Konyhai kiegészítők

Hogyan készítsünk penészgombákat a cupcakeshez saját kezedben?

Hogyan készítsünk penészgombákat a cupcakeshez saját kezedben?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. anyag
 2. Érdekes ötletek
 3. ajánlások

A szinte minden háziasszony konyhájában nagyszámú különböző eszköz látható a főzéshez. Közülük megtalálható és sütőedény. Ma arról fogunk beszélni, hogy hogyan készítsünk saját formájú öntőformákat otthonukban.

anyag

A muffin sütésére szolgáló formák különböző anyagokból készülhetnek. A leggyakrabban erre a célra cellulózalapokat használnak. A leggyakoribb lehetőségek az élelmiszer-feldolgozott papír, pergamenpapír.

Minden öntőformák előállításához felhasznált anyag, \ t különleges kezelésnek kell alávetni. Lehetővé teszi, hogy nedvességállóak legyenek és a lehető legerősebbek.

Előzetes alapot ajánlott savval impregnálni. Ez segít az anyag hőállóvá tételében.

Egy ilyen eljárás után a főzés során képes lesz felszívni a felesleges zsírt.

A szilikon bevonattal ellátott élelmiszerpapír kiváló választás a muffin készítéséhez. Ebből könnyen elkészíthetők különböző méretű és formájú ételek.

Érdekes ötletek

Sok háziasszony megpróbálja helyettesíteni a bakeware árut házi készítésű termékekkel. Ma már sok formája van a házi muffinoknak:

 • papír muffin csészék sütése;
 • fólia edények;
 • cupcake alakú lyuk;
 • Tulipán alak;
 • szilikon ételek;
 • szilikon tömítőanyagból.

Sütemények sütemények sütéshez

 • Először elő kell készítenie egy kis üveg fémből vagy üvegből. Átmérőjében meg kell felelnie a jövő formájának aljának. Ezután egy pergamenre ceruzával és vonalzóval pár sávot kell rajzolni. Szélességük körülbelül 10-13 centiméter.
 • A szalagok teljes hossza kisméretű. Ezután a négyzeteket a vonalak mentén kivágják a pergamenből. A ceruza ezután finoman törlődik egy radírral.
 • A vágott négyzetet a középen lévő doboz fölé kell helyezni. Az anyagot szorosan az aljzathoz préselik, lefelé hajlik. Minden egyes darab pergamen darabból készült.
 • Minden egyes formát ajánlott kis mennyiségű olaj áztatására. Ezután egy sütőedényben helyezik el őket. A kész tésztát öntik, és mindent elhelyeznek a sütőben.

Fólia és papír ételek

 • Először több eldobható poharat kell készítenie. Az egyik közül az alját a szükséges mélységre kell vágni. Ugyanakkor ki kell vágnia egy téglalap alakú fóliát. Félre kell hajtani.
 • A kapott négyzet a fólia alól óvatosan az üveg aljára helyezkedett el, amelyben az alját nem vágták. Az anyagot szorosan a tárgyhoz kell nyomni, és lefelé hajlítani.
 • Az elhelyezett fólia tetején egy másik üveg alját vágja le. Az eltávolítás nélkül le kell vágni a fennmaradó éleket. De körülbelül 1-2 cm-t kell hagynia.
 • Ha üveg főzőpoharat használt, akkor jobb, ha egy szoros gumi van, mint dugó. A fólia fennmaradó részéből a formák szélei alakulnak ki. Végül, ha szükséges, az űrlap díszítő papírral díszíthető.

Cupcake egy lyukkal

 • Ez az opció alkalmas egy nagy desszert főzésére. Fóliából készülhet. Egy nagy téglalapot vágnak ki ebből az anyagból. A darabot félbehajtják, hogy egy kétoldalas négyzet legyen.
 • A fólia kisebb, kerek vagy négyzet alakú felületre van helyezve. Az anyag széleit óvatosan lefelé hajtják, és alkotják a jövő alakjának sűrű falát.
 • A közepén egy kis lyuk kör alakú. A körülötte lévő anyag fokozatosan becsomagolódik, és falakat képez.

Tulipán alakja

Ez az opció tökéletes kis sütemények sütésére.

 • Először, vágjunk ki kis négyzet alakú parcellákat. Oldaluk megközelítőleg megegyezik a jövő öntőformák magasságával, szorozva kettővel (plusz az edény átmérőjével).
 • Minden négyzetet először a tetejéről, majd az alsó részről hajtogatnak. Így az anyagot négy egyenlő részre kell hajtani. Minden ceruzával ellátott egyes hajtogatott vonalon jelölje meg a jelölést egy olyan távolsággal, amely megfelel az egyes alakok sugarának. Meg kell mérni a papír középpontjától.
 • A munka gyorsabbá és könnyebbé tétele érdekében a pergamenlap közepére egy poharat helyezhet. Ezután egy ceruzával készítsen négy szérumot a szélén.
 • Ahhoz, hogy a lap a kívánt alakot adja meg, még néhány kiegészítő vonalat kell rajzolnia ceruzával. Ehhez az üveg aljának jelzett pontjától a lap széléhez 25-30 fokos szögben kell hajlítani. Ezt először a központi sávok egyik oldalán kell elvégezni.
 • Ezután a pergamenlapot a másik oldalával megfordítják, és ugyanaz a hajtás a központi csíkból készül. Most formákat készíthet, jól hajlítva azokat a helyeket, ahol a vonalak ceruzával vannak jelölve. Ezek törölhetők a radír után.
 • Először is, az egyik oldalon a pergamen lapot hajlítják. Ezután a második hajtásnál az anyagot ellenkező irányba hajtják. A végén gyémántot kell kapnia.
 • Hasonlóképpen, a lapon három másik vonal hajlított. Ez segít abban, hogy végül egy tulipán alakuljon ki.

Szilikon ételek

A leggyakrabban az ilyen formák előállításához az otthonban egy speciális anyagot használnak.

Ez egy szilikon paszta és katalizátor (keményítő).

Egy ilyen alap hasonló a gumihöz, a szokásos szilikon anyag helyett használható.

 • Először elkészítenie kell egy műanyag tartályt. Hézagok és karcolások nélkül kell lennie. Gipszből vagy műanyagból készült tárgyat helyeznek bele. A jövőbeni űrlapot el fogják dobni belőle.
 • Ezután meg kell venni a homokot vagy a száraz keveréket. Egy műanyag tartályba öntik. Ugyanakkor a terméket alaposan kezeljük növényi olajjal vagy szappanos vízzel.
 • A tartályban lévő elemet az elkészített szilikonvegyülettel kell feltölteni. Ezután a tartályt fedéllel lezárjuk. Ebben a formában 15 percig maradt.
 • Az idő múlásával a tartályt kinyitják és óvatosan szétszerelik. Néhány perc múlva a szilikonkeverék nem ragadhat meg a kezével. Az űrlapot egy levélpapír késsel vágjuk.

Szilikon tömítőanyagból készül

Ebben az esetben bármilyen szilikon tömítőanyagot használhat.

Egy külön lemezre préseljük. Adjunk hozzá néhány burgonyakeményítőt. A kapott masszát alaposan gyúrjuk.

A készítményt növényi olajjal vagy egyszerű kézkrémmel kell zsírozni. A kész szilikon keveréket a következő napra helyezzük, és ebben a formában hagyjuk. A nap folyamán a tömeg teljesen megszilárdul, és elérheti a formát.

A penész más módon is elkészíthető. A szilikon tömeges tekercsből egy kis labdát. A munkadarabba fokozatosan nyomódik. Az élek jobban igazodnak.

Néhány órán belül a keverék teljesen megszilárdul. Ezután a munkadarabot eltávolítják. Végül a kapott alakot dekoratív papír díszíti.

ajánlások

A penész gyártásához megfelelő anyag kiválasztásakor vegye figyelembe néhány jellemzőjét. Ne feledje, hogy a szilikon ételek nem fognak desszerteket készíteni héjjal. De ugyanakkor ebből a formából a legegyszerűbb módja a kész edénynek. Elég, ha a terméket egy kicsit meghajlítjuk, hogy a cupcakes a lemezen legyenek.

Emlékezz erre is a szilikon jó tapadásmentes tulajdonságokkal rendelkezik. Az űrlap egyszerűen lehet sütés előtt zsírt. Használható mindenféle kályhához (gáz, elektromos, indukciós).

A pergamenpapírból vagy fóliaból készült öntőformákat eldobhatónak kell tekinteni, ezért nem kell minden főzés után mosni.

Ezenkívül ez az anyag nem tapad a tésztához, és könnyen elnyeli az összes felesleges zsírt. Az ilyen formák esztétikailag tetszetősnek tűnnek a muffinokon.

Ha azt szeretné, hogy az üresek gyorsabban megszilárduljanak, akkor egy nagy átmérőjű, lapos fedéllel kell használni. Ha nem, akkor vegyen egy fém tálcát.

A serpenyőben vizet kell öntenie, és forraljuk. Ezután a jövőbeni formáknak forró fedélre vagy tálcára kell helyezniük. A pergamenpapír szélei szinte azonnal megszáradnak.

Az ilyen ételek gyártásakor emlékezzünk erre az egyes termékek magassága kissé nagyobb legyen, mivel a tészta a főzés során emelkedik. Szükséges, hogy helyesen számítsuk ki a foltok átmérőjét. Ehhez használhat egy kerek kupát.

További információ a fólia cupcakes készítéséről, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok