Konyhai kiegészítők

Hogyan válasszunk ki egy kanál-mérleget?

Hogyan válasszunk ki egy kanál-mérleget?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Felhasználási terület
 2. Főbb funkciók
 3. Mérlegtípusok
 4. megjelenés
 5. Első használat
 6. gondoskodás

Nemcsak a szakmai szakácsok, hanem a hétköznapi háziasszonyok is, akik az új ételekkel otthont adnak, nem zavarják az összetevők pontosságát a főzés során. Kényelmesek lesznek a kézben elektronikus mérlegek és kanálmérlegek segítségével.

Felhasználási terület

Ha korábban a mérlegeket kávézók és éttermek szakácsai használták, akkor a megfelelő táplálkozás és az egészséges életmód népszerűsítésével mindegyik konyhában volt hely. A háziasszonyok otthon érezhetik a megfelelő összetevőket a legközelebbi grammra.

Miután átvitt egy terméket, és nem jelentett be egy másikat, az étel íze megváltozik, és nem mindig jobb. A konyhai mérlegeket nem csak a konyhában használják.

A farmakológiában számukra volt helyük: a gyógyszerészek nem jogosultak hibáikra a gyógyszerek elkészítésekor.. Szükségük van néhány tíz vagy száz gramm pontosságra.

Főbb funkciók

A készülék modern konyhában segít:

 • szigorúan tartsa be a megfelelő táplálkozásra való áttérés arányait;
 • a folyékony és ömlesztett összetevők kiszámításakor szigorúan kövesse a receptet;
 • gyorsan készítsen egyéni sportkeveréket fehérje, kreatin, aminosavak, gyógynövények, fűszerek alapján, anélkül, hogy elhagyná a fitness edző utasításait;
 • sütemények készítése (sütemények, sütemények, cupcakes);
 • élvezze a háztartásokat új ételekkel.

Egyrészt a készülék nem szükségszerű, és nélkülözhetetlen a konyhában, másrészt pedig ezzel együtt megkönnyítik a főzéshez használt ételeket az egyes összetevők tömegének mérésekor.

Mérlegtípusok

Az akció elvétől függően a mérlegek mechanikus és elektronikusak. Az utóbbi kiemelkedik, mivel pontos eredményt mutatnak, kompakt méretük, modern funkcionalitásuk és világos formatervük van.

A mechanikai mérlegek előnyei: alacsony költség, tartósság, teljesítményt nem igénylő munka, és a mérés során legfeljebb 20 kg-os határ.

mechanikai
elektronikus

Kár, hogy egy ilyen érdemi listával pontosságot pumpáltunk.

A mérlegeket nemcsak a cselekvés elve szerint, hanem a végrehajtás formájának megfelelően osztályozzák. Az asztali modellekből kevésbé hasznos, ha pontosságot igényel egy grammig. Ehhez jöjjön létre egy kanál-mérleg. A sütemények főzéséhez elengedhetetlen.

megjelenés

Minden kanál mérleg hasonló. Úgy néz ki, mint egy hagyományos evőkanál vagy mini spatula. Van egy kanál (egy kis edénytál), és tartják (rozsdamentes acélból, kevésbé műanyagból), amelyeket egy jumper csatlakoztat. Elpirult vagy teáskanál / evőkanál eltávolítva. Anyaggyártó kanál - élelmiszeripari műanyag.

Ellentétben a hagyományos kanálokkal folyadékkristályos kijelző a fogantyún. Megmutatja a lapátban elhelyezett összetevő arányát. Ezért a receptet 100% -ban figyelték meg. Ez megkülönbözteti az eszközt a "mérőpohár" -tól a falakon elhelyezett grammokban.

A különböző márkák szerint kibocsátott kanálskálák csak a designban különböznek. A mérőkanál 2 AAA elemet táplál.

Hosszú élettartama, mivel sok gyártó gyártja a nagy szilárdságú műanyag (vagy fém) felső részét, és a gombok gumiból készülnek.

Első használat

Kanálmérleg megvásárlása után az első mérést az alábbi utasításoknak megfelelően végzik.

 1. Helyezze be az akkumulátort az elemtartó rekeszbe.A behelyezéskor ügyeljen a polaritásra: ahol a „+” jelet húzza, az akkumulátor oldalát ott helyezzük el, ahol „+” jel van, és fordítva.
 2. A készülék vízszintesen a kezében tartva jelenik meg. A kéz kemény felületen nyugszik.
 3. Nyomja meg a "BE / KI" gombot, és megpróbálta megtartani a kezét, ami a mérleget tartja.
 4. Amint a kanál-mérleg önellenőrzést végez, a kijelzőn megjelenik a „0.00oz” vagy „0.0g” érték.
 5. A mérőkanálba helyezze a mérlegelni kívánt összetevőt. Várják a számok megjelenését a képernyőn.
 6. A készülék kikapcsolásához nyomja meg az "ON / OFF" gombot.

Annak érdekében, hogy a mérés során pontos eredményeket lehessen elérni, végezze el az eljárást vízszintes helyzetben.

Ha elszáll, és elfelejtette kikapcsolni a készüléket, egy perc inaktivitás után kikapcsol. A szükséges értékeket szükség esetén memorizáljuk (a Hold funkció).

A súlytömeg mutatja az összetevő súlyát grammban (g), karátban (ct), szemcsékben (gn) és unciában (oz). A kívánt mértékegységet a Mode funkció segítségével választja ki a gomb többszöri megnyomásával.

A beépített speciális jelzővel ellátott kanálsúlyok modelljeit gyártják. Az akkumulátor töltöttségét könnyebb megismerni és kicserélni, ha gyenge. Ellenkező esetben a mérés során problémák merülnek fel - az eredmény pontossága szenved.

Annak érdekében, hogy a készülék ne legyen hibás, vegye figyelembe az alábbi árnyalatokat:

 • soha ne mérje meg a 300 g-nál nagyobb súlyú összetevőt;
 • ne keverjük össze őket ételekkel;
 • az éles manipulációk és fújások elkerülése;
 • ne használja a tartozékot agresszív tényezők (rezgés, hő, magas páratartalom, por) hatására;
 • a rövidzárlat megakadályozása érdekében a halott akkumulátort (akkumulátort) időben cserélje.

gondoskodás

Nem hagyhatja gond nélkül a kanál-mérleget. Ellenkező esetben gyorsan eltűnik a csillogás és a fényesség. Ezért minden használat után törölje le vízzel mártott pamut ronggyal. Súlyos szennyeződés esetén sem használhatunk mosáshoz szerves alkáli oldatokat és oldószereket. Maga a mérőkanál folyóvíz alatt öblítésre kerül, előzőleg le van zárva a tartóról. Ne engedje, hogy a folyadék belépjen a kijelzőbe, különben rövidzárlat és tűz keletkezik.

Annak érdekében, hogy a kanálskálát hosszú ideig kiszolgálhassuk, az akkumulátort minden egyes használat után eltávolítjuk a rekeszből, és az eszköztől elkülönítve tároljuk.

Digitális kanál-mérleg - egy igazi segítő a konyhában. Segítségével bármilyen, még éttermi ételeket is készíthet, ha ismeri a receptet az egyes összetevők pontos tömegével. Hosszú ideig fog tartani, ha az utasításokat követi, és minden használat után gondoskodik az egyszerű szabályok betartásáról.

Melyik a kanálmérleg, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok