Konyhai kiegészítők

Formák a cupcakeshez: melyek és hogyan kell őket kiválasztani?

Formák a cupcakeshez: melyek és hogyan kell őket kiválasztani?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. anyagok
 3. Változatos formák és méretek
 4. A gyártók áttekintése
 5. Kiválasztási kritériumok
 6. Hogyan kell használni?

A cupcakes főzése kellemes aromájával tölti ki a házat, és kiváló alkalmat nyújt a családtagok és a vendégek kényeztetésére. A nyomtatványok használata ebben a folyamatban kötelező. Az ételek minősége határozza meg, hogy a sütési folyamat mennyire egyszerűen és kellemesen megy át.

Sokféle változata van az űrlapoknak, és minden háziasszony felveszi valamit a követelményeknek.

Jellemzők

A cupcake süteményeket különleges méretük és megkönnyebbülésük jellemzi. A cupcakes eltávolítása egyszerű legyen, így a tapadásmentes tulajdonságok nagyon fontosak. Még az eldobható sütő muffinok is könnyen elválaszthatók a sütéstől.

Általában egy fém- vagy szilikontermék lehetővé teszi, hogy egyszerre egy nagy cupcake-t vagy sok kis kenyeret készítsen. Az űrlapok kissé szűkültek, hogy megkülönböztető megjelenést kapjanak.

anyagok

A legnépszerűbbek a fém, szilikon és papír formák. Kerámiatermékek nem minden gyártó találhatók. Elég törékenyek és különleges gondosságot igényelnek. A népszerű sütőeszközök a következők.

 • Alumínium. Nagyszerű muffinok és muffinok készítéséhez. Gyorsan felmelegszik, így az étel jól sült. Nem tapadó bevonat van, amely lehetővé teszi, hogy nagy kényelmet biztosítson. Az űrlapok lehetnek egyetlen lap vagy „tulip”.
 • Rozsdamentes acél. A legnépszerűbb anyag. Általában nem tapadó bevonattal rendelkeznek, ezért ne használjon fém kiegészítőket. A sötét acél vas formáit gyorsabban melegítik, mint a fényt.

Ügyeljen arra, hogy a varratok jól lezártak legyenek.

 • Szilikon. Egy viszonylag új találmány, nagyon népszerű anyag a cupcakes készítéséhez. A nagy előnye, hogy az edény egyáltalán nem marad. A gyönyörű cupcakes kivonata sokkal könnyebb, mint más anyagokból származó analógok használata. Az űrlapok szilárdak vagy különállóak lehetnek.
 • Papírt. "Kapszuláknak" is nevezik, és eldobhatóak. A termékeknek különböző falvastagságuk lehet. A vékony muffinformák pergamenből készülnek, és fém formába kerülnek. Ha a falak vastagok, akkor egyszerűen tegye a tésztát a sütőlapra és töltse fel tésztával.

A késztermék könnyen felszabadítható a kapszulából. Ezen túlmenően ez az űrlap további díszítésként szolgál.

Változatos formák és méretek

A sütéshez használt ételek széles választéka változott. A muffinokat és a muffinokat az alábbi formákban lehet főzni.

 • „Csoda”. A termék közepén egy kerek mélyedés található. Ezzel a kialakítással a sütemény egyenletesen sütik a sütőben. Boca hullámos, ami miatt a tészta a kívánt formát veszi. Ideális nehéz tészta készítéséhez. A termékek mindig nagy méretűek. Különösen népszerű modellek egy levehető aljával, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a cupcakes, hanem más süteményeket is főzze.
 • Szögletes. Ez a modell nagy muffinok készítéséhez készült. Szilikonból vagy fémből készült.
 • Rész. A Mini-forma egy kis süteményhez készült. A készletben eladott, és ha használják, egy tepsibe kerülnek.
 • Gondoltam. A modellek bármilyen méretűek lehetnek, mind kicsi, mind nagy méretűek. Öntött alumíniumból készült gépek, állatok, rajzfilmfigurák formájában.
 • Formák kotrással. Egy lapon, amely sütőlapként néz ki, vannak kis mélyedések a kis cupcakeshez. Szabványosan a termék 2, 4, 6 vagy 12 cupcakes elkészítésére szolgál.

A gyártók áttekintése

Sok márka örömmel fogadja az ügyfeleket minőségi cupcake formákkal. Tekintsük a legnépszerűbb opciókat.

 • Tupperware. A legnépszerűbb a "Royal" modell szilikon. Téglalap alakú, és egy nagy torta elkészítéséhez készült. A szilikon sűrű, így a sütés megőrzi a megjelenését. A cupcakes ünnepélyes a hullámos falaknak köszönhetően. Használat előtt egyszerűen vízzel megszórjuk, nem kell olajjal bevonni.
 • Natura. A környezetbarát és biztonságos modellek 100% -ban újrahasznosított alumíniumból készülnek. A kiváló minőségű tapadásmentes bevonat lehetővé teszi, hogy könnyen eltávolítsa a kész süteményeket a termékből. Minimális olajjal lehet főzni.
 • Tefal. A cupcakes sütésére szolgáló fém- és szilikonmodellek egy nagy edény vagy kis részek elkészítését foglalják magukban. Kényelmes a nem tapadó tulajdonságok miatt.
 • Ellenek. A legnépszerűbb a CL-4585 modell 12 cupcakes számára. Az acéltermék egyenletesen felmelegszik és jó tésztát készít. A szilikon fogantyú nem melegszik fel, ami kényelmesebbé teszi a használatot. A tapadásmentes bevonat nem tolerálja a durva mechanikai hatást.

Kiválasztási kritériumok

Minőségi űrlapok lehetővé teszik, hogy a muffinok ne csak ízletesek, hanem szépek is legyenek. Az edények tulajdonságaitól függ, hogy mennyire jól sütik a tésztát, és hogy ragaszkodik-e a falakhoz. Figyelembe kell venni az alábbi árnyalatokat.

 • Nagy család számára jobb, ha egy nagy modellt vagy egy 12 darabból álló lapot készítünk kis ételekhez.
 • alumínium a termékek gyorsan felmelegülnek, azonban a nehéz tészta közepén rossz lehet. Jobb, ha ugyanazon anyagból kis formákat veszünk.
 • Szilikon a termékek nem okoznak bajt, ha az anyag nagyon jó minőségű. Válasszon termékeket a megbízható gyártóktól, hogy biztonságos edényeket használjon.
 • Gáztűzhelyhez Használhatja bármilyen anyag formáját. Az elektromos tűzhely esetében azonban a fémformák jobban megfelelnek. A szilikon ételeket hosszabb ideig főzzük.
 • Ha fémszerszámot használunk tapadásmentes bevonat nélkül meg kell vásárolni eldobható vékony papír kapszulákat. Ellenkező esetben a termékek elakadnak és tapadnak.

Hogyan kell használni?

Egy ízletes és szép torta minőségi formában történő sütéséhez nagyon egyszerű. A szilikon termék használata a következőképpen történik:

 • enyhén nedvesítse meg a falakat és az alját vízzel, spray-vel permetezheti;
 • ha az űrlapot először használják, akkor olajjal kell folyékonyan kenni, és az anyagot áztatni kell;
 • helyezze a szilikon cikket sütőlapra vagy sütőlapra;
 • töltse ki a tésztát, enyhén feltöltve a szélig;
 • sütje a receptben feltüntetett időt;
 • a tortát kivonni elég ahhoz, hogy átfordítsa és kifelé fordítsa.

Nem tapadós bevonattal rendelkező modellek használata esetén elég egyszerű a tésztát egy tiszta termékbe öntenie, és addig sütni, amíg az őrlemény nem lesz. A főzés után egy kicsit várni kell a hűtéshez, és csak az edényeket kell forgatnia. Ha hagyományos fémmodellt használ, előzetesen kenje be olajjal. Használhat papírt kapszulákat.

 • Helyezze a konzervdobozokat a sütőlapra. Vékony pergamen-kapszulák használata esetén érdemes fémrészekre telepíteni őket.
 • Töltsük fel a kapszulákat 2/3 tésztával.
 • Sütjük a recept szerint. Használat után a kapszulát el kell dobni.

A cupcakes különböző formáinak áttekintése, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok