Konyhai kiegészítők

Sajt vágódeszkák: típusok és árnyalatok

Sajt vágódeszkák: típusok és árnyalatok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Gyakorlati lehetőségek
 2. Speciális táblák
 3. Top modellek értékelése

Minden házban egy nagy sor különböző táblák. Minden terméktípushoz külön tartozékra van szükség. A kenyér és a termékek, például sajt és kolbász vágásához külön terméket kell tartania. Melyik tábla ideális a sajt vágásához? A válasz erre a kérdésre és hasznos ajánlások már várnak rád az anyagunkban.

Gyakorlati lehetőségek

Rendszerint minden otthoni konyhának három-öt darab vágódeszkának kell lennie. A különböző fajták vágásához a legjobb, ha külön táblát használnak. Ma a bolt szakosodott részlegeiben könnyen megtalálhatók olyan termékek, amelyek kizárólag a sajt vágására szolgálnak. Ennek a terméknek a vágásához és a mindennapi használathoz meglehetősen alkalmas és sokoldalú termékek találhatók minden hardverboltban.

A fő dolog az, hogy a konyhai kiegészítők természetes anyagokból készülnek.

Szóval, milyen táblán vághatja le a sajtot?

faipari

Fa vágódeszka, talán a leggyakoribb lehetőség. Ez egy praktikus, megbízható és környezetbarát kiegészítő. Az ilyen természetes anyagból készült lapnak köszönhetően a kés nem lesz tompa. Azonban, ha nagyon éles kést használ a sajt vágásához, az idő alatt egy ilyen terméket kis karcolásokkal fednek le.

Ennek eredményeképpen, ha a felület nincs időben és alaposan tisztítva, akkor ezekben a karcolásokban baktériumok alakulhatnak ki, amelyek negatív hatást gyakorolnak az emberi egészségre.

 • Fa vágódeszkák A lencse vagy a nyír kevésbé karcálló, és nem olyan tartós, mint a tölgy vagy hamu. Ügyeljen arra, hogy ezt vegye figyelembe a tartozék kiválasztásakor, és megtudja, milyen fát készít a termék.
Linden fa
tölgy
 • A legtartósabb, biztonságos és praktikus lehetőség - Ez a termék bambuszból készült. Bájos és esztétikus megjelenésű, nem fél a nedvességtől és a kopástól.
 • Nagyszerű a sajtok vágására is. paulownia-tól. Az ilyen vágódeszkák általában nagyon könnyűek, kopásállóak és tartósak.

Fő jellemzőjük, hogy még a lágy sajtok sem tapadnak a tábla felületéhez, mint általában.

üveg

A vágódeszka kiválóan alkalmas sajtok vágására. Az ilyen termékeket a tartósság, a kopásállóság és a praktikusság jellemzi. Nem maradnak mély karcolások, így nincs veszélye a baktériumok és a penész kialakulásának.

Az ilyen kiegészítők egyetlen hátránya, hogy a kések nagyon hamar unalmasak.

Kerámia vagy kő

A kerámia- vagy kőlemez is alkalmas a sajt vágására. Könnyen kezelhető az ilyen termékek, mély karcolások nem jelennek meg rájuk, és abszolút nem félnek a nedvességtől.

De csak az üvegváltozatnál csak egy hátránya van. A kések nagyon gyorsan tompavá válnak.

Speciális táblák

Abban az esetben, ha nem csak egy külön vágódeszkát kíván vásárolni a sajt vágásához, hanem egy speciális tartozékot, amely ideális a tejtermékre, akkor válasszon ki egy adott táblát.

A kizárólag sajtok szeletelésére tervezett termékek többféle formában vannak. Van egy praktikus készlet, amely nem csak a táblát, hanem számos speciális kést is magában foglal. Általában két-öt kések, amelyek különböző típusú sajtok vágására szolgálnak. Nagyon vannak az ilyen táblák kompakt verziói. Hátulról van egy speciális rekeszük, amely ezeket a késeket tárolja.

Vannak több dimenziós modellek késsel. Ilyen modellekben fiók vagy speciális állvány késekhez. Ez a készlet minden sajtfajtához tökéletes.

A sajt vágásához gyakran válasszon egy speciális táblát egy húrral vagy beépített késsel. Ennek a tartozéknak köszönhetően könnyen vághat bármilyen sajtot vékony szeletekre.

Egy másik gyakorlati lehetőség fedéllel. Az üvegfedélnek köszönhetően a tejtermék ideális tárolásra kerül, és nem romlik gyorsan. Ezen túlmenően ez a kiegészítő kiválóan alkalmas a kiszolgálásra.

A fenti sajtlapok kizárólag természetes anyagokból készülnek. Általában a bambusz vagy a fafajta, amely a leginkább ellenáll a penésznek.

Van egy különleges pala táblaamely sajtra is alkalmas. De ez valószínűleg egy tálalási lehetőség, mivel a sajt vágása nem túl kényelmes. Az ilyen anyag, mint a pala, nagyon tartós és karcálló, de azonnal megrázza a kést. Ezért sokan csak a kiszolgáláshoz használják. De ha speciális kést vásárol, akkor a terméket a sajt vágásához használhatja.

Bármelyik sajtvágót választja, alaposan meg kell tisztítani és fertőtleníteni kell. A tartozék használata után azonnal tisztítsa meg a termék felületét. Abban az esetben, ha a tejtermék részecskék a táblán maradnak, különösen a fa, nagy a valószínűsége annak, hogy a baktériumok elterjednek a terméken, és még a penész is megjelenik.

A fából készült termék élettartamának meghosszabbítása érdekében számos gyártó ajánlja, hogy a felületét speciális ásványolajjal fedje le. Ezt kéthavonta kell elvégezni.

Top modellek értékelése

A mai napig számos jól ismert vállalat speciális sajtot készít a sajt vágásához. Hogyan válasszunk egy megfelelő opciót? Annak érdekében, hogy megkönnyítsük Önnek a választást, összeállítottunk egy kis minősítést azokról a termékekről, amelyek a legkedvezőbb visszajelzést kapták a sajt szerelmeseitől.

 • Márka sajt fórumon Kesper Tökéletes a mindennapi használatra. Néhány speciális kést különféle sajtok szeletelésére tartalmaz. Egy kis mágnescsík csatlakozik a főlaphoz, ahol kényelmesen és biztonságosan tárolhatja a késeket. A termék bambuszból készül, így a kések nem fognak hamarosan tompítani.

A termék felülete nagyon könnyen tisztítható, egyáltalán nem szívja fel a nedvességet és a szagokat.

 • Kompakt és praktikus tartozék a márkától Liveon minden sajt szerelmére fordulhat. A termék akácból készül. Szilárd, természetes és tartós fa. Ez a tábla egyáltalán nem fél a nedvességtől, nem szívja fel a folyadékot, és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, ami nagyon fontos. A sajt szeletelésére szolgáló tartozék különféle vegyszerek és ragasztók használata nélkül készül, így környezetbarátnak tekinthető.

Ez a tábla egy speciális sajtkés, amely nagyon kényelmes és könnyen használható.

 • Híres márka Joseph Joseph számos hasznos konyhai kiegészítést is gyárt. Ez a márka különleges táblája van, amely ideális a sajt és a kenyér vágásához. A tartozék kiváló minőségű bambuszból készül. Ez egy kétoldalas tábla, amely egy speciális tálcába van szerelve. Egy sima oldal a sajt szeletelésére szolgál, a másik pedig a kenyérvágáshoz.

Ezen kívül van egy speciális lyuk a táblán, ahol egy kis tál a mártásokhoz könnyen elhelyezhető. A vágás és a kiszolgálás ugyanazon a táblán könnyen elvégezhető.

 • társaság Iris Barcelona olyan teljes készleteket állít elő, amelyek vonzóak lesznek az ilyen termékek kedvelői számára.Rendszerint a készlet egy speciális fából készült táblából, magas minőségű és átlátszó műanyag borításból és egy késből áll. Tökéletes egy szép kis sajtvágásra. A márka átlátszó műanyag fedelekkel ellátott faipari termékeket is gyárt, amelyek nagyszerűek a vágáshoz, tároláshoz és kiszolgáláshoz.
 • Híres márka Konyhai kézműves praktikus és kompakt kiegészítőket készít a sajt vágásához egy húrral. Egy speciális mechanizmust a sajt kényelmes és biztonságos vágására már beépített a természetes tartozékból, amely természetes fából készült. A termék természetes akác fából készült, így a tartozék sok évig tart. Karcálló, nem szívja fel a nedvességet és a szagokat.

Ilyen kényelmes eszközzel gyönyörűen szeletelhető bármilyen sajt. Ezenkívül önállóan beállíthatja a sajtszeletek vastagságát.

Hogyan készítsünk egy táblát sajt vágásához, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok