Konyhai kiegészítők

Cukrászsákok: típusok, választási és felhasználási árnyalatok

Cukrászsákok: típusok, választási és felhasználási árnyalatok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Miért van szüksége egy zsákra?
 3. Típusok és anyagok
 4. Tippek a kiválasztáshoz
 5. Hogyan kell gyűjteni és használni?

Az eredeti sütemények, amelyek kizárólag krémes süteményekkel és különböző desszertekkel töltöttek bonyolult formák formájában, mindig figyelmet és gyönyörködést vonzottak az édes mellekbe.

Annak érdekében, hogy a házi készítésű desszertek ne veszítsék el a professzionális cukrászsütemény édesipari mesterműjéből, szükség van egy tésztazsákra.

Jellemzők

A tésztazsák elengedhetetlen tulajdonsága és segédje nemcsak egy profi cukrászdának, hanem egy hétköznapi háziasszonynak is. Egy ilyen konyhai eszköz hasonló a funkcionalitáshoz, mint egy cukrászati ​​fecskendő - és ez nem meglepő, mivel a krém alternatívájaként készült.

A tésztazsákot azonban sokkal könnyebb használni. Az újrafelhasználható táskák könnyen moshatók és szárazak, és az eldobható tasakokat egyszerűen eldobják. Ezenkívül többször olcsóbb, mint a tésztafecskendő.

újrahasználható
eldobható

Miért van szüksége egy zsákra?

A cukrászda egy kicsi, kúpos végű zsák, amely lefelé szűkült. A zsák végén egy lyuk van. A gomb megnyomásával a krém kijön.

Ezzel a tartozékkal igazi mesterműveket készíthet a cukrászművészetből. Gyorsan és egyszerűen, bizonyos készségekkel történik a sütemények díszítése, bonyolult kivitelű krémmel vagy felirattal. Bármilyen desszertben süteménytáska segítségével különböző mintákat és figurákat helyezhetsz el.

Még egy kezdő péksütemény séf és szakács is megbirkózik egy ilyen eszközzel a technológia megfelelő fejlesztésével.

Típusok és anyagok

A tészta-kiegészítők széles választéka igen nagy. Általánosságban elmondható, hogy ilyen eszköz csak 3 változata létezik:

 • eldobható tételek;
 • újrafelhasználható szövet;
 • újrafelhasználható szilikon termékek.

Az eldobható eszközök neve önmagáért beszél. Ez a lehetőség a legolcsóbb, és használat után nem kár, hogy eldobja. A gyártáshoz használt anyag egy speciális típusú papír vagy élelmiszeripari műanyag. A papír hasonlít a pergamenhez vagy a polietilénhez, és ezeknek az anyagoknak a zsákjai inkább egy zsák.

Néhány gyártó táskákkal ellátott fúvókákat gyárt. A zsáktól eltérően a fúvókák újra felhasználhatók. Ezek műanyag vagy fém. Ha a fúvókák nem szerepelnek a szerszámcsomagban, akkor maga a tésztazsák lesz. A rajta levő szeletek segítségével egyszerű, egyszerű ékszereket hozhat létre.

Az ilyen szerszámok jobban megfelelnek a desszertek krémmel vagy pácolt tejszínhabbal történő díszítésére. A töltőanyag sűrű konzisztenciájának alkalmazásához nem szánják őket. A főzés során problémát jelent a tészta vagy a tejszín térfogatának szabályozása. Az eldobható tésztazsák ára 100-200 rubel.

Az újrafelhasználható szövetmodellek drága eszköz a szakácsok számára. A kulináris szakemberek szerte Európában inkább ilyen újrafelhasználható termékeket használnak. Ezek a modellek a folyékony konzisztencia tésztából készült sütemények készítésére szolgálnak, palacsintákra és tágas desszertekre. A csomagban különböző típusú fonalak vannak. Ez lehetővé teszi, hogy göndör díszeket, mintákat és rajzokat hozzon létre.

Ezen fúvókák segítségével szabályozható a töltőanyag térfogatának sűrűsége.

Az újrafelhasználható modellek fúvókái a termék külső részén és belülről szerelhetők fel. Az első lehetőség sokkal jobb és egyszerűbb.Az ilyen eszközök egyetlen hátránya a forrás és a szárítás folyamatának szükségessége. A zsákon lévő varratok felbomlanak, ha a rosszul szárított készülék tömege tele van.

Az ilyen gondok elkerülése érdekében figyelni kell az újrafelhasználható szilikon modellre. Az ilyen termékeket könnyebb tisztítani a töltőanyag maradványaiból. Gyorsabban száradnak, mint a szövettermékek. A szilikon szerszámok használata olyan egyszerű, mint a szövetzsákok használata. A töltőanyaggal való munkavégzés módja pontosan ugyanaz.

Szövetből
szilikon

Tippek a kiválasztáshoz

A megfelelő tésztaeszköz kiválasztásához először meg kell határoznia a termék típusát.

Az eldobható tasakok szűk funkcionalitásúak. Ilyen termékek segítségével kényelmes munkát végeznek egy ritka konzisztencia töltőanyaggal. Sűrű tésztához vagy krémhez nem alkalmasak. Érdemes megjegyezni, hogy az eldobható termékek megválasztásának a saját képességein kell alapulnia. Tényleg nagyon nehéz a sűrű tömeget eldobni egy eldobható modellből. Az ilyen termékek előnye az olcsó ár a nagy mennyiségű csomagban.

Újrafelhasználható süteményeszközök célja, hogy bármilyen desszertet készítsen folyékony és vastag tésztából, kiegészítve különböző fúvókákkal a töltőanyag térfogatának beállításához és a díszítések kialakításához.

Ha a táska típusát választja, érdemes figyelni a részleteket a minőségi termék megvásárlásához.

 1. Figyelem a varratok minőségére és ragasztására. A ragasztásnak tökéletesnek kell lennie - hozzájárul a hosszú távú működéshez.
 2. anyag és az ereje.
 3. A legjobb megoldás az, hogy fontolja meg egy modellt a terméken kívül szerelt fúvókákkal. Belső rögzítőfúvókák kényelmetlenek a zsákban lévő töltőanyag jelenléte miatt. A préselés során a tömeg áramlik a csatlakozó varratokon keresztül. Amikor a külső rögzítőfúvóka a töltőanyag nyomása alatt repülhet.
 4. A széles körben elterjedt termékek nagyon népszerűek. A tejszínnel vagy más töltőanyaggal való töltéshez nem teáskanál vagy desszert kanál, hanem tágas eszközök használhatók. A széles zsákok alkalmasak a folyadék és a vastag tömeg feltöltésére.
 5. A fúvókák kiválasztása. A fúvókák műanyagból vagy fémből készülnek. Az első lehetőség alacsony áron, a második - sokkal hosszabb ideig tart.

Nagy plusz a táskával ellátott fúvókák jelenléte. A péksütemények használata kényelmesebbé válik. Ezenkívül kísérletezhet az ékszerek, minták, különböző minták és illatos krémek eredeti alakjaival. A cukrászda létrehozásának összetettsége más lehet. Minden attól függ, hogy a képzelet és az eredetiség.

Hogyan kell gyűjteni és használni?

Először kitalálnod kell, hogyan működik a cukrászeszköz. A táska két részből áll. Az első rész egy adapter (csatlakozó), a második rész egy gyűrű vagy alap. Az alapot behelyezzük a zsákba, majd a csúcs az adapter részéhez van rögzítve, amely részben kinyúlik a termékből. A gyűrű csavarozása és rögzítése után fúvókát viselhet.

De ahhoz, hogy a péksüteményt megfelelően használhassa, ezt az utasításokat követve kell összegyűjtenie.

 1. Először el kell távolítania a gyűrűt a csatlakozóról. Ezután az adaptert a zsákba kell helyezni. Tolja előre a keskeny véget.
 2. Most meg kell jelölni a szál végét. Egy újrahasznosítható zsákon egyszerűen jelölje meg a szál végét ceruzával vagy tollal. Egy eldobható tasakon a jel 5 mm-rel a csavarmenet alatt helyezkedik el.
 3. Ezután meg kell vágni a tésztazsákot. Ehhez meg kell nyomnia az adaptert a zsákba, hogy kényelmes legyen egy lyuk vágása a korábban hozzárendelt címke szerint. Ha az adaptert a lyukon keresztül nyomja, győződjön meg arról, hogy az egyik rész látható. Miután meg kell viselnie a faragott fúvókát azon a részen, amelyik a táskából leszáll.
 4. Az utolsó szakaszban vissza kell erősítenie a gyűrűt, és be kell helyeznie a fúvókát.

A zsák összeszerelése után fel kell készítenie a használatra. Ehhez a tetejét össze kell szerelni, hogy a mandzsetták a kar fölé kerüljenek. Egy spatulával töltse fel a terméket félig és tamponnal. A lényeg az, hogy ne töltsük ki a zsákot túl nagy tömeggel, különben a töltőanyag feleslege kijuthat, ahonnan nem várható.

Ezután óvatosan húzza ki a spatulát a zsákból, mintha törölné azt a zsákon. Ezután le kell zárnia a terméket, megfordítva. Ezt megelőzően telepíteni kell a mandzsettát. Használat előtt szükség van kis mennyiségű töltőanyag felszabadítására a levegővel együtt.

Ezután a süteménytáska készen áll a használatra.

Nincs semmi bonyolult. Csak a fúvókát kell csatlakoztatnia, töltse fel a szerszámot krémmel vagy tésztával, nyomja meg a töltőanyagot a csúcshoz, és jól csomagolja. Szorítsa ki a töltőanyagot és az űrlapmintákat vagy mintákat az óramutató járásával megegyező irányba.

A desszertek, sütemények és sütemények megfelelő díszítése érdekében figyelembe kell venni a zsák nyomásának mértékét és a munkafelületre való elhelyezését is.

A sütőeszköz használata előtt először bármilyen más felületen gyakorolhatja. Ezután nem lesz olyan ijesztő, hogy díszítse a fő desszertet.

  Egy ilyen szükséges eszköz megvásárlásával biztos lehet benne a kulináris művészet remekműveinek létrehozásában. Mielőtt kiválaszt egy tésztaeszközt, el kell döntenie, hogy mit fog használni. Azok számára, akik édességet és desszertet ritkán készítenek el, eldobható modell fog tenni. A professzionálisabb minőségű cukrászok többféle hasznos fúvókát használnak, amelyek gyönyörű díszek, rajzok és ábrák segítségével mesterműveket hozhatnak létre.

  Nézze meg az alábbiakban, hogyan kell dolgozni a tésztazsákkal.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok