Konyhai kiegészítők

Mechanikus gombócok: típusok és választások

Mechanikus gombócok: típusok és választások

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. leírás
  2. Hogyan kell szobrozni?
  3. típusok
  4. Előnyök és hátrányok

A faragott gombócok meglehetősen unalmas folyamat. Különösen azokra az esetekre vonatkozik, amikor az étel felkészül a nagy családra vagy a társaságra. A kézművesek egy eredeti készüléket hoztak létre erre a célra, ami időt és energiát takarít meg. Sok háziasszony tudja, hogyan néz ki, de néhányan nem értik meg, hogyan kell használni.

leírás

A Szovjetunió napja óta néhány ember emlékszik arra, hogy a húsgombócok szobrászatához használt mechanikai termékek kis méretű táblák voltak, amelyekben egyenlő méretű lyukakat vágtak le.

A fémfelület vastagsága nem haladta meg a 2-3 cm-t. A kerek, félkör alakú, hatszögletű vagy négyzet alakú gombóclapok szélei kissé a felszín felett voltak, ami megkönnyítette a lyukak gombócokkal való modellezését és feltöltését. A gombócok modellezésére szolgáló modern mechanikus eszközök nem különböznek a szovjet opcióktól. Érdemes azonban megjegyezni, hogy Az ilyen eszközök köre jelentősen bővült.

Most a piac nem csak fémből áll - A fából készült galuskával és műanyag termékek is népszerűek. A faipari termékeknek azonban hátránya van: a faragás után minden alkalommal meg kell mosni. Ezenkívül idővel az ilyen opciók használata higiénikusvá válik, mivel a különböző baktériumok felhalmozódnak a fában, és maga a felület deformálódik.

Alkalmasabbnak tekinthető élelmiszer-műanyag modellek. Az ilyen termékek könnyen tisztíthatók, és a csomag tartalmaz egy mérőkanállal, amely ugyanolyan mennyiségű darált hús megszerzésére használható. A fém modelleket csak rozsdamentes acélból kell kiválasztani. Az alumíniumtermékek termékekkel érintkezve oxidálják és káros vegyületeket bocsátanak ki.

A rozsdamentes acél nincs korróziónak kitéve, és kényelmesen használható. A konyhai eszközök piacán sokféle formájú és méretű gombócmodell is felismerhető.

Minden fogyasztó választja az űrlapot az Ön ízlésének megfelelően. Például egy négyzet alakú lyukakkal ellátott táblán könnyen olasz raviolit készíthet.

Hogyan kell szobrozni?

Az alábbiakban a gombócok mechanikai modell alkalmazásával történő öntésére szolgál. Először két réteg tésztát kell kihúzni. Ezután meg kell vennie a gombócot a modellezéshez és a felületét az első réteggel. Ezután egy kanállal töltött tölteléket darált hússal helyezzük a sejtekbe.

A készüléket a második hengerelt tészta réteg borítja, majd óvatosan tartsa a gördülőcsapot a felületen. Gombócok szorosan nyomva a lyukakkal. A gördülőcsappal összenyomott élek össze vannak kötve, és a felesleges tésztát vágjuk. Házi gombóc modell segítségével egyszerre körülbelül 40 darab gombócot készíthet.

típusok

A gombócok faragására többféle mechanikus eszköz létezik. Az alábbiakban beszélünk róluk.

  • Gép öntéshez. Egy ilyen modellt helyesen lehet élelmiszer-feldolgozónak nevezni. Ennek a berendezésnek a gyakorlatiassága és funkcionalitása magas szinten. A terméknek két rekesze van. Az első rekesz a vizsgálathoz készült, a második pedig a töltéshez. A készülék egy bizonyos módot állít be, és a gép "bélyegző" gombócokat. Az egész folyamat automatizált. Ezzel a technikával nemcsak gombócokat lehet faragni - a csomagban található több fúvókáknak köszönhetően tészta, ravioli és házi tésztát készíthet.

Néhány modell automata melegfúvó rendszerrel van felszerelve, így a termékek alakja hosszú ideig fennmarad.

  • Elektromos gombóc. Az írógéppel ellentétben az elektromos gombócgép csak gombócok készítésére alkalmas. A készüléknek van egy rekesze, amelybe a tészta réteg kerül. Ezután hozzáadjuk a töltetet, és megkezdődik az öntési folyamat. A termék darált hússal megfordítja a tésztát, és apró galuskával formázza a tésztát.

A mechanikai termékek analógja manuális modell. Egy kézzel készített termék használata nagyon egyszerű.

A kézi eszközöket kis galambok főzésére tervezték. A kézi modellek változatait az alábbiakban ismertetjük.

  • Rostély galuskával. Ez az eszköz egy téglalap alakú felület, méhsejt-lyukakkal. Anyagtermékek - főleg műanyag vagy fém. A műanyag opciók könnyebb, kényelmesebb mosni a mosogatógépben. Annak érdekében, hogy gombócokat készítsünk a rácson, a termék egy részére hengerelt tésztát kell helyezni, a tölteléket vagy más tölteléket helyezni, és a rács második részével nyomni az egész tömeget. A gombócok az alábbi lyukakon átformálódnak.
  • A penész a ravioli öntéséhez. Az öntőforma működési elve pontosan megegyezik a modellezés rácsának elvével. Az egyetlen különbség az, hogy a terméket pelmeni gyártására szánják. A tészta rétegét a készülék felülete fedi, a tölteléket hozzáadjuk. Ezután a feleket manuálisan összekapcsolják - félhold alakú. Ezeknek a modelleknek a többsége különböző élekkel van ellátva az élek köré - ez a termék gyönyörű faragott mintákat eredményez.
  • A hátsó görgős funkcionalitás hasonló a hagyományos húsdarálóhoz. A tésztát és a tölteléket a termék egy darabjába öltöztetik. A görgő formájú kézi mechanizmus segítségével a készülék felszabadítja a formázott gombócokat.

Előnyök és hátrányok

Annak érdekében, hogy megértsük, melyik készüléket választja a házi ravioli modellezéséhez, először meg kell értenie a termék előnyeit és hátrányait. A készülék működése nagyon egyszerű. Alkalmazása sokkal kényelmesebb, mint a kézi gombóc modellek használata. A főzési folyamat során a hengerelt tészta vastagságának szabályozásához, és az egyik megközelítéshez tartozó gombócok száma körülbelül 25 darab. A mechanikus eszközök használata nem igényel sok időt és energiát. Ma a gyártók több továbbfejlesztett modellt is gyártanak. Az ilyen termékek modellezéséhez van lehetőség a tészta gördítésére. Beállíthatja a tészta vastagságát is.

Ezenkívül a csomag tartalmaz egy speciális kést, amely a tésztát azonos szélességű csíkokra vágja. A termék felületén tészta csíkokat helyeznek el, és a tölteléket tesszük. A görgetőgomb segítségével az öntési folyamat megtörténik. A mechanikai modellek hátránya az érték. Ellenkező esetben feltételezhetjük, hogy ez egy praktikus eszköz otthoni használatra. Mechanikus eszköz gombócok öntéséhez - nélkülözhetetlen eszköz a konyhában. Bármely ilyen modell segít néhány bizonyos gombóc elkészítésében néhány perc alatt.

A termék használata egyszerű, ha tudod, hogyan kell megfelelően alkalmazni azt szobrászat közben. Mindenesetre az étel finom és ízletes lesz az egész család örömére.

Hogyan készíthetünk gombócokat Risto gombócokkal, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok