Konyhai kiegészítők

Hogyan használhatunk konzervnyitót?

Hogyan használhatunk konzervnyitót?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. típusok
 2. Hogyan lehet megnyitni a konzerveket?
 3. óvintézkedéseket
 4. Hasznos ajánlások

A konzerv élelmiszerek szinte minden családban megtalálhatók. De nem mindenki képes megbirkózni a felfedezésükkel. Leggyakrabban egy kanálnyitó használata szükséges, amely egyszerre egyszerűsítheti ezt a folyamatot és további nehézségeket okozhat. A konzervkonzervek megmunkálásához a lehető legegyszerűbben kellett választani, helyesen kell választani, és a működés minden jellemzőjét is meg kell vizsgálni.

típusok

A technológia fejlesztése minden területet érintett, beleértve a konyhai berendezéseket is. Jelenleg sokféle kanna nyitó modell található. Vannak, akik jobban szeretik az idővizsgálatot, mások - új elemeket a főzési folyamat egyszerűsítésére. De minden ilyen eszköznek előnyei és hátrányai vannak.

Normál doboznyitó

A nyitók első csoportja mindazoknak tulajdonítható, akik saját erőfeszítéseiket használják. Például számos lehetőség van.

 • Klasszikus kanálnyitó, amely munkadarabból és fogantyúból áll. A munkadarabban egy hurok és két ék alakjában van hangsúly: egy nagy - a dobozok kinyitásához, egy kisebb - az üvegáru fedeleihez. A fogantyú lehet műanyag, fa vagy fém. Ez az egyik első alkalommal tesztelt modell. Pozitív oldala a tervezés és a megbízhatóság egyszerűsége. De vele való munka során nem mindig könnyű.

Ahhoz, hogy az első lyuk legyen, erőfeszítéseket kell tennie, és nem mindenki tudja kinyitni a korsót a végéig. Ehhez szakértelemre és fizikai erőre van szükség.

 • Mechanikus doboznyílások kerékkel, fogantyú a forgáshoz és a reteszelő gombokhoz. Ebben az esetben még kevesebb erőfeszítést igényel. A siker azonban függ az adott cselekvési algoritmusnak való megfelelés helyességétől. Ugyanez függ a vágás egyenletességétől. Sok ilyen típusú nyílászáró modell van, de jobb, ha az összes fém közül választjuk, mivel a műanyag fogantyúk kevésbé tartósak.
 • Félautomata. Itt a munkadarab műanyag tokban van. Sokkal könnyebb dolgozni velük, mint az előző. A konzervdoboz könnyen rögzíthető, nem kell vezérelni a kés mechanizmusát. De a mozgás a fogantyú manuális forgatásából ered. Ez azt jelenti, hogy a munkájuk elve közel azonos, mint a korábbi fajtáknál. A költségek tekintetében kissé eltérnek az ismerősebb mechanikai lehetőségektől.

elektromos

Egyszerűbb fajtákat lehet kezelni a javított elektromos doboznyitókkal. Akkumulátorokból és a hálózatból is működhetnek. Az első esetben a modell kompaktabb és mobilabb lesz (bármilyen körülmények között, akár természetben is használható). A második esetben egy teljes értékű elektromos eszközt fogunk látni, amely néhány perc alatt képes önmagában megbirkózni a nagy számú konzervdarabbal. Ehhez csak a megfelelő helyre kell helyezni a bankot, majd kattintson rá.

De csak akkor használhatunk egy zsinórnyitót, ha van dugaszolóaljzat.

Az egyszerű használat mellett előnyük a biztonság. Minden éles rész az ügyben rejtve van, és maga a személy nem vesz részt a folyamatban, ami azt jelenti, hogy a sérülés lehetősége szinte nulla. Ezen kívül ezek az eszközök bármilyen méretű dobozokhoz is alkalmasak, és szép, modern kialakításúak.A követelések csak az árra vonatkozhatnak, de ha egy személynek gyakran foglalkoznia kell ezzel a problémával, akkor más előnyökkel együtt a készülék maga fizet.

Hogyan lehet megnyitni a konzerveket?

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a konzervdobozok meglehetősen egyszerűek. De ha az üzletben kevés tapasztalat vagy nincs tapasztalat, az eredmények sajnálatosak lehetnek. Ennek eredményeként a korsó csak részben nyitható meg, megsérülhet, vagy elronthatja a tartalmat. Ennek elkerülése érdekében a legnépszerűbb nyitókkal való együttműködés során figyelembe kell venni az akciók algoritmusát.

Ha a konzervezéshez a legegyszerűbb kés van, lépcsőzetesen kell eljárnia.

 • A dobozfedél szélénél minden helyen szükség van egy lyuk kialakítására az éles részével, és úgy, hogy egy ék belépjen. Az egyszerű lyukasztás nem valószínű, hogy behatol a fedélbe, így óvatosan megérintheti a fogantyú tetejét.
 • A perem középső részével szemben a nyomás felfelé és lefelé történő mozgatásához szükséges, hogy a kívánt hosszúságú rés (a teljes kerület mentén, hogy teljesen eltávolítsa a fedelet, vagy akár félig meghajlítsa).

A mechanikus kanálnyitó esetében minden egy kicsit egyszerűbb.

 • Szerelje be a vágóelemet a perem belső széle közelében, a fogantyúkat elválasszuk (rögzítés után össze kell kötni).
 • A készülék a fogantyú elfordulása miatt körben mozog. Folytassa a fonást, amíg szükséges.

A doboznyitók elektromos modelljeihez általában egy részletes használati útmutató található. Az akkumulátorok modellje közvetlenül a bankra telepíthető és egy gomb megnyomásával futtatható. A hálózaton működő elektromos nyitószerkezetben meg kell tartani az üveget.

Miután a készülék a teljes kerület mentén befejezte a vágást, a fedelet a mágnesek tartják.

óvintézkedéseket

A konzervek megnyitása során lehet, hogy nem túl kellemes helyzetek vannak. Ezek közül a legkevésbé jelentősége a doboz és a benne lévő termékek károsodása. Ráadásul a prezentáció megsértése mellett a mikrobák és a fémlemezek is bejuthatnak a tartalomba. Ezen túlmenően, egy személy sérüléseket kaphat, mind a nyitás, mind az után (figyelembe kell vennie a vágások élességét). Ennek elkerülése érdekében szükség van egy bizonyos cselekvési sorrend betartására.

 • Állítsa be az edényt egy sík, csúszásmentes felületre (konyhai törölközőt helyezhet). Ez segít elkerülni a csúszást és a billentést. Semmilyen esetben nem nyithatja meg a konzervet a súlyon vagy a térden - a szerszám csúszhat és megrongálhatja a közeli személyt.
 • A nyitott konzervdobozot szabad kézzel kell rögzíteni.
 • Ahhoz, hogy az összes eszközt, még a modern eszközt is használhassa, rendkívül óvatosnak kell lennie. Tartsa távol az ujjait az ék, a kerék vagy más vágóelem éles részeitől. Ha kétségbe vonja saját képességeit, vagy soha nem volt ilyen tapasztalata, jobb segítséget kérni.
 • A mikrobák elkerülése érdekében minden műszert fertőtlenítőszerrel kell mosni vagy kezelni. A bankot is meg kell mosni és szárítani.
 • Légy óvatos a régi rozsda miatt. Minden használat előtt meg kell vizsgálni, hogy nem sikerült-e meghibásodni, különben megszakadhat a nyitási folyamat során.
 • Vigyázzon az éles vágásokra és a szaggatott élekre. Általában a kézi nyitók többsége ilyen következményekkel jár. A modernebb modellekben a hasonló hibák kevésbé, de nem mindegyikük. Az edény újrahasznosításához és a fedél levágásához jobb a középső részt tartani

Ha nincs speciális kés, akkor jobb, ha nem használnak más rendelkezésre álló eszközt - ez traumatikus lehet.

Hasznos ajánlások

Jó doboznyitó kiválasztása, Figyelmet kell fordítani számos nagyon fontos tényezőre.

 • Ha a kést manuális nyitásra tervezték, jobb, ha megállítja a választást egy szilárd fém alapon.De a fogantyúknak és a szelepnek műanyag bevonata lehet. Az acélnak meglehetősen magas minőségűnek kell lennie, hogy az idővel ne maradjon a korróziónak.
 • Vásárláskor a korábbi tapasztalatokra kell összpontosítania, és választania kell valami ilyesmit, vagy valami teljesen egyszerűt. Kezdők, a konyhai eszközök első beszerzésével szembesülve, fontos egyszerűség és könnyű kezelhetőség.
 • A kiválasztáskor fontos, hogy fontolja meg azoknak a véleményét és ajánlásait, akik már kipróbálták az egyik vagy másik kanna nyitót. A hosszú távú hírnévnek örvendő gyártók előnyben részesítik az ismeretlen, de olcsó hamisítványokat, mivel egy igazán magas színvonalú nyitó több mint tucat éve szolgál majd.
 • A termék első ellenőrzése során fontos értékelni, hogy az összes alkatrész milyen könnyen működik. A sima, csúszásmentes fogantyúk és a test hozzáadott plusz.
 • Ügyeljen arra, hogy megtudja, hogyan kell gondoskodnia a készülékről.
 • A választás sok tekintetben a tulajdonos életmódjától és szokásaitól függ. Például, ha a konzervek egy személy vagy család étrendjének fő részét képezik, akkor nyilvánvalóan nem érdemes megtakarítani a kést, hogy kinyitják őket. Ha a természetjárást tervezik, fontos, hogy egy kompakt modell legyen, amely nem függ az elektromos áramtól.
 • Az ilyen eszközök gyakran sokfunkciós eszközöket alkotnak. Például, palacknyitók, palack kupakok, stb. Hozzáadása. Ez a legtöbb esetben magasabb árakat eredményez.

Az elektromos doboznyitó áttekintése megtalálható a videóban.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok