai tulajdonságokat;
 • Az anyag törékenysége ellenére az öntöttvas megbízhatóbb, mint az üveg, a kerámia és a porcelán.

Az előnyöket jelölve figyelni kell a negatív oldalra.

 • Az öntöttvas ötvözete hajlamos a rozsdára a vas jelenléte miatt. A probléma megoldásához a gyártók védő zománcokkal ellátott teáskannákat fednek le.
 • A második hátrány a súly. Még a kis példányszám is legalább 2 kilogramm, ezért kényelmetlen kezelni őket, különösen kezdőknek.

Hogyan válasszuk ki?

A helyes választás érdekében a terméket több szempontból is értékelnie kell. A következő információk segítenek a megfelelő vízforraló megvásárlásában a gazdag választékban.

Fontos! Egyes esetekben az öntöttvas termékek leple alatt öntött alumínium modellt kínál. Lehetőség van a súly miatt hamisítvány meghatározására. Az öntöttvas teáskannák jelentős súlyt képviselnek.

zománc

Annak érdekében, hogy a vízforraló megőrizze megjelenését és teljesítményét, a termék belsejében és azon kívül külön zománcgal kell borítani. Az üvegen leggyakrabban használt készítmények. Öntöttvas porózus anyag, ezért nem csak a korrózió elleni védelemre van szükség, hanem a pórusok eltömődésének megakadályozására is. Ellenkező esetben kellemetlen szag lesz a kannában. A zománcrétegnek teljesen ki kell takarnia a vízforralót, hogy megbízhatóan megvédje a vasat a rozsdától. A bevonat nélküli nedvességgel való kis érintkezés esetén is kellemetlen íz jelentkezhet, ami elfogadhatatlan.

A zománcozott teáskanna kötelező jellegzetesség. A szakértők azonban azt javasolják, hogy ne csak belső, hanem külső bevonattal is válasszanak másolatokat. A védelem érdekében a magas hőmérsékletre és mechanikai sérülésekre ellenálló festékeket és lakkokat használják.

Ha lehetséges, ellenőrizze a terméket a zománcozott réteg integritását illetően. Nincsenek repedések, zsetonok és más hibák a belső és külső területeken.

kötet

A sörfőző modellek kompakt méreteket jellemeznek. Meg kell jegyezni, hogy a keleti országokban a koncentrált tealevéleket nem hígítják forró vízzel. Ebben a tekintetben szükséges az ételek mennyiségének kiválasztása, tekintettel az asztalnál vagy a családtagok számára. Két személy számára válasszon 800 ml-es vízforralót. Ha két személlyel kíván megszervezni egy tea-szertartást, akkor az 1–1,2 liter térfogatú modell ideális. A legkompaktabb termékeket 200 ml italra tervezték.

alak

A széles választékban különféle öntöttvas termékek találhatók. Néhány eredeti modell meglepően dekoratív. Az ügyfelek kiválasztása magas színvonalú, kávécserépre emlékeztető és lapított teáskannák. A termék megjelenésénél a személyes ízlést választja, de a következő kiválasztási kritériumok vannak:

 • a göndör hajlítások és a térfogati elemek szépek, de bonyolítják a mosás folyamatát;
 • hogy a teát a lehető leghosszabb ideig melegen tartsa, kapjon egy lekerekített vízforralót;
 • Javasoljuk a szimmetrikus modellek kiválasztását;
 • A mindennapi használatra ajánlott egyszerűbb lehetőségeket választani, és különleges szertartásokra és fogadásokra, hogy kiválasszon egy szokatlan alakú, díszítő elemekkel díszített modellt.

orr

A fúvókák alakja változtatható. A széles választékot figyelembe véve, egyenes, hosszú, kompakt, ívelt, szabványos és különösen megfogalmazott lehetőségek találhatók. A legjobbak azok a termékek, amelyekben a nyak és az orr nyílása azonos szinten van. Ha ezt a paramétert megsérti, használat közben kiömlött lehet.

Fontos! Lehetőség van eladásra a kis szűrővel kiegészített termékek alapján egy orr alapján, amely megakadályozza a tealevél megütését egy pohár italban. Az öntöttvas modellek azonban nagyon ritkán kiegészítik ezeket.

Az öntöttvas használata teafőzéshez magában foglalja a szűrő használatát.

fedő

Ahhoz, hogy a vízforraló kényelmes legyen, a fedelet szilárdan kell tartani. Emlékezzünk az öntöttvas termékek nagy súlyára. A fedél súlya akár 0,5 kilogrammot is meghaladhat. Tudja meg, hogy van-e egy speciális lyuk a fedélben, amelyet gőz kibocsátásra terveztek. A rozsda megakadályozása érdekében óvatosan védő zománcnal kell kezelni. Ügyeljen arra, hogy a fedélen lévő fogantyú elegendő legyen, ami megkönnyíti a vízforraló használatát. A fedelet csak a tapadással lehet venni, mivel az öntöttvas gyorsan felmelegszik.

toll

A kis teáskanna-modellek nagy súlya miatt a fogantyúnak erősnek és biztonságosnak kell lennie. Még akkor is, ha kis magasságból esik le, a vízforraló megszakad. A legtöbb termék a felső típusú, fogantyúkkal van díszítve. Egy csésze teára tervezett kompakt termékek gyártásakor a gyártók öntött fogantyúkat használnak. A leggyakoribb formák a téglalap vagy az ív. Szénacél anyagként kerül felhasználásra. Az égési sérülések ellen fa borítja.

A szakértők azt tanácsolják, hogy egy rögzített fogantyúval rendelkező modellt válasszanak, amely a felszabaduláskor megtartja a pozíciót.

Gyártók és modellek

A fent említett ötvözetből származó teáskannák iránti növekvő érdeklődés a különböző cégek különböző modelljeinek megjelenését eredményezte, amelyek a vásárlók figyelmét felkeltették.

 • Lefard. Miután értékelte a kínai márka választékát, megtalálható egy skarlátos teáskanna. Térfogat - 600 ml. A terméket háromdimenziós bambuszképekkel díszítik, aranyfestékkel borítva. Sugárzó díszítés tökéletesen összhangban van a piros színnel. A gyártók nemcsak a termék megjelenését, hanem a gyakorlatiasságot is gondolták. A rozsda elkerülése érdekében a vízforralót tartós zománcréteg borítja. Kis, rozsdamentes acél szűrővel van ellátva.
 • Mayer Boch. A következő példa, zöldben készült, a szokatlan dizájn vonzza a figyelmet. A vízforralót egy speciális, hőálló lakk borítja, belül és kívül is. Használja nyílt tűzön (gázégő). A fedél praktikus tartójának köszönhetően a vízforraló használata egyszerű és kényelmes.
 • BERGHOFF. A klasszikus színek ismerőseinek figyelniük kell a gyártó teáskannájára. A cég kerek kerek modellt kínál fekete színben. A fogantyú gyártásához a gyártó nagy szénacélot választott.Az 1,4 literes vízforralónak köszönhetően elegendő 4-6 fős cég számára.
  • Elff dekoráció. A kínai márka stílusos, lapos alakú vízforralót készített. A modell térfogata 0,8 liter. Tea elegendő 2-3 főnek. Az eredeti festési technológia miatt csodálatos szüreti hatást eredményez. A termék fekete, terjedelmes hieroglifákkal készül.

  Vélemények

  Mintegy öntöttvas teáskannák beszélnek sok helyen szentelt témát a tea ivás vagy ételek. A legtöbb vásárló pozitívan reagál a termékekre. A fő előnyök az eredeti tervezés, a tartósság és az ital meleg hőmérsékletének fenntartása. Negatív visszajelzés is elérhető. Az üveg, kerámia és egyéb anyagok opcióival összehasonlítva nagy mennyiségű teáskannát és magas árat azonosítottak.

  A megfelelő vízforraló kiválasztásáról lásd alább.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok