Konyhai kiegészítők

A csokoládé űrlapjai: melyek és hogyan lehet őket kiválasztani?

A csokoládé űrlapjai: melyek és hogyan lehet őket kiválasztani?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. anyagok
 2. Hogyan kell használni?

A felnőttek és a gyerekek szeretik, ha a torta, sütemény és más finomságok különböző formájú és méretű csokoládé figurákkal vannak díszítve. Mindig finomabb és érdekesebb, ha díszes csokoládét eszik állatok, gépek, íjak, szívek és mások formájában. A cikkben elmondjuk, hogy hogyan készíthetjük el a hozzátartozóinkat és barátainkat saját készítésű édességekkel.

anyagok

Majdnem minden második háziasszony most házi csokoládéval és csokoládé cukorka receptekkel kísérletezik. Különleges készségek nem szükségesek az előkészítéshez, nincs semmi bonyolult a recepteknél, de azok, akik találkoztak a gyártással, tudják, hogy az ehhez fontos eszközök az öntőformák. Ezek különböznek a gyártási anyagtól, és:

 • szilikon;
 • polikarbonát;
 • fémből;
 • műanyagból.

Melyik közülük jobb választani és hogyan különböznek egymástól - részletesebben megvizsgálják.

Szilikon

Ez az anyag a környezetbarát és alacsony költségeiről híres. Emellett ideális csokoládéból készült göndör ékszerek öntéséhez és jég kialakításához. A szilikon nem fél a hideg vagy a forró cseppektől. Használható 230 ° C hőmérsékletű kemencében és 40 ° C-os fagyasztóhoz. az anyag kiváló munkát végez.

Az előnyök közé tartozik továbbá az a tény, hogy a szilikon öntőformák nem szívják fel a szagokat, mosás nélkül is mosnak, nem reagálnak más termékekkel.

Az ilyen termékek előállításához biztonságos és tiszta orvosi szilikonot használnak, így nem ártalmas anyagokat bocsát ki, nem kell aggódnia a szilikon öntőformákban gyártott termékek minőségi jellemzőiről.

Ez is kényelmes tárolni, mert nagyon műanyag alap. Könnyen hengerelhető egy csőbe, míg a termék nem veszíti el az alakját és soha nem deformálódik. És ez a forma is kényelmes a termékek eltávolításakor - egyszerűen elfordítható a könnyek félelme nélkül. Ez jól illeszkedik a kezdőknek, mivel ezzel gyakran problémák vannak, és először nehéz a tészta-termékek kivétele.

A szilikon penész segítségével nagy tojást, geometriát, babákat, nyulakat és sok más figurát is elhelyezhet.

Válasszon ízlés szerint - és hozzon létre. Végül, egy ilyen formában lehet egy-egy többfajta figurált sejt, amely a gyártási folyamatot gyorsan elvégzi, és a termék változatos.

polikarbonát

Alkalmasabb professzionális cukrászdák számára. Ez a nyomtatvány ára tízszer magasabb, mint más anyagokból készült formák. De egy olyan személy, aki nagy mennyiségű csokoládé ékszerek és édességek öntésén dolgozik, ez a forma nagyon gyorsan teszi ezt a tevékenységet, mert az ilyen kapacitást használat előtt nem kell olajozni.

A polikarbonát formáknak számos előnye van:

 • könnyen mosható;
 • gyakori és hosszú működtetéssel, deformációjuk nincs;
 • magas vagy alacsony hőmérsékleti körülmények között nem érdekelnek;
 • a polikarbonát nem ad szagot és ízt a termékeknek, és nincs szaggal telítve;
 • könnyen kezelhető.

Ezen kívül vannak Polikarbonát formák úgynevezett mágneses fenékkel. A gyárakban cukrászok használják. Nagyon könnyen használható, ha nagyszámú ikercukorka szükséges.Korábban, amikor nem volt ilyen üres, a cukrászoknak manuálisan kellett alkalmazni egy rajzot vagy egy 3D-s figurát minden cukorkához, és nem mindig azonosak voltak, mert senki sem törölte az emberi tényezőt.

Egy polikarbonát forma segítségével olyan számokat adhatunk, mint egy csokoládé nyuszi, cukorka az orosz ábécé betűi formájában, idegen betűk és számok, különböző virágok, mint például tulipán, kamilla, rózsa. Az is lehetséges, hogy különböző geometriai alakzatokat, például labdát, csillagot, rombuszot, különböző foltokkal rendelkező félgömböt, ami még édesebbé teszi az édességet.

fém

Jelenleg ilyen formák már alig találhatók az üzletekben és még az interneten semMivel a szilikon és a polikarbonát népszerűbb. Bár a fémszerelvények piaci ára jelentősen alacsonyabb, mint más analógok. Ez a forma is ellenáll a különböző hőmérsékleteknek, mosható mosogatógépben. Mosáskor Szükség esetén fémkefét használhat, és nem árt neki. Tartós és évtizedekig tart.

Ez arra a következtetésre vezet, hogy egyszerűen nem előnyös a formák gyártói számára, hogy alacsony áron töltsék ki a terméket, de sok éven át szolgált. A csokoládétermékeken kívül kekszeket is készíthetünk ebben a formában, így díszes sziluettek lehetnek.

műanyag

Ahhoz, hogy egy csokoládét készítsen, ezt használják. Rugalmas műanyagból készült, könnyen használható és meglehetősen olcsó, de érdemes figyelembe venni, hogy idővel ez a forma deformálódik. És kicsi, és csokoládét nem lehet kitölteni, ellentétben a többi csokoládéformával.

Hogyan kell használni?

Először is, a csokoládé öntésére szolgáló új terméket alaposan le kell mosni meleg vízben, mosószerrel, majd teljesen megszárítani, különben a csokoládé a falakhoz és az aljához tapad.

Olvadt csokoládé öntsük a sejteket, de a sejtek 1/3-át, és ellenőrizzük, hogy vannak-e légbuborékok. Ahhoz, hogy megszabaduljunk ezekről a buborékokról, valamint hogy egyenletesen eloszthassuk a tömeget az egész figura cellában, óvatosan kell kopogtatni az alakot az asztalon.

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a cukorkát, a szilikon öntőforma elfordítható. A műanyagon, polikarbonáton és fémen elég csak az aljára kopogtatni, a penész forgatásával, hogy a termékek kiszáradjanak egy törülközőt vagy puha ruhát.

Nem kell megérinteni a kész csokoládét a kezével, hogy segítsen kiszabadítani. Ebből nagyon nyomtalan nyomok vannak. Viseljen kesztyűt, vagy tegye meg, próbáljon meg ne érjen a termékekhez.

A csokoládé formák használatával kapcsolatos információkért lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok