Konyhai kiegészítők

Mindent a mérőszemüvegről

Mindent a mérőszemüvegről

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. faj
 3. A gyártók áttekintése
 4. Hogyan válasszuk ki?
 5. Felhasználási feltételek
 6. Gondozási funkciók

A főzési folyamat megkönnyítése érdekében, nevezetesen: a felhasznált összetevők mennyiségének mérése különböző konyhai eszközöket használhat. A működési folyamatban azonban a térfogatmérő szemüveg kiemelkedik a legmegfelelőbb és legolcsóbb tárolóedényeknek, amelyek sokféle lehetőséget kínálnak.

Mi az?

A mérőpoharak sokoldalúsága és praktikussága miatt igényelnek, mivel lehetővé teszi a felhasznált összetevők számának pontosabb és gyorsabb meghatározásának folyamatát. Ma egy ilyen eszköz nem csak a kulináris üzletekben vagy az éttermekben található - sok háziasszony aktívan kihasználja a hétköznapi életben rejlő kapacitást a hétköznapi otthoni konyhákban és nem csak.

Az üveg egy többféle térfogatú tárolóedény, amely hasonló a szokásos üveghez vagy egy bögre, mivel néhány modern modell rendelkezik a fogantyúval a nagyobb kényelem érdekében.

Ezenkívül a mérőtartályok általában egy kis kifolyócsatornával rendelkeznek, amely a számítások után segíti a mért anyagok óvatos öntését vagy öntését az üvegből egy másik tartályba.

Megkülönbözteti az üvegeket a szokásos edényektől egy speciális skála jelenlétével, amely a falak mentén nyomon követhető, aminek köszönhetően lehetővé válik a laza termékek, viszkózus anyagok vagy folyadékok mennyiségének (térfogata) pontos meghatározása. Leggyakrabban a konténerek hengeres alakúak, de különböző változatok is vannak az értékesítés során.

A csomagolás gyártásához nyersanyagként általában használják. üveg, polimer, műanyag, szilikon. Ma merniki találkozik különböző mennyiségekben, eladáskor a 250-500 ml-es vagy nagyobb kapacitású tartályokhoz tervezett kis konténerek találhatók, amelyek elmozdulása meghaladhatja a 2000 ml-t.

A mérőüvegek alapvető különbségei között érdemes megemlíteni a skála kialakítását, ahol az összetevők nem csak milliliterben, hanem grammban is mérhetők. És van még kettős skála is, ahol a gyártó a kényelmet jelzi a termékek két mérési lehetőségét.

faj

Megkülönböztetjük a hasonló kapacitásokat több alapvető kritériummal. Ez különböző jellemzőkre vonatkozik.

anyag

A használt edények minősége nagymértékben függ a gyártáshoz használt nyersanyagoktól. A gyártó leggyakrabban a következő opciókat kínálja:

 • műanyagból;
 • üveg;
 • fémből;
 • kerámia;
 • szilikon.

A műanyag poharak a leginkább igényeltek, mivel maga az anyag a megfizethetőség, a tartósság és a nagyszerű működési erőforrás szempontjából kiemelkedik. A konténerek gyártásának sajátosságait figyelembe véve a merniki átlátszatlan lehet. Ezenkívül a konténerek kemény vagy lágy alapanyagokból készülhetnek, így minden szakács képes lesz kiválasztani egy olyan tartályt, amely ideális az igényeiknek, míg a termékek megfizethető áron.

A polimer előnyei a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállásának kiemelése.Néhány új termék azonban hosszú ideig képes megőrizni a műanyag különleges illatát.

Az üvegcsészék tisztább és vonzóbbak. Az ilyen konténerek a magasabb költségű árukategóriák közé tartozhatnak.A nyersanyagot azonban higiénikus jellege jellemzi, ami nemcsak otthoni konyhák, hanem közintézmények - éttermek, kávézók - számára is fontos. A hátrányok közé tartozik az üveg törékenysége, de a gyártók gyakran termelnek mernikit hőálló nyersanyagokból, amelyek lehetővé teszik, hogy félelem nélkül öntsön még egy forró folyadékot a térfogat mérésére.

Ami a fémtartályokat illeti, legtöbbjük rozsdamentes acélból készült. Az ilyen poharak tökéletesen illeszkednek a legmodernebb konyhák és munkaterületek belsejébe. A termékek nagyon könnyen moshatók. De még akkor is, ha a rozsdamentes acél poharat a lehető leggondosabban használja, működés közben karcolódjon a felületén, ami hátrányosan befolyásolja a megjelenést.

Ha a gyártó a gyártás során vékony fémlemezt használ, de amikor leesik, a mérőeszköz teste deformálódhat.

Eladáskor is jelen van kerámia tartályok. Különböző megjelenésük, színük miatt szokatlan formájúak, egyes cégek nem szabványos mennyiségű tartályt kínálnak.

A nyersanyagok az élelmiszerekkel való közvetlen érintkezésben használhatók, mert a kerámiák környezetbarát anyagok. Az ilyen anyag pohárai azonban nem különböznek a tartósságuktól, a használat során a felületen gyakran zsetonok vagy repedések keletkeznek. Ezen túlmenően a használat során nehéz megérteni a megosztottságot a test átlátszósága miatt.

A szilikonmérő tartályok megfizethető áron és megjelenéssel vonzhatják a fogyasztó figyelmét, azonban használat közben egy ilyen tartály nagyon könnyen deformálódik a benne lévő anyagok tömegében, mert nincs merev faluk. Azonban a szemüveg rugalmassága megkönnyíti működésüket, emellett a szilikon nem sérül meg.

kötet

A térfogat figyelembevételével a mérőüvegek eltérőek, így a választásnak a háziasszony vagy a szakács személyes preferenciáin kell alapulnia. Napjainkban a legnépszerűbb tartályok 50–1000 ml térfogatú tartályok. Leggyakrabban a boltok polcain találhatók. Ritkábban a gyártók olyan termékeket kínálnak, amelyek mennyisége meghaladja az 1 litert, de a nagy kulináris vállalkozások számára 5 liter vagy annál nagyobb mennyiségű konténert fognak vásárolni.

Az összes terméket gyártják, figyelembe véve a GOST-ot. A mérési lehetőség kiválasztása grammban vagy milliliterben történik a fogyasztó személyes igényei és preferenciái alapján.

A gyártók áttekintése

Ma számos hazai és külföldi gyártó foglalkozik mérőüvegek gyártásával és értékesítésével. Között a népszerű márkák és termékek érdemes kiemelni.

  Bormioli Rocco Frigoverre

  A gyártó 1 literes szemüveget kínál. A termékek kiváló minőségű biztonsági üvegből készülnek, a könnyű tárolás és üzemeltetés érdekében, a tartályt műanyag burkolattal együtt értékesítik. A tartály átmérője 11 cm, 15,5 cm magas.

   Leifheit Comfortline

   Egy 0,5 literes, biztonságos műanyag tartály használható folyékony és ömlesztett összetevők mérésére. A tartály teste átlátszó, ami jelentősen leegyszerűsíti a működést. A Tara könnyen tisztítható továbbá az alján egy gumírozott réteggel van ellátva, amely megakadályozza a tartály csúszását a felületen.

    Simax 0,5 L

    Kényelmes, hőálló üvegből készült csomagolás, ellenáll a -40 ° C és + 300 ° C közötti hőmérsékletváltozásoknak. Ennek a funkciónak köszönhetően nem csak a termékek mérése, hanem az összetevők előkészítése vagy fagyasztása is lehetséges.

     Horizon 250 ml

     A háztartási használatra javasolt kis térfogat műanyag kapacitása. Alkalmas folyékony és ömlesztett szilárd anyagok mérésére.

     Hogyan válasszuk ki?

     A megfelelő mérési kapacitás kiválasztása: figyelembe kell vennie néhány árnyalatot.

     • Fontos, hogy a javasolt termékek környezetbarát nyersanyagokból készüljenek, amelyek nem reagálnak a termékekkel.

     Az egyéb tartályok használatát el kell hagyni, hogy elkerüljük a mért összetevők kémiai és ízminőségének változásait.

     • Szükséges a megfelelő térfogatok meghatározása is. A nagyméretű élelmiszeripari vállalkozásoknak több mint egy literre van szükségük a mernikamra, a szokásos otthoni kizsákmányolás tekintetében elegendő 0,5-1 liter üvegtérfogat lesz.
     • Kivitelezés, a színkapacitás a személyes ízléstől függ. Kiválaszthatja a választás mértékét az étel többi részén.

     Felhasználási feltételek

     A mérőpohár segít az összes receptre vonatkozó ajánlás betartásában. Azonban egy ilyen egyszerű konyhai eszközzel is érdemes dolgozni, bizonyos szabályok betartásával.

     • Az első ajánlás csak száraz tartály használata a méréshez. Ez a mérőeszköz belső és külső falára vonatkozik. Így elkerülhető a nedves konténerek csúszása, emellett a felületekre nem kerül sor a tömegek bonyolítása, a számítások bonyolítása.
     • Minden viszkózus és ömlesztett terméket legjobban kanállal tölthetünk be a tartályba. Ez segít megőrizni konzisztenciájukat - így az összetevők egyenletesen töltik be a tartályt.
     • Laza - gabonafélék, liszt - üvegben ajánlott egy kicsit rázni a légrés kialakulásának elkerülése érdekében.
     • Ha vizet egyszerűen öntenek egy pohárba, akkor a folyadék többi részét szigorúan a mérőberendezés falán kell önteni, kissé megdöntve, hogy elkerülje a habképződést, vagy ne várjon, amíg az üledék az üveg alján le nem ül.
     • Ha a termékeket további szűrésnek vagy válogatásnak vetik alá, a számuk megváltozik, ezért ajánlott a mérőpohár használata a leírt manipulációk után.
     • Minden mérést, akár 30, 50 vagy 100 ml-es minimális térfogat mellett is, kizárólag sík felületen kell elvégezni. Az üvegházzal való munkavégzés tilos, mivel a számítások hibásak.
     • Ha olyan összetevőt szeretne mérni, mint a vaj, akkor apró darabokra kell vágni. Ez szükséges a légzsebek kialakulásának megakadályozásához.
     • Mivel a főzés folyamán több termék, így ömlesztett és folyékony termékek mérése is szükséges lehet, az első az, hogy száraz komponenseket öntsünk egy üvegbe, hogy elkerüljék az egyenetlen eloszlást a nedves falakon.
     • Könnyebben írható be, és nagyobb térfogatot állíthat be, általában egy extra csúszkát egyszerűen eltávolítunk késsel ömlesztett szilárd anyagok esetén.
     • Mindenesetre, függetlenül attól, hogy egy mérőeszköz egy mérőeszközzel vagy egy szokásos csiszolt üveggel, a helyiségben a levegő normál páratartalma szükséges a térfogatok meghatározásához. Minél magasabb, annál nagyobb lesz a munkakomponensek mennyisége.
     • Kisebb adagokat könnyebb megmérni a legkisebb mérőedényekben.

     A fent leírt szabályok betartásával a szinte minden termék mennyiségének meghatározásával a lehető legpontosabb eredményt érhetjük el.

     Gondozási funkciók

     A mérőüvegek nagy része a konyhai eszközök használatára vonatkozik, így a gyártó feltételezi, hogy az ilyen tartályok mosását, gondozását és további tárolását a többi tárolóedény használatával végzik.

     A mosás típusa és a háztartási vegyszerek használata közvetlenül függ a nyersanyagok sokaságától, amelyekből az üveg készül. Szabályként szinte minden anyagot meleg vízzel kezelik kézzel folyékony kémia nélkül, abrazív részecskék nélkül.

     Kivételt képezhetnek a kerámia és az üveg, amelyeket nem ajánlott a kemény oldalú szivacsokkal tisztítani, valamint a mosogatógépekben a szennyeződéseket tisztítani.

     További információ a szemüvegről a következő videóban található.

     Írj egy megjegyzést
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

     divat

     szépség

     kapcsolatok