Konyhai kiegészítők

Hogyan készítsünk egy süteményformát saját kezével?

Hogyan készítsünk egy süteményformát saját kezével?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. fólia
 2. pergament
 3. Műanyag palackok
 4. Konzervdobozok
 5. karton
 6. Műanyag mappák

Nem minden háziasszony rendszeresen készít süteményeket saját kezével. Ezért a speciális sütőipari tartályok nem minden otthonban találhatók. És néha a rendelkezésre állóak nem igazán alkalmasak az adott kialakításra. Ezért, miután meggyújtottuk azt az ötletet, hogy édes mesterművel szeressük a szeretteiket, sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hogyan készítsünk egy süteményformát saját kezükkel improvizált eszközökből. A probléma megoldására számos lehetőség van otthon.

fólia

Ahogy a gyakorlat azt mutatja, ha kívánja, édes mesterművet hozhat létre anélkül, hogy a sütéshez speciális tartozékokat használnánk. A kívánt cél eléréséhez egy kis képzelet és a leggyakoribb anyagok, amelyek minden szakácsban megtalálhatók. Süt egy kekszet, ha nincs formája, használhatja a konyhában elérhető fóliát. A megfelelő kapacitás megteremtéséhez alapul kell lennie serpenyő vagy más konyhai eszközök, amelyek a szükséges méretekkel rendelkeznek. Fóliát visel. A falakat egy tűzővel rögzítik és rögzítik.

Munka közben óvatosan kezelje a fóliát, hogy ne tönkretegye véletlenül. Ha egy rögtönzött tányérlemezt egy külön leválaszthatót kell cserélni, akkor az egyik varrás elhagyható.

A vakot kellően vastagnak kell lennie ahhoz, hogy a tészta tömegének hatása alatt ne terjedjen ki a belsejében. A sütőedényt olajozni kell.

pergament

Mint a fólia esetében, egy merev alapra van szükség, hogy a kívánt pillantást a süteménytálca pergamen kapacitására adjuk. Számos rétegben nedves sütőpapírra van szükség, gondosan préselve és tömörítve. Ezután a kapott szerkezetet meleg helyre helyezzük, hogy teljesen száraz legyen. Amikor ez megtörténik, a papír elválasztható a mozgó edények vagy dobozoktól. Így a sütemény eldobható formája kiderül.

Műanyag palackok

Szív alakú torta készítéséhez 1,5–2 literes műanyag palackokat használhat. 2 azonos palackot vesz igénybe. Ezekből az alját és a felső részeket a nyakkal kell elválasztani. Miután minden palackot a hosszban vágtunk, 2 téglalapot kapunk. A tűzőgépet úgy rögzítik, hogy szív alakú legyen. Azonban semmi sem akadályozza meg, hogy a szokásos kör, amely a sütőlapra van telepítve.

Konzervdobozok

Ebből az anyagból újrafelhasználható formát hozhat létre. A munkához szüksége lesz:

 • konzervdobozok (alumínium);
 • olló fémhez;
 • fogó;
 • vonalon.

A dobozok alját és tetejét ollóval kell vágni. Függőlegesen vágja le a munkadarabot és egyenesítse ki.

Adja meg a kívánt magasságot, és csatlakoztassa úgy, hogy a kívánt átmérőjű kört kapja. A lemezek széleit nagyon óvatosan rögzítik, hogy a kész sütemények könnyen eltávolíthatók legyenek.

karton

Egy konténer létrehozásához használja:

 • karton és papír;
 • tűzőgép;
 • olló.

A téglalap alakú téglalap alsó részét levágják a kartonból a jövőbeni süteménytartó számára. A falak papírból készülnek. Az így kapott papírcsíkok egymáshoz és aljához vannak rögzítve. A sütés előtt a pergamentet a tartály belsejében kell elhelyezni.

A gyári sütési kapacitás helyett bármilyen vastag karton és skót szalag használható. Nem szükséges még a tortatartó alját is, mint az előző esetben. Ebben a képességben a szokásos mély sütőpapír működhet.

Ezzel a megközelítéssel a falak karton segítségével épülnek fel, ami lehetővé teszi a kívánt magasságú sütemények sütését. Négy, négyszögletes, alsó rész nélküli rész van összekötve skót szalaggal. Torta elkészítése, elkerülve a tészta érintkezését az improvizált torta tűzhelyével. előzőleg ajánlott az élelmiszer-csomagolás meghúzására.

Műanyag mappák

Az irodai kellékek jól illeszkednek a torta összeállításához. A használt mappában a középső részt kivágják a rögzítőrésszel, amely rögzíti a papírt. Egyrészt a műanyag lapok rögzítik a tűzőgépet. Másrészről, ezek rögzíthetők szalaggal. Ez az űrlapot leválaszthatóvá teszi. Könnyű lesz eltávolítani az étkezési készételek után.

Hogyan készítsünk egy süteményformát a dobozból, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok