Konyhai kiegészítők

Hogyan válasszunk egy tészta spatulát?

Hogyan válasszunk egy tészta spatulát?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. faj
 2. Hogyan válasszuk ki?
 3. Hasznos tippek

Jelenleg számos konyhai eszközt találtak a szakács munkájának megkönnyítésére. Ez a cikk a cukrászda spatulára, annak fajtáira és a választott tulajdonságokra összpontosít.

faj

Mi a különbség a kulináris spatulák és az építési analógok között?

A cukrászda spatula vagy kaparó egy olyan eszköz, amely a kulináris tömeg (tészta, tejszín stb.) Szintezésére és vágására szolgál.

Az anyagokból, amelyekből ezek az eszközök készülnek, fém, fa, szilikon és műanyag tartozékai vannak.

A műanyag szerszámok lágy vagy kemény anyagból készülhetnek.

Minden típusnak előnye és hátránya van. A tartósabb és tartósabb acél simítóval, de amikor a tésztát az edényekből vagy a munkalapokból eltávolítjuk, ügyelni kell arra, hogy a tésztát eltávolítsuk.

Műanyag és szilikon szerszámok megszakadhat, ha keményen nyomja őket a munka közben. A faanyagok duzzadhatnak és megoszthatók, ha hosszabb ideig folyadékkal érintkezik.

Spatula - univerzális tartozékeltávolítják az edényeket / asztalokat a megragadt tésztadaraboktól, egyenlítik össze a tortán vagy a tésztán lévő krémrétegeket, osztják el a kulináris tömeget egyenlő részekre, stb.

Például jobb, ha a ragadós tésztát egy kemény műanyag spatulával kaparjuk, és egy puha műanyag lapát alkalmas a félig folyékony masszák - tejszín vagy tejszínhab kiegyenlítésére. A tészta vágásához ideális rozsdamentes acél spatula - éles, merev szerszám.

De az edények tisztítása fémkaparóval nem kivitelezhető: a zománcon - és bármely más - csúnya csíkokat és karcolásokat hagyhat, és elronthatja a bevonatot.

A méretek jellemzői szerint a szerszámok kis, közepes és nagyméretűek.

Ezeket a tartozékokat a vágóél jellege is megkülönbözteti: lehet egyenes, hullámos vagy fogakkal, mint egy fűrész. A tortát egyenes hornyokkal díszíteni célszerű egy simított simítóval használni, hogy sík felületet kapjon - egyenes.

A munkafelület alakja megkülönböztethető. téglalap alakú, négyszögletes, ovális és félig ovális eszközök. Háromszög alakú és trapéz alakú lapocka is van. Bizonyos modellek egyenes és íves fogantyúkat biztosítanak a könnyű használat érdekében, például félig folyékony tészta keverésére.

Az azonos darabokra vágott tészta kényelmének érdekében a méret vonalzóval ellátott spatulákat is készítik.

A sütéshez vékony palacsinta jött T-alakú spatula - palacsinta adagoló. Ez egy henger, amelynek hossza 15-28 cm hosszú fogantyún.

Az ilyen eszközöket leggyakrabban fából készítik, és összeszerelés nélkül értékesítik. De vannak műanyag termékek is.

A szöges spatulákat szerszámnak nevezik, amelynek munkapontja egy hajlítással történik. Használhatók mind az edényekből, mind a sütemények díszítésére szolgáló készételek elkészítésére. Édes sütőcsokoládé, marcipán vagy masztikus használatú paletta-kések díszítésére. Az ilyen tartozékok külső alakja nagyon hasonlít az építő simítóval.

Meg kell jegyezni, hogy a cukrászati ​​kaparók lehetnek egyoldalúak (a leggyakoribb opció) vagy kétoldalúak. Vannak kések, kaparók.

Hogyan válasszuk ki?

Az első választás attól függ, hogy mit kell ehhez a tartozékhoz. Természetesen azonnal megvásárolhat egy egész spatulátort - minden alkalomra, és ez a legjobb megoldás azok számára, akik sok időt töltenek a konyhában. Ez kényelmes és praktikus.

De mi van, ha nem engedheti meg magának az ilyen költségeket, még akkor is, ha nem túl nagyok? Vagy nem találtál egy olyan készletet, amely megfelel az igényes ízlésének? Vagy szükség van egy eszközre egy adott művelethez?

Csak egy kiút - a termék munkaterületének, alakjának és típusának meghatározása.

A leginkább egyetemes típusú kulináris spatulát félig puha műanyag, félkör alakú és sima élű szerszámnak tekintik.

Nos, ha bélelt (vonalzóval). Ez a termék használható az edények tisztítására a tészta feleslegéből, és a főzőtömeget egyenlő részekre osztja, és az edény felszínét simítja, és főzés után kaparja le a tapadó darabokat a munkafelületről (táblázat).

Vásárlás előtt tartsa a szerszámot a kezében, és derítse ki, hogy kényelmes-e használni. Ha a terméknek nem kellett kézben lennie, keressen egy másik modellt.

Hasznos tippek

Hogyan kell dolgozni ezzel a kulináris kiegészítővel?

Itt van egy hozzávetőleges sorrend.

 • Tedd a tésztát lisztes asztalra. Ha erősen ragaszkodik a kezedhez, hajtsd félbe, és liszttel megszórjuk. Ha a tésztának megfelelő konzisztenciája van és nem ragadós, akkor anélkül tehetjük meg.
 • Vegyük a spatulát a kezedbe. Ne nyomja túl sokat, kényelmes legyen a kezében, anélkül, hogy az izmokat feszítené.
 • A tészta vágása nem lehet az asztalhoz képest derékszögben, de kissé megdöntött, és a tészta nagy részével ellentétes irányban.
 • A spatulával a liszt tömegére való sajtolásnak egyszerűnek kell lennie, enyhén növelve a nyomást a végén, amikor levágja az asztal munkafelületére. Ezután mozgassa a vágott darabot oldalra.
 • A spatulának több, mint egy centiméter magas tészta rétegnek kell lennie annak érdekében, hogy a végéig vágjon. Ha a szerszám kisebb, és nem vágja át teljesen a tésztát, a tészta elkezd húzni, és a szerkezete zavart.
 • Minden mozgásnak pontosnak és pontosnak kell lennie.
 • A kaparó munkafelületének mindig tisztanek kell lennie, különben a tészta részecskék tapadnak hozzá. Ezért minden bemetszés után ellenőrizze a készüléket, és szükség szerint tisztítsa meg.
 • Miután elkészítette a tortát (belyashi, pogácsák, stb.), A kaparó az asztallap tisztításához használható. Ugyanaz a szabály van, mint a tésztával végzett munka során - ne alkalmazzon túl nagy erőfeszítést, különben ha van egy fém tartozék, akkor megkarcolhatja az asztal felületét, és a műanyag csak törhet.

Videó a kezdő tészta séf készlet és a szükséges spatulák költségvetési verziójáról, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok