Konyhai kiegészítők

Hogyan lehet kinyitni egy borsot és önteni a fűszereket?

Hogyan lehet kinyitni egy borsot és önteni a fűszereket?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. kinevezés
 2. faj
 3. Hogyan nyitható meg a borsszóró?
 4. Kiválasztási funkciók

Különböző fűszerek és ételízesítők különleges finomságot adnak az ételeknek. Most már nehéz elképzelni, hogy a főzés sós fűszerek vagy friss őrölt bors nélkül történik. A fűszeredények beépített malmokkal nagyon népszerűek az ínyencek és az egyszerű háziasszonyok körében.

kinevezés

Egy kézi malom segítségével a különböző fűszerek adalékanyagok keverékévé válnak. A főzéshez vagy étkezés közben használatosak. Nagyon kényelmes. A friss őrölt bors vagy bármely más fűszerezés az élelmiszer illatosabbá és fűszeres ízűvé teszi.

A fűszerek csiszolására szolgáló modern eszközöket a só elleni különleges védelemben állítják elő. A só hatásának megóvása a speciális technológia előállításánál.

faj

A malmok három fajtájúak.

 • A jól ismert gyártók újrafelhasználható modelljei. Az ilyen termékek több részből állnak: a fűszerek, a kések (fogak vagy malomkövek) tárolója és az előkészített keverékek tárolására szolgáló tartály. Fogantyú nélkül és különböző anyagból készült fogantyúval előállított újrafelhasználható malmok modelljei. A vas-, üveg-, fa-, fém-, kerámia malmok sok éven át képesek szolgálni.
 • Elektromos modellek képesek az akkumulátorok vagy az akkumulátor töltésére. Építési típusuk szerint nem különböznek az újrafelhasználható modellektől. Az elektromos malmok gyorsan működnek, időt és energiát takarítanak meg, őrölhetik a fűszerek és a só legnehezebb szemcséit.
 • Egyszer használatos műanyagból vagy üvegből készült termékek, amelyek magok csiszolására alkalmas eszközzel rendelkeznek. A szerszám alig egy malom, de tökéletesen megfelel a fő feladatnak. Plusz az alacsony költség. Különböző fűszerek, só, cukor, fűszeres gyógynövények és borsó tárolható az ilyen edényekben. A 10 cm magas, egyszeri használatú modellek nem elegendő helyet foglalnak el és nagy népszerűségnek örvendenek.

Ez a cikk az utolsó formáról fog beszélni. Használatuk egy örömöt jelent. A fűszergranulátumokat nem kell összetörni, és a csomagolás tömörsége miatt a fűszerek szag- és aromaterületei hosszú ideig fennmaradnak.

A termék használatához csak a borító görgetéséhez van szükség. A por alakú aromás fűszerezés egyenletesen oszlik el az edényben.

Az ilyen eszközök hátránya, hogy a csomagolást egy felhasználásra tervezték. A fűszerek kifogynak - a tartályt eldobják.

A tartalom végső felhasználása után felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e a borsmalom megnyitása és újra felhasználható. Kiderült lehet szétszerelni, de ehhez egyszerű lépéseket kell végrehajtani.

Hogyan nyitható meg a borsszóró?

Az eldobható malmok egy meghatározott időszakra vannak tervezve. A termék leáll, miután a tartály tartalma kifogyott. Sokan úgy vélik, hogy nem kell új üveget vásárolni. Egy eldobható tartály könnyen újra felhasználható.

A következő ajánlások alkalmasak a Kamis, Kotanyi és Pripriych cégek malmára.

Egy üveg kinyitásához először merítsen egy forró vízfedelű csészébe. Néhány percet kell várni, hogy a műanyag lágyabb legyen. A burkolat eltávolításához törölközővel vagy tapadással kell megragadnia. A fedél könnyen elcsúszik. Ezután törölje le a malom részleteit, szárítsa meg és szárítsa meg a tartályt.Ezután meg kell töltenie az edényt fűszerezéssel és zárja be a fedelet, jól nyomja a tetejét.

Az eldobható malmok használata több kitöltésre is kiterjeszthető. Amikor a mechanizmus fogai elhasználódnak, a terméket el lehet dobni.

A kézi malom megnyitásának egyéb módjai is vannak. Ilyen módszerek alkalmasabbak Kotanyi üvegek nyitására. A tartály kinyitásához be kell vágni egy késsel a fedél oldalán. Elég egy kicsit húzni, és a fedél könnyen eltávolítható. Ezután ki kell töltenie egy új fűszerezési tételt. A fedél rögzítéséhez meg kell erősítenie bármilyen klipkel. Ez lehet egy műanyag gyűrű vagy bármely más rögzítő.

Az üvegedény megnyitásának második módszere erő alkalmazását igényli. Egy kézzel meg kell venni a fedelet, a másik - a tartály aljára, és húzza őket oldalról a másikra teljes erővel görgető mozgásokkal.

Ha a sapka meghibásodik, ne folytassa.. Egy másik egyszerű módra mehetsz.

Ehhez melegítse fel a fedelet forró levegővel, hajszárítóval. A tartályt állandóan el kell forgatni, hogy a csatlakozás és a fedél a forró levegő áramlása alá essen. A fűtési folyamat körülbelül egy percet vesz igénybe, utána a borítót az oldalra kell húzni, amíg a pamut meg nem jelenik. Ezután meg kell mosni az edényt, szárazra kell tölteni, és új fűszerekkel tölteni. A fedél lezárásához szükség van egy műanyag gyűrű rögzítésére és a fedél rögzítésére, kissé becsapva a tetejét.

A kézi malom megnyitásának másik módja néhány mérést igényel. A fedél könnyen eltávolítható egy fából készült deszkából készült szerszámokkal. Mindegyiknek szélesebbnek kell lennie, mint a fedél átmérője. Az első lap egyik oldalán egy süllyesztett félkör kerül.

A második deszkán minden úgy történik, mint a tükörkép. Ezután a malomot szilárd felületre kell telepíteni, és egyetlen fadarabot kell rögzíteni. A második nyugszik a másik oldalon, és emelkedik. A félkör köré emeli a termék borítását. Ezután a fűszerezés egy részét a tartályba öntjük, és a fedelet a nyomással megnyitjuk.

Az elzáródás rendje más. Ez a gyártótól függ. Ezt figyelembe kell venni a tartály megnyitásakor.

Kiválasztási funkciók

A borsmalmok nagy választéka nehezebbé teszi a kérdés kiválasztását. Tekintsük a népszerű lehetőségeket.

 • Eldobható malom. A termékek mechanizmusa nagyon megbízható. A tartályban van egy fűszerkészlet, amelyet a megfelelő arányban és ízek kombinációjában választottak ki. Ez a modell elfoglalt emberek számára alkalmas. De érdemes megjegyezni az eldobható malmok hátrányait. A boltban vásárolva nem találja meg a megfelelő csokor fűszereket. Egy speciális fűszergyűjteményhez jobb, ha újrafelhasználható modellt vásárol. Emellett szem előtt kell tartani, hogy a különböző ételekhez különféle fűszerek szükségesek, ezért egyszerre több eldobható üvegedényt kell vásárolni.
 • Újrafelhasználható modellek, borsra szánt, kettős csiszolókövekkel rendelkeznek, amelyek minőségi szempontból őrlik a szemcséket. Az ilyen termékek üvegből, öntöttvasból, fából és kerámiából készülnek.
 • Fából készült termékek. A fa modellje igen változatos. A különböző termékek eltérő formájúak, formájuk, színük és költségük vannak. Ezért egy fából készült malom választható bármilyen konyha stílusához és belső teréhez. Az ilyen termékek ajándékként szolgálnak. A malmok kiválasztását hatalmas modellek, keleti stílusú öntöttvas eszközök, valamint kerámia modellek és high-tech modellek képviselik. Hátrányok: egy fából készült eszköz nem alkalmas arra, hogy rájuk olajos fűszereket (fokhagyma, csillagánizs) használjon. És azt is meg kell figyelni a malomkövek minőségére. A késeknek kiváló minőségű fémből kell készülniük.
 • Elektromos modellek borshoz. Az automata üzemmódnak köszönhetően az ilyen malom gyorsan, erőfeszítés nélkül működik. Még a legnehezebb fűszerezésű granulátumok is megőrülnek. Egyes modellek más típusú fűszerekre is alkalmasak.Hátrányok: magas ár.

  Az őrlés módja bármilyen típusú és gyártó malomban teljesen más, és a termék költségétől függ. A drágább modellek automatikus csiszolással vannak felszerelve.

  A kézi csiszolás beállításához manuális termékeket használva húzza meg a fogantyú csavarját, vagy fordítva, lazítsa meg.

  Az üzletminőségi malom kiválasztásakor néhány általános szabályt kell követnie.

  1. A termék mechanizmusa és az anyag minősége. A malom kiválasztásakor figyelembe kell venni a termék minőségét és mechanizmusának megbízhatóságát. A legjobb választás a törhetetlen nyersanyagok és a tartós fémkések modellje.
  2. A malom formáját a személyes érzések alapján választják ki. A terméknek be kell illeszkednie a kezébe, és kényelmesnek kell lennie.
  3. tervezés egyénileg is kiválasztva, a konyha preferenciái és stílusa alapján. De emlékeznünk kell arra, hogy stílusos megjelenéssel a fűszerező malmot kiváló minőségű anyagból kell készíteni, és a feladatát jól teljesíteni kell.

   A malmokkal ellátott fűszeredények a különféle ételek elkészítésének szerves részét képezik. Az egyszerű ajánlások segítenek kiválasztani a terméket, és néhány egyszerű tipp segít az eldobható malmok élettartamának meghosszabbításában.

   Az eldobható borsos malom megnyitásához és a fűszerek öntéséhez ott tanulhat a videóból.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok