Konyhai kiegészítők

Kenyér doboz készítése újságcsövekből

Kenyér doboz készítése újságcsövekből

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. típusok
 3. Hogyan kell csinálni?

A modern háziasszonyok a kenyeret műanyag zacskókban vagy papírcsomagolókban tárolják. Valójában a liszttermékekhez leginkább a kenyéredények alkalmasak. Ezek a termékek különböző modellekkel találhatók, amelyeket saját kezükben lehet megvásárolni vagy készíteni. Kiváló megoldás lenne az újságcsövekből készült kenyér kosár. Ez a termék környezetbarát és tökéletesen illeszkedik bármilyen konyhabelsőbe.

Jellemzők

A kenyérdoboz egy kicsi, zárt tárolóedény, fedéllel kenyér és egyéb sült áruk tárolására. Sok háziasszony meg van győződve arról, hogy ennek a terméknek köszönhetően a kenyér megmenti a frissességét, csodálatos ízét és aromáját. Ezen túlmenően, A kenyérdoboz a konyhai dekoráció eredeti eleme. Jelenléte kényelmesebbé és színesebbé teszi a szobát.

típusok

Ezek a termékek rozsdamentes acélból, műanyagból, fából és kerámiából készülhetnek. Minden anyagnak előnyei és hátrányai vannak.

 1. "Rozsdamentes acél." Az erős termék a tartósságban különbözik, és bármilyen belső térbe illeszkedik. A fém jól tartja a hőt, így a frissen sült kenyér hosszú ideig megőrzi frissességét és ízét. A rozsdamentes acél kenyérdoboz azonban meglehetősen drága termék.
 2. Fa. A természetes anyagok ideálisak a kenyér tárolására. Emellett egyes fafajok antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek. Azonban a fonott kenyeretartók gondos karbantartást igényelnek. Idővel elkezdnek rothadni és penészni. A legjobb, ha egy terméket semleges fából (nyír, kőris, hárs) vásárolunk. Az ilyen kenyéredények nem okoznak kellemetlen szagot, és elég tartósak.
 3. Műanyag. Ebből az anyagból készült kenyérkosarak megfizethető áron és kényelmes üzemeltetéssel különböztethetők meg. Különböző színűek lehetnek. Beleértve az átlátszó műanyag kenyérdobozokat is.
 4. kerámia. A termékek nagyon lenyűgözőek és elegánsak. A kerámia kenyérdobozok tökéletesen elnyelik a kellemetlen szagokat, és a sütőipari termékek hosszú ideig megőrzik frissességüket és ízüket. Ez az anyag zavarja a mikroorganizmusok szaporodását. A kerámiák azonban könnyen megtörhetők, és egy új felvásárlása meglehetősen drága.

Természetesen a kész kenyeretartók könnyen megvásárolhatók a boltokban, vagy online rendelhetők. Ugyanakkor nem kevésbé luxus "tároló" a kenyérre nem válik ki a felesleges újságokból. A lényeg az, hogy megvásárolja az összes szükséges anyagot, és lépésről lépésre kövesse a bemutatott utasításokat.

Hogyan kell csinálni?

Az ilyen mestermű gyártásához türelemre és egy kis szabadidőre lesz szükség. A papírcsövekből kenyeret hozhat létre kezdők és tapasztalt mesterek.

A termékek kerek vagy négyzet alakúak. Színeik az alkotó egyedi preferenciáitól is függenek.

Tehát egy kerek kenyér kosár készítéséhez saját kezűleg szüksége lesz:

 • kartonból;
 • hírlapok;
 • PVA ragasztó;
 • olló és írószerkés;
 • árral;
 • clothespins;
 • akril festékek és lakkok.

Mielőtt közvetlenül a szövéshez lépne, szükség van csövek készítésére az újságból. Ehhez vegyél egy újságlapot, hajtsa fel és vágja hosszúkás csíkokra. Ezután vegyen egy tűt, és egy újságcsíkkal fújja. A csatorna szélei ragasztóval rögzíthetők. A kötőtűket óvatosan távolítsa el. A csöveket előnyösen a szövés előtt festjük. Akril festékek tökéletesek erre a célra.

  A kenyérdobozot fedővel kezdjük. Vegyük a kartont, és vágjuk ki a sablont ovális formában (10 cm).Rögzítse a munkadarabot ragasztóval. Az újságokból csöveket készítünk (szélessége 6-7 mm). Helyezzük őket a munkadarabra merőlegesen a főcsőre, amely a központban helyezkedik el (a teljes hosszúság mentén).

  Elkezdjük a szövést (egy cső a másikba). A folyamatban, még egyenletes ovális kialakításhoz, fokozatosan új csöveket adunk hozzá.

  Az utolsó szakaszban egy kanyar. Adja meg a csövek széleit kör alakú és vegye le őket egy vékony kötőtű segítségével a munkadarabon belül.

  Amikor a fedél kész, folytassa a kenyérlemez létrehozásához. Mérete illeszkedik a fedél alá. Vágjon kör alakú alakot a kartonból, helyezzen rá egy központi csövet, és kezdje meg a szövést egy fedéllel analóg módon. A lemezek minden széle ugyanabban a szegmensben történik, mint a fedélen. Készült kenyérdoboz akril lakkozással és száraz. A termék borítása fényes szalvétákkal, miniatűr kövekkel és eredeti rajzokkal díszíthető.

  Ezután olvasson el egy mesterkurzust az újságcsövekből készült kenyérhengerek készítéséről.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok