Konyhai kiegészítők

Fúvókák krémhez: mi és hogyan kell használni őket?

Fúvókák krémhez: mi és hogyan kell használni őket?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Jellemzők és cél
  2. típusok
  3. Hogyan válasszuk ki?
  4. Használati tippek

A tésztafúvókák fontos szerepet töltenek be egy profi cukrászda kezében. A modern termékek formája, anyaggyártása, alkalmazási módja változatos. Eladáskor készletek vagy egyénileg vannak.

Jellemzők és cél

Muffin krémmel nehéz elképzelni a virágok, levelek és díszek szokásos mintái nélkül. Gasztronómiai felszerelések krém- és tésztazsákok számára lehetővé teszik a sütemény díszítésére szolgáló minták létrehozását. A klasszikus torta díszítő tippek általában egy hagyományos tésztazsák kiegészítője. És ezek az alkatrészek gyakran egy speciális fecskendővel ellátott készletben vannak.

Mindkét lehetőséget a tészta szakácsok vagy a háziasszonyok munkájában használják. A fecskendő vagy a zsák belsejében édes masszát helyeznek el, amelyet a kúpok, a cupcakes, az eclairs felületére kúpos alakú fúvókán keresztül préselnek.

Minden krémfúvóka két lyukkal van ellátva, amelyek közül az egyik nagyobb átmérőjű. A készülék ezen oldala zsákban vagy fecskendőben van rögzítve. A kúp kisebb része általában mintázott megjelenéssel rendelkezik, így a krém a kívánt alakot adja.

A fúvókák különböző méretei és átmérője miatt a krém dekorációk jönnek létre. Emellett a gyártók műanyagból vagy rozsdamentes acélból készült fúvókákat gyártanak. Az utóbbi hegesztés vagy öntött. A közös varrattal ellátott változat nem rontja az ékszerek minőségét, de csak akkor, ha egy jóhiszemű gyártótól származik. Ha ezt az öltést nem megfelelően kezelik, a krémminta további szükségtelen sávokat kap.

Ezért gyakran nem ajánlott az online áruházak tippjeinek vásárlása. A terméket gondosan meg kell vizsgálni, különösen belülről. Ha a fúvóka felülete sima, ezt biztonságosan lehet megvásárolni a munkához.

A krém fúvókáinak választékának fontossága mindkét amatőr számára fontos, aki házi készítésű süteményeket és süteményeket gyárt, és szakemberek.

Az utóbbiak speciálisan kiképzettek egy adott mintázatra egy adott mintás részlet kiválasztására és használatára. A termék kompetens megváltoztatásával különböző mintákat és mintákat készíthet a süteményen.

típusok

A fúvókák sokféle típusa létezik, de a szakemberek több olyan alapvető azonosítót azonosítanak, amelyek számos mintára alkalmazhatók. Az alábbiakban áttekintjük a népszerű modulokat.

„Levél” vagy „Szirom” - egy fúvóka, amely a névnek megfelelő dekorációval, valamint a sütemények és a cupcakes eredeti szegélyeivel rendelkezik. Az adaptációk kényelmesek a kosarak és a cupcakes díszítésére alkalmas különböző alkatrészek hozzáadásához. Kényelmes a fúvókával dolgozni, függetlenül meghatározva az alkatrész domborzatát és dőlését. Az elem két fő típusból áll.

  • Ha V-alakú csúcs van, akkor a levél sima lesz. Általában az elem vastagabb az alapnál, de vékonyabb a vég felé.
  • Ha a „Leaf” fúvóka közepén egy apró mélyedéssel van ellátva, akkor azt egy dombornyomottabb részletre használhatja.

A "Ruches" - széles körben jelenik meg, és számos lehetőséget kínál különböző ötletek megvalósítására. Az ilyen típusú csalikkal a szakemberek meglehetősen reális drapériákat, pelmeteket és íjakat hoznak létre. A sütemények határai elemekkel vannak rajzolva, és a dekorációk mély és kifejező bordázással vannak megkülönböztetve. A részleteket krém kosarak szövésére, valamint egyedi virágelemek létrehozására használják.

"Sultan" - ez a fúvóka a speciális osztályba tartozik, és alkalmas habcsók, cookie-k, mályvacukrot. A tervezés két fém kúpból áll, amelyek közül az egyik szilárdan rögzítve van. A megoldásnak köszönhetően a kicsapódott elem külső oldala bordázott, a belső oldala sima. A fúvóka mérete meglehetősen lenyűgöző, lehet, hogy nem alkalmas a hagyományos tésztazsákokhoz.

Nehéz beépíteni a táskába, néha még néhány centiméterre kell vágni a hegytől. A módosított tésztaeszközt azonban nem lehet más fúvókákkal használni.

A "gömb" is speciális fúvókák, amelyek ideálisak a cupcakes-ék ékszerek készítéséhez. A kerek és nagy fúvóka szép sapkák és virágok a süteményeken, mézeskalácsokon és sütikön.

Az "Astra" egy speciális sorozat, amely lehetővé teszi virágbimbók létrehozását egy mozgásban. A virágokat gyorsan és egyszerűen, több geometriai elemnek köszönhetően készítik el. Például 9 fúvóka a fúvókában lehetővé teszi, hogy azonos számú sziromot hozzon létre egyszerre. Az elem tetszőleges krémmel készíthető, amely alkalmas a kezdő mesterek számára.

"Krizantém" - ez az opció lehetővé teszi a kerek szirmok végrehajtását. Helyesen használva a szirmok konkávak, félkör alakúak. A termékek alkalmasak százszorszépek és gerberák készítésére is. A szakemberek gyakran különböző méretű változatokat használnak a fodros vagy határok létrehozásához.

A „Grass” egy olyan leltár, amely a süteménytábla kezében lehetővé teszi, hogy a sütőfelületen lévő krémektől egy tisztás hatását hozza létre. Az elem még mindig alkalmas az állatok gyapjú díszítésére. A "Fű" fúvókák különböznek a lyukak számától és típusától. Általában 7-19 elem van, 1-2 mm átmérőjű. Vannak olyan lehetőségek, ahol a lyukak csillagok formájában készülnek.

Általánosságban elmondható, hogy a süteményeken lévő virágok és különböző "sapkák" az alapkészletből származó szokásos tárgyakkal végezhetők, amelyeket nyitott vagy zárt "csillagnak" neveznek. Ezek a részek a leginkább szükségesek, mivel gyakran használnak fúvókákat.

A kötelező sütemények mellett a szokásos kerek fúvókáknak kell lennie, amelyek nélkül lehetetlen feliratokat és áttört díszítést létrehozni.

Hogyan válasszuk ki?

A fúvókák sokfélesége közül nehéz kiválasztani a munkához való alkalmasságot, különösen a kezdő pék számára. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a kezdeti szakaszban hagyják abba a műanyag tésztafúvókák használatát. Gyakran kicsi, és a kapott minták gyenge kifejeződése jellemzi.

Tésztafúvókák jobb vásárolni a darab. A kezdeti szakaszban beállított érték nem szükséges, mivel az összes elem valószínűleg nem szükséges a használathoz. Szakemberek ügyesen használják 2-3 fő fúvóka, a többit egyszerűen a kezdőknek segítik. A gyakorlat azt mutatja, hogy sok csatolmány éppen port gyűjt a szekrénybe, és a pénzt rájuk költötték.

A fúvókák közül választani kell alap, amely a rózsaszirom, a krizantém és a levelek. Az első opció nyitott vagy zárt sziromot alkot, és még mindig eltér a nyílás méretétől.

Ennek megfelelően, ha nagy rózsát szeretne létrehozni, ki kell választania a teljes fúvókákat. A "krizantém" fúvóka mérete is különbözik, ezért figyelni kell a kivezetés méretére is. A "levelek" különböző méretűek és formájúak, választhat egy árut, vagy kiválaszthat néhány különböző méretű darabot.

Fontos, hogy a fúvókákhoz egy kényelmes cukrászdát válasszon, célszerű, ha a fecskendő és a fecskendő között választja. Készlet kényelmesebb a méret miatt. Több krémet tartalmaz. A táska használata jobb, mert szabályozhatja az extrudálás erejét. A kulináris eszköz szinte minden olyan tartozékhoz illeszkedik, amely speciális adapter nélkül használható.

Különösen népszerű az eldobható tésztazsákoknál, amelyek kényelmesek a különböző méretű fúvókákkal.Csak a zsák vége vágható a kívánt átmérőig. Egyébként az eldobható tésztazsákok erőssége más, és itt a mikronok számával kell kiválasztani. Ha az egyenérték 10-15 egység - a zsákok törékenyek, 100 egységből - nagyon erősek, jó minőségűek.

A jó eldobható tasakok drága, ezért sokan hajlamosak újrafelhasználható termékek beszerzésére.

Használatuk tilos, de jobb, ha számukra több csavaranyát és speciális adaptert választanak. Több dió szükséges, mivel a fúvókák átmérője más. Az adapter behelyezése a zsák belsejébe történik, és egy megfelelő anyát csavarják rá.

Használati tippek

Tésztazsák krém formájában, kúp formájában, általában vízálló anyagból. A helyes működés érdekében a meglévő fúvókát először be kell helyezni a zsákba, majd vágja le a hegyét. Ezt az eljárást gyakran elvégzik a zsák kitöltése után, ami lehetővé teszi a folyékony krémek tartását a főzőkészülék belsejében.

Annak érdekében, hogy a készlet szélei ne legyenek piszkosak, azt széles karral kell viselni a karon, majd egy kaparóval vagy spatulával tölteni. elég zsák töltése egyharmaddal és az ültetés előtti krémnek közelebb kell lennie a fúvókához.

Annak érdekében, hogy a díszítés szép farka legyen, először meglehetősen magabiztosan kell nyomnia a krémet, majd hirtelen le kell állnia, és enyhén fel kell mozdulnia, hogy ezt a nagyon farokot hozza létre, ami általában önmagában kerül.

A héj vagy mályvacukrot tartalmazó termékeket letétbe helyezik szigorúan központosított, sima mozgás az elejétől a végéig. A megállás után néhány díszítés félkört igényel, amelynek végén egy „farok” is kialakul.

Jobb, ha az olajkrémekkel "rózsa" fúvókákat használ. Több műanyag, és alkalmasak a kezdők munkájára. A vajkrémből gyűjtött virág ideiglenesen eltávolítható a fagyasztóban. Az elem jó állapotban marad, kényelmesebb lesz a tortára. Az olajblokkok fagyaszthatók a jövőbeni használatra, ami a sütemények és sütemények tömeges gyártása során történik. A tortát rózsával díszítheti, fehérje krémből. Ez az elem nem fagyasztható, azonnal át kell vinni a tortára késsel, villával vagy ollóval.

Ha nem használhatja a "rózsák" és a "szirmok" fúvókáit, próbálja meg ugyanazokat az elemeket használni a járdákon, a lökhárítókon és az egyszerű vonalakon. Ezek a torták és sütemények művészi adatai különleges szakmai készségek nélkül is igénybe vehetők.

A legfontosabb dolog - a megfelelő krém és türelem. Ahhoz, hogy a torta jól nézzen ki, a díszítése sok időt vesz igénybe. Nincs olyan sokféle típusú krém, amely alkalmas a díszítésre. Az édes dekoráció fontos tulajdonságai a jó hajlékonyság és a magas hőmérséklet ellenállása.

A megadott paraméterek a vaj, a fehérje puding és a vajkrém. Az otthoni és az ipari főzés során a legelterjedtebb olajkrém. Az ebből származó termékek a költségvetésben különböznek, de hosszabb eltarthatósági időt. Ezeknek a cukros édességeknek az íze nem mindenkinek tetszik. Otthoni főzésnél gyakrabban használják a felvert tejszínt, melynek íze sokkal ajánlatosabb és finomabb. Ebből az édesből készült dekorációk nagyon vonzóak.

A fehérjetartalmú krém használata nehéz. A megfelelően előkészített dekoráció tartós, és meg kell próbálnia. A nyers vagy túl főtt krémszirup elrontja az összes munkát és terméket. Ezen kívül nem minden festék alkalmas erre a krémre.

A tésztafúvókák áttekintése, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok