Konyhai kiegészítők

Bögre-szita a liszt szitálásához: jellemzők, típusok és kiválasztási kritériumok

Bögre-szita a liszt szitálásához: jellemzők, típusok és kiválasztási kritériumok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Előnyök és hátrányok
 2. anyagok
 3. eszköz
 4. Használati ajánlások
 5. Tippek a kiválasztáshoz

Minden háziasszony tudja, hogy a főzés kényes kérdés. Itt nincsenek különlegességek, különösen sütés. Annak érdekében, hogy finom, buja kenyeret vagy illatos zsemlét sütjünk, meg kell szitálnia a lisztet. Sajnos sokan elutasítják ezt a folyamatot. A hagyományos régimódi út kellemetlen. A mechanikai szita körök mentésre kerülnek.

Előnyök és hátrányok

Bárki, aki valaha is használt egy bögre-szitát, gondoskodott arról, hogy a konyhai edények más formáihoz képest számos előnnyel rendelkezzen.

Az őseink által feltárt egyszerű adaptáció a mai napig nem vesztette el relevanciáját. A lényeg maradt, és a külső kép megváltozott. A boltok különböző mintákat tartalmaznak: egy kúp alakú kúp, egy fogantyúval ellátott szűrő-szitán, egy karral ellátott szita vagy egy forgó fogantyú. Mindez a séf igényeitől függ.

Az előnyök között szerepel egy szám.

 • Eltávolítja a szennyeződéseket és az idegen részecskéket (bogarak, étvágány, keményítőlemezek stb.).
 • Előbb vagy utóbb még a legmagasabb minőségű alapanyagok is zúzódnak és nedvesekké válnak. A szűrés segít megszabadulni tőlük, így egységesebbé válik a konzisztencia. Dúsítja a lisztet oxigénnel, így porozitást biztosít.
 • Tömörség. A készülék kicsi. Nem fog sok helyet foglalni a konyhában.
 • Egyszerűség. Csak néhány gyors mozgás és nincs rázószitán.
 • Sokoldalúságát. Sütőipari termékek és édességek előállításához nem csak liszt, hanem más ömlesztett összetevők (kakaó, porcukor, keményítő, fűszerek) szitálásához is használható. Egy szitán bögre segítségével kényelmesen lehet rántott hal és hús.
 • A takarékosság. Az űrlapnak köszönhetően a tartalmak nem kerülnek ki az élek fölé, a fogyasztás minimális.

Nem sok hátrány. Minden attól függ, hogy milyen anyagot használ a gyártó. Egy fém pohár idővel rozsdásodhat, egy műanyag pohár elrepedhet. Néhányan megjegyezték, hogy egy rugó elakadhat. De mindezen árnyalatok attól függnek, hogyan kell használni és gondozni a bögre.

anyagok

Ma a gyártók különböző alapanyagokból készítenek bögréket.

Figyelembe véve, hogy mi a teste, a szita fából, műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülhet.

A fa klasszikusnak tekinthető, de egyre kisebbek. Kevésbé praktikusak és képesek mindenféle íz elnyelésére, ami hátrányosan befolyásolja a pékáruk gyártását.

A költségvetés opción belül pl. Könnyen használható, anélkül, hogy az alkalmazásban speciális készségekre lenne szükség. A műanyagnak élelmiszernek kell lennie, sima felületű, szagtalan és nincsenek extra ízületek.

Ne felejtsük el, hogy a műanyag repedések és repedések idővel megmaradnak. Tartsa távol a napfénytől. Ezenkívül az ilyen dolgokat nem szabad a padlóra dobni, ez mechanikus károsodást okoz a termékben.

A fémek a legjobb tulajdonságokkal rendelkeznek. Megkülönböztető tulajdonság - erősség és tartósság. A hajótest és a szerkezeti elemek deformációja kizárt. Könnyen tisztítható és gyorsan szárad. Ez különösen fontos azok számára, akik további összetevőket igényelnek.

Az ilyen anyagból készült szitát környezetbarátnak tartják. Nem reagál más élelmiszerekkel, ami lehetővé teszi számukra, hogy megőrizzék ízüket és színüket.

eszköz

A fő specifitás a mechanizmus egyszerűsége. Mechanikus, kézi szitákat használnak otthon. Bögre-szita - a legegyszerűbb, de a szükséges adaptáció, amely nagy erőfeszítés nélkül megtalálható a boltokban. Nem véletlen, hogy a háziasszonyok csak egy ilyen modellt választanak, tekintve, hogy a mindennapi életben a legkényelmesebb.

Úgy tervezték, hogy minden háziasszony könnyen megbirkózzon egy bögre-szitával. A design hasonlít egy normál bögre, fedéllel vagy anélkül. A kényelem érdekében a szitát fordított fedélre lehet helyezni.

Egy fenék helyett egy csillag alakú fémlapátú szitát és egy speciális mélyedést helyeznek be, ami lehetővé teszi a szitálási folyamat hatékonyabbá tételét. Az alsó kettős vagy hármas. Egy pohár 50 és 250 mg közötti osztású skálával rendelkezik, amellyel könnyen meghatározható a szükséges mennyiségű liszt.

A karfogantyú két részből áll, amelyek egy forgó mechanizmust működtető rugót tartalmaznak. A vödör kényelmesen tartja a kezében, ami kevésbé időigényes és gyorsabb munkát tesz lehetővé. A lisztet öntenek, a lapátokat a fogantyú tetszőleges megnyomásával mozgatják. Az ömlesztett összetevő áthalad egy szitán, egy másik tartályban vagy a táblán. A vizsgálat során nemkívánatos szeméttartalom marad a körben.

A liszt szitálására szolgáló bögre alakú szita lehetővé teszi, hogy az asztallap munkaterülete mindig tiszta legyen. A pozitív felhasználói visszajelzés ezt megerősíti.

Használati ajánlások

Egy új konyhai felszerelés megvásárlásával minden háziasszony elvárja, hogy sok éven át szolgáljon, és csak előnyökkel jár, anélkül, hogy gondot okozna. Az új termékek szép és ragyogó megjelenése tetszik a szemnek. A bögre-szita első használata csak pozitív érzelmeket és a még finomabb ételek készítésének vágyát okozza.

Annak érdekében, hogy a szita megtartsa kifogástalan tulajdonságait, gondoskodni kell arról, hogy az alap- és ápolási szabályokat kövesse.

 • Minden használat után mossa le. Tiszta a fontos attribútum edények könnyű főzni. Elég öblíteni meleg vízzel. A mosogatógépben mosható.
 • Ügyeljen arra, hogy a szitát meleg vízzel mossa le szappannal az első használat előtt, öblítse le és törölje szárazra.
 • A mosáshoz a legjobb, ha folyékony mosószert és rendszeres szivacsot használunk. Semmi esetre sem ajánlatos fémmegkötőket, klórtartalmú termékeket és száraz anyagokat használni kis csiszolószemcsékkel.
 • Alaposan öblítse át a szitát úgy, hogy a szitán ne maradjon szappanos mikrorészecskék, amelyek a tésztába kerülhetnek a jövőben.
 • Minden mosás után törölje szárazra egy szűrővel. Így elkerülhető a vízkő és a válás.
 • Használat közben foltok jelenhetnek meg az edényeken. Könnyen eltávolítható asztali ecet vagy citromsav oldattal.
 • Javasoljuk, hogy száraz és tiszta helyen tárolja.

Előfordul, hogy az egység mechanizmusa megtört, a rugó levette. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha eldobja a szitacsontot. A termék mechanizmusa leesik, a liszt lassan és rosszul szitál. Nem akarod megszabadulni a kedvenc szitáról, majd van egy lehetőség - a rugó visszahelyezése és a konyhai attribútum összegyűjtése. Óvatosan húzza el a szitát a pohártól, nyúljon a rögzítő karhoz, és tegye vissza.

Ha ez nem működik, akkor új szitát kell vásárolnia. A professzionális javítás értelmetlen, mivel többet fog fizetni, mint egy új termék.

Tippek a kiválasztáshoz

Egy ilyen fontos kulináris dolog megvásárlásakor fontolja meg néhány árnyalatot.

 • Érdemes figyelmet fordítani a designra. A tartomány igen gazdag. A választás tisztán egyedi. Mindez attól függ, hogy milyen gyakran kell használni a sziftert.
 • A tétel ára általában kicsi, és minden háziasszony megengedheti magának, hogy megvásárolja.
 • A választás során figyelembe kell venni a méretarányt, a kapacitást és a szitát. Fókuszáljon az Ön igényeire és azokra a termékekre, amelyeket a főzés során használni fognak.
 • A sejtek lehetnek poliamid, acél vagy nejlon. Mindegyiknek saját jellemzői vannak.Kapron olcsó, de rövid életű is. A Kapron az ultraibolya sugárzás hatására megsemmisül, ezért jobb a terméket a szekrényben tárolni. A poliamid idővel megrepedhet, ami rendkívül kényelmetlen. A legjobb megoldás egy rozsdamentes acél szita.
 • Előnyben részesítsük az univerzális modelleket, amelyek több funkciót egyesítenek, amellyel nem csak a fő összetevőt tudod szitálni.

A kézi bögre-szita nemcsak nélkülözhetetlen eszköz a konyhában, hanem a konyhai design stílusos eleme is!

A következő videóban megtudhatja, hogyan kell megfelelően összegyűjteni a liszt szitakupa részleteit.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok