Konyhai kiegészítők

Elektromos zöldségvágók: típusok és választások

Elektromos zöldségvágók: típusok és választások

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Leírás és hatály
 2. Előnyök és hátrányok
 3. faj
 4. Top modellek értékelése
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Karbantartási és gondozási előírások

A zöldségek minden ember táplálékának szerves részét képezik, különösen azok, akik megpróbálják követni az egészséges táplálkozás szabályait. De ezeknek a termékeknek az elkészítése, és különösen az aprítás, a legtöbb időt és energiát veszi igénybe. A konyhai munka megkönnyítése és végrehajtásának felgyorsítása érdekében speciális elektromos növényi vágógépeket hoztak létre.

Segítenek a háziasszonyoknak, hogy a kategóriába tartozó termékeket különböző formájú és akár kockás darabokkal vágják. A konyhai eszközök létezésének módjáról, hogyan kell helyesen választani, és mely modellek tekinthetők a legjobbnak - olvassa el a cikkünket.

Leírás és hatály

A zöldségvágó, amint az már a nevéből is kitűnik, elsősorban a nyers és főtt vagy sült zöldségek és gyümölcsök leggyorsabb és kényelmesebb csiszolására szolgál.

Az elektromos hajtás jelenléte ebben a készülékben csak gyorsítja és egyszerűsíti ezt a munkát.

Az elektromos szerszám lehetővé teszi, hogy olyan termékeket őröljön, mint a sajt és a tojás. Ezért gyakran használják a salátákhoz. A készülék megjelenése a gyártótól függően változhat. Fő részei változatlanok maradnak:

 • konténer már felaprított termékek gyűjtésére;
 • védőburkolat;
 • cserélhető fúvókák aprítók;
 • elektromos egység.

A fúvókák cseréje mindig egyszerű és gyors.

Különböző típusú otthoni, étkezési, kávézó- és éttermi eszközök találhatók. Minél gyakrabban kívánja használni a készüléket, annál erősebb és tágasabb. Ilyen rostélyokat neveznek iparinak. De az otthoni nagy és standard háztartási kis méretű növényi vágó.

Az ilyen típusú elektromos készülékek ma már nemcsak a háziasszonyok és az ízletes és egészséges ételek szerelmesei, hanem a szakácsok körében is nagy a kereslet.

Előnyök és hátrányok

Mint minden más konyhai eszköz, az elektromos ablaktörlőnek előnye és hátránya van. Ha a hiányosságokról beszélünk, megkülönböztethetjük az alábbiakat.

 • Az akkumulátor élettartamának lehetetlensége. Egy ilyen növényi vágó csak akkor működik, ha közvetlenül csatlakozik az elektromos hálózathoz.
 • Nem mindig tartalmazza a különböző típusú zsinórok teljes készletét. Néhányat külön kell megvásárolni.
 • Az elektromos fűtőkészülékek egyes modelljein a vágófelületeken lévő fém alacsony minőségű rozsdamentes acélból készül. Ezért gyakori használat esetén a fúvókák deformálódnak és további felhasználásra alkalmatlanok.
 • Nem minden típusú szeletek alkalmasak aprítókra és nyers és főtt zöldségekre. Ha helytelenül használják, egyszerűen eltörnek.

Az ilyen elektromos konyhai eszközök előnyei azonban nem olyan kicsi.

 • Ez nagyban megkönnyíti a személy munkáját, mivel önállóan működik, és nincs szükség fizikai erőfeszítésekre a termékek vágására.
 • Időt takaríthat meg. Az elektromos egység lehetővé teszi, hogy két, vagy akár 3-4-szer gyorsabban őrölje a termékeket, mintha ezt a műveletet kézzel végezné.
 • Nemcsak a zöldségeket, hanem a gyümölcsöket, a sajtot, a tojást és a más típusú termékeket is kivághatja. Mindez a gyártó ajánlásaitól függ.
 • Az ételeket kockákra, szeletekre, gyűrűkre, szalmára vagy sávokra lehet őrölni.
 • A fúvókák cseréje egyszerű, csak egy kézmozdulatot igényel.
 • Az elektromos háztartási zöldségvágó nem sok helyet foglal el, és ha szükséges, akkor magával viszi a házba.
 • Különböző típusú fúvókákkal, tálcakapacitásokkal, különböző gyártóktól és különböző árakkal rendelkező modellek széles választéka áll rendelkezésre.

Amint az összehasonlító áttekintésből kitűnik, az elektromos zöldségvágó előnyei sokkal többek, mint hátrányok. Ezért nem meglepő, hogy népszerűsége és értékesítési volumene csak évente növekszik.

faj

Annak érdekében, hogy a megfelelő választás és egy igazán kényelmes és funkcionális elektromos vágógép vásároljon, meg kell ismerkednie a készülék fajtáival és az egyes típusok fő céljával.

kinevezés

Ez a további felhasználási körre vonatkozik. E kritériumtól függően a zöldségvágók 2 típusra oszthatók.

 • Otthoni használatra. Ebben az esetben kompakt mérete, kis súlya és viszonylag kis teljesítménye van. Az ilyen eszközökben cserélhető fúvókák száma 3-6 darab. Ilyen többvágógépeket háztartásnak hívnak.
 • Vendéglátóhelyek számára. TEzeket a növényi vágógépeket nagy teljesítmény és sebesség jellemzi, nagyméretű és eléggé lenyűgöző. Természetesen ezek költsége többszöröse a háztartási készülékekhez képest. A fúvókák száma 5-15 darab.

Érdemes megjegyezni, hogy a leggyakrabban az ipari töredékek fémszerkezettel rendelkeznek, míg a háztartási egységek szinte mindig speciális műanyagból készülnek.

Otthoni használatra
Ipari használatra

alkalmassága

A csoportokra való felosztás egyik fő kritériuma. Ezen az alapon egy elektronikus cső a következő kategóriák egyikébe sorolható.

 • Standard eszköz. Ez az egység kizárólag a termékek csiszolására használható: csíkokra, szeletekre vagy ékekre vághatók. Egyes modellek lehetővé teszik, hogy a termékeket spirálcsíkokra vágja.
 • Mini kombájn. Az úgynevezett többszeletek, amelyek lehetővé teszik a termékek kockákra való őrlését. Egészen a közelmúltig ez a funkció csak professzionális eszközökben volt, de ma a speciális készülékek háztartási készülékekkel is rendelkeznek.
 • 3 in 1 eszköz. A közelmúltban megjelentek a piacon, de gyorsan népszerűvé váltak. Jelentésük az, hogy speciális cserélhető kazetták használatával nemcsak a termékeket, hanem a gyümölcsökből vagy zöldségekből származó lé is összenyomhatja, a vágógépet húsdarálóval vagy akár keverővel is használja.
Standard növényi vágó
Mini kombájn
3 in 1 eszköz

Ha helyesen dönti el, hogy milyen gyakran és milyen célból tervezi használni ezt a konyhai elektromos eszközt, akkor a segítségével a konyhában helyet kaphat a felesleges felszerelésekből (például a gyümölcscentrifuga szükségtelenné válik), mert egy modern növényi vágó teljesen helyettesítheti a hatékony és multifunkcionális kombájn.

osztály

A villamos forgácsolás értékesítésével előállított összes termék három nagy csoportra osztható.

 • Gazdasági osztály eszközök. Az ilyen tökvágók általában egyszerű kialakításúak, a test olcsó műanyagból készül, és a kések szokásos, nem edzett acélból készülnek. Költségük alacsony, de az élettartam általában nem haladja meg a 3 évet.
 • Prémium osztály. Az ilyen készülékek maximális felszereltséggel rendelkeznek, és egyszerre több különálló konyhai eszközt is cserélhetnek. Méreteik eltérőek, a kések mindig edzett rozsdamentes acélból készülnek, a test ütésálló. Maximális fokozat. Természetesen, mivel egy ilyen egység költsége nagyon magas, de annak többfunkciós képessége teljes mértékben igazolja.
 • Vannak középosztályú elektrolink. Megfizethető áron, magas színvonalú összeszerelésük és munkájuk minősége. Az előző kategóriába tartozó eszközök csak a csomag funkcionalitását és gazdagságát tekintik.

Meg kell választani egy adott eszköz típusát a felhasználás célja, a becsült hasznos élettartam és természetesen a pénzügyi lehetőségek alapján.

Gazdaságos vágó
Prémium növényi vágók
Középosztályú zöldségvágó

Top modellek értékelése

A kiváló minőségű zöldségvágó nemcsak a rutinszerű munkát segíti elő, hanem felgyorsítja a főzés folyamatát, valamint sok éven át nyereséges és jótékony befektetést tesz lehetővé. Annak érdekében, hogy ne legyen tévedés a vásárlással, és továbbra is elégedett legyen a vásárlással, meg kell vizsgálnia a legjobb elektromos növényi vágógépek tetejét és válassza ki a legmegfelelőbbet.

Otthoni eszköz kiválasztásakor először figyeljen a következő eszközökre.

 • Elektromos szeletelő "Elektromos csavar" - Ez a hazai termelés eszköze. Egyszerű kialakítása, egyszerű és könnyen kezelhető és karbantartható. Kombinált ház, fémből és műanyagból, ütésálló. A cserélhető fúvókák száma - 5 db. Lehetővé teszi a legnehezebb vagy túl vizes zöldségeket és gyümölcsöket. Súly - alig 2,5 kg, teljesítmény - 35 watt. A pengék nagyon gyorsan és könnyen változnak, a munka során nincs kellemetlen érzés, a termékeket pontosan vágják. A tárolás során nincs sok hely.
 • A német Bosch cég MCM 62020 modellt kínál ügyfeleinek. Ezt a villamos aprítót ma a legmegfelelőbbnek és tartósabbnak tartják. A csomag 7 cserélhető kazettát tartalmaz, köztük egy facsaró-rögzítőt és a tésztát lazító ütközőket. A tok anyaga műanyag, de rendkívül tartós és ütésálló. A többszörös vágás lábai gumírozottak, ami megakadályozza a rezgés megjelenését működés közben, még hosszú ideig is.

Ezenkívül a készülék stílusos és modern kialakítású, és méretei lehetővé teszik azt is, hogy a konyhákban is legyen egy kis terület, kényelmetlenség nélkül.

 • Moulinex Fresh Express kocka. Nem csak Németország teszi boldoggá a gyártókat. Ekkor a francia márka modern, stílusos és multifunkcionális villamos vágást kínál ügyfeleinek ésszerű áron. Világos kialakítású, sok stílusos tipp, könnyű súly, könnyű használat és nagy teljesítmény. A nagy plusz az, hogy a toknak van egy speciális rekesze, amelyben az összes kést tárolják. A blokkoló munka funkciója is van, amely a készülék magas terhelésénél aktiválódik.
 • Redmond RKA-FP4. Itt az alacsony árat kiegészíti a munkaerő és az őrlési termékek nagy sebessége. Tartalmaz 4 cserélhető késcsatlakozót a termékek szalmába, körökbe, spirálokba vagy kockákba vágására. A design minimalista, stílusos. Teljesítmény - 150 watt.
 • Zöldségvágó elektromos Kitfort KT-1318-3. Világos és stílusos kialakítás, multifunkcionális és alacsony költségű, kedvezően megkülönbözteti ezt az eszközt a boltok polcain, amely műanyagból, gumírozott többlábú lábakból áll. A készlet 5 cserélhető késkést tartalmaz, amelyek nyers és főtt ételek csiszolására alkalmasak. Továbbá egy speciális terméknyomó is szerepel a készletben, és maga az eszköz is védett a véletlen bekapcsolás ellen.

Ha meg kell vásárolnia egy ipari elektromos növényi vágógépet, akkor először is tanulmányoznia kell az ilyen modelleket.

 • Robot Coupe CL 50 Ultra. Ez a legnépszerűbb és nagy teljesítményű professzionális eszköz. 4 kg alatti kapacitású tál, kapacitás - akár egy tonna zöldség egy órán belül. A csomagban kb. 10 különböző fúvóka található. Ezt az elektromos csiszolót könnyen használhatjuk gyümölcscentrifuga és húsdarálóként.
 • Gastrorag HLC-205 - ez egy nagy teljesítményű ipari vágógép. A test tartós rozsdamentes acélból készült, mint minden cserélhető fúvóka. Maximális óránkénti kapacitás - 200 kg. 5 cserélhető fúvókával van ellátva. A jótállási idő 1 év, de a valóságban mindig 5-7 alkalommal nő.
Robot Coupe CL 50 Ultra
Gastrorag HLC-205

Hogyan válasszuk ki?

A készülék megválasztása nem olyan nehéz. A legfontosabb dolog az, hogy tudjuk, mit kell keresni az első helyen.

 • Az ilyen típusú konyhai eszközök megvásárlása csak bevált gyártóktól származik, és a legjobb, ha kiskereskedelmi üzletekben végezzük. Tehát biztos lehet abban, hogy megvásárolja a legkedvezőbb árat és az eredeti eredetét.
 • Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy vizuálisan megvizsgálja a többszörös vágást. Az esetnek nem szabad károsodnia, minden késnek könnyen és szorosan illeszkednie kell a hornyokba, és a berendezésnek pontosan meg kell felelnie a gyártónak.
 • alkalmassága. Minél több különböző fúvókát tartalmaz a készlet, annál jobb. Ez maximálisan megkönnyíti a rutin konyhai munkát, és a készüléket a lehető legjobban használja.
 • Előnyösen csak rozsdamentes acélból készült gumírozott lábakkal és késekkel rendelkező modelleket kell beépíteni.. Ez a két feltétel - az eszköz tartós és biztonságos használatának ígérete.
 • Egységáram. Minden itt egyszerű - minél magasabb, annál jobb. Egy ilyen elektromos növényi vágó gyorsabb és jobb feldolgozást tesz lehetővé számos termék számára.
 • Ha lehetséges, a kések tárolására szolgáló védőburkolattal rendelkező modelleket válasszon., valamint egy speciális konténer a már aprított termékek gyűjtésére. Tehát nem kell helyet keresni a mellékletek tárolásához, és gondolkodnia kell arról, hogy hol és hogyan kell megfelelően áthelyezni a már apróra vágott zöldségeket.
 • Beépített funkció, mint például túlterhelés elleni védelem, így a jelenléte is nagyon kívánatos.

Karbantartási és gondozási előírások

Minden gyártónak részletes utasításokat kell csatolnia a zöldségvágó használatáról és gondozásáról. Az ilyen eszközök üzemeltetésének általános elvei azonban azonosak.

 • A készüléket csak teljes vizuális ellenőrzés után használja. Ha bármilyen sérülést észlel, forduljon a szervizközponthoz.
 • A készüléket csak megfelelő feszültséggel kell bekapcsolni.
 • Többszörös vágás lapos és száraz felületen. A készüléket csak a gyártó által meghatározott terméktípusok aprítására használják.
 • A kések cseréje csak az eszköz hálózatról történő leválasztása után történik.
 • Minden használat után a készüléket ki kell húzni és meg kell tisztítani a maradék élelmiszerből.

Ezek a tippek alapvetőek és lehetővé teszik, hogy az elektromos növényi vágógépet biztonságosan és egyszerűen kezelje.

Mint minden más konyhai készülékhez, ez egy megfelelő gondosságra szorul, és az alábbiakból áll.

 • Minden használat után cserélhető kés kazettákat mosunk tiszta és meleg vízzel. Erős szennyezés jelenlétében folyékony mosószerek használata engedélyezett.
 • Minden kést alaposan meg kell szárítani, és csak akkor kell eltávolítani a tároláshoz. Száríthatsz szabadban és törölközővel is.
 • A kést egy speciális rekeszben vagy a gyártó dobozában tárolja.
 • A készüléket szellőztetett és száraz helyen tárolja.
 • Ha szennyeződés jelenik meg az elektromos ablaktörlő testen, puha, nedves ruhával tisztítják.

Az elektromos zöldségvágók valóban szükséges és nyereséges vásárlás minden háziasszony konyhájához. A megfelelő kiválasztás és az ilyen egység megfelelő működése több mint egy évig tart, és megmenti a háziasszonyot a zöldségek és gyümölcsök csiszolásához szükséges unalmas, de szükséges munkáról.

A modern vágógépek tesztelése az alábbi videóban található.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok