Konyhai kiegészítők

Fench-press: mi ez és hogyan kell használni?

Fench-press: mi ez és hogyan kell használni?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. eszköz
 3. Mi az?
 4. Előnyök és hátrányok
 5. típusok
 6. Top modellek
 7. Kiválasztási kritériumok
 8. Használati ajánlások

Bármely háziasszony konyhájában mindig van egy csomó eszköz, amely megkönnyítheti az ételek és italok elkészítését, valamint belsőépítészetvé válhat. Az ilyen típusú termékekhez és a francia sajtóhoz, amely ma egy népszerű konyhai készülék, annak köszönhető, hogy kompakt és kényelmes, és ami a legfontosabb - majdnem minden családtag megbirkózik vele, nincs szükség speciális készségekre.

Mi az?

A francia sajtó forró italok készítésére szolgál: tea vagy kávé. Rögtön meg kell jegyezni, hogy hazánkban ez a konyhai készülék többnyire teáskanna, míg az Egyesült Államokban és Európában inkább egy francia sajtót használ a kávé készítéséhez. Azonban nem lehet azt mondani, hogy az ilyen szokatlan módon készített kávé különbözni fog egy erős italtól, amelyet egy speciálisan kialakított kávéfőzőben vagy turkban főztek.

Az ital elkészítésének leírása egy francia sajtó használatával meglehetősen egyszerű. Tehát az elején szükséges, hogy a teát (a lemezeket, granulátumokat stb.) Vagy őrölt kávét öntsük egy pohár lombikba. Ezután a száraz anyagot forró vízzel kell önteni.

Azonnal kezdeni az ivást nem éri meg. Először 5 percet kell várni, amíg az ital meg nem készül, és a víz meg van töltve ízléssel, majd a dugattyú segítségével meg kell szorítani a nem kívánt üledéket. Ehhez meg kell nyomni a dugattyút erőfeszítéssel - leesik, és az üledéket (kávé szemcsék vagy tea levelek) a lombik alján dörzsöljük.

Így a kávé vagy a tea kész italra, a folyadék tiszta és szennyeződés nélkül.

eszköz

Általánosságban elmondható, hogy egy francia sajtó egyfajta vízforraló különféle italok készítésére. Tervezése több integrált elemből áll:

 • üvegpalackok;
 • kiszűrni;
 • a dugattyú (egy speciális dugattyú, amely a préseléshez szükséges) kis méretű fogantyúval van ellátva, amely megkönnyíti a működés folyamatát.

Ha részletesebben tanulmányozza az eszköz készülékét, akkor a készülék konkrét modelljétől függetlenül a francia sajtónak vannak olyan általános jellemzői, amelyek változatlanok maradnak. Így például egy üvegpalack, amely a konyhai készülék fő tartálya, nem változtathat átmérőjű, de térfogatban különbözik. Így megállapíthatjuk, hogy minél magasabb a vízforraló, annál kapacitívabb (és fordítva).

A francia sajtó kényelme az, hogy az üveg átlátszósága miatt, amelyből a fő tartály készül, a felhasználó megfigyelheti az ital elkészítését, és szabályozza ezt a folyamatot.

A fő üvegedényt általában egy speciális esetben helyezik el. A test különböző anyagokból (például fémből vagy műanyagból) készülhet. A vízforraló fedéllel rendelkezik, amely a leggyorsabb tea vagy kávé főzését biztosítja. Ehhez a fedélhez egy dugattyú van, amely függőlegesen mozog és présként forog.

A dugattyú alján (amely lényegében egy közönséges dugattyú) van egy rács, amely szűrőként, kis acélból készült elemként, valamint csavarral rögzített rugóval rendelkezik.

Mi az?

A francia sajtót italok készítésére használják: elsősorban tea és kávé. Ahhoz, hogy kávét készítsen ebben az egységben, bizonyos lépéseket kell követnie:

 • forraljuk a vizet;
 • töltsön kávét egy lombik francia sajtóba;
 • forró vizet öntsünk kávéra;
 • várj egy kis időt;
 • lassan engedje le a dugattyút az aljára;
 • öntsük az italt csészékbe.

A tea használatának mechanizmusa ugyanaz.

Előnyök és hátrányok

Annak ellenére, hogy a konyhai készülék nagyon népszerű a széles körű fogyasztók körében, a francia sajtó nem tekinthető ideális eszköznek a forró italok készítéséhez. Mind pozitív jellemzői, mind negatív. Tekintsük részletesebben a francia sajtó előnyeit és hátrányait. Először is meg kell jegyezni, hogy az előnyök száma jelentősen meghaladja a negatív oldalak számát. Gyakran a felhasználók megkülönböztetik az ilyen típusú konyhai eszközök ilyen pozitív jellemzőit:

 • megfizethető áron - A francia sajtó megvásárolhatja a legkülönbözőbb társadalmi rétegek képviselőit, különböző jövedelmi szintekkel;
 • az ellátás és a karbantartás egyszerűsége - ez a jellemző különösen fontos a háziasszonyok számára;
 • az italban nincs üledék - a francia sajtónak ez a tulajdonsága egy olyan fémszűrő jelenlétének köszönhető, amely hatékonyan megbirkózik a feladatával;
 • sűrűség - a készülék még a legkisebb konyhába is beilleszkedik, nem fog sok helyet foglalni, és elferdíti azt;
 • italváltozat - nem csak azt, hogy a készülék segítségével teát és kávét főzhet, így az ital erősségét is beállíthatja.

A pozitív jellemzők ellenére ez az eszköz negatív tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek a következők:

 • törékeny anyag - az üveg meglehetősen könnyű megtörni, karcolni vagy károsítani, így a készülék gondos hozzáállást igényel;
 • mechanikus működési elv: az ital készítésének folyamata emberi erőfeszítéssel történik, nem automatikusan;
 • a francia sajtó nem rendelkezik a víz fűtésének funkciójával, ezért további italkészülékekre lesz szüksége az ital elkészítéséhez, és nem lesz képes melegen tartani a főtt italt.

Annak ellenére, hogy a készüléknek számos hátránya van, továbbra is sok fogyasztó népszerű választéka marad, akik úgy vélik, hogy a francia sajtó számos előnye meghaladja a hátrányokat.

típusok

Az ügyben használt anyagtól függően többféle francia sajtó létezik:

 • üveg;
 • fémből;
 • kerámia;
 • műanyagból;
 • rozsdamentes acélból.

A különbségek azonban nemcsak az anyagban, hanem a készüléken is lehetnek. Néhány készüléknek például erős dupla falai lehetnek.

Top modellek

Ma a piacon számos francia sajtó van. Éppen ezért eléggé nehéz navigálni ilyen sokféle eszközön. Értékelésünk segít kiválasztani a legmegfelelőbb modellt.

Bodum

A dán márka a Bodum kínál széles választékát a különböző színekben és színekben lévő eszközöknek. Az eszközök kényelmesek és tartósak.

Bialetti

A Bialetti francia prések kiváló minőségűek és széles körben ismertek a fogyasztók körében. A készülék egyik fő előnye a tartós és megbízható fogantyúk jelenléte.

Hario

Ez a márka különféle ételek és konyhai eszközök széles választékát kínálja. Magas minőségű francia prések gyártása is ismert. A japán tea- és kávéfőzők modern, vonzó dizájnnal rendelkeznek.

Tescoma

Annak ellenére, hogy ez a márka kínai, meglehetősen jó hírnevet szerzett.A gyártó francia prései nemcsak funkcionálisak és praktikusak, hanem esztétikai szempontból is vonzóak.

Taller

A vállalat fő előnye a megfizethető ár.

Rondell

Ez a márka nemcsak a kávé és tea szerelmeseinek, hanem a világhírű szakácsoknak, akik éttermében Röndell készülékeket használnak, szerelmet és elismerést szerzett.

Vitesse

Egy ital készítésével a Vitesse cég eszközéből valóban felfedezheti az erős kávé ízét vagy a gyógynövény tea kellemes ízét.

Kiválasztási kritériumok

Meglehetősen nehéz kiválasztani egy kiváló minőségű francia sajtót, amely teljes mértékben teljesíti a funkcióit, és elég hosszú ideig is szolgálni fog. Ezért egy eszköz vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani néhány pontra.

 • Először is, a szakértők azt ajánlják, hogy csak egy olyan sajtót vásároljanak, amely már sikerült bizonyítania termékeik minőségét és jó hírnevét. Beszéltünk róluk fent.
 • Fontos figyelmet fordítani az izzónak a készülék belsejében történő felszerelésének megbízhatóságára. Ha megdöbbent vagy nem elég erős, akkor egy ilyen eszköz megvásárlását el kell hagyni.
 • Elemezze a lombik megjelenését. Elég jó minőségűnek kell lennie. Értékelje az üveg állapotát: nem lehet karcolás, zseton és egyéb sérülés.
 • Ellenőrizze, hogy a szűrőként szolgáló háló megfelelően vastag-e ahhoz, hogy tapadjon a lombikhoz. Gyengéden és simán kell mozognia, rángató nélkül.

Ha az utasítások szerint jár el, és világosan követik a szakértők ajánlásait, akkor kiválaszthat egy minőségi eszközt.

Használati ajánlások

Annak érdekében, hogy élvezze az ízletes italt, amelyet egy francia sajtó segítségével készítettél fel, A készülék működése során számos egyszerű szabályt kell követni.

 • A kávé főzéséhez csak durva szemcséket használjon. Az a tény, hogy a francia sajtó szűrője nem fogja megtartani a kávét, ami túl finomra őrölt. Így az italod nem lesz tiszta és homogén, de lesz üledék.
 • Meg kell főzni egy mennyiségű kávét, amit egyszerre iszhat. Ha az ital egy francia sajtóban hosszú ideig áll, és hosszú ideig főzni fog, az keserű és kellemetlen lesz.
 • Ne légy túl buzgó a dugattyú használatával - ne nyomja össze az összes folyadékot az utolsó cseppre.
 • Annak érdekében, hogy a készüléket alaposan le lehessen mosni, szétszerelni kell, és mosás után megfelelően össze kell szerelni. A vízforralót kézzel és mosogatógépben is lehet mosni (ez azonban a használati és összeszerelési utasításban külön jelzésnek kell lennie).
 • Mint már említettük, egy francia sajtó használható mind tea készítésére, mind kávé készítésére. Ha azonban különböző italok készítését tervezi, akkor jobb, ha különböző eszközöket használ. Ellenkező esetben lehet, hogy kellemetlen íze és illata van egy másik italból.

Így olyan forró italok sörfőzésére tervezett népszerű eszköz minden jellemzőjét, előnyét és hátrányát tekintettük, mint egy francia sajtó. Ma egy hasonló egység található szinte minden konyhában. Nagyon népszerű a fiatalok és az érettebb generáció között. Lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen készítsen ízletes italt magának, háztartásnak és vendégeknek.

Ráadásul meglehetősen megfizethető ár vonatkozik a kétségtelen érdemeire.

Ahhoz, hogy megtudja, hogyan készíthet kávét egy francia sajtóval, olvassa el a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok