Konyhai kiegészítők

Formák a szelet készítéséhez: típusok és kiválasztási kritériumok

Formák a szelet készítéséhez: típusok és kiválasztási kritériumok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Előnyök és hátrányok
 3. Fajták és céljuk
 4. anyagok
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Hogyan kell használni?

Különböző konyhai eszközök a háziasszony munkájának megkönnyítésére. Segítenek ízletes és szép ételeket főzni. A szeletformák például egy újfajta eszköz, sok előnye. Ezzel az Ön hamburgerei esztétikus fellebbezést kapnak.

Jellemzők

A húsgombóc sütésére szolgáló összes présgép építésének elve ugyanaz. A nyomtatványokban három elem található:

 • felső és alsó burkolatok;
 • nyomja meg magát.

A kerek részek egyetlen kialakításúak, és teljes értékű konyhai berendezést képviselnek, amely lehetővé teszi a főzési folyamat felgyorsítását. Az alsó részen darált húst helyeznek, és a szelet fele képződik. A felső fedél lehetővé teszi, hogy tiszta tömést alkosson. A harmadik eszköz egy kézi prés, amely a darált húst lapozhatja, és hamburger tésztát vagy klasszikus darabot alkot.

Egyes formák eltávolítható aljzattal vannak ellátva, ami lehetővé teszi, hogy a keletkező terméket kivétel nélkül kivonja.

Maga a szelet, amely ebben a formában préselt, kerek és lapos. Ezt a főzési módot daraboknak nevezik. Úgy véljük, hogy a 2 cm-es vastagság vastagsága csökkenti a pörkölés idejét, így az összes gyümölcslé és íz belsejében marad. Egy másik típusú kerek húsgombóc - steak. Ez a termék is kerek és lapos, a főzési módszerek között különbözik. Az élelmiszeripari vállalatoknál a szeleteket speciális gépre formázzák. Őreket készít, elforgatja őket, de csak az egyik oldalon. A félkész termékeket kézzel készítik.

Ez egy ruddy kéreg a külső és a lédús töltelék belsejében igazolja a főtt patty helyességét. A húsgombóc formájára vonatkozó különleges követelmények a vendéglátás technológiájában vannak. Otthonban nincs alapvető szükségünk arra, hogy ovális formákat készítsünk, tekintve, hogy azok ideálisak.

Előnyök és hátrányok

Bármely más háztartási készülékhez hasonlóan a szeletformák előnyei és hátrányai is vannak.

 • A sajtó lehetővé teszi a tökéletes szelet készítését. Lehetetlen, hogy egy nem szakember tökéletes munkát végezzen a konyhában. Különböző méretű tuskók éghetnek a sütés során, vagy nyers maradhatnak. A sajtó ugyanazt a készítményt kapja.
 • Az űrlap használata miatt a főzési sebesség csökken. Különleges munkaerőköltségek nem szükségesek.
 • A sajtó széleskörű működési lehetőségeket vállal. Az űrlapot csak a háziasszony kulináris készségei és képzelete korlátozza. Itt kiválasztható különböző termékek a töltelék és a töltelék számára is.
 • A modern formát nem nehéz karbantartani. A szerkezet szétszerelhető és könnyen tisztítható. A készüléket részletes utasításokkal értékesítik.
 • Tömörség. Az öntőforma méretei lehetővé teszik a tárolását egy másik konyhai kiegészítőkkel ellátott dobozban. A sajtó nem igényel különleges tárolási feltételeket.

  Az otthoni manuális szerelvény nem hiányzik, többek között az alacsony kimeneti kapacitás. A vállalatoknál használt automatizált eszközöknek nincs ilyen hátránya. Több felhasználó jegyezte meg az olcsó kínai termékek negatív jellemzőit. Például a présekben használt színes színezékek élelmiszerekkel reagálnak. Az anyag minősége alacsony, így a formák gyorsan használhatatlanná válnak. A szilikon formáknak nagyon kellemetlen szaga van.

  A minőségbizonyítvány segít kizárni a hamisítvány megszerzésének lehetőségét. A felhasználók nem ajánlják, hogy túl olcsó legyen. Az alacsony ár gyakran veszélyt jelent a saját egészségére.

  Fajták és céljuk

  A húsgombócok sajtója két fő típusra osztható:

  • kézi formátum a modellezéshez;
  • automatikus eszköz.

   Az első lehetőség otthoni használatra alkalmas, de ha nem kell sok húsgombót főzni. A vendéglátóhelyeken kézi prések használatosak, feltéve, hogy a burger szeletekre itt egy kicsit szükség van, és nem a főétel menü. Az eszközök elve egyszerű, de a tervek szilárdak vagy különállóak. Az első típus a legjobb minőségű, a második pedig a használat után könnyebb tisztítani. Mindkét eszköz töltött pogácsák kialakítására alkalmas, amit csak a főzéshez lehet a serpenyőbe helyezni.

   Az öntőformák különböző félkész termékek töltésére is használhatók fagyasztásra.

   A második formanyomtatvány akkor is alkalmas, ha nagy adag adagolásra van szükség. A megjelenést széles körben alkalmazzák a gyorsétterem különböző intézményeiben. Az eszköz megkülönböztető jellemzője a különböző formájú húsgombócok gyártására szolgáló konténerek. A tartályok átmérője 100 és 130 mm között változik, míg a sajtó gyakorlatilag nem igényel emberi részvételt. Csak nyomjuk meg a gombot, adjuk hozzá a tölteléket a géphez, és ő mindent megtesz. A készülék 200-300 tonna készíthet hamburgert óránként. Az automata penész fő hátránya a magas ár.

   Az öntőformák egyrétegű, kétrétegű, háromrétegűek lehetnek. Ez utóbbiak különösen lehetővé teszik a főzési idő gyorsabb lerövidítését, mivel egyszerre több darabot tartalmaznak. Minden egyes szeletre különálló formákat kell használni, de nagyon könnyen használható. Az előző verziónak meg kell tanulnia, hogyan kell használni.

   A kettős és hármas formák nem leválaszthatók. Míg az egyetlen analógnak külön sajtója és teste van. Néhány terméket egy hornyos bevonattal egészítenek ki, amely a rostélyon ​​főzött szeletek megjelenését eredményezi.

   anyagok

   Népszerű szeletformák - fém, műanyag. Szilikon van, de a kereslet kicsi.

   • fém hosszabb működési élettartama van, ezért népszerűbb. Ha a kiváló minőségű rozsdamentes acél formája, akkor nem szívja fel a szagokat. A fém vízálló és nagyon tartós. A fémes formák fő hátránya a korrózióra való hajlam. A különleges formájú modern formák ezt a negatív minőséget megszüntetik. Az ilyen termékek mínusza magas ár.
   • Műanyag formák nem alacsonyabb az előző verzióhoz képest. A felelős gyártók kiváló minőségű és erős tulajdonságokkal rendelkező termékeket hoznak létre, amelyeket alacsonyabb áron értékesítenek a fém formákhoz képest. Emellett a műanyag nem adja be a rozsdát, és az anyag vízállósága megegyezik a fém vízállóságával. A negatív tulajdonságok: elnyeli a szagokat, nem olyan tartósak, mint a fém.
   • Szilikon konzervdobozok húsgombócok esetében nem túl gyakori. A termékek nem különböznek magas színvonalon. Ráadásul rengeteg hamisítvány van a piacon, mivel a gyártók káros komponensek hozzáadásával próbálják az anyagot olcsóbbá tenni.

   Hogyan válasszuk ki?

   A szeletformák kiválasztására vonatkozó ajánlások a minőségi termék megvásárlásának szabályaira vonatkoznak. A piacon messze vannak a biztonságos prések, így egy űrlap megvásárlása felelős vállalkozásnak kell lennie. Ne költenek pénzt az első szeletformára.

   Különös figyelmet kell fordítani a műanyag formák kiválasztására. Az anyagnak magas színvonalúnak kell lennie, élelmiszerrel, különleges jelöléssel. A műanyag illata enyhén jelen lehet az új terméken, de az első tisztítószerekkel történő tisztítás után teljesen el kell távolítani.Ha kémiai aromák jelei maradnak, ez azt jelenti, hogy jobb, ha nem használja ezt az űrlapot.

   Kiváló minőségű műanyag prések kell öntéssel. A rossz minőségű hamisítványok a felszínen ívek lesznek, egyéb hibák. Éppen ezért észrevehetők a termék gondos ellenőrzésével A kiválasztott lehetőségeket gondosan mérlegelni kell.

   Az űrlapok tervezése más, de a szakértők azt tanácsolják, hogy előnyben részesítsék a különálló elemeket. Az ilyen eszközökben a húsgombócok kialakításának folyamata kényelmesebb, és a sajtó maga is könnyebben karbantartható.

   Hogyan kell használni?

   A szeletek kézi formája könnyen használható, és a tapasztalatlan háziasszonyok számára egyszerűbbé teszi a főzés folyamatát. A különböző anyagokból származó eszközök szinte azonosak, azonos utasításokkal vannak ellátva. A dokumentum a következő lépésről lépésre ajánlja.

   • Kezdetben ajánlatos hideg vízzel nedvesíteni az összes alkatrészt. Ez megakadályozza, hogy a hús a felületre tapadjon.
   • A töltelék egy részét az alsó burkolatban kell elhelyezni. Ezután a felső rész zárva van, és a préselésre szükség van a termék rögzítéséhez. Segítségével létrehozhat egy mélyedést a töltéshez.
   • Ezután a formanyomtatványt ki kell nyitni, és a bemélyedésbe bármilyen terméket kell elhelyezni: főtt tojást, sajtot, gombát, burgonyát használhat. Kívánatos, hogy a töltet ne legyen folyékony.
   • A töltelék második fele be van ágyazva a felső fedélbe. A sajtó zárva van, és a szeletek minden része egyetlen egész tuskóra van összenyomva. Azonnal küldhető sütésre vagy további fagyasztásra.

   A műveletek egyszerűek, ugyanúgy megismétlődnek, kevés időt vesz igénybe. A szelet ugyanolyan méretű, általában 10-12 cm átmérőjű. Az ilyen üres hamburgerekben való használatra készültek. Nemrégiben változó méretű öntőformák jelentek meg a piacon.

   Ezzel az eszközzel különböző szeleteket készíthet, de költsége drágább, mint a hagyományos formák.

   Ha meg szeretné tudni, hogyan kell használni az űrlapot szelet készítéséhez, tekintse meg az alábbi videót.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok