Konyhai kiegészítők

Hogyan válasszunk pizzát?

Hogyan válasszunk pizzát?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Jellemzők
  2. Felhasznált anyagok
  3. faj
  4. Vélemények

A Pizza az egyik legnépszerűbb étel, amelyet mindenki első pillantásra tanulhat. Valójában azonban sok pizza recept van - egyszerű és nagyon összetett is. A klasszikus nápolyi pizza készítésének folyamata (a variációkat általában "Margarita" étteremben szolgálják fel) az UNESCO immateriális kulturális örökségének listáján szerepelt. Nem maga az étel, hanem a folyamat - az összetevők elkészítésétől a tálcáig, és a pizzát sült formában nagy szerepet játszik.

Jellemzők

Például egy nápolyi pizzát egy fából készült sütőpapíron sültek egy kő kemencében, de otthon csak az egyszerűbb lehetőségeket korlátozhatja. Az ételek üzletei széles választékot kínálnak a sütéshez és sütéshez hagyományos konyhai sütővel.

Jellemzően az ilyen edények előállítására tűzálló anyagokat használnak, hogy elkerüljék a tüzek előfordulását vagy az ételek olvasztását gázkályhákban.

Természetesen egy szabványos pizza esetében egy nagyon kerek forma is alkalmas, bár kívánság szerint téglalap alakú lehet - nagy szerepet játszik. A kör népszerűsége csak az olasz mesterek hagyományának köszönhető. A legnépszerűbb méretek 25, 30 és 35 cm.

Felhasznált anyagok

A pizza űrlapjai különböző anyagokból készülhetnek. Mindenkinek megvan a maga sajátosságai és jellemzői.

fém

Bármilyen fémtálcát nagyon óvatosan kell kiválasztani, mivel nem megfelelő tulajdonságai könnyen elpusztíthatják az edényt. Először is figyelni kell a tapadásmentes bevonat, az oldal magasságának, az ötvözet típusának figyelembevételére.

Általában az edények gyártásához használt acél, alumínium és öntöttvas. Öntöttvas könnyen felismerhető a nagy tömegben - az ilyen nagy méret nem könnyű a törékeny kezekben tartani, de talán ez az, ahol a hátrányai véget érnek. Ez a legjobb megoldás, ha egyenletes fűtés szükséges - a vas nagyon magas hővezető képességgel rendelkezik. Ezen a formánál az opcionális tapadásmentes bevonat vagy az alsó perforáció is lehetséges.

És acél esetében a tapadásmentes bevonat kötelező, különben nehéz lesz nyomon követni a pizzát.

Szintén kívánatos a perforált alsó rész jelenléte, bár anélkül is tehetünk.

Az alumínium forma kiválasztásakor emlékezzen erre Ez az anyag nagyon magas hővezető képességgel rendelkezik és gyorsan felmelegszik. Ez utóbbi erősen megkülönbözteti azt az öntöttvastól, így a pizza sokkal gyorsabban fog sütni, mint bármely más anyagnál. Ennek az opciónak az a hátránya, hogy minden alumínium elem könnyen hajlítható, így gondosan kell kezelni őket.

kerámiai

Ebből az anyagból származó űrlapok még szeszélyesebbek a forgalomban. Kerámia - egy törékeny anyag, és a legkisebb hatással kemény felületre repedhet.

Ez a forma azonban nem csak a sütőben, hanem a mikrohullámú sütőben is elhelyezhető, és egyenletesen felmelegszik, és még egy ideig is megtartja a hőt.

Ezért a kerámia formát az asztalon lévő ételek kiszolgálására lehet használni. Ezek a formák gyakran kis méretűek - 200 mm.

üveg

Üvegforma kiválasztásakor ügyeljen az anyag típusára. Ennek tűzálló üvegnek kell lennie, és nem csak egy megfelelő alakú és méretű edénynek. A kerámiákhoz hasonlóan az üveg egy ideig képes fenntartani a kész pizza hőmérsékletét, és lehetővé teszi az edény készenléti állapotának ellenőrzését az átlátszó falakon keresztül úgy, hogy ne égjen.

De ezt az űrlapot nagyon óvatosan kell kezelnie.

szilícium

A közelmúltban a szilikon formák egyre népszerűbbek. Ez nem meglepő, mert a többi anyagtól eltérően a szilikon rugalmas és megkönnyíti a sütést. Azonban a 40, 45 és 50 cm-es nagy pizza szilikon formában főzni nem kívánatos. A szilikon egyszerűen nem tud egyenletes fűtést biztosítani a pizza teljes felületén.

faj

Néha a sütőformáknak lehetnek speciális jellemzői. Egyesek például perforációval rendelkezhetnek. A lyukak kis lyukak formájában néha acélból és alumíniumból készülnek. Ez akkor hasznos, ha gyorsabban sütjük a tésztát, és a pizza alján ropogós lehet. Általában nem a lyukakon keletkezik a sütőlapon, mivel ehhez levegőhozzáférés szükséges.

Az ilyen formanyomtatvány kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy nem csak tapadásmentes bevonat jelenlétét ellenőrizze, hanem a lyukak minden felületén is, különben tésztát és égést okozhat.

És annak érdekében, hogy ne áramoljon, győződjön meg róla, hogy csak vastag konzisztenciát használ.

Érdekes döntés a kúp alakú. Ilyen pizzák esetében speciális formák készülnek, amelyekbe a tésztát helyezik, sültetik, majd a tölteléket jelentik. Az eredmény egy pizza fagylalt formájában.

Kényelmes enni, mert nem kap piszkos kéz, kényelmes magával vinni, nem kell külön ételt - a kúpot szalvétába csomagolhatja. Ez a pizza már elnyerte az európaiak népszerűségét, mint az utcai gyorsétterem eredeti változatát.

Különleges éttermek számára prések és sütők kúp pizza készítéséhez, de otthon is megtehető.

Azonban, akkor szüksége lesz egy nem tapadó állványra, amely támogatja a sütőedényeket. Ellenkező esetben a töltés egyszerűen kifolyhat.

Vélemények

A fogyasztók többsége a formanyomtatványon a tapadásmentes rácsról megjegyzi a kényelmet, a pizza főzésének gyorsaságát és a jó sültet. A lyukakkal rendelkező formákban azonban csak vékony pizzát készítenek. A buja tésztával rendelkező pizzáknak a szokásos formában kell lenniük.

A hátrányok az alumínium és a vékony szénacél tálcák esetében megfigyelhetők - rövid élettartamúak az öntöttvashoz képest. A sütéshez vagy analógjaihez is ajánlott pergamen használata, mivel az ilyen sütőlapok nem tapadnak tapadásmentes bevonattal. Vagy használhatja a szakácsok szakmai titkát - a formát margarinnal zsírozza meg, hogy a pizza ne ragadjon meg vagy ragadjon meg. Nem ad nagy mennyiségű zsírt, és nem terjed ki, mint a növényi olaj.

A szilikon pizza formák áttekintése lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok